Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
King Theoden

#79351 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by King Theoden »

Umal' zaboravi izvornu muziku koju iz sedmice u sedmicu slušaju desetine hiljada bosanaca i hercegovaca.
Na repertoaru izvođača te muzike često bude i "veselica" u kojoj se, između ostalog, kaže i sljedeće: "a na stolu torte i kolači, neka jede ko je bio jači"

Sve što želim reći jeste to da ta gore pjesma nije ništa novo i nepoznato na našim prostorima.
Te i slične pjesme imaju duboke korijene među sva tri naroda u bih.
Čak je i čuveni bašagić opjevao historijske događaje u kojima je učestvovao njegov predak - smail-aga čengić.
Neki su malo bolje sačuvali tu tradiciju, a neki nisu.
155_mm

#79352 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@King Theoden
ja smatram ovo ponasanje SPC-a sto dozvoljava da se ovakve pjesme pjevaju u njenoj organizaciji poprilicno zlocinacki jer izaziva mrznju prema mom narodu.

a ti?
zavrzlama

#79353 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

King Theoden wrote: 12/04/2020 15:00 Umal' zaboravi izvornu muziku koju iz sedmice u sedmicu slušaju desetine hiljada bosanaca i hercegovaca.
Na repertoaru izvođača te muzike često bude i "veselica" u kojoj se, između ostalog, kaže i sljedeće: "a na stolu torte i kolači, neka jede ko je bio jači"

Sve što želim reći jeste to da ta gore pjesma nije ništa novo i nepoznato na našim prostorima.
Te i slične pjesme imaju duboke korijene među sva tri naroda u bih.
Čak je i čuveni bašagić opjevao historijske događaje u kojima je učestvovao njegov predak - smail-aga čengić.
Neki su malo bolje sačuvali tu tradiciju, a neki nisu.
sve tacno.....uz te pjesme bosnjaci porusise do posljednje nemuslimanske bogomolje,hodze redom pravile dove prije slanja bosnjaka u etnicka ciscenja nebosnjaka, svi isti u 5 deka...

zatvori vrata salona,ubi promaha ziv bio :lol:
zrakomlat

#79354 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

Kinže, to o čemu ti pričaš nikakve veze nema s ovim gore što je tema bila. Likovi pjevaju pjesme sa zločinačkom tematikom u 2020, usmjerenu prema određenon djelu svoga stanovništva koje je preživjelo genocid od tih istih koji pjevaju.

Ili trolaš ili misliš ko i oni. Vjerovatno je ovo prvo al i dalje nema smisla
zrakomlat

#79355 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

Maraschino wrote: 12/04/2020 14:56 pu sta uradise od teme :evil:

moderacijo ima li vas da ovo povaljate
I ja učestvujem u tome pomalo ali slažem se s tobom.

Vezano za temu, nadam se da će što prije leći te pare od MMF, gvardijan je nestrpljiv da pokrene nove investicione cikluse.
armin071

#79356 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

King Theoden wrote: 12/04/2020 13:36 DA HIM odgovorimo? More li bašagić? Ok, more. Uoči razliku :zoka:
Pa kae,

Ču'l bauče šta vlahinja reče- na to poče ponosito aga-
da ne smijem zanoćiti ovdje, mili bože od kojeg li vraga?!

zar se junak prepada od zeca? Zar od krsta turčin ima straha?
Daj mi kaži bauče po duši, kol'ko smiješ dočekati vlaha?

-Dragi aga, tako mi Allaha, svijetle sablje i junačke sreće, pred četrdeset brđanskije vlaha, moje oko prepasti se neće.

-A smajlova desnica ruka pred pedeset uzmaknuti neće! Crna gora što hrani hajduka od stotine neimade veće.

Posestrimo pamti riječ ovu, nikad nemoj plašiti junaka koji je sjek'o na grahovu ravnu na stotine crnije gorštaka.

