Zar sa otezanim disanjem nisi trebao biti hospitalizovan?Naturel29 wrote: ↑11/04/2020 23:57 Pozdrav
Novi sam ovdje pa da vam dam par savjeta iz prve ruke:
30.marta mi je utvrdjeno ovo sranje od virusa iako ni sam jebeno ne znam kako i od kud sam ga mogao dobiti jer od kako ne radim u kaficu i ne igram fudbal nisam nigdje hodao ali sam zivio do tada sa kolegom u istom stanu pa je moguce da je i on donio ili sam u kaficu pokupio dok sam radio pa se tek tada aktiviralo. Elem imao sam temperaturu 37-38 tek neka 2 dana,blagu groznicu ii par dana nekako cudan osjecaj u misicima. Kao i svi kontao sam da je prehlada od mokre kose vani,hladni napitaka i tako ali kasnije sam pred kraj mjeseca osjetio bol u prsima,otezano disanje,dijagnosticirana mi je upala pluca nakon pregleda,uzet mi je uzorak poslan sam kuci u izolaciju i onda su mi javili da sam pozitivan. Kolega je otisao kuci iako sam rekao da zivim s njim njega nisu ni testirali( Najveci neprijatelj nam je nedostatak testova i zbog toga i imamo relativno mali ,lazni broj zarazeni)
Iako sam sportas i zivim citav zivot zdravo,hranim se zdravo,simtomi su uzasni i osjecate kao da vam je vatra nalozena u prsima,sta god da stavite u usta kao da ste zemlju stavili,okusa i mirisa nikakvog. Trenutno sam dobro ali misici su mi na 2% rada,umorim se dok zube operem. Jedino mi je eto drago sto nisam nikog zarazio pa da se zavrsi na meni,a s mislima sam i u molitvama sa svim ljudima koji boluju od ovog,pogotovo stariji koji nezz kako se i uspiju izboriti jer uzas je sve ovo.
Cuvajte se,cuvajte svoje najmilije pogotovo starije.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Palmalma
#19226 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Palmalma
#19227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mozemo se svi odjednom zaraziti, jer bi zdravstveni sistem dozivio slom. Treba drzati koliko - toliko u epidemioloski razradjenim granicama broj zarazenih da bi svi mogli dobiti lijecenje, po potrebi. To je toliko puta ponovljeno otkako je ovaj virus dosao u Evropu.MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 00:32 E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje koja je odbolovala coronu onda je zaista pitanje zašo sva ova panika???
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere... A svi znamo da je puno bolesnih bili januar i februar, a i mart...
I mi sad ko fol pratimo neke klastere... Puno veci broj od testiranih je vec odbolovao, a mi tek prije 20 dana uveli policijski sat...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/test ... /200411123
-
Naturel29
#19228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To neke teorije zavjere imate ili? Mozda sam Solaklast mohicans wrote: ↑12/04/2020 00:30Mene interesuje kako se registrova za dan. Neki forumaši mjesecima čekali potvrdu.neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati. Vjerovatno još jedan trol. Pismenost katastrofalna!
Ma da,testirali 500 ljudi i od tog im je 14 % odbolovalo. Pa testiraj milion pa da vidimo...MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 00:32 E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje kojanje odbolovala coronu onda je zaista pitanje ZASTO SVA OVA PANIKA???
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere...
I mi sad ko fol pratimo neke klastere... Puno veci broj od testiranih je vec odbolovao, a mi tek prije 20 dana uveli policijski sat...
Palmalma- Pa vjerovatno jesam i sa upalom pluca ali nisam. Otezano disanje ne mislim da sam dahtao nego vise ono osjecate da ne mozete uzeti puni kapacitet pluca sto je valjda i logicno. Kod nas se ovdje malo ko hospitalizovao jedino jedan covjek invalid jeste ali vise mozda zbog tog nego zbog simptoma.
