Rukavice su glupost najveca. Danas ih 5-10 min stavio jer sam nesto prljavo vadio. Kad sam ih skinuo mokre ruke na ovoj toploti. Leglo za mikrobe, baje i viruse. Perem ruke svaki put cim se dočepam česme, a pri ulasku u auto imam dezifenkciju dok opet ne dođem do cesme.gidra wrote: ↑12/04/2020 19:40 vidim neki i orgazme imaju zbog ovih restriktivnih mjera i jebanja nas normlanog svijeta u mozak.
Lično mi se jebe za njihove politikantske mjere, ne nosim masku nikada osim kada idem u prodavnicu. Prošao sam X puta pored policije niko me nikada nije opomenuo. Rukavice nikada nisam stavio na ruke nit ću. Poštujem socijalnu distanicu i ne približavam se drugim ljudima na manje od metar.
Ovo sa rukavicama i maskama je najveća glupost ikada pogotovo na ovim temperturama kao danas od +20 stepeni.
Također mislim da će se uskoro početi otvarati sve djelatnosti(narednih 10 dana) osim kafana/restorana i kina, sredinom maja i kafane uz određena ograničenja. Jednom kada se otvore kafane, zaboraviće se sve kao da ništa nije ni bilo a nadam se uskoro.
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
last mohicans
#126 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- Prpa.ba
#127 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Identicno iskustvo imam, i po gradu i oko grada. Kretanje svedeno na minimum, a ko se krece, krece se drzeci razumna odstojanja. 95% ljudi ima maske iako ih razni strucnjaci iz kriznih stabova nikome nisu pomogli nabaviti. Grupe do 3, cetvero ljudi vec primjetna "grupa". Ovi mladji punoljetnici su mozda najproblematicnija grupa jer su u toj fazi, pa neka se policija fokusira na njih. U prodavnicama se postuju distance, obezbjedjena dezinfekcijska sredstva.gidra wrote: ↑12/04/2020 19:45 Normalno da ćemo šetati.
Danas bruku raje na Igmanu, Bjelašnici i Velikoj Grkarici. Nigdje nisam vidio veliku gurpu ljudi. 2-3 ljudi max, pa 20 metara i sve tako.
Pametan narod, eto trebli bi se zatvoriti u kući gledati N1 ili Klix i brojati mrtve ili zaražene.
Hiljadu puta zdravije po normalnog insana i njegov imunitet, nego se zatvoriti u 4 zida.
Sve pohvale za ogromnu vecinu gradjana Sarajeva
- CikCikCikPogodi
#128 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A sta mislis da ta Solcina da nikako ne ukine mjere. Naravno njega boli briga ako se vi pokoljete zbog gladi i besparice, njemu ce trojica poglavica dizati kredite za plate i sredstva za civilinu zastitu.Nivelacija wrote: ↑12/04/2020 19:46 Lahko je Solačini prijetiti, kapa mu 4000 KM sigurnih.
Klosaru stavi se u poziciju nezaposlenog ili onog kome si zabranio rad pa onda bez marke da ti neko govori sjedi u kuci pa ga slusaj.
-
gidra
#129 Re: Koliko mjere mogu trajati?
makar nisam kukavica i pičić kao tihigh_volume wrote: ↑12/04/2020 19:51Ovako izgleda papak, uvijek pametniji od drugihgidra wrote: ↑12/04/2020 19:40 vidim neki i orgazme imaju zbog ovih restriktivnih mjera i jebanja nas normlanog svijeta u mozak.
Lično mi se jebe za njihove politikantske mjere, ne nosim masku nikada osim kada idem u prodavnicu. Prošao sam X puta pored policije niko me nikada nije opomenuo. Rukavice nikada nisam stavio na ruke nit ću. Poštujem socijalnu distanicu i ne približavam se drugim ljudima na manje od metar.
Ovo sa rukavicama i maskama je najveća glupost ikada pogotovo na ovim temperturama kao danas od +20 stepeni.![]()
- Prpa.ba
#130 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Simpaticno odabran termin za oznacavanje prolaska zarazenih kroz "algoritam" lijecenja od korone kroz BH medicinski sistem.hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#131 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zašto je papak? Što je u pravu? Maske treba non-stop nositi - maske NEMAJU funkciju zaštite pod jedan nego da štite druge AKO si bolestan, a pod drugo zbog bakterija koje žive u nosu i ustima zdravog čovjeka i koje se skupljaju na ovim maskama pitaj bilo kog ljekara šta se dešava. Rukavice - n puta objašnjeno da je veća šteta nego korist non-stop imati rukavice jer su leglo bakterija nakon dva sata nosanja, imaš gelove, sapun, maramice što i ljekari koriste. Ali šta ljekari znaju, de da topuzine donose odluke...čudi me da po karantinima nisu počeli puštati krv i koristiti pijavice doktori sa maskama u obliku kljuna ko u srednjem vijeku
-
aerodinamika
#132 Re: Koliko mjere mogu trajati?