Gle o bedrim' ove demiskije, s petrovića sedam skide glava. Od kako je u mojim rukama, do balčaka vazda je krvava.
Eh “deder” nam još jedan odgovarajući video kako uz istu hodže i načelnici opština sjede i meze uz istu.... Ko što neko gore reče jebe vas taj salonski kod pisanja. Samo vi guslajte je.o je mater onaj ko vama leđa okrene....
Škobo Habu

#79357 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

seoBIH wrote: 12/04/2020 13:07
Treba nam helikopter, kanader i ostala mehanizacija za požare. Ako se zbroji šteta, može se izračunati opravdanost.

Ipak, meni nije jasno šta ti i slični imate protiv ovih žirokoptera? Pa oni su perfektni za namjenu koja se ogleda u prevozu kutije 30x30, brzo, ekonomično i sigurno.
Nemam ništa. No, koliko se bacilo budžetski para u kupovinu cijelih ergela službenih automobila, mogli smo za potrebe vanredni situacija i hitni slučajeva kupiti barem tri helikoptera koja bi vrlo brzo i efikasno djelova i u službi testiranja, ali i u prebacivanju zaraženih u karantin ili iz karantina.
Last edited by Škobo Habu on 12/04/2020 15:37, edited 2 times in total.
King Theoden

#79358 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by King Theoden »

155_mm wrote: 12/04/2020 14:59 ovaj googlet je antibosnjacki. ovu tradicionalnu pjesmu stovanog poznavatelja bosnjacke tradicije googlet i ne poznaje.
:lol:
To što je ti i gugl ne poznajete, ne znači da je nema :zoka:
To više govori o tebi i tvojoj naobrazbi.
Probaj sa ovim ovim stihom, možda ćeš imati sreće.
Zar nevjera junaštvo se zove?
Sakrijte se pred svijetlim licem
vitezova zemlje Hercegove
Vjerujem da isto tako nikad nisi čuo za prelijepu bašagićevu pjesmu "slavuj"
Nebitno.
155_mm wrote: 12/04/2020 15:09 @King Theoden
ja smatram ovo ponasanje SPC-a sto dozvoljava da se ovakve pjesme pjevaju u njenoj organizaciji poprilicno zlocinacki jer izaziva mrznju prema mom narodu.

a ti?
Zna se šta je zločin. Ako ne znaš definiciju, potraži na guglu. Vidim da ti ide od ruke :zoka:
Da ti usput odgovorim na pitanje. Ne, ne smatram. Te pjesmice smatram bezazlenim.
Ono što smatram opasnim jeste dodikovo svakodnevno podrivanje države u kojem mu direktno i indirektno pomažu politički predstavnici drugih naroda.
Zločini o kojim se maltene ne priča jesu ubijanje i proganjanje povratnika.
Problem je što dodikovi glasači rs smatraju državom i sanjaju ujedinjenje sa srbijom.
Većina njih ne pjeva ovu jebenu pjesmu zbog koje dižete graju, ali bi koliko sutra protjerali šačicu povratnika i ujedinili se sa srbijom.
To je stvarni problem o kojem se ne govori.

@zavrzlama ,stvarno mi nije jasno pomoću kojih mentalnih vratolomija si došao do tog zaključka.
Kao što rekoh, zločincima nisu potrebne pjesme niti ih pjevaju.
Mnogi od presuđenih zločinaca su "gradska raja" koji su se opijali zajedno sa komšijama muslimanima i kleli u bratstvo i jedinstvo.
RunnerX

#79359 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RunnerX »

Gdje ovaj izvuče ove pjesmice, znači nikad ni za jednu nisam čuo, kao i pretpostavljam 90% forumaša.
155_mm

#79360 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@King Theoden

pa ako je nesto tolika tradicija bosnjaka valjda bi goglet trebao nesto znati o tome.to vise govori o tvom poimanju necije tradicije.

na primjer goglet zna za sevdalinke

dio pjesme koji si naknadno citirao nije bio u citatu koji si prvi postavio.

nego da mi nesto razjasnimo. ja smatram da je SPC najvise odgovorna za zlocine nad mojim narodom u zadnjih 150 godina i ona je za mene glava zlocinacke masinerije koja je pocinila te zlocine. smatras li ti to takodje?

hvala u naprijed.
King Theoden

#79361 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by King Theoden »