Da,bolovao sam gripu dosta puta i eto posto cesto uporedjuju po meni ovo je daleko daleko teze pogotovo jer imate bas dosta tih tegoba koje su i dosta izrazenije. Iako eto ja nisam imao previsoku temperaturu pa cak ni grlobolju toliku ali sam toliku slabost osjetio i jos osjecam u organizmu da to bas tesko sad nekom zdravom mozes opisati-
- CikCikCikPogodi
#19229 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde dobro ti se pazis. Ja ne. Pusim, volim i kubanke pusiti.Naturel29 wrote: ↑12/04/2020 00:18Pa dobro nemam aparat da mjerim koliko posto mi rade misici vise sam htio da vam opisem slikovito koliko se trenutno osjecam nemocno valjda je to razumljivo...neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati.Da,nestrucan kadar,podobni . Nadrkani . Nesposobni . Neopremljeni... Sve to veze jedno uz drugo i zato smo tu gdje smo.CikCikCikPogodi wrote: ↑12/04/2020 00:07Mene je strah ovog virusa bas zbog toga, meni je strucni kadar doktora kad sam bio mladi dva puta kasno dijagnosticirao upalu pluca, ne zelim opet sve da prolazim jer 90% sam siguran da bi isto uradili. Zato je mene strah pa opominjem ljude, mene je strah doktora u BiH. A sad sam zagalvio u BiH. Stvarno mi je muka kad mi padne na pamet upala pluca, doktori su meni bas u Sarajevu to pogrijesili dva puta, hajde jednom, nego dva puta. To mi je mozda ostetilo pluca zbog nesposobnosti odredenih kadrova.Naturel29 wrote: ↑11/04/2020 23:57 Pozdrav
Novi sam ovdje pa da vam dam par savjeta iz prve ruke:
30.marta mi je utvrdjeno ovo sranje od virusa iako ni sam jebeno ne znam kako i od kud sam ga mogao dobiti jer od kako ne radim u kaficu i ne igram fudbal nisam nigdje hodao ali sam zivio do tada sa kolegom u istom stanu pa je moguce da je i on donio ili sam u kaficu pokupio dok sam radio pa se tek tada aktiviralo. Elem imao sam temperaturu 37-38 tek neka 2 dana,blagu groznicu ii par dana nekako cudan osjecaj u misicima. Kao i svi kontao sam da je prehlada od mokre kose vani,hladni napitaka i tako ali kasnije sam pred kraj mjeseca osjetio bol u prsima,otezano disanje,dijagnosticirana mi je upala pluca nakon pregleda,uzet mi je uzorak poslan sam kuci u izolaciju i onda su mi javili da sam pozitivan. Kolega je otisao kuci iako sam rekao da zivim s njim njega nisu ni testirali( Najveci neprijatelj nam je nedostatak testova i zbog toga i imamo relativno mali ,lazni broj zarazeni)
Iako sam sportas i zivim citav zivot zdravo,hranim se zdravo,simtomi su uzasni i osjecate kao da vam je vatra nalozena u prsima,sta god da stavite u usta kao da ste zemlju stavili,okusa i mirisa nikakvog. Trenutno sam dobro ali misici su mi na 2% rada,umorim se dok zube operem. Jedino mi je eto drago sto nisam nikog zarazio pa da se zavrsi na meni,a s mislima sam i u molitvama sa svim ljudima koji boluju od ovog,pogotovo stariji koji nezz kako se i uspiju izboriti jer uzas je sve ovo.
Cuvajte se,cuvajte svoje najmilije pogotovo starije.
Kod nas ako kazes da ne pusis i ako ne patis od pretilosti a bolestan si njima si ubio odmah sve kontraargumente zasto si bolestan. To su im jedina opravdanja a i ja ne bi nikad ni bio testiran da nisam zvao 200x i rekao da imam sve simptome i da dolazim u taj njihov dom ako oni ne misle doci.
U susjednom mjestu gde imam puno prijatelja danas 6-7 pozitivnih i uopste nisu ispitani kontakti sa tim zarazenim iako 2 zarazena rade u firmi od 500 ljudi naravno da nije nikom uzet uzorak nego su samo poslati u izolaciju pa do pojave simptoma unutar 14 dana. Stvarno radimo nakaradno sve umjesto da ciljano trazimo i sprecavamo mi guramo pod tepih. Jos nismo vjerujem ni blizu maksimuma sto je najzalosnije.
Volio bi negdje da u neku zemlju gdje se postuje zakon da odem sa ciljem da radim u policiji. Znam da se to odma nece ostvariti zbog državljanstva. Ali mogo bi u vatrogasce.
Eto spreman sam da poginem za druge ljude.
Ali mene je strah BiH doktora, bukvalno imam fobiju, imam neki osjecaj da bi dobio jos neku bolest ako bi trebao kod njih ici.
-
MUNAFIK
#19230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naturel29 wrote: ↑12/04/2020 00:41To neke teorije zavjere imate ili? Mozda sam Solaklast mohicans wrote: ↑12/04/2020 00:30Mene interesuje kako se registrova za dan. Neki forumaši mjesecima čekali potvrdu.neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati. Vjerovatno još jedan trol. Pismenost katastrofalna!Ma da,testirali 500 ljudi i od tog im je 14 % odbolovalo. Pa testiraj milion pa da vidimo...MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 00:32 E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje kojanje odbolovala coronu onda je zaista pitanje ZASTO SVA OVA PANIKA???
