Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
svjezi_ustipak

#19026 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

animals wrote: 10/04/2020 21:10
svjezi_ustipak wrote: 10/04/2020 21:05
animals wrote: 10/04/2020 21:02 Volim kad me mrze, a nemaju pojma zasto..
dobicete medalju za humanost..
ne brinite..

Ne mrzim te. Samo mi ne bi bilo prijatno u društvu sa tobom. Mislim da si bešćutan. Wafen SS je vapio za takvim. I đeneral Ratko.

Dobiješ medalju za praktičnost.
Ne brini.
Ne, samo si malo opterecen sa razmisljanjem..
ja licno bi volio vise umrijeti, nego da imam 90 godina i da me strpaju u dom..
jel ti ista sad jasnije..
samo se suosjecam sa svim ljudima u domovima..
imam susjedu koju su djeca u dom stavili, a ima 70 godina..
imala je davno udes, pa je djelimicno invalid..
zena place, jer ih po citav dan posade u invalidska kolica i tako jadna provede citav dan..
umrla bi, ali ne moze..
e na to sam mislio..u domu si jadan i napusten..
i ne bi nikome pozelio tako nesto..
i sa tim poredjenjem iz zadnje recenice se vidi da nisi normalan, i zato ti i onaj, nemoj vise da mi se obracate..
Jawohl mein Fuhrer :) Ili razumem đenerale!

Zeznuo si se u tonu. Nije ti ovo ni Aušvic niti Dom kulture u Pilici da možeš komandovati. Na takvim mjestima su "humanisti" poput tebe čistili čovječanstvo prema svojim naopaki kriterijima.

Ako hoćeš da ti se ne obraćaju nemoj dolaziti na javni forum i iznositi stavove. Trebaš prethodno pročitati gdje i kako dolaziš pa se onda uključivati u diskusije.

Kući pa naređuj.
animals

#19027 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

Jebote, kako se ljudi zalijepe..
ajde bolan, odleprasaj od mene i tvoji bolesni izmisljanja..
sta ti nije jasno..idi davi nekog drugog..
ne interesuju me tvoji motivi i slovo h...
MUNAFIK

#19028 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

svjezi_ustipak wrote: 10/04/2020 21:04
Edin H. wrote: 09/04/2020 22:31
MUNAFIK wrote: 09/04/2020 21:05
Njemci setaju... Skandonavci...Evo kod engkeza policija rastjerala preko 600 partiya... Kakva je to suplja vise da smo mi najgori...
891 osoba preminula u zadnja 24 sata, dan prije preko 930 u Velikoj Britaniji.

Onda zbroji sve zajedno preminule u svim zemljama bivse Jugoslavije gdje su restriktivne mjere od samog pocetka pamdemije, pa mozemo razgovarati da li restriktivne mjere donose rezultate.

Svi koji ste sigurni u svoj imuni sistem i ne plasite se zaraze uradite nesto korisno, prijavite se da volontirate i pomognete pavijentima bolnicama ili starijim osobama u izolaciji.
Početkom marta 2020 prvi slučajevi COVID u UK i Bosni istovremeno zabilježeni.

10.04.2020 mi u BiH imamo 901 oboljelog i 37 mrtvih, UK ima 70 272 oboljela i 8958 mrtvih.

Najbolja reklama za restriktivne mjere.

Ili da uzmemo ŠVABE za primjer... Preko 120 000 zaraženih i 2500 umrlih... Radi prevoz, nema policijskog sata... Malo prije engleza su zatvorili ugostiteljske objekte....
svjezi_ustipak

#19029 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

animals wrote: 10/04/2020 21:24 Jebote, kako se ljudi zalijepe..
ajde bolan, odleprasaj od mene i tvoji bolesni izmisljanja..
sta ti nije jasno..idi davi nekog drugog..
ne interesuju me tvoji motivi i slovo h...

Razumem đenerale!

Velušiće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo.
svjezi_ustipak

#19030 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

MUNAFIK wrote: 10/04/2020 21:26

Onda zbroji sve zajedno preminule u svim zemljama bivse Jugoslavije gdje su restriktivne mjere od samog pocetka pamdemije, pa mozemo razgovarati da li restriktivne mjere donose rezultate.

Svi koji ste sigurni u svoj imuni sistem i ne plasite se zaraze uradite nesto korisno, prijavite se da volontirate i pomognete pavijentima bolnicama ili starijim osobama u izolaciji.

10.04.2020 mi u BiH imamo 901 oboljelog i 37 mrtvih, UK ima 70 272 oboljela i 8958 mrtvih.

