Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
i agree

#11526 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

fusion_ba wrote: 08/04/2020 19:37 De ljudi smirite se, zatrpavate temu glupostima. Za prepucavanja imate privatne poruke.
Tacno tako,koga briga u ostalom hocete li uzet nesto ili ne vasa stvar ovde je tema da razmjenjujemo iskustva i misljenja vezano za telefone a ne ono ka cemu njih dvojica teze.
CooK

#11527 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

i agree wrote: 08/04/2020 19:56
fusion_ba wrote: 08/04/2020 19:37 De ljudi smirite se, zatrpavate temu glupostima. Za prepucavanja imate privatne poruke.
Tacno tako,koga briga u ostalom hocete li uzet nesto ili ne vasa stvar ovde je tema da razmjenjujemo iskustva i misljenja vezano za telefone a ne ono ka cemu njih dvojica teze.
Slazem se sa vama. Ova dvojica ocigledno vode nekakav "rat" u koji su i nas uvukli i ako ce nastavljati najbolje da to urade u privatnim porukama i da vise ne zatrpavaju temu.
CooK

#11528 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

milejovic1971 wrote: 08/04/2020 19:50 rijesio sa hard resetom, u pravu je bio kolega forumas, nakon velikog update tj prelaska na novi android treba raditi to za svaki slucaj da bolje "nalegne" :-D :D :izet: :izet:
Ihhh kad i kad sam ja to pisao. :) :thumbup:
sencobih

#11529 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

CooK wrote: 08/04/2020 20:01
milejovic1971 wrote: 08/04/2020 19:50 rijesio sa hard resetom, u pravu je bio kolega forumas, nakon velikog update tj prelaska na novi android treba raditi to za svaki slucaj da bolje "nalegne" :-D :D :izet: :izet:
Meni sve radi nakon ažuriranja , ali ipak bih mu uradio reda radi hard reset ,ali mrzi me ponovo sve štimati odpočetka
seoBIH

#11530 Re: Xiaomi mobiteli

Post by seoBIH »

WoW, ne mogu da vjerujem kakva debilna rasprava, jer eto neko sa fiskalnim računom i garancijom prodaje ispod neke cijene koju prosječan forumaš smatra da je niska.

Da li ste se možda zapitali da je to svjesno urađeno, možda da "se riješi lager robe", da poveća prihode sada kada su pali i da smanji količinu mobitela? Ne mogu da vjerujem na što se sve može trošiti energija.

Da ne budem terotetičar zavjera, ali ovo mi se čini kao da su preprodavači sa pika ljuti jer im je merkator uzeo mušterije :izet:
CooK

#11531 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

sencobih wrote: 09/04/2020 00:07
CooK wrote: 08/04/2020 20:01
Meni sve radi nakon ažuriranja , ali ipak bih mu uradio reda radi hard reset ,ali mrzi me ponovo sve štimati odpočetka
Nije ni meni bas drago stimati od pocetka ali mi je prakticnije uraditi factory reset odmah nakon updatea na noviju verziju androida odnosno kada ja zelim nego da mi nakon tog update-a na noviju verziju androida nesto zakaze posle par mjeseci i onda sam prisiljen uraditi factory reset kada mi mozda ne godi i kada mozda ne budem imao vremena sve stimati ispočetka.
sencobih

#11532 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

...
pepeljara

#11533 Re: Xiaomi mobiteli

Post by pepeljara »

Raja, gdje je najbolje uzet xiaomi m365 pro ?
i agree

#11534 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

pepeljara wrote: 09/04/2020 15:31 Raja, gdje je najbolje uzet xiaomi m365 pro ?
ovde pisemo o telefonima a ne skuterima-romobilima,tu pitaj....
elektricni-romobili-t148122s75.html
high_volume

#11535 Re: Xiaomi mobiteli

Post by high_volume »

Redmi Note 8 Pro 64 GB Android 9 nema tipku za navigaciju. Je li je moguće instalirati odnekud?

Image
boshniak

#11536 Re: Xiaomi mobiteli

Post by boshniak »

Ima li kakvih ažuriranja za redmi note 7, njega su izgleda zaboravili a taj model im je napravio prekretnicu i bio najprodavaniji ikad
Safete Dilbere

#11537 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Safete Dilbere »

Mozda dobijes dok zavrse sa jos nekim novijim modelima od toga,nije ni redmi note 8 dobio a nasljednik je toga.Sve i da ga dobijes neces nesto specijalno biti na dobitku,sve ti je to u pet deka,radi dobro na 9 nista bolji nece biti na 10
fusion_ba

#11538 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fusion_ba »

U sustini, vecina funkcija koje je donio Android 10, vec su uvedene dolaskom MIUI 11. Na Xiaomi modelima se vece promjene dobijaju sa promjenom MIUI verzije , a ne Android.
Eto ja sam dobio Android 10 na Redmi Note 8 pro prije mjesec-dva i nema neke vidljive promjene, osim toga da baterija malo duze traje cini mi se.
Safete Dilbere

#11539 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Safete Dilbere »

Jeste,sve dok vam telefon dobiva update za miui budite zadovoljni jer zapravo to je pravi update za vas telefon.
Affinity

#11540 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Affinity »

diablobih wrote: 08/04/2020 18:19 Na alibabi da su kupili 100 komada, da ne govorim vise, mogli su proci bas jeftino. Tako da im se isplati ga prodati za jeftinije pare nego igdje drugo.