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere...
Palmalma- Pa vjerovatno jesam i sa upalom pluca ali nisam. Otezano disanje ne mislim da sam dahtao nego vise ono osjecate da ne mozete uzeti puni kapacitet pluca sto je valjda i logicno. Kod nas se ovdje malo ko hospitalizovao jedino jedan covjek invalid jeste ali vise mozda zbog tog nego zbog simptoma.
Da,bolovao sam gripu dosta puta i eto posto cesto uporedjuju po meni ovo je daleko daleko teze pogotovo jer imate bas dosta tih tegoba koje su i dosta izrazenije. Iako eto ja nisam imao previsoku temperaturu pa cak ni grlobolju toliku ali sam toliku slabost osjetio i jos osjecam u organizmu da to bas tesko sad nekom zdravom mozes opisati-
Prvo GRIPA nije nesto sto se odboluje DOSTA puta... Prvi put kad te gripa ufati dobro zaglaviš... Dobiješ imunitet i sve poslije toga bude lakse... Ali mozea i gripu pregurat a da ne skontas kao i ovaj virus... Neko umre neko ne akonta... I za coronu i za gripu...
-
Naturel29
#19231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gripu jednom odbolujes? Imunitet na gripu se ne moze dobiti jer mutira svake godine i svake godine se prave nove vakcine protiv iste i svake godine odnosi bas dosta zivota. Tako da uistinu mozes svake godine zaglaviti od novembra jednom od gripe. Jedino ako si mislio u toku jedne sezone gripe da mozes jednom odbolovati to da
-
last mohicans
#19232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantan osvrt na sveopcu ulogu WHO-a. Ima zanimljivih informacija sa vremenskog aspekta na koje ranije nisam naišao.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2173482
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2173482
-
breba
#19233 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Istina. Ti kazes da si imao gripu mnogo puta pa sad i ovu coronu fasovo, mozda da malo ojacas svoj imuni sistem? Sve najbolje.Naturel29 wrote: ↑12/04/2020 00:55 Gripu jednom odbolujes? Imunitet na gripu se ne moze dobiti jer mutira svake godine i svake godine se prave nove vakcine protiv iste i svake godine odnosi bas dosta zivota. Tako da uistinu mozes svake godine zaglaviti od novembra jednom od gripe. Jedino ako si mislio u toku jedne sezone gripe da mozes jednom odbolovati to da
- CikCikCikPogodi
#19234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Amerika vec pocela druge probleme da ima.
https://www.9news.com/amp/article/news/ ... 9f9f35bfbf
https://www.9news.com/amp/article/news/ ... 9f9f35bfbf
- studiorum_tuzlaensis
#19235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naturel29 = CikPogodi
provjereno već.
provjereno već.
-
freelancerBIH
#19236 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Momak ti izgleda imas dobrih problema sa shvatanjem osnovnih principa statistikeNaturel29 wrote: ↑12/04/2020 00:41To neke teorije zavjere imate ili? Mozda sam Solaklast mohicans wrote: ↑12/04/2020 00:30Mene interesuje kako se registrova za dan. Neki forumaši mjesecima čekali potvrdu.neko_sa_strane wrote: ↑12/04/2020 00:15 Da su ti mišići na 2% rada ne bi mogao ustati iz kreveta a ne još otići do kupatila i zube oprati. Vjerovatno još jedan trol. Pismenost katastrofalna!Ma da,testirali 500 ljudi i od tog im je 14 % odbolovalo. Pa testiraj milion pa da vidimo...MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 00:32 E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje kojanje odbolovala coronu onda je zaista pitanje ZASTO SVA OVA PANIKA???
Last edited by freelancerBIH on 12/04/2020 01:04, edited 1 time in total.
-
freelancerBIH
#19237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako znas, i ko je taj lik uopste? Banovani neki ili?
-
Naturel29
#19238 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
O cemu pricas? Prva registracija na ijednom forumu u BiH. Ajde daj nam te svoje provjere javno ovdje?
-
freelancerBIH
#19239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma taj si dok se lozis vecNaturel29 wrote: ↑12/04/2020 01:04O cemu pricas? Prva registracija na ijednom forumu u BiH. Ajde daj nam te svoje provjere javno ovdje?