Ili da uzmemo ŠVABE za primjer... Preko 120 000 zaraženih i 2500 umrlih... Radi prevoz, nema policijskog sata... Malo prije engleza su zatvorili ugostiteljske objekte....
Ovo se slažem u potpunosti. Mislim da je budućnost života sa coronom agresivno testiranje i brzo traženje kontakta. Test, trace, treat-testiraj, prati, liječi. Najbolji primjer Južna Koreja.

Ljudi u nekim razvijenim zemljama su svoj visoki standard života, kad je riječ o segmentima zdravstva, uzeli zdravo za gotovo. Sad to dolazi na naplatu.
AmirBaa

#19031 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

MUNAFIK wrote: 09/04/2020 21:05
Njemci setaju... Skandonavci...Evo kod engkeza policija rastjerala preko 600 partiya... Kakva je to suplja vise da smo mi najgori...

Nebitno je to sto samo London ima 3 puta vise stanovnika od BiH ? I na to dodaj strane drzavljane i turiste kojih je 30 miliona godisnje isto samo u Londonu...
biglebovski

#19032 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

animals wrote: 10/04/2020 21:10 imam susjedu koju su djeca u dom stavili, a ima 70 godina..
Znam jednog lično, djeca rođena u inostranstvu, svoje porodice imaju, prije četiri godine ga stavili ovdje u dom, dementan, odredili skrbnika i nikad više ne dođoše da ga vide. Ja svoje roditelje ne bih nikad u dom stavio, kod nas pogotovo. Ovdje masa ljudi operisano od stvarnosti.
svjezi_ustipak

#19033 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

AmirBaa wrote: 10/04/2020 21:36

Nebitno je to sto samo London ima 3 puta vise stanovnika od BiH ? I na to dodaj strane drzavljane i turiste kojih je 30 miliona godisnje isto samo u Londonu...
Slažem se.

Samo uzmi u obzir činjenicu da su i pored svih tih znanih faktora vlasti u UK ignorisale problem. Ako vidiš koliko su blizu Singapur, Južna Koreja, Hong Kong i Tajvan pa vidiš njihov broj oboljelih onda je evidentno da će ishod odlučiti razlika u pristupu.

Ko je pristupio relaksirano to mu se i vratilo.
GAU8

#19034 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Prati li neko ovog Youtubera?

Ja sam ga pratio par godina. Zivio je dugo u Kini, ali se nedavno preselio u USA. Inace je porijeklom iz Juzne Afrike. Zena mu je kineskinja, i ona je sada s njim u USA, ali je prije toga radila kao ljekar u Kini.
Malo je "specifican" ali daje dobre informacije, obicno iz prve ruke.

animals

#19035 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

biglebovski wrote: 10/04/2020 21:42
animals wrote: 10/04/2020 21:10 imam susjedu koju su djeca u dom stavili, a ima 70 godina..
Znam jednog lično, djeca rođena u inostranstvu, svoje porodice imaju, prije četiri godine ga stavili ovdje u dom, dementan, odredili skrbnika i nikad više ne dođoše da ga vide. Ja svoje roditelje ne bih nikad u dom stavio, kod nas pogotovo. Ovdje masa ljudi operisano od stvarnosti.
Na to sam i mislio.. :thumbup:
ali ne vrijedi ovdje nista pisati..
Bluemore

#19036 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

biglebovski wrote: 10/04/2020 20:20
Sanjarko wrote: 10/04/2020 20:05 Jer nam je izbor da pocrkamo od gladi ili k*rinavirusa.
Kakav crni korona virus. Ako ga je Džahweed preležo, ja treba da se bojim?!?
Moje je da pripazim kako se ponašam oko starijih, ali napraviše da su penzioneri ljudi bez ikakvog mozga i da se ne znaju brinuti o sebi pa eto sad čitavo društvo ode u srednji vijek da pripazimo stare. To bi ih strpalo u sobe i da ne mrdaju tamo dok CNN, Gardijan, Index.hr, Klix i crtači grafikona ne kažu da je stvar u dure. A ovi svaki dan deset dvadeset članaka kako se eto ništa ne zna, kako se eto nešto saznalo i ćini se da je virus puno opasniji, kako eto neko pretpostavlja da će to trajati tri-četiri godine, kako eto uslikalo dedu kako sjedi na klupi, jebomatersvoju, svi se žrtvuju a on na klupi sjedi na suncu, đubre staro.

https://www.njuz.net/penzioner-kaznjen- ... e-na-savi/ :lol: :lol: :lol:
U Njemackoj je ona studija u epicentru sada Sve prisutnija i na zvanicnoj tv....jucerasnje gostovanje...

https://www.zdf.de/gesellschaft/markus- ... 0-100.html

Po Ko zna koji put: mrtve testiraju i Ako je pozitivan zrtva je virusa i u Italiji!!!!

