Niđe veze al' eto drago mi je da si izvalio gluposti i beznačajne na pamet naučene fraze o ratu i streljanju.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑10/04/2020 23:25Ne, nego se provaljujes bajesil poletio pred rudu
![]()
Ti, onaj frilens haker i brojke i slova ste tri najveca panicara na forumu. Takve streljaju u ratu, jer ruse moral vojskeGluho bilo da to prizeljkujem nego mi sega kako ste isprepadani
Najbolje kakav bunker zaduziti, bice bolje za godinu, dvije, deset, mozda![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Milenkov buraz
#19076 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
noviclan
#19077 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- uglavnomja
#19078 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne kontam bas ovu hampu na kinu
kao da su znali sta ce biti
kao da su znali kakav je virus
kao da su znali kako se treba ponasati prvi dan - hah eto ga korona ...
usput, kina ima milijardu i po ljudi, sam wuhan 11 miliona
sta je ostatak kine kriv, pogotovo obicni coj'k?
evo i dan danas poslije nekoliko mjeseci milioni strucnjaka se slazu samo u jednom - da je virus
ostalo - 1000000 glava 1000000 misljenja, rjesenja, objasnjenja
100 zemalja - 100 razlicitih mjera
ili uzmimo svedsku, cak i uk i usa u pocetku... sve su znali, pa opet nista
svedska prednjaci, do nedavno su imali zabranu okupljanja preko 500 ljudi
pa smanjili na 50 kad je pocela da raste cifra mrtvih, granice bile otvorene, sve noramala
svedska, ono top zemlja, plafon plafona, zakletva ...
usput, kina ima milijardu i po ljudi, sam wuhan 11 miliona
evo i dan danas poslije nekoliko mjeseci milioni strucnjaka se slazu samo u jednom - da je virus
svedska prednjaci, do nedavno su imali zabranu okupljanja preko 500 ljudi
- uglavnomja
-
Milenkov buraz
#19080 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa istina da nisu ljudi krivi ali mislim da njihova vlada jeste kriva pogotovo u početku što su zataškavali stvari i prikazivali manjim nego što objektivno jesu.uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:23 ne kontam bas ovu hampu na kinu![]()
usput, kina ima milijardu i po ljudi, sam wuhan 11 miliona![]()
svedska prednjaci, do nedavno su imali zabranu okupljanja preko 500 ljudipa smanjili na 50 kad je pocela da raste cifra mrtvih, granice bile otvorene, sve noramala
- Bluemore
#19081 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam sta kazu misliociRtrnOfSalisbury wrote: ↑11/04/2020 02:48 sta kazu mislijoci i ovi drugi dje da strpamo ove iz juzne koreje sto pokazuju simptome ponovo a kobiva bili izlijeceni i testirati negativno![]()
lagana prehlada ne popusca
Ali strucnjaci kazu ti nisu mi bili izlijeceni do kraja.... nisu ni dobili antitijela....
Sto je i kod drugih zoombi bolescin tako
Nekad pomaze procitati clanak do kraja
Ko ostane na naslovu je medijski kurban svojevoljni
-
Milenkov buraz
#19082 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, istina, treba pročitati do kraja. To da nisu do kraja izliječeni je pretpostavka tj. ne znaju 100% sigurno, ispituje se još. No postoji i teorija koja kaže da se ne stiče imunitet. Je li tebi bolje ako zataškaš i tu mogućnost, zašto ne reći istinu?Bluemore wrote: ↑11/04/2020 10:26Ne znam sta kazu misliociRtrnOfSalisbury wrote: ↑11/04/2020 02:48 sta kazu mislijoci i ovi drugi dje da strpamo ove iz juzne koreje sto pokazuju simptome ponovo a kobiva bili izlijeceni i testirati negativno![]()
Ali strucnjaci kazu ti nisu mi bili izlijeceni do kraja.... nisu ni dobili antitijela....