Drugo je sto nase piljare, a posebno operateri gule redom. Da svi uzimaju direktno od dobavljaca kao sto se moze preko firme, mogu hladno ga prodavati za cijenu koja je bila u mercatoru, ali ne, bolje ga prodati za duplo, pa onda da ljudi polemisu sta i kako ga neko prodaje za normalnu cijenu.

Ne budite teoreticari zavjere, znaci jos ljudi izganjali garanciju u technomagu i opet vam tu cudno nesto.
Da je uzeo 10000 komada, opet VPC, dakle prema Mercatoru ne bi mogla biti ispod 450km, a oni uredno prodaju za 400. To je DALEKO ispod najnize nabavne cijene u BiH!!!!!!!
diablobih

#11541 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Affinity wrote: 11/04/2020 09:55
diablobih wrote: 08/04/2020 18:19 Na alibabi da su kupili 100 komada, da ne govorim vise, mogli su proci bas jeftino. Tako da im se isplati ga prodati za jeftinije pare nego igdje drugo.

Drugo je sto nase piljare, a posebno operateri gule redom. Da svi uzimaju direktno od dobavljaca kao sto se moze preko firme, mogu hladno ga prodavati za cijenu koja je bila u mercatoru, ali ne, bolje ga prodati za duplo, pa onda da ljudi polemisu sta i kako ga neko prodaje za normalnu cijenu.

Ne budite teoreticari zavjere, znaci jos ljudi izganjali garanciju u technomagu i opet vam tu cudno nesto.
Da je uzeo 10000 komada, opet VPC, dakle prema Mercatoru ne bi mogla biti ispod 450km, a oni uredno prodaju za 400. To je DALEKO ispod najnize nabavne cijene u BiH!!!!!!!
Koje nabavne cijene u BiH ? Narucuje se iz Kine, ne iz BiH. To sto nasi dizu cijene bez potrebe nije problem mercatora. Mogu barem cijene biti kao u Kini ako nista.
Safete Dilbere

#11542 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Safete Dilbere »

diablobih wrote: 11/04/2020 11:39
Affinity wrote: 11/04/2020 09:55

Koje nabavne cijene u BiH ? Narucuje se iz Kine, ne iz BiH. To sto nasi dizu cijene bez potrebe nije problem mercatora. Mogu barem cijene biti kao u Kini ako nista.
Kako ce biti cijena kao u kini ako narucis 10 telefona i na njih moras platit pdv ?Moras platit radnju,radnike kako molim te cijena kao u kini?Zarada mora biti ovde se ljudi ravnaju logikom pa ja da narucim,naruci druze pa ces platiti manje.
Last edited by Safete Dilbere on 11/04/2020 11:46, edited 1 time in total.
diablobih

#11543 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Kao u kini, to govorim kao kada bi user sam sebi uzimao na aliexpress. Firme mogu mnogo jeftinije proci direktno preko alibabe, pa i sa pdvom i carinom kada plate na sve.
Safete Dilbere

#11544 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Safete Dilbere »

Nece ti alibaba dati garanciju ako ti nesto ode nego se telefon salje u ovlasteni servis,ako gledamo legalno nabavljene telefone i normalne prodavace a ne piljare.Nema logike da ti cijena bude onda kao da sam narucis iz Kine.Meni je na telefonu riknula ploca i napravili je dzaba jer je telefon uzet u BHT.Ako uzmemo u obzir da ovi sto daju za merkatorove telefone garanciju 2 godine,nisu piljari,nema nikakve logike da bude ona cijena.
Affinity

#11545 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Affinity »

400km može biti prodajna, ali da Mercator ide u minus minimalno 50-100km po telefonu.
Demonijak

#11546 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Demonijak »

sajo doveo jarana da mu pomogne, ne moze sam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@diablobih pusti bolan, nemoj ni pokusavati da objasnjavas, ne kontaju oni sta znaci kupiti hiljade telefona, pa "podmazat" carinu pa onda se carini par stotina telefona ostalo se progleda kroz prste... spominju cijene radnika u kini a tamo ljudi rade za zrno rize :lol: taj telefon jednog giganta poput mercatora izadje haman dzaba, on svaki treci mozda plati... Sad ti nekom duduku objasnjavati sto je telefon jeftin jer je on naviko da bude ovca i da ga sisaju. Steta rijeci :lol:
Last edited by Demonijak on 11/04/2020 13:13, edited 1 time in total.
Demonijak