Dze li su oni vrli forumasi sa teme sto rekose da sam prsla :lol: :lol:
Bluemore

#19037 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Jos nesto studija na terenu u epicentru rezultat je smrtnost 0,38%
U velikom klincu sa svevisnjim nepogresivim nedodirljivim autoritetom Robert-Koch-Institutom

Naucik koji je vodio studiju iz universitetske klinike u Bonu
Na to samo kaze Pa Kad drugacije testirate dobijete 5 rostuko vecu smrtnost kao mozes ti to i sminkat...
A na teren u epicentar Robert-Koch-Institut nije ni isao testirati
Valjda vise vjeruju strucnjaku iz laboratorije koji savjetuje drzavni vrh i drzi ih uplasene.
uglavnomja

#19038 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

opet trump o svedskoj
"da smo se mi tako ponasali imali bismo 2 miliona mrtvih"
Kikibombona

#19039 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kikibombona »

Turske vlasti nocas najavile da uvode policijski cas za vikend i da isti nastupa za 2 sata. To je dovelo do toga da milioni ljudi preplave Istanbul, Ankaru, Izmir i druge velike gradove u potrazi za namirnicima...

Neka nasi idioti ovo dobro vide i ne urade slicnu gresku.

Turska!!!

Image

Image

Turska vec ima skoro 50 000 zarazenih uz eksponencionalan rast. Danas su registrovali 4 700 zarazenih.

Odluka da se uvede policijski sat bi mogla imati vise stete nego koristi.
cvrčak_na_hedonizmu

#19040 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Milenkov buraz wrote: 10/04/2020 20:13
Hajvan wrote: 10/04/2020 20:12
k*rinavirus

Gripa ba
Ne, nego se provaljujes ba :D jesil poletio pred rudu :mrgreen:

Ti, onaj frilens haker i brojke i slova ste tri najveca panicara na forumu. Takve streljaju u ratu, jer ruse moral vojske :D Gluho bilo da to prizeljkujem nego mi sega kako ste isprepadani :stidljiv:

Najbolje kakav bunker zaduziti, bice bolje za godinu, dvije, deset, mozda :ljulja:
Dozer

#19041 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Kako se pojavljuju nove informacije i nova misljenja eksperata, ja sam sve ubjedjeniji da ovaj virus nije nikakva prirodna mutacija corone, nego klasicni laboratorijski proizvod, tj. biolosko oruzje.
Jedino pitanje je da li ga je neko namjerno pustio ili je "pobjegao" slucajno.
GAU8

#19042 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 10/04/2020 23:39 Kako se pojavljuju nove informacije i nova misljenja eksperata, ja sam sve ubjedjeniji da ovaj virus nije nikakva prirodna mutacija corone, nego klasicni laboratorijski proizvod, tj. biolosko oruzje.
Jedino pitanje je da li ga je neko namjerno pustio ili je "pobjegao" slucajno.
Na osnovu kojih novih informacija i mišljenja eksperata si došao do tog ubjeđenja?
hillbill

#19043 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hillbill »

Kikibombona wrote: 10/04/2020 23:23 Turske vlasti nocas najavile da uvode policijski cas za vikend i da isti nastupa za 2 sata. To je dovelo do toga da milioni ljudi preplave Istanbul, Ankaru, Izmir i druge velike gradove u potrazi za namirnicima...

Neka nasi idioti ovo dobro vide i ne urade slicnu gresku.

Turska!!!

Image

Image

Turska vec ima skoro 50 000 zarazenih uz eksponencionalan rast. Danas su registrovali 4 700 zarazenih.

Odluka da se uvede policijski sat bi mogla imati vise stete nego koristi.
italija ce za ove biti mala maca
Dozer

#19044 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

GAU8 wrote: 10/04/2020 23:43 Na osnovu kojih novih informacija i mišljenja eksperata si došao do tog ubjeđenja?
"Potpuno novi virus" na prvom mjestu, uz pratnju "nepoznate i nove bolesti" na drugom.
Sad ispada da je R0 i do 6, a ne 2,5-3. S obzirom da se zaraza siri aerosolnim putem (kapljicnim), prilicno je nevjerovatno da mu je R0 toliki, pogotovo s obzirom na mjere koje se sprovode vec mjesecima.

Onda na red dolaze analize po kojima se na plastici zadrzava, i to ziv, i do 12 dana? Zna li neko za jos neki virus ovakvih sposobnosti?

