Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Sociolog

#13001 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 20:56
Sociolog wrote: 10/04/2020 20:27 Ovaj Senad pun tikova..ovo se ne moze kontrolisati...ovo nije novinarska fora :roll: :shock:

Fakat tip ima nekih psihickih problema,kad ovako prekida
Odlican dnevnik. Doktorica Zehra visprena iako u godinama.
Silajdzici nemam rijeci. Svaka im cast zavidim im .
Ti se ono bavis i geostrategijom rece? :mrgreen:
Dobar dnevnik...nego prekidanje one patologinjice ..ono su tikovi samo Tako

A geostrategija..gdje treba...svako dobro
biglebovski

#13002 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Lajavikrelac wrote: 10/04/2020 20:54 Da mi je vidjeti tatinog sina koji će biti smješten u šator...jašta će :mrgreen:
A kako neke druge, naprednije zemlje postupaju sa osobama u karanteni i svima drugima ćije je kretanje onemugućeno, te kakva su razmišljanja u SAD-u, možete proćitati u ovom članku iz 2007. Vezano je za SARS virus, te ima izuzetno relevantnih promišljanja. Već sam kačio onog sudiju iz Hrv, i kod njih ima neki zakon koji kaže da se osobi u karanteni mora platiti.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1854999/

Some commentators have suggested that the compensation packages implemented by the Canadian and Ontario governments played a large part in the success of the voluntary quarantine program in Canada during the SARS outbreak,

Ukratko, Kanađani platili ljudima koji su u karanteni i ljudi se iste pridržavali.

Nadrealno za nas, znam, ali eto, može se i drugačije, humanije po meni.
sumirprimus

#13003 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Sto kaje gore neko previse brani sebiju samim tim ne moze joj se vjerovat. :mrgreen:
Strah ih.
Zamis sad ja da kazem nemam uvjeta necu radit. :lol:
Pu
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#13004 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Kod nas ideš u šator i još platiš boravak i obroke u istom :lol:
avenija

#13005 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 21:22
avenija wrote: 10/04/2020 21:19 Jos jedan dan ispod 50 zarazenih :bih:
Testiranih.10 dana to ti je 500. Testiranih. Onih netestiranih u populaciji sto se krecu bog te pito. Skontaj i sam.
Sve osim Citluka i dijelova Hercegovine i vise nego odlicno :bih:
sumirprimus

#13006 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

last mohicans wrote: 10/04/2020 21:26
sumirprimus wrote: 10/04/2020 21:16 Bisera zvana kovik :lol: :bih:
Zadnji put je rekla Kovi 19, valjda joj bilo tesko izgovarati sve vrijeme Kovik.
Ministrica poljoporivrede cega vec. Vanjske poslove ignoriram i ne zelim vjerovat :lol:
COVID STUHO JEDNA NEUKA PU
sumirprimus

#13007 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

avenija wrote: 10/04/2020 21:30
sumirprimus wrote: 10/04/2020 21:22
avenija wrote: 10/04/2020 21:19 Jos jedan dan ispod 50 zarazenih :bih:
Testiranih.10 dana to ti je 500. Testiranih. Onih netestiranih u populaciji sto se krecu bog te pito. Skontaj i sam.
Sve osim Citluka i dijelova Hercegovine i vise nego odlicno :bih:
Ne reci dvaput zacas se okrene. Primjer mi. :skoljka:
Nema sistema sve moze. Sve je moguce.nazalost
avenija

#13008 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

Sistema ima itekako, to sto na 30kvadratnih kilometara koje Elena kontrolise imamo problem ne znaci da je tako i u ostalim dijelovima.
Nas sistem je odgovorio bolje od najjacih zemalja svijeta.
Rothmans

#13009 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Rothmans »

