CPT wrote: ↑10/04/2020 22:29
i agree wrote: ↑10/04/2020 22:20
CPT wrote: ↑10/04/2020 22:14
Ti znas da su neki (vjerovatno vecina)
MORALI ici? Obicno zbog vize ili posla. U svakom slucaju ovo sa satorima na granici je idiotizam vec od pocetka.
Da je moro ici nebi trazio dokumenta da ide nazad,pandemija je svugdje svi imaju razumjevanja nebi ga niko protjero,mogo je i ranije doci ne traje ovo od juce...
Kad je pocela ovo vecinma tih ljudi je dobila nogu na poslu, studenti nogu iz doma, vize su na datum... Svi zive od ustedjevine i nekog "razumjevanja" nema. Stan treba platiti, hranu treba kupiti a plate nemaju. Ovo sa satorima se niko u Evropi nije sjetio....

Sto li...
Problem su ljudi koji rade na crno po 3 mjeseca, njima se produzava boravak ako su im istekla 3 mjeseca ali oni mogu biti u problemu sto se tice smjestaja i financija.
Studenti iz Njemacke su dosli i smjesteni u hotel u Tz njihovu zahvalnost sto nisu zavrsili u satorima nego na racun porez.obveznika u hotelu pokazali su tako sto su razvalili vrata i napravilo festu uz cugu.
Ja imam na desetine poznanika i clanova rodbine u Njemackoj niko nije dobio otkaz.
Uostalom i u Njemackoj nije otkaz kraj svega, nije se jednom dogodilo da neko od nasih u Njemackoj dobije otkaz, desavalo se i prije pa nisu odmah dolazili kuci nego nadju novi posao a u medjuvremenu primaju naknadu za nezaposlene.
Cuo sam od prijatelja da je 30 nasih ljudi na aedromu u Minhenu dobilo otkaz medjutim svi su nasli novi posao i ostali u Njemackoj.
Ono dobijes otkaz u Njemackoj i moras odmah nazad u BiH nije realna prica.
Ovi sto rade po 3 mjeseca na crno jesu ugrozeni to stoji s financijske strane ali i njima barem Njemacka odobrava da ostanu.