- uglavnomja
#19083 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
hm, za neke je i danas objektivno da je sve prenapuhano, da je to malo jaca gripa ...Milenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:25Pa istina da nisu ljudi krivi ali mislim da njihova vlada jeste kriva pogotovo u početku što su zataškavali stvari i prikazivali manjim nego što objektivno jesu.uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:23 ne kontam bas ovu hampu na kinu![]()
svedska prednjaci, do nedavno su imali zabranu okupljanja preko 500 ljudipa smanjili na 50 kad je pocela da raste cifra mrtvih, granice bile otvorene, sve noramala
da broj mrtvih nije stvaran, ono od i sa koronom
danas, nakon 3-4 mjeseca 24-satnog informisanja sa citave planete
a oni su tek trebali otkriti da je to korona i uciti sta je i kako ce se ponasati
ovo niko nije mogao predvidjeti, da planeta stane, ali bukvalno
- Bluemore
-
Milenkov buraz
#19085 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa dobro, ljudi svašta govore, te 5G, te zavjera, te chipovi...šta ja znam, svako ima pravo i mogućnost napisati bilo šta i za to ne odgovarati ili ne dokazati. Ali što se tiče predviđanja Nijemci su u svojoj studiji iz 2012 napravili scenarij "šta bi bilo kad bi bilo" za slučaj velikih poplava i pandemije virusa tipa SARS-x. Po prilično su pogodili podatke o širenju i trajanju pandemije pa neki teoretičari tu studiju uzimaju kao dokaz da je sve namješteno i da se radi po tom "scenariju".uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:31hm, za neke je i danas objektivno da je sve prenapuhano, da je to malo jaca gripa ...Milenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:25Pa istina da nisu ljudi krivi ali mislim da njihova vlada jeste kriva pogotovo u početku što su zataškavali stvari i prikazivali manjim nego što objektivno jesu.uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:23 ne kontam bas ovu hampu na kinu![]()
a oni su tek trebali otkriti da je to korona i uciti sta je i kako ce se ponasati
- Bluemore
#19086 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakvo ba zataskavanje pored ovoliko medijske pozornosti naprotiv Ovo je hipnoza svi prate a ne znaju ni Sta prateMilenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:30Da, istina, treba pročitati do kraja. To da nisu do kraja izliječeni je pretpostavka tj. ne znaju 100% sigurno, ispituje se još. No postoji i teorija koja kaže da se ne stiče imunitet. Je li tebi bolje ako zataškaš i tu mogućnost, zašto ne reći istinu?Bluemore wrote: ↑11/04/2020 10:26Ne znam sta kazu misliociRtrnOfSalisbury wrote: ↑11/04/2020 02:48 sta kazu mislijoci i ovi drugi dje da strpamo ove iz juzne koreje sto pokazuju simptome ponovo a kobiva bili izlijeceni i testirati negativno![]()
Ah da prate zombi bolescinu
-
Milenkov buraz
#19087 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je, sve je ovo fake a mi smo u kolektivnoj hipnozi. Tačno treba uvesti karantin na forumu da denvno ne možeš ostaviti više od 3 posta pa izvoli lupaj glupost.Bluemore wrote: ↑11/04/2020 10:38Kakvo ba zataskavanje pored ovoliko medijske pozornosti naprotiv Ovo je hipnoza svi prate a ne znaju ni Sta prateMilenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:30Da, istina, treba pročitati do kraja. To da nisu do kraja izliječeni je pretpostavka tj. ne znaju 100% sigurno, ispituje se još. No postoji i teorija koja kaže da se ne stiče imunitet. Je li tebi bolje ako zataškaš i tu mogućnost, zašto ne reći istinu?
Ah da prate zombi bolescinu
Molim moderaciju da se ograniči broj postova forumaša na dnevnoj bazi.
- pustopoljina
#19088 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantno kako se niko ne sjeti one sto razvijaju protupozarne mjere za pozar optuziti ili one sto konstruisu nasipe za poplave.Milenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:35Pa dobro, ljudi svašta govore, te 5G, te zavjera, te chipovi...šta ja znam, svako ima pravo i mogućnost napisati bilo šta i za to ne odgovarati ili ne dokazati. Ali što se tiče predviđanja Nijemci su u svojoj studiji iz 2012 napravili scenarij "šta bi bilo kad bi bilo" za slučaj velikih poplava i pandemije virusa tipa SARS-x. Po prilično su pogodili podatke o širenju i trajanju pandemije pa neki teoretičari tu studiju uzimaju kao dokaz da je sve namješteno i da se radi po tom "scenariju".uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:31hm, za neke je i danas objektivno da je sve prenapuhano, da je to malo jaca gripa ...Milenkov buraz wrote: ↑11/04/2020 10:25
Pa istina da nisu ljudi krivi ali mislim da njihova vlada jeste kriva pogotovo u početku što su zataškavali stvari i prikazivali manjim nego što objektivno jesu.
- Bluemore
#19089 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eh Evo jos jedne Gluposti od meneBluemore wrote: ↑10/04/2020 22:43U Njemackoj je ona studija u epicentru sada Sve prisutnija i na zvanicnoj tv....jucerasnje gostovanje...biglebovski wrote: ↑10/04/2020 20:20Kakav crni korona virus. Ako ga je Džahweed preležo, ja treba da se bojim?!?
Moje je da pripazim kako se ponašam oko starijih, ali napraviše da su penzioneri ljudi bez ikakvog mozga i da se ne znaju brinuti o sebi pa eto sad čitavo društvo ode u srednji vijek da pripazimo stare. To bi ih strpalo u sobe i da ne mrdaju tamo dok CNN, Gardijan, Index.hr, Klix i crtači grafikona ne kažu da je stvar u dure. A ovi svaki dan deset dvadeset članaka kako se eto ništa ne zna, kako se eto nešto saznalo i ćini se da je virus puno opasniji, kako eto neko pretpostavlja da će to trajati tri-četiri godine, kako eto uslikalo dedu kako sjedi na klupi, jebomatersvoju, svi se žrtvuju a on na klupi sjedi na suncu, đubre staro.
https://www.njuz.net/penzioner-kaznjen- ... e-na-savi/![]()
![]()
![]()
https://www.zdf.de/gesellschaft/markus- ... 0-100.html
Po Ko zna koji put: mrtve testiraju i Ako je pozitivan zrtva je virusa i u Italiji!!!!