https://www.forbes.com/sites/tamarathie ... 185cc6431f
Makron trayi da se yattvori evropa sengen zona na 6 mjeseci, postupno otvaranje pocetkom septembraEurope’s Schengen zone may keep its borders shut until September, to defend itself against the threat of COVID-19 from U.S. and other travelers. French President Emmanuel Macron has reportedly raised the possibility of the usually border-free countries staying shut to most foreigners for six more months.
nije u pitanju znanje neznbanje, ako ce se uvoditi zabrane 48+ sati za sve mozda je najpovoljnije/za civilnu zastitu da uvede u vremenu kad se predvidaju padavine, ako ce se uvoditi 5 ili 7 dana zabrane kretanja onda tesko da ima 5 ili 7 danasa padavinama ove sedmicemali_balon wrote: ↑12/04/2020 19:22Pa kad ne znaju drugacije, ond se okreces onom najlaksem.....zatvori sve i zabrani i rijesio si problem....ali kad nestane para onda kuku sta cemo sad .....dizi kredit ..otplatit ce ga fukaraJanjicar wrote: ↑12/04/2020 18:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-o ... /200412103
Samo još restriktivnije![]()
- Janjicar
#133 Re: Koliko mjere mogu trajati?
gidra wrote: ↑12/04/2020 19:57makar nisam kukavica i pičić kao tihigh_volume wrote: ↑12/04/2020 19:51Ovako izgleda papak, uvijek pametniji od drugihgidra wrote: ↑12/04/2020 19:40 vidim neki i orgazme imaju zbog ovih restriktivnih mjera i jebanja nas normlanog svijeta u mozak.
Ovo sa rukavicama i maskama je najveća glupost ikada pogotovo na ovim temperturama kao danas od +20 stepeni.![]()
Ovi na vlasti 20 godina krše milion zakona i pravila al se običnom narodu pametuje što izadje na šetnju i pritom je velika većina odgovorna.
Ko vas 'ebe sjedite u kući i kad vam Solak zvizne vi tek onda napolje.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#134 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Švabo bi se za glavu uhvatio da ovo uradi. Većina radne snage iz zemalja van Šengena...aerodinamika wrote: ↑12/04/2020 20:01 Makron trayi da se yattvori evropa sengen zona na 6 mjeseci, postupno otvaranje pocetkom septembra
- dobar osjecaj
#135 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sta tacno mislis pod tim da se pridrzavas mjera od 18.3.2020.? Taj datum me zanima jer je tada donijeta naredba o zabrani kretanja djeci do 18 i odraslima iznad 65. Cega se ti konkretno pridrzavas i cega si se tacno odrekla punih 25 dana?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
Nisi izasla iz svog doma 25 dana?
Nisi prosetala 25 dana?
Djecu drzis zatvorenu u stanu 25 dana?
Imas vozilo, novca i uslove da odes do vikendice, na planinu ali si se zatvorila 25 dana? Je li o tome govoris? U cemu se ogleda i mjeri tvoja normalnost i zdrav razum?
- salik79
#136 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Evo, odmah potpusujem. Gdje treba? Ali, pod uvjetom da dobijem nazad sve slobode koje sam imao prije ove histerije. Cuj "mjere zdravog razuma"!?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
- dječak sa šibicama
#137 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nemoguce je drzati masku na licu kad su vrucine, danas je preko 20 stepeni ja do granapa i nazad, to je 10-15 minuta, osafunjam se ispod maske.
Samo trazim priliku da je malo spustim, uhvatim zraka. Nisam jedini, sreo komsinicu ona pjehe sa Ciglana, kaze da jedva dise pod maskom. Ne mozes covjece kad je vruce, a tek rukavice, meni su rane izasle po rukama od jebenih rukavica. Ne koristim ih vec par dana.
A setaci, jebiga, mi koji smo ocito budale pa sjedimo kuci a oni setaju, sutra ce nam zbog njih jos vece restrikcije uvesti. I opet ce oni setati a mi cemo biti jebena stranka... na kraju cu i ja u setnju i u prirodu, i svi slicni meni, i sta onda imamo.
Salji jebenu policiju da pise kazne, on sjeo na presicu i kenja.