#11547 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Demonijak »

sajo doveo jarana da mu pomogne, ne moze sam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@diablobih pusti bolan, nemoj ni pokusavati da objasnjavas, ne kontaju oni sta znaci kupiti hiljade telefona, pa "podmazat" carinu pa onda se carini par stotina telefona ostalo se progleda kroz prste... spominju cijene radnika u kini a tamo ljudi rade za zrno rize :lol: taj telefon jednog giganta poput mercatora izadje haman dzaba, on svaki treci mozda plati... Sad ti nekom duduku objasnjavati sto je telefon jeftin jer je on naviko da bude ovca i da ga sisaju. Steta rijeci :lol:

Opet frajer spominje alibabu i garanciju, pa sta te boli patka gdje mercator salje telefon? taman da ga i bacaju a tebi da daju drugi nije tvoj problem, ti si dobio garanciju za telefon, kako ce ga oni napravit to je do njih, sta tebe tu muci? #tobejarabi #bozetimesacuvajisakloni #gosposmilujse
Pardon za dupli post.
Safete Dilbere

#11548 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Safete Dilbere »

Demonijak wrote: 11/04/2020 13:07 sajo doveo jarana da mu pomogne, ne moze sam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na sta aludiras da se neko bavi kriminalom?Teske rijeci za jednu ozbiljnu firmu.Pripazi sta pises preko interneta da nebi fasovo tuzbu od firme koja ne podmazuje.
Demonijak

#11549 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Demonijak »

Safete Dilbere wrote: 11/04/2020 13:19
Demonijak wrote: 11/04/2020 13:07 sajo doveo jarana da mu pomogne, ne moze sam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na sta aludiras da se neko bavi kriminalom?Teske rijeci za jednu ozbiljnu firmu.Pripazi sta pises preko interneta da nebi fasovo tuzbu od firme koja ne podmazuje.

Prvo, zamolio sam te da me ne citiras, nismo na istoj frekvenciji :lol: Drugo, u mom postu pise " ne kontaju oni sta znaci kupiti hiljade telefona, pa "podmazat" carinu pa onda se carini par stotina telefona ostalo se progleda kroz prste..." Nigdje ne pise "Mercator ne carini robu", to kako ih mercator nabavlja dobavlja, carini, ne carini, krade, kupuje, prevozi avionom ne znam niti me zanima niti bi tebe trebalo da zanima, ovo ti je samo ukazan primjer kako "na veliko" mozes uzeti jeftino. Trece napisano je "taj telefon jednog giganta poput mercatora izadje haman dzaba on svaki treci mozda plati" da ti objasnim i tu recenicu zbog razlike u frekvenciji. Znas li ti koliko mercator kao firma ima poslovnica? Pa u svaku tu poslovnicu nek ide po 15 komada od svakog modela, a nek ima samo 10 modela(a ima vise). 15x10=150 , pa dodas jos broj poslovnica BiH/Srbija/Hr recimo 50 poslovnica koje u ponudi imaju mobitele 150x50=7.500 komada Xiaomi telefona (taj broj je veci sigurno ali ovo je ugrubo, laicki da ti objasnim zbog frekvencije). Zamisli da ti dodjes jednoj firmi i kazes treba mi 7500 tvojih uredjaja? pa ne da ces dobiti popust nego ces platiti svaki treci uredjaj koji uzmes. Pogotovo kad se radi o brendu koji je u usponu a dodaj na to jos da je to kina da se tamo radi za klikere i da proizvodnja uredjaja ne kosta relativno nista. Kontas sad? Malo jasnije?

Cetvrto ili peto, zabrojo sam se. Trebao bi ti da se pripazis tuzbe, ipak si ti taj koji si rekao da merkator prodaje telefone sa fabrickom greskom koja se manifestuje kroz par mjeseci koristenja :lol: :lol: :lol: :lol:

@Affinity Ti si na istoj frekvenciji ko i safet, najbolje da vas dvojica malo prodiskutujete zasto merkator prodaje fals robu, da se mi ostali malo nasmijemo u ovo tesko doba korone.
Last edited by Demonijak on 11/04/2020 13:39, edited 3 times in total.
Affinity

#11550 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Affinity »

Ne znaš uopšte kako se kreću cijene telefona,.pogotovo VPC, tako da tvoje riječi nemaju nikakvu težinu.
Kada dovučeš telefone ovdje, i izbjegneš sve carine i poreze, telefon te izadje oko 460km.
Post Reply