Dze li su oni vrli forumasi sa teme sto rekose da sam prsla![]()
![]()
Nakon emisije na njemackoj drzavnoj televiziji zdf voditelj vrlo kvalitetan naucni novinar
Je profa iz Bona koji je vodio istrazivanje u epicentru Heinsberg dobio poziv od cike iz Robert-Koch-Instituta koji je ponudio saradnju
Mislim tek nakon sto je doslo u javnost do tada kao da nije znao za epicentar niti istrazivanje tamo.....
Neke stvari su Bas ofirne
- Point.
#19090 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne budi naivan. Naravno da su znali, pa čitav su decembar i dobar dio januara proveli u zataškivanju ljekara koji su upozoravali na virus.uglavnomja wrote: ↑11/04/2020 10:23 ne kontam bas ovu hampu na kinu![]()
I ne znam što si se natakario na Švedsku, ljudi su izabrali drugi put i ne vidim da nešto prednjače ni u broju zaraženih niti umrlih. I broj umrlih je većinom zbog činjenice da je virus ušao u staračke domove.
-
noviclan
#19091 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Sarajevu 20 osoba kažnjeno jer nisu imali zaštitne maske, a 20 je prekršilo i policijski sat
http://www.klix.ba/clanak/200407040
Je li obavezno imati masku u osobnom vozilu i ukoliko jeste prema kojoj naredbi
- uglavnomja
#19092 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zato sto je svedska kontra svijeta, simbol nepreduzimanja mjera
mocna svedska, ne banana zemljica
evo zadnja izjava, taze
Stefan Löfven priznaje da pripremljenost nije bila dovoljno dobra
Švedski premijer smatra da je svima očigledno da pripremljenost za švedsku koronu nije dovoljno dobra.
itd
gugl translejt
- escobar__
#19093 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje će bit neki kolektivni orgazam ako Šveđanima krene loše jer neki jedva čekaju da kažu kako su nam rekli ali nismo slušali.
Popustite Švedsku, kakve god mjere donese od nas su svjetlosnu godinu ispred.
Popustite Švedsku, kakve god mjere donese od nas su svjetlosnu godinu ispred.
- Jack Be Nimble
#19094 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da. To sam i napisao. To jest naucnici jos ne mogu utvrditi sta tacno predstavlja ako si pozitivan nakon sto si ozdravio.GAU8 wrote: ↑11/04/2020 08:47Ama možeš biti pozitivan, ali nećeš biti bolestanJack Be Nimble wrote: ↑11/04/2020 08:31Nazad u karantin, dok se ne vidi sta je tacno uzrok. Ostatak originalnog virusa koji nema puno efekta, zajeb u testiranju, ili su fakat opet pokupili.RtrnOfSalisbury wrote: ↑11/04/2020 02:48 sta kazu mislijoci i ovi drugi dje da strpamo ove iz juzne koreje sto pokazuju simptome ponovo a kobiva bili izlijeceni i testirati negativno![]()
Kinezi tvrdili da mozes biti pozitivan i do 3 sedmice nakon sto ozdravis.
- emigrazione
#19095 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mortalitet u Italiju u prva tri mjeseca:
2017-192045
2018-187991
2019-185967
2020-166407
Jel' konačno došao vakat da se ovaj cirkus završi, sadisti uzjahali i manipulisu ljudima kao da igraju neku igricu, uzivaju u ovome i nadaju se da sto duze potraje...gledaj kako i gdje su strpali vijest da je 4 poginulo u Livnu
-
Ci-Nick
#19096 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Maska ima smisla samo u zatvorenom javnom prostoru a automobil je zatvoreni privatni prostor i niti maska ima svrhe niti bi bio normalan policajac koji bi vozača bez maske zaustavio zbog toga.noviclan wrote: ↑11/04/2020 11:33 U Sarajevu 20 osoba kažnjeno jer nisu imali zaštitne maske, a 20 je prekršilo i policijski sat
Izuzetak su taxisti jer vrše prijevoz putnika.
U naredbi nije naznačeno a trebalo je biti.
Moglo se reći da je maska obavezna u svim javnim zatvorenim prostorima i otvorenim prostorima u kojim lice ne može postići minimalno odstojanje od drugih osoba od 2 metra.
Pa bi šetnja praznom ulicom mogla i bez maske a Titovom ili Vilsonovim bi trebala maska.
- zemomak
- black
-
lacrima
#19099 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sasa Radulovic ne moze bit izvor ovakvih podataka. Treba sacekat sluzbene izvjestaje Italijanskog zavoda za statistiku.emigrazione wrote: ↑11/04/2020 12:10Mortalitet u Italiju u prva tri mjeseca:
2017-192045
2018-187991
2019-185967
2020-166407
Jel' konačno došao vakat da se ovaj cirkus završi, sadisti uzjahali i manipulisu ljudima kao da igraju neku igricu, uzivaju u ovome i nadaju se da sto duze potraje...gledaj kako i gdje su strpali vijest da je 4 poginulo u Livnu![]()
- Edin H.