Samo trazim priliku da je malo spustim, uhvatim zraka. Nisam jedini, sreo komsinicu ona pjehe sa Ciglana, kaze da jedva dise pod maskom. Ne mozes covjece kad je vruce, a tek rukavice, meni su rane izasle po rukama od jebenih rukavica. Ne koristim ih vec par dana.
A setaci, jebiga, mi koji smo ocito budale pa sjedimo kuci a oni setaju, sutra ce nam zbog njih jos vece restrikcije uvesti. I opet ce oni setati a mi cemo biti jebena stranka... na kraju cu i ja u setnju i u prirodu, i svi slicni meni, i sta onda imamo.
- CikCikCikPogodi
#138 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa boli one koji donose mjere, briga sto ce to nanjeti posljedice, njihovi potomci, imaju deset vila, destine duluma zemlje i suma. Sta njih briga za vas.dobar osjecaj wrote: ↑12/04/2020 20:04Sta tacno mislis pod tim da se pridrzavas mjera od 18.3.2020.? Taj datum me zanima jer je tada donijeta naredba o zabrani kretanja djeci do 18 i odraslima iznad 65. Cega se ti konkretno pridrzavas i cega si se tacno odrekla punih 25 dana?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
Nisi izasla iz svog doma 25 dana?
Nisi prosetala 25 dana?
Djecu drzis zatvorenu u stanu 25 dana?
Imas vozilo, novca i uslove da odes do vikendice, na planinu ali si se zatvorila 25 dana? Je li o tome govoris? U cemu se ogleda i mjeri tvoja normalnost i zdrav razum?
Ovaj Solak vam sigurno nece ukinuti niti ublaziti nista jer frajer uziva u ulozi. A plata ce njemu biti redovna. Sigurno kroz kredite i dodtna zaduzenja, ali ako se bankrotira izgovor ce biti korona. ali ovca ce i dalje sutiti i trpiti.
Last edited by CikCikCikPogodi on 12/04/2020 20:14, edited 1 time in total.
-
AmirBaa
#139 Re: Koliko mjere mogu trajati?
nema razloga da ne odes sam ili sa clanom porodice prosetati, jos bolje ako je u prirodi na nekom vecem prostoru gdje nema sanse da budes u kontaktu sa drugim ljudimadječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2020 20:09 Nemoguce je drzati masku na licu kad su vrucine, danas je preko 20 stepeni ja do granapa i nazad, to je 10-15 minuta, osafunjam se ispod maske.
- CikCikCikPogodi
#140 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Vidis kako je krenulo sa Solakom i kriznim stabom, na ivici su da uvedu hibridnu etnicku diktaturu i policijsku drzavu. Ne bi me cudilo da osnuju Gestapo.dječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2020 20:09 Nemoguce je drzati masku na licu kad su vrucine, danas je preko 20 stepeni ja do granapa i nazad, to je 10-15 minuta, osafunjam se ispod maske.
Kaze Solak da su za dobrobit vas i NAS, pa ako je u poslu civilne zastite onda je na prvom mjestu da ti zrtvujes ako treba svoj zivot za druge.
- salik79
#141 Re: Koliko mjere mogu trajati?
To je najbolje za tvoj imunitet. Na taj nacin, kao do sada, ces ga u potpunosti zdrndat i biti podlozan i najbanalnijim virusima i bakterijama. Ako ne vjerujes meni, vjeruj barem struci.dječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2020 20:09 Nemoguce je drzati masku na licu kad su vrucine, danas je preko 20 stepeni ja do granapa i nazad, to je 10-15 minuta, osafunjam se ispod maske.
-
NediM17
#142 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Je l' me neTko tražio?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-o ... /200412103
https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-o ... /200412103
- Snake Eyes
#143 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pod rukavicama ruke brzo postanu vlažne i postaju savršeno stanište gljivicama i bakterijama, drugi problem je što kada ih ljudi nose manje peru ruke osjećajući se sigurnijim i zapravo proizvode kontra efekat.
Maska također postaje vlažna, spada sa lica, navlači se na oči, žulja oko ušiju što tjera korisnika da je namješta s vremena na vrijeme.
Treći problem je što ljudi nemaju dovoljno maski/rukavica pa sigurno opetovano koriste iste primjerke što zapravo povećava mogućnost zaraze.
Dakle, maska i rukavice su jedan obični bullshit.
Dezinfekcijska sredstva su posebna priča.
Maska također postaje vlažna, spada sa lica, navlači se na oči, žulja oko ušiju što tjera korisnika da je namješta s vremena na vrijeme.