Korisničkoime wrote: 10/04/2020 20:42
Matijevic_Vlado wrote: 10/04/2020 20:08
Jebeno je to. Uslovi sigurno nisu dobri. Medjutim uvijek ima ono ali ..., koliko puta u smo culi da osobe kojima je izdato rjesenje o karantini nisu zateceni na svojim adresama, upravo to nepostivanje mjera je dovelo do toga da se cjelokupno naselje Spionica srednja kod Srebrenika stavi u karanten. Zena dosla iz inoostranstva umjesto da sjedi kod kuce s mamom hodala po kafama, rezultat naselje u karantini.
Ljutnja i ovog covjeka i stanovnika naselja koje je stavljeno u karantin je opravdana ali usmjerena u pogresnom smjeru, njihova ljutnja treba da je usmjerena na sugradjane koji prethodno nisu postovali karanten.
Primjer studenata i hotelu u Tuzli, znaci neuporedivo bolji smjestaj dobili od satora i sta su uradili, poceli praviti feste sa picem koje im je doturio neko od rodbine izvana. Sta covjek da tu uradi.
Ljudi moraju da shvate da je javno zdravlje gradjana daleko ispred njihovog ugodjaja
Trebalo je palicom izbit koronu iz njega cim je poceo pjenit . " ja snimOm ljudi", "dicu dvOest hiljOda" ,ma mrs ptm seljacka
i agree

#13010 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

kazes im nemojte dolazit bicete zatvoreni u satore ali ne seljak je to on doso i jos silu glumi :-)
CPT

#13011 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

i agree wrote: 10/04/2020 22:10 kazes im nemojte dolazit bicete zatvoreni u satore ali ne seljak je to on doso i jos silu glumi :-)
Ti znas da su neki (vjerovatno vecina) MORALI ici? Obicno zbog vize ili posla. U svakom slucaju ovo sa satorima na granici je idiotizam vec od pocetka.
Nivelacija

#13012 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Zadržati ih na granici po bilo koju cijenu!
Ne smije ni 1 covjek izvan BiH uci u drzavu bez 15 dana satora, vojsku slati da dovede u red ove potencijalne kliconoše.
i agree

#13013 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

CPT wrote: 10/04/2020 22:14
i agree wrote: 10/04/2020 22:10 kazes im nemojte dolazit bicete zatvoreni u satore ali ne seljak je to on doso i jos silu glumi :-)
Ti znas da su neki (vjerovatno vecina) MORALI ici? Obicno zbog vize ili posla. U svakom slucaju ovo sa satorima na granici je idiotizam vec od pocetka.
Da je moro ici nebi trazio dokumenta da ide nazad,pandemija je svugdje svi imaju razumjevanja nebi ga niko protjero,mogo je i ranije doci ne traje ovo od juce...
Reglan

#13014 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Reglan »

Je li se seljak ovako kurcio i u Njemackoj? Jest al u qrcu, ovo samo pendreciti, nema druge.
emigrazione

#13015 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

Pustite ljude hajvani mahniti
i agree

#13016 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

Ljudi izgleda ne kontaju ozbiljnost virusa,ako ga testira na granici i ne bude pozitivan ne znaci da je zdrav pozitivan moze biti nakon dan dva tri,pet...
Znaci ti kao potencijalna tempirana bomba hoces na silu da zarazis ljude koji mogu bit ne zarazeni i zahvaljujuci tvom ne dolasku da ostanu zivi....
ali ne koga to briga daj da ja dodjem pa nek sve oko mene pocrka :-)
CPT

#13017 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

i agree wrote: 10/04/2020 22:20
Da je moro ici nebi trazio dokumenta da ide nazad,pandemija je svugdje svi imaju razumjevanja nebi ga niko protjero,mogo je i ranije doci ne traje ovo od juce...
Kad je pocela ovo vecinma tih ljudi je dobila nogu na poslu, studenti nogu iz doma, vize su na datum... Svi zive od ustedjevine i nekog "razumjevanja" nema. Stan treba platiti, hranu treba kupiti a plate nemaju. Ovo sa satorima se niko u Evropi nije sjetio.... :roll: Sto li...
i agree

#13018 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

CPT wrote: 10/04/2020 22:29

Kad je pocela ovo vecinma tih ljudi je dobila nogu na poslu, studenti nogu iz doma, vize su na datum... Svi zive od ustedjevine i nekog "razumjevanja" nema. Stan treba platiti, hranu treba kupiti a plate nemaju. Ovo sa satorima se niko u Evropi nije sjetio.... :roll: Sto li...
ma nemoj mi reci da nije mogao izaci na kraj sa onim sto ima,pa ja sam od 92 do 95 bez marke u dzepu osto evo ziv tako da mi niko ne moze reci da su se ovi bas morali vratit...
Korisničkoime