155_mm wrote: 12/04/2020 15:54 ako je nesto tolika tradicija bosnjaka valjda bi goglet trebao nesto znati o tome.to vise govori o tvom poimanju necije tradicije.
Ponavljam, ako ti je nešto nepoznato ili ne možeš izguglati, ne znači da ne postoji.
Jesi li nekada čuo za ovo:

Image

Image

Image
155_mm wrote: 12/04/2020 15:54 ja smatram da je SPC najvise odgovorna za zlocine nad mojim narodom u zadnjih 150 godina i ona je za mene glava zlocinacke masinerije koja je pocinila te zlocine. smatras li ti to takodje?
Ne smatram. Vecinski su paraziti, baš kao većina naših hodža koji su držali govore vojsci, pa onda bježali od prvih linija.
Što se mene tiče, sanu je prava adresa za to što tražiš.
Zna se njihova politika i to još iz vremena kada su se zvali srpska kraljevska akademija.
TheMule

#79362 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TheMule »

Ne kenjaj ovuda. Epske pjesme se ne pjevaju kod Bosnjaka, po sjelima, u dzamijama, ili po raznim skupovima. Procita se ponekad neka u skoli, i to nista gnusno ili glupo. Kod Srba je ovo redovno, u crkvama, manastirima, zenidbama, rostiljanjima, slavama, praznicima, itd.

Tu tvorevinu treba unistiti pod svaku cijenu
zrakomlat

#79363 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

Kad sam bio mlađi, nije mi većeg meraka bilo nego kada se skupi nas nekoliko, jedan donese gusle, pa krenemo guslati Ženidbu Smailagić Meha, preko 12 000 stihova. Nema kući dok se ne otpjeva svaki. Onda krug autima kroz povratnička srpska mjesta u sitne sate, sviramo ko svatovi, malo pucamo u zrak, razbijemo prozore na crkvi, pa kućama. To su dani bili... Sad se slabo do tradicije drži.
zavrzlama

#79364 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

saloncu je izgleda lakse i draze,trazit mikroskopom lose stvari kod drugih,nego osudjivat planetarno velike gadosti svojih sunarodnika.
statixx

#79365 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Nije Bakir trebao ici sa raspodjelom izmedju FBiH i kantona, to je promasaj.
155_mm

#79366 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

pa nije valjda da ostadosmo bez jednog "samokriticnog bosnjaka". mislim nije problem rodit ce se drugi za dan dva koliko traje registracija. ali ovaj se bas pravo bio uklopio sa ovim partijskim vojnicima. bas ga ono krenulo.
Leverage

#79367 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Leverage »

zrakomlat wrote: 12/04/2020 16:57 Kad sam bio mlađi, nije mi većeg meraka bilo nego kada se skupi nas nekoliko, jedan donese gusle, pa krenemo guslati Ženidbu Smailagić Meha, preko 12 000 stihova. Nema kući dok se ne otpjeva svaki. Onda krug autima kroz povratnička srpska mjesta u sitne sate, sviramo ko svatovi, malo pucamo u zrak, razbijemo prozore na crkvi, pa kućama. To su dani bili... Sad se slabo do tradicije drži.
statixx

#79368 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

svi u napad wrote: 12/04/2020 01:30 Dakle strucnjaci da li ste pomislili ikad zajedno sa Baketom sta se desava kad sumska bankrotira ko vraca pare. Vjerovatno ce MMF ici u BL ili u hercegovacki kanton po svoju lovu i onda ce te se vi strucnjaci smijati i obrazlagati kako se dijeli lova iz budzeta ili ce te biti u 4.15 pred zgradom CB.
Naravno da MMF nece ici nigdje jer oni za razliku od strucnjaka znaju kome su dali lovu i ko je treba vratiti. To znaju svi i ovdje i vani.
Strucnjak, ne ide to u stvarnosti kako ti zamisljas. Godisnji prihodi RSa od indirektnih poreza su cca 1.4 mlrd. KM, a godisnje obaveze po medjunarodnim kreditima se krecu izmedju 400-600 mil KM. Dakle do bankrota ne moze doci jer potrebno je da se obaveze utrostruce, odnosno vanjski dug, a to ne moze proci kod medjunarodnih kreditora. Bankrot je moguc na polju unutrasnjeg duga, kojeg uglavnon drze poslovne banke i osiguravajuca drustva, ali to je vec pisebna prica i tesko se moze desiti jer niko nece kupovati dug ako je rizik previsok.
155_mm

