NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#20876 Re: NOVE CIJENE GORIVA
aj jesu navalili koda sipaju 1000KM goriva sedmicno pa ce osjetit razliku 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#20877 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Neće oni niđe, ako danas donesu ovu mjeru zabrane kretanja van mjesta prebivalištamk ultra wrote: ↑10/04/2020 14:23Vozili svi na rezerviTomahawk11 wrote: ↑10/04/2020 14:22 Narod tačno blesav, kupovao brašno nisi ga mogao naći, eno sad brašna koliko hoćeš...tako i ovo za gorivo, pa nasuće svi i šta onda....onda sve normala, a ovako pravljenje neke vandredne situacije i daj dok nije poskupilo šta li![]()
![]()
A ide vikend mora se u rodne krajeve
-
Company85
#20878 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Meni je par oficijelnih servisa preporucilo njih i Gazprom. Pored njih EP bi trebalo da ima OK gorivo. Sa hifom imam losa iskustvaIndustrialyzer wrote: ↑10/04/2020 14:04 Koristim Petrol gorivo otkako sam kupio auto jer je na glasu kao najbolje, a auto ima osjetljive dizne. Ko je alternativa, EP? Necu vise kod cigana da sipam, cuj ukidaju povrat, ciganluk kakvog nema![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#20879 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Odmah jutros kantonalna tržna bila i kontrolisala provođenja Odluke o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena. *ebu Fadilu od-do što ih je natjer'o u nevakat da hodaju 
Dali su nam i kopiju Odluke...

Glede polemike oko trenutnih poteza premijera Fadila...
Dali su nam i kopiju Odluke...

Glede polemike oko trenutnih poteza premijera Fadila...
Klix wrote:Ovo nije vrijeme za politiziranje
Na pitanje da li je na pomolu velika kriza i šta nas čeka nakon koronavirusa, reditelj potcrtava da smo zbog pandemije već u ekonomskoj, političkoj i društvenoj krizi.
"Niko u svijetu ne može predvidjeti šta će se događati za nekoliko mjeseci. Radnici su zabrinuti, poslodavci nervozni. Vlada FBiH je donijela zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i to je dobro. Ponekad izgleda da poslodavci traže da država zaposli na neodređeno vrijeme i njih i sve njihove uposlenike. To nije moguće. U drugim evropskim zemljama vlade daju kredite poslodavcima, kod nas se radi o bespovratnoj pomoći", govori Pašović.
Mnogi biznisi u svijetu su preorijentisali proizvodnju, komentira, pa tako Armani šije zaštitna medicinska odijela, Ferrari proizvodi respiratore, Bvlgari i Louis Vuitton proizvode dezinfekciona sredstva i slično.
"Kod nas je Dita izvanredan primjer za preorijentisanje proizvodnje. Oni danas proizvode sredstva za dezinfekciju. Nijedna država ne može riješiti sve probleme. Države imaju i druga plaćanja, penzije, obrazovanje, servise, socijalna davanja, plate u javnom sektoru. I kod nas će te plate morati biti smanjene. Ovo nije vrijeme za politiziranje. Nije ni vrijeme da se ruši vlast, jer nije moguće održati izbore", govori bh. reditelj.
Svako od nas, napominje, i svi zajedno možemo uraditi mnogo ako shvatimo da imamo zajednički cilj i da možemo pobijediti samo zajedno.
"Ili ćemo svi izgubiti. Možda djeluje zabavno prebrojavati ko je napravio ovaj ili onaj lapsus, ismijavati premijera Fadila Novalića da ne zna staviti medicinsku masku, ali to je sve irelevantno. Ova kriza može trajati mjesecima. Hajde da se sad svi udružimo, da zajedno kroz insititucije i u javnom dijalogu budemo pametni i da sačuvamo svoje živote i zemlju. Mi svako jutro brojimo nove mrtve i nove bolesne", poručuje naš sagovornik.
Niko drugi ne može da nas spasi, govori, sve je na nama kao zajednici.
"Lako je ismijavati one koji se bore. Većinu političara ne primjećujemo jer ne rade ništa, ne pojavljuju