Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- vjeshalica
#151 Re: Koliko mjere mogu trajati?
lako cemo za maske ima se od cega sasiti
u ratu se od carsafa oravilo svasta pa nije niko crko
imamo mi vecih problema npr kako stati u kraj dokzorima koji bjeze i koji se boje ne daj boze kuge a hoce svi u medicinare,hoce da im neko tepa i donosi a pojma o zivotu nemaju takav je sistem
a deficit je svakako veliki na trzistu svugdje u svijetu i dostava nikakva
u ratu se od carsafa oravilo svasta pa nije niko crko
imamo mi vecih problema npr kako stati u kraj dokzorima koji bjeze i koji se boje ne daj boze kuge a hoce svi u medicinare,hoce da im neko tepa i donosi a pojma o zivotu nemaju takav je sistem
a deficit je svakako veliki na trzistu svugdje u svijetu i dostava nikakva
Last edited by vjeshalica on 12/04/2020 20:27, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#152 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jusko je prije pet sest dana govorio dramaticno o zurkama iza zatvorenih vrata, on zna gdje i kada.
Je li Jusko ista uradio po tom pitanju? nije, jer nema vijesti o tome.
Jusko ili laze, ili zna za druzenja ali nista ne radi po tom pitanju.
Sta ce Jusko i Solak uraditi po tom pitanju? uvest ce jos jedan policijski sat.
Znaci, negdje se odrzavaju derneci, i zbog toga cemo biti kaznjeni mi gradjani koji se drzimo jebenog karantina.
Koliko je suluda situacija u nasoj drzavi. Ne znas ko je bezobrazniji, ovi odgovorni ili neodgovorni gradjani koji se ponasaju ko raspustena banda, ko banditi sa divljeg zapada, nece meni ba niko govoriti sta da ja radim.
Je li Jusko ista uradio po tom pitanju? nije, jer nema vijesti o tome.
Jusko ili laze, ili zna za druzenja ali nista ne radi po tom pitanju.
Sta ce Jusko i Solak uraditi po tom pitanju? uvest ce jos jedan policijski sat.
Znaci, negdje se odrzavaju derneci, i zbog toga cemo biti kaznjeni mi gradjani koji se drzimo jebenog karantina.
Koliko je suluda situacija u nasoj drzavi. Ne znas ko je bezobrazniji, ovi odgovorni ili neodgovorni gradjani koji se ponasaju ko raspustena banda, ko banditi sa divljeg zapada, nece meni ba niko govoriti sta da ja radim.
-
MUNAFIK
#153 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jel tebi jasno da mi imamo vjerovato od 5000 do 10 000 zarazenih...hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:23 Raja se bas opustila....seta se il seta....bas mi nedostaju prvi dani karantene kad nije bilo muhe na ulici....
Da nema Solaka danas ne bi bilo 1000 zaraženih vec 10000 , zato bolje vam je šutite i nek svako cuva svoju guzicu....ma ustvari treba vas pustit jos kakav teferič organizovat pa pocrkajte o jednom trosku....
Uveli smo zabrane kao eto da SPASIMO ZDRAVSTVENI SISTEM, a sad taj zdravstveni sistem pola klinika zatvorio, primaju samo 'HITNE' slucajeve (ono sto oni procjene kao hitno) ljudi sa srcanim udarima se vozaju tamo vamo itd... Mi spasavamo sistem a sistem PIŠA PO NAMA....
Na kraju će Sebija nagradit Solaka, a Solak Sebiju, a Novalic oboje i dat ce im nekakve ordene hrabrosti...
-
Hakiz
#154 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kako državu možeš prevariti samo onda kada ti ona to dozvoli, to nepoštivanje mjera može dovesti samo do strožih mjera. A to najviše pogodi one koji i kada smatraju da su mjere glupe poštuju ih jer su legalisti.
A to znači da bi ovi koji poštuju mjere trebali motikama tući one koji ih ne poštuju jer zbog tih koji ih ne poštuju mjere postaju sve restriktivnije.
A to znači da bi ovi koji poštuju mjere trebali motikama tući one koji ih ne poštuju jer zbog tih koji ih ne poštuju mjere postaju sve restriktivnije.