-
Naturel29
#19240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako ti je lakse i ako ce te to uciniti sretnim taj sam 
- CikCikCikPogodi
#19241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam nervozan ko proteklih dana. Zbog privatnih stvari me nervoza uhvatila. Najvise zbog fakulteta. Ali i zaglavilo se u BiH. Imam veliki strah zbog zdravstvenog sistema u BIH, koji je mene vise puta zje#o. I clanovi porodice zbog njega su umrli. I ja sam osjetio na sebi puno vise puta sta znace kasne dijagnoze. Dva puta sam znao ici da mi nista ne kazu a onda treći put kad ne notes gu#u pomjeriti tek se tad reaguje. Jednostavno ima fobiju na sistem, jos uvijek u glavi imam slike tih doktora koji umjesto da pomognu, vise gledaju sa kojom farmaceutskom kompanijom ce plivati u dzepu.
-
MUNAFIK
#19242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Palmalma wrote: ↑12/04/2020 00:38Ne mozemo se svi odjednom zaraziti, jer bi zdravstveni sistem dozivio slom. Treba drzati koliko - toliko u epidemioloski razradjenim granicama broj zarazenih da bi svi mogli dobiti lijecenje, po potrebi. To je toliko puta ponovljeno otkako je ovaj virus dosao u Evropu.MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 00:32 E ako je istina ovo, eto uzmimo da je brojka 10% raje koja je odbolovala coronu onda je zaista pitanje zašo sva ova panika???
Prema ovome corona je vec 2 do 3 mjeseca tu medju nama, odbolovali je mnogi u januaru i februaru bez ikakve panike i ikakvih mjere... A svi znamo da je puno bolesnih bili januar i februar, a i mart...
Ja se pitam ako smo već ovo bolovali u januaru i februaru pa i u martu... To znaci da je vec bilo PUNOOO PUNOO ZARAZENIH, a naš sistem nije pukao...
Pitanje je dal bi sitem pukao ikako da nema MEDIJSKE PANIKE???
Cim je to kao ZVANICNO krenulo kod nas, odmah smo doživjeli SLOM zdravstvdnig sistema u Sarajevu, a nismo primili ni 5 zaraženih...
-
ExNilihio13
#19243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
velika opasnost ili ne...odgovor je ne, broj ljudi koji su umrli u prošloj godini je veći nego broj umrlih do danas,
a zasto smo u karanteni nema se pojma
-
breba
#19244 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nista onda, zatvoriti temu.ExNilihio13 wrote: ↑12/04/2020 01:57 velika opasnost ili ne...odgovor je ne, broj ljudi koji su umrli u prošloj godini je veći nego broj umrlih do danas,
-
invincible1921
#19245 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se nadam da ce ovo do maja poprilicno ohanuti,,,,realno na stranu psiho efekti i sve, ali zaboravlja se da raja u april, a pogotovo maj vrlo vjerovattno ulaze sa polovicnom platom ili slicnim udarom na budzet, takodjer mnogi su i bez primanja ostali...haj izdrzi mjesec, oktud hrana i ostalo ? Koliko ce jos ljudi ostat bez posla u narednih mjesec dva ako se ovo produzi? Sta ce onda...kad se konacno ukinu mjere skocit sa zgrade kad im pored svega ispostave racune za komunalije i rate za kredit ?
-
noviclan
#19246 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jasta radi ko ce kavazovicu u dzamiju na bajram
-
invincible1921
- GAU8
#19248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pitanje je šta bi bilo u nije karantena. Ali to izgleda niko ne kapira. Ja sam par puta pisao, ako mislimo da su mjere pretjerane, to znači da djeluju.ExNilihio13 wrote: ↑12/04/2020 01:57 velika opasnost ili ne...odgovor je ne, broj ljudi koji su umrli u prošloj godini je veći nego broj umrlih do danas,
- GAU8
#19249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ramazan i bajram zaboravite kod ovako sposobne vlastiinvincible1921 wrote: ↑12/04/2020 03:43 Ja se nadam da ce ovo do maja poprilicno ohanuti,,,,realno na stranu psiho efekti i sve, ali zaboravlja se da raja u april, a pogotovo maj vrlo vjerovattno ulaze sa polovicnom platom ili slicnim udarom na budzet, takodjer mnogi su i bez primanja ostali...haj izdrzi mjesec, oktud hrana i ostalo ? Koliko ce jos ljudi ostat bez posla u narednih mjesec dva ako se ovo produzi? Sta ce onda...kad se konacno ukinu mjere skocit sa zgrade kad im pored svega ispostave racune za komunalije i rate za kredit ?
-
Ci-Nick
#19250 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neki drugi experti su dva dana poslije objave ovog istraživanja u Njemačkoj kazali da postoji metodološka greška u istraživanju.
Kažu postoje ljudi koji imaju antitijela na "obične" viruse prehlade koji su također iz porodice korona i koji su obuhvaćeni u ovih 14%.
Kažu postoje ljudi koji imaju antitijela na "obične" viruse prehlade koji su također iz porodice korona i koji su obuhvaćeni u ovih 14%.