Pri tome, Kinezi optuzuju Britance i Amere za to, Ameri i Britanci Kineze...nesto damfa.
Pogotovo ako se sjetimo da su upravo o ovome "eksperti" pricali par mjeseci prije samog pocetka desavanja, najavljujuci upravo sve ovo, s pocetkom u Kini. A imamo i svapski zvanicni dokument iz 2012., opet upravo o ovome, a koji je do u milimetar opisao upravo sadasnja desavanja, ukljucujuci i mjere.
GAU8

#19045 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 10/04/2020 23:48
GAU8 wrote: 10/04/2020 23:43 Na osnovu kojih novih informacija i mišljenja eksperata si došao do tog ubjeđenja?
"Potpuno novi virus" na prvom mjestu, uz pratnju "nepoznate i nove bolesti" na drugom.
Sad ispada da je R0 i do 6, a ne 2,5-3. S obzirom da se zaraza siri aerosolnim putem (kapljicnim), prilicno je nevjerovatno da mu je R0 toliki, pogotovo s obzirom na mjere koje se sprovode vec mjesecima.

Onda na red dolaze analize po kojima se na plastici zadrzava, i to ziv, i do 12 dana? Zna li neko za jos neki virus ovakvih sposobnosti?
Pa gdje si vidio te studije. Ili si već postavljao, ali sam ja onda možda fulio..
Dozer

#19046 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Ne postavljam vise nista. Jer, kad god se nesto postavi, odmah se nadju razni likovi koji zaobidju ono o cemu se prica ili pise u tome, i bace se na razvodnjavanje na bazi "ko je to napisao ili rekao", "vidi mu glave", "teorija zavjere" itd. Malo mi dodijalo.

Koga zanimaju navodi, moze i sam googlati i youtubati. Ovo gore su sve cinjenice, neke se mogu cuti vec neko vrijeme, neke su nesto novije.
Ai sve su provjerljive.

Drugi par rukava je koliko su zaista tacne, jer cinjenica je da su zirecen i napisane, a druga je stvar da li su zaista istinite. Ako jesu, ondaje ovo jedna prestrasna prevara.
breba

#19047 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Pri tome, Kinezi optuzuju Britance i Amere za to, Ameri i Britanci Kineze...nesto damfa.
Pogotovo ako se sjetimo da su upravo o ovome "eksperti" pricali par mjeseci prije samog pocetka desavanja, najavljujuci upravo sve ovo, s pocetkom u Kini. A imamo i svapski zvanicni dokument iz 2012., opet upravo o ovome, a koji je do u milimetar opisao upravo sadasnja desavanja, ukljucujuci i mjere.
:-) Ja argumenata.
CPT

#19048 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

breba wrote: 11/04/2020 00:07

:-) Ja argumenata.
Suti, samo da ne pocne citirati eksperte sa sirokibrijeg.info... :lol:

A za sve ostalo je tu kompilacija najpopularnijih teorija "zavere":
https://en.wikipedia.org/wiki/Misinform ... s_pandemic
piupiu

#19049 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Sociolog wrote: 10/04/2020 20:24 Sta ovo Senad non stop prekida ovu Aleksandru..Patologa s Kcus..ovo se vise ne moze kontrolisati :roll: :shock: :roll:
Ovo su neki tikovi..vec..ovo nisu novinarske fore..
Kako je smirena i strpljiva ova zena.
Senad,pun tikovA :roll: :shock: :bih:
On više ne pravi intervjue, gosti su samo rekvizita u serijalu njeovih monologa, komentara i prekidanja.
Kikibombona

#19050 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kikibombona »

hillbill wrote: 10/04/2020 23:44italija ce za ove biti mala maca
Turska je katastrofalno odigrala sa koronavirusom.

Dok je virus razvaljivao Italiju oni su se hvalili urednoscu, kolonjskom vodom, higijenskim stilom zivljenja kao branikom za viruse. Turska fudbalska liga i ostala takmicenja su se uredno odvijala. Turska je veoma prometna zemlja, sa ogromnim brojem turista. Istanbulski aerodrom je jedan od najprometnijih u svijetu.

...

Problem za Tursku su prenapuceni visemilionski gradovi, dosta velike porodice za razliku od zapada. Mentalitet i disciplina Turaka nisu na nivou hladnih zapadnjaka i sjevernjaka koji se striktno pridrzavaju pravila. Sve to pogoduje brzom sirenju virusa.

...

Na sve to imamo ovakve idiotske odluke nadleznih organa. Nema sumnje da su prognoze crne i da ce vjerovatno nakon Amerike imati najvise zarazenih. Konkurencija su jednako nedisciplinovani Spanci i eventualno Francuzi.

...

A njima sve ovo zajebancija, masovno se zajebavaju radi danasnje panicne kupovine :lol:

Policija je 00.00 blokirala prodavnice nakon cega je nastupio policijski sat, sto je izazvalo nerede i nezadovoljstvo onih koji nisu kupili sto su trebali :roll: :D

Na vise lokacija su zabiljezene masovne tucnjave radi nepostovanja mjesta u redu :roll: :D

Totalni haos.
Locked