#79369 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

statixx wrote: 12/04/2020 17:24 Nije Bakir trebao ici sa raspodjelom izmedju FBiH i kantona, to je promasaj.
moguce je da je promasaj. ali ja opcenito smatram da bi kantoni trebali imati vise uticaja. kao prvo covicu ostanu samo tri najsiromasnija kantona gdje se samo on pita.
SBK i HNK se mora nesto izglasati sa 2/3 vecinom ali su zato ovi drugi kantoni bez blokade. kao drugo jednim djelom izjednacavas miletov entitet sa kantonima a to mu se nikako ne bi svidjelo.

znaci ne govorim za ovu podjelu nego uopsteno o poziciji kantona. pederacija nema helikopterski servis jer covic blokira i zato sam da kantoni prave svoe helikopterske servise a bosnjani blokiraju osnivanje istog u HNK sve dok ne bude i njima potaman taj servis.

a i u SBK su bosnjani tu negdje oko dvije trecine znaci i tu bi se mozda moglo odlucivati bez covica uz saradnju ostalih stranaka.
155_mm

#79370 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

a ovdje neki misle da je bankrot kad ti je rata veca od kredita. znaci dok godje rata manja od budzeta bar za marku dobro je.
:lol: :lol: :lol:

a plate budzetlijama, bolnice, skole i ostali se ne moraju isplacivati koju godinu. nek se malo strpe.
155_mm

#79371 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

zrakomlat wrote: 12/04/2020 16:57 Kad sam bio mlađi, nije mi većeg meraka bilo nego kada se skupi nas nekoliko, jedan donese gusle, pa krenemo guslati Ženidbu Smailagić Meha, preko 12 000 stihova. Nema kući dok se ne otpjeva svaki. Onda krug autima kroz povratnička srpska mjesta u sitne sate, sviramo ko svatovi, malo pucamo u zrak, razbijemo prozore na crkvi, pa kućama. To su dani bili... Sad se slabo do tradicije drži.

:lol: :lol: :lol: :lol:
TheMule

#79372 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TheMule »

Kredit se uopste nije trebo ni dizati. Nije moguce da nemaju rezerve da naruce masine, i kad stignu podijele po bolnicama, ne kantonima ili entitetima, vec bolnicama, prema potrebama lokalnog stanovnistva.

A za ostale stvari, nemojte me nasmijavati. Ne uzima se se kredit od MMF-a da se kupe rukavice. Pola kredita ce nestati kod Dodika, Covica, ali i ovih nasih uhljebasa, ali narod se prepo, i prodje ovo glatko
155_mm

#79373 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

pa navodno je ovaj kredit za spas privrede i slicno. sad kad njemacka i amerika dizu kredite za stotine i hiljade milijardi eura i dolara red je da i mi dignemo nesto. bar koji milion.
:D
pa nismo sugavi valjda.

a sad kud ce pare otici to bar nije nepoznanica.
Škobo Habu

#79374 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

155_mm wrote: 12/04/2020 18:01 pa navodno je ovaj kredit za spas privrede i slicno. sad kad njemacka i amerika dizu kredite za stotine i hiljade milijardi eura i dolara red je da i mi dignemo nesto. bar koji milion.
pa nismo sugavi valjda.

a sad kud ce pare otici to bar nije nepoznanica.
Samo što se Amerika, kao i Njemačka, zadužuju kod državnih banaka, a ne kod međunarodnih kreditora.
statixx

#79375 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

155_mm wrote: 12/04/2020 17:41 a ovdje neki misle da je bankrot kad ti je rata veca od kredita. znaci dok godje rata manja od budzeta bar za marku dobro je.

a plate budzetlijama, bolnice, skole i ostali se ne moraju isplacivati koju godinu. nek se malo strpe.
Da ali te obaveze ne mogu se namiriti iz dijela koji pripada FBiH ili institucijama BiH kako se implicira.
Locked