Treći problem je što ljudi nemaju dovoljno maski/rukavica pa sigurno opetovano koriste iste primjerke što zapravo povećava mogućnost zaraze.
Dakle, maska i rukavice su jedan obični bullshit.
Dezinfekcijska sredstva su posebna priča.
Last edited by Snake Eyes on 12/04/2020 20:19, edited 1 time in total.
-
aerodinamika
#144 Re: Koliko mjere mogu trajati?
potpisali su ugovor dovode ukupno 80 000 radnika iy rumunije, valjda da preduhitre francuzeLajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 20:03Švabo bi se za glavu uhvatio da ovo uradi. Većina radne snage iz zemalja van Šengena...aerodinamika wrote: ↑12/04/2020 20:01 Makron trayi da se yattvori evropa sengen zona na 6 mjeseci, postupno otvaranje pocetkom septembra![]()
In April, farmers got reprieve. To save crops, Germany's government decided to allow 80,000 seasonal food harvesters to enter the country — 40,000 in April and the same number in May. The deal was sealed after Klöckner and German Interior Minister Horst Seehofer reached agreement on April 4.
Last edited by aerodinamika on 12/04/2020 20:18, edited 1 time in total.
-
Zoya
#145 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ništa dok 70% stanovništva ne oboli i ne postane bude imuno na ovu pandemiju.
A mjere će potrajati do možda Avgusta. Ja sam se nekako pomirila da neću nigdje ovog ljeta i dobro mi je
A mjere će potrajati do možda Avgusta. Ja sam se nekako pomirila da neću nigdje ovog ljeta i dobro mi je
- vjeshalica
#146 Re: Koliko mjere mogu trajati?
mjere najteze padaju papcima koji se trpaju preko reda eh to treba ucmekat govnjivom motkom
ionako je nered u drzavi jos rasturaj papanluk ljudima koji postuju nesto
- CikCikCikPogodi
#147 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sa Civilnim zastitama u BiH nece niko nigdje do kraja zivota pa makar umrlo milion od gladi.
- Prpa.ba
#148 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nemojte tako, institucije "imaju informacije da se ljudi druze" ali ne poduzimaju nista da razbiju veca okupljanja ljudi. Isto kao sto nam se zdravstveni sistem spremao "od januara" pa nespremni docekali pandemiju u martu. I kao sto su nam se komunalna preduzeca "spremala" za zimsku sezonu, pa ih iznenadjivao snijeg dok im Forto nije pokazao kako se tumaci vremenska prognoza.
I zato treba zatvoriti sve u kuce, tj. zatvoriti one koji ionako postuju preporuke i mjere. Oni koji ne postuju, od Novalica pa preko grupnih setaca, pa do ovih "za koje imaju informacije da se druze u policijskom satu" ce i dalje po svom. Doduse, za njih ne vazi "algoritam lijecenja", pa su im i bolje sanse da prezive eventualne komplikacije od zaraze.
Ali ce forumski panicari i oni sto zazivaju rezim po Solak-Sebija struci biti mirni, pa se i to treba racunati.
I zato treba zatvoriti sve u kuce, tj. zatvoriti one koji ionako postuju preporuke i mjere. Oni koji ne postuju, od Novalica pa preko grupnih setaca, pa do ovih "za koje imaju informacije da se druze u policijskom satu" ce i dalje po svom. Doduse, za njih ne vazi "algoritam lijecenja", pa su im i bolje sanse da prezive eventualne komplikacije od zaraze.
Ali ce forumski panicari i oni sto zazivaju rezim po Solak-Sebija struci biti mirni, pa se i to treba racunati.
- salik79
#149 Re: Koliko mjere mogu trajati?
"Mjere" su obicno njesra izmisljene za ovce, koje pasu sve sto cuju.vjeshalica wrote: ↑12/04/2020 20:20 mjere najteze padaju papcima koji se trpaju preko reda eh to treba ucmekat govnjivom motkom
Eto, a nikada se, nigdje, nisam trpao preko reda. Naprotiv!
- CikCikCikPogodi
#150 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Preko 300 miliona zaduzenje i nece ni jednu masku nabavaiti od tih para, a kamo li uloziti veci iznos u zdravtstvo, ubrzo ce se morati ponoco zaduziti kako bi budzetski aparat zadvoljio svoj enormni apetit. Ako bude bankrota i vece krize, okrivit ce koronu, i to ce biti izgovor ko rat sljedecih 25 godina.vjeshalica wrote: ↑12/04/2020 20:20 mjere najteze padaju papcima koji se trpaju preko reda eh to treba ucmekat govnjivom motkom