67 KM po komadu Ferodo, 66 Bosch, mijenjati ili moRe jos dok ne puknu.
Ja sam najvise za Ferodo diskove i Champion plocice... Od ovoga sto mogu dobiti u Visokom.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ova kombo sto su meni smiksali ljetos u unitradeu, brembo diskovi i abe plocice, ide bez problema.Nikakvih zvukova i bilo cega.Sad gledo kod zamjeme guma sve po psu.NediM17 wrote: ↑11/04/2020 13:57 Turio ljetne juce, vidim plocice potanke, nije ni cudo okrenule su jedno 80.000 km, doduse uglavnom otvorene. Premjerim i diskove cca 20 mm kazu to im je vakat za mijenjati, a tvornicki su 22 mm, nisu krivi.
Ja sam najvise za Ferodo diskove i Champion plocice... Od ovoga sto mogu dobiti u Visokom.
Abe plocice ? Sta je totabija wrote: ↑11/04/2020 16:17Ova kombo sto su meni smiksali ljetos u unitradeu, brembo diskovi i abe plocice, ide bez problema.Nikakvih zvukova i bilo cega.Sad gledo kod zamjeme guma sve po psu.NediM17 wrote: ↑11/04/2020 13:57 Turio ljetne juce, vidim plocice potanke, nije ni cudo okrenule su jedno 80.000 km, doduse uglavnom otvorene. Premjerim i diskove cca 20 mm kazu to im je vakat za mijenjati, a tvornicki su 22 mm, nisu krivi.
Sad nezz imas li to uzet u visokom.Disk je bio 80 KM a set plocica msm 50.
Ne znam jebem mu mater, ja cuo samo za brembo jer ih dragon spominje stalno na svom subaru ve er iks - es ti ajnoviclan wrote: ↑11/04/2020 17:51Abe plocice ? Sta je totabija wrote: ↑11/04/2020 16:17Ova kombo sto su meni smiksali ljetos u unitradeu, brembo diskovi i abe plocice, ide bez problema.Nikakvih zvukova i bilo cega.Sad gledo kod zamjeme guma sve po psu.NediM17 wrote: ↑11/04/2020 13:57 Turio ljetne juce, vidim plocice potanke, nije ni cudo okrenule su jedno 80.000 km, doduse uglavnom otvorene. Premjerim i diskove cca 20 mm kazu to im je vakat za mijenjati, a tvornicki su 22 mm, nisu krivi.
Sad nezz imas li to uzet u visokom.Disk je bio 80 KM a set plocica msm 50.
Jasno mi je da disk drze tockovi i sarafi od tockova, a da ta dva mala sluze samo da disk ne klapara kada skines tocak, ali mislim da ih je nemoguce odvrnuti, makar jedan ce napraviti problem i onda mora raditi busilica... Vidjecu kako budem raspolozen, mozda uzmem to zavrsiti i sam. Nisu brezoni na SX4.bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/04/2020 19:28 prvi put cujem da trw cvili,to su najmekse plocice na trzistu ,ja ih godinama derem na svojim autima i nikad nisam imao problema,sto jest prljaju dosta ,ali jbga,svake prljaju.a ta dva sarafica sto po tebi ''drze'' disk i ako puknu nista se nece desiti ,disk drze 4 ili 5 sarafa kad zasarafis tocak .ta dva mala sluze samo da se ne okrece pri montazi tocka,ako su brezoni kod tebe onda nemaju svrhu uopste...
Naprsci wd-om sarafcice, vrati tocak i vozi par dana. Kad budes mijenjao prsni opet wd-a i nakucaj alat za skidanje da fino nalegne na glavu ( vjerovatno je + ) i skidas ih bez ikakvih problema.NediM17 wrote: ↑11/04/2020 19:25 Fabricki je naprijed sve TRW... Plocice TRW sam satrao nakon 30-40kkm, sada je auto na 115kkm i ove Nipparts koje sam stavio su gotove, kao i diskovi. Diskovi se nikada nisu iskrivili, a mozda su cak bogdu ispod minimuma!
TRW plocice su cvilile, prasile i ostavile risove na disku, Nipparts isto cvile ali manje prase i duze traju puno, i mozda sekundu losije "hvataju" od TRW-a.
Od ovoga sto imam uzeti u Visokom na kraju se izbor svede na kombinaciju Ferodo i Champion, ne da mi se hodati, traziti i narucivati. Cak bih uzeo sam promijeniti kocnice jer sam besposlen, ali pretpostavljam da ce se odmah u startu desiti to da ne mogu odvrnuti dva sarafa koja drze disk, onda sjebes glavu pa boruj i jebi mu majku... A i ne treba tudji hljeb uzimati.
Zar ne bi trebao da imas po saraf koji veze blatobran (unutar samo blatobrana) za branik ? Vecina auta ih imaAverus wrote: ↑12/04/2020 13:53 Ima li to kod nas kupiti i da li limari generalno pristaju na to da pričvrste branik ovim čudima?
https://ebay.to/2XteKgd
https://ebay.to/2XpdOcO
Usput i preporuka za limara na dobrinji ili oko dobrinje koji radi ovih dana, pošto moram popravljati belaj što me ženska opalila nedavno otpozadi![]()
Zato i kontam odmah staviti ove pipke, jer ne mogu više namještati branike.
Svaki put mi stoje dvije sedmice i onda se neko nasloni pri parkiranju i opet karambolke budu onako malo viseće
Auto je Vectra B 2.0DTI '01