-
high_volume
#155 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Papak je jer koristi retoriku donesenu sa ulice, i očito je da ne zna drugačije, papak je jer je njegovo ponašanje u javnom prostoru bahato, nepristojno, i opasno po zdravlje drugih ljudi, papak je jer ne poštuje odluke organa vlasti, posebno u situaciji opasnosti po zdravlje ljudi cijelog društva, papak je jer svojim ponašanjem ugrožava i svoje zdravlje, provocira zarazu i time stvara obavezu ljekara da ga liječe i nepotrebno koriste resurse, koji u nekom trenutku mogu biti korisniji drugom, papak je jer donosi vlastite odluke unatoč nebrojenim odlukama i savjetima i preporukama stručnih osoba iz oblasti zdravstva, "on je pametniji", a vjerujem da jedva zna da sastavi nekoliko prostih rečenicaLajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 20:00Zašto je papak? Što je u pravu? Maske treba non-stop nositi - maske NEMAJU funkciju zaštite pod jedan nego da štite druge AKO si bolestan, a pod drugo zbog bakterija koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka i koje se skupljaju na ovim maskama pitaj bilo kog ljekara šta se dešava. Rukavice - n puta objašnjeno da je veća šteta nego korist non-stop imati rukavice jer su leglo bakterija nakon dva sata nosanja, imaš gelove, sapun, maramice što i ljekari koriste. Ali šta ljekari znaju, de da topuzine donose odluke...čudi me da po karantinima nisu počeli puštati krv i koristiti pijavice doktori sa maskama u obliku kljuna ko u srednjem vijeku![]()
Što se tiče maski, obaveza sa sve građane je nošenje maski i rukavica - http://fbihvlada.gov.ba/file/Naredba%2036-1.pdf
Ako grupa ljudi kojoj je obaveza po zakonu da brine o zaštiti ljudi i materijalnih dobara u vrijeme vanrednih situacija, propiše mjere zaštite nošenjem rukavica i maski, ko si ti, ko je bilo ko drugi, u poziciji i s kojim pravom, da kaže drugačije
Osim toga, kako će se neko zaraziti vlastitim bakterijama koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka, nošenjem maske na licu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#156 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Da ti kažu jedite govna ako nema hljeba bi li ih ti mljackao i pravio se da su čokolada? Jedan dan ministar zdravstva kaže baš to što sam naveo, sutra odmah "komandant štaba" (jebo te ledhigh_volume wrote: ↑12/04/2020 20:30 Što se tiče maski, obaveza sa sve građane je nošenje maski i rukavica - http://fbihvlada.gov.ba/file/Naredba%2036-1.pdf
Ako grupa ljudi kojoj je obaveza po zakonu da brine o zaštiti ljudi i materijalnih dobara u vrijeme vanrednih situacija, propiše mjere zaštite nošenjem rukavica i maski, ko si ti, ko je bilo ko drugi, u poziciji i s kojim pravom, da kaže drugačije Kao da niko drugi nije čuo za bakterije
Znaš li čemu služi sanitarna knjižica?high_volume wrote: ↑12/04/2020 20:30 Osim toga, kako će se neko zaraziti vlastitim bakterijama koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka, nošenjem maske na licu
-
Hakiz
#157 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sve si u pravu osim jednog. U naredbi koju si postao nema obaveze nošenja rukavica.high_volume wrote: ↑12/04/2020 20:30Papak je jer koristi retoriku donesenu sa ulice, i očito je da ne zna drugačije, papak je jer je njegovo ponašanje u javnom prostoru bahato, nepristojno, i opasno po zdravlje drugih ljudi, papak je jer ne poštuje odluke organa vlasti, posebno u situaciji opasnosti po zdravlje ljudi cijelog društva, papak je jer svojim ponašanjem ugrožava i svoje zdravlje, provocira zarazu i time stvara obavezu ljekara da ga liječe i nepotrebno koriste resurse, koji u nekom trenutku mogu biti korisniji drugom, papak je jer donosi vlastite odluke unatoč nebrojenim odlukama i savjetima i preporukama stručnih osoba iz oblasti zdravstva, "on je pametniji", a vjerujem da jedva zna da sastavi nekoliko prostih rečenicaLajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 20:00Zašto je papak? Što je u pravu? Maske treba non-stop nositi - maske NEMAJU funkciju zaštite pod jedan nego da štite druge AKO si bolestan, a pod drugo zbog bakterija koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka i koje se skupljaju na ovim maskama pitaj bilo kog ljekara šta se dešava. Rukavice - n puta objašnjeno da je veća šteta nego korist non-stop imati rukavice jer su leglo bakterija nakon dva sata nosanja, imaš gelove, sapun, maramice što i ljekari koriste. Ali šta ljekari znaju, de da topuzine donose odluke...čudi me da po karantinima nisu počeli puštati krv i koristiti pijavice doktori sa maskama u obliku kljuna ko u srednjem vijeku![]()
![]()
![]()
Što se tiče maski, obaveza sa sve građane je nošenje maski i rukavica - http://fbihvlada.gov.ba/file/Naredba%2036-1.pdf
Ako grupa ljudi kojoj je obaveza po zakonu da brine o zaštiti ljudi i materijalnih dobara u vrijeme vanrednih situacija, propiše mjere zaštite nošenjem rukavica i maski, ko si ti, ko je bilo ko drugi, u poziciji i s kojim pravom, da kaže drugačijeKao da niko drugi nije čuo za bakterije
![]()
Osim toga, kako će se neko zaraziti vlastitim bakterijama koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka, nošenjem maske na licu![]()
- dječak sa šibicama
#158 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Gomila polupismenih ljudi navrlo na granice, sve im smeta, trebamo valjda plakati nad njihovom sudbinom ... ako nema nikakve opasnosti, zasto onda bjeze u Bosnu, sto ne ostanu u Svicarskoj, Sloveniji, ne nego dodje na granicu i onda kuka ajoj majko ajoj mene ne daju nam da setamo okolo, isto smo ko migranti, ajoj majko
Stvarno bezobraznog naroda na sve strane. Tacno znam kako bi bilo da se sutra ukine karantin, i ostavi gradjanima na savjesti kako ce se ponasati... vrelo Bosne jedno na drugom bi bilo, kolo uz harmoniku, janje na raznju, krezavi pametnjakovici koji u kameru govore sha ba karona ne more meni niko nista samo Onaj gore
To se obilazi rodbina, rostilja se pred kucom, kaze mi rodica njene komsije se danas skupili citav fudbalski tim u dvoristu rostilj raspalili. Jel kontaju ti polupismeni ljudi sta rade.
Stvarno bezobraznog naroda na sve strane. Tacno znam kako bi bilo da se sutra ukine karantin, i ostavi gradjanima na savjesti kako ce se ponasati... vrelo Bosne jedno na drugom bi bilo, kolo uz harmoniku, janje na raznju, krezavi pametnjakovici koji u kameru govore sha ba karona ne more meni niko nista samo Onaj gore
To se obilazi rodbina, rostilja se pred kucom, kaze mi rodica njene komsije se danas skupili citav fudbalski tim u dvoristu rostilj raspalili. Jel kontaju ti polupismeni ljudi sta rade.
- amar1994
#159 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zbog takbih ce normalni da popuse foru
Mogu li ja potpisat da se odricem drzavljanstva BiH?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
Last edited by amar1994 on 12/04/2020 20:41, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
-
aerodinamika
#161 Re: Koliko mjere mogu trajati?
ko ce teamar1994 wrote: ↑12/04/2020 20:40Mogu li ja potpisat da se odricem drzavljanstva BiH?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
- amar1994
#162 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Boli me briga,ko god,samo nek nije BiHaerodinamika wrote: ↑12/04/2020 20:41ko ce teamar1994 wrote: ↑12/04/2020 20:40Mogu li ja potpisat da se odricem drzavljanstva BiH?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!![]()
-
Hakiz
#163 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U RS-u da, u FBiH ne. Pročitaj postani PDF naredbe, kaže maska, šal, pamučna traka i slično. Rukavice uopšte nisu spomenute.
I dok mi maska jeste OK, pogotovo u zatvorenom, rukavice su mi besmislene. Rukavice imaju smisla jedino ako se pri ulasku u svaki objekat skidaju stare i stavljaju nove. Ako ću u istim rukavicama biti cijeli dan, rukavice su besmislene.
A malo ko ima novca, ako recimo radi pa svaki dan izlazi iz kuće i onda bude na poslu pa uđe u prodavnicu, ode platiti račun itd da kupi dovoljno rukavica da baci 2-5 pari dnevno.
A i oni koji imaju novca za to imaju problem što ne mogu kupiti rukavice kada i koliko hoće.
I tako ljudi nose jednu masku sedmicu, jedan par rukavica sedmicu.
Nemogućnošću nabave ili zato što ih nema za kupiti, ili zato što su skupe, obaveze nošenja maske i rukavice je napravila veću opasnost nego sredstvo protiv zaraze.
Last edited by Hakiz on 12/04/2020 20:50, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#164 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mala setnja do onog sto moram, drzim distancu, pranje ruku, maska, rukvice, dezinfekcija....standardno...Janjicar wrote: ↑12/04/2020 19:37Neće njima brate nestat para, moRe samo meni i tebi.mali_balon wrote: ↑12/04/2020 19:22Pa kad ne znaju drugacije, ond se okreces onom najlaksem.....zatvori sve i zabrani i rijesio si problem....ali kad nestane para onda kuku sta cemo sad .....dizi kredit ..otplatit ce ga fukaraJanjicar wrote: ↑12/04/2020 18:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-o ... /200412103
Samo još restriktivnije![]()
Pridržavaš li se mjera da izlaziš samo gdje moraš ? Dal' ideš u prirodu, šetnja... ?
-
Nivelacija
#165 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zanima me da li Solak ima imunitet kao prvi covjek kriznog staba ili je isti kao i svi gradjani, da li moze biti uhapšen za izazivanje panike?
-
hurmasica
#166 Re: Koliko mjere mogu trajati?
MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 20:27Jel tebi jasno da mi imamo vjerovato od 5000 do 10 000 zarazenih...hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:23 Raja se bas opustila....seta se il seta....bas mi nedostaju prvi dani karantene kad nije bilo muhe na ulici....
Da nema Solaka danas ne bi bilo 1000 zaraženih vec 10000 , zato bolje vam je šutite i nek svako cuva svoju guzicu....ma ustvari treba vas pustit jos kakav teferič organizovat pa pocrkajte o jednom trosku....
Uveli smo zabrane kao eto da SPASIMO ZDRAVSTVENI SISTEM, a sad taj zdravstveni sistem pola klinika zatvorio, primaju samo 'HITNE' slucajeve (ono sto oni procjene kao hitno) ljudi sa srcanim udarima se vozaju tamo vamo itd... Mi spasavamo sistem a sistem PIŠA PO NAMA....
Na kraju će Sebija nagradit Solaka, a Solak Sebiju, a Novalic oboje i dat ce im nekakve ordene hrabrosti...
Ok jasno mi je i prije nego si mi ti to rekao...al mislim da nama ne treba neki Solak ili Sebija reci sta da radimo...dovoljno smo inteligentni, trebamo sami malo razmislit, svaka osoba pojedinacno, pa se onda ugledati na Kinu koja je jedina prevazisla ovo sranje a koji su ljudima na zgradama vrata varili...znaci imas li imalo mozga da mozes shvatit da ti je tebi i tvojoj prodici trenutno najsigurnije u kuci bez nuznih izlazaka i okupljanja? Koji koeficijent inteligencije trebas da bi ovo shvatio samostalno?
Al posto tmasa druge raje razmislja kao egositicno kao ti i tebi slocni, treba ti jedan Solak da ti to kaze sta smijes a sta ne smijes! Da nije Solak bio bi neki drugi, opet bi isto srali ko grlice.
-
hurmasica
#167 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zar vec nisi? Sto prije, takvi nam ne trebaju svakako!amar1994 wrote: ↑12/04/2020 20:40 Zbog takbih ce normalni da popuse foru
Mogu li ja potpisat da se odricem drzavljanstva BiH?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
- CikCikCikPogodi
#168 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nivelacija wrote: ↑12/04/2020 20:49 Zanima me da li Solak ima imunitet kao prvi covjek kriznog staba ili je isti kao i svi gradjani, da li moze biti uhapšen za izazivanje panike?
- amar1994
#169 Re: Koliko mjere mogu trajati?
nisam,postujem pravila SDA izolacije,sjedi ti kuci,neka te,sto je sigruno sigurno jehurmasica wrote: ↑12/04/2020 20:55Zar vec nisi? Sto prije, takvi nam ne trebaju svakako!amar1994 wrote: ↑12/04/2020 20:40 Zbog takbih ce normalni da popuse foru
-
hurmasica
#170 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- amar1994
#171 Re: Koliko mjere mogu trajati?
ne smijem,panika me uhvati cim izvirim kroz prozor a kamoli izadjem
- CikCikCikPogodi
#172 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Solak i Cerkez iza svakog coska vrebaju
- amar1994
-
elcaliente
#174 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Naravno da mozes, sada vise nije toliko ni skupo kao prije.amar1994 wrote: ↑12/04/2020 20:40 Zbog takbih ce normalni da popuse foru
- CikCikCikPogodi
#175 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Svi naucnici kazu da su ove mjere kada jednom ispalis moraju se odjednom povuci, izgleda to jedino na brdovitom zatucenom Balkanu, kod pludiktatora to nije tako, ipak u ovom slucaju kod rukovodioca civilinih zastita u BiH kontaju da mjere su za stalno i tako se treba navici zivjeti.