#13019 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

Njemacka daje produzenje boravka.
Majka najboljeg mi prijatelja je u Njemackoj zaglavila, 3 mjeseca joj istekla 28.02.2020. porodica kod koje je bila obratila se sluzbi za strance isti joj odobrili i produzili boravak do 1. maja.
Znaci vize nisu problem barem u Njemackoj medjutim sada da li svako ima dovoljno novaca da ostane u inostranstvu je pitanje.
Nije idiotizam, ovdje se stalno navodi kako Austrija, Svicarska, Njemacka gdje je puno nasih ljudi nemaju tako restriktivne mjere, liberalnije pristupaju problemu, manje ogranicavaju, po mom misljenju jer imaju povjerenja u svoj zdrav.sistem. Eh sada to doprinosi da i nasi ljudi koji tamo borave ne vide sve tako strasno i da i te kako mnogima od njih moze pasti na pamet da dodju u BiH za vrijeme praznika. Svi oni sigurno nebi imali namjeru sjedit 14 dana u samoizolaciji. Znas razmisljenja nasih ljudi, da ja dodjem kuci ko mene moze kontrolisat da li se pridrzavam ili ne, pa i da me uhvate da nisam u samoizolaciji sta mi mogu ja sam dojc drzavljanin itd.itd.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13020 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Ako ste pogledali video do kraja, onda znate da su dvojicu pustili. Preko stele, nasa posla. Zato su ljudi popizdili.
Haris.ba

#13021 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

i agree wrote: 10/04/2020 22:31 ma nemoj mi reci da nije mogao izaci na kraj sa onim sto ima,pa ja sam od 92 do 93 bez marke u dzepu osto evo ziv tako da mi niko ne moze reci da su se ovi bas morali vratit...
Pa nema ljepše zemlje na svijetu. :D

Ono što je zanimljivo kod nas nema sredine. Ili nađeš lika koji bi trebao biti u samoizolaciji na moru, ili si u samoizolaciji u šatorima.

P.S.
A što ne uslika te što su pušteni preko štele?
CPT

#13022 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CPT »

i agree wrote: 10/04/2020 22:31ma nemoj mi reci da nije mogao izaci na kraj sa onim sto ima,pa ja sam od 92 do 95 bez marke u dzepu osto evo ziv tako da mi niko ne moze reci da su se ovi bas morali vratit...
Ljudi zarade malo, od toga zive oni i obitelj u BIH (obicno). Svaki mjesec mu treba stotinjak € za stan, stotinjak € za hranu, + obitelj. Odakle? Kako? I prije ovoga su zivjeli u svakakvih uslovima...
O'zone
Globalni moderator

#13023 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/koronav ... /200410194

Džaba zaštita opet pokupiše virus. A bili u kontaktu sa pacijenticom samo dok su uradili RTG.
Korisničkoime

#13024 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

CPT wrote: 10/04/2020 22:29

Problem su ljudi koji rade na crno po 3 mjeseca, njima se produzava boravak ako su im istekla 3 mjeseca ali oni mogu biti u problemu sto se tice smjestaja i financija.
Studenti iz Njemacke su dosli i smjesteni u hotel u Tz njihovu zahvalnost sto nisu zavrsili u satorima nego na racun porez.obveznika u hotelu pokazali su tako sto su razvalili vrata i napravilo festu uz cugu.
Ja imam na desetine poznanika i clanova rodbine u Njemackoj niko nije dobio otkaz.
Uostalom i u Njemackoj nije otkaz kraj svega, nije se jednom dogodilo da neko od nasih u Njemackoj dobije otkaz, desavalo se i prije pa nisu odmah dolazili kuci nego nadju novi posao a u medjuvremenu primaju naknadu za nezaposlene.
Cuo sam od prijatelja da je 30 nasih ljudi na aedromu u Minhenu dobilo otkaz medjutim svi su nasli novi posao i ostali u Njemackoj.
Ono dobijes otkaz u Njemackoj i moras odmah nazad u BiH nije realna prica.
Ovi sto rade po 3 mjeseca na crno jesu ugrozeni to stoji s financijske strane ali i njima barem Njemacka odobrava da ostanu.
Tambure

#13025 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Ljudi se drze u logoru jer su potencijalne kliconose? Kako ocekivati od bilo koga sutra ko ima simptome da se prijavi?

Ja prvi bih regularno isao na posao u granap kod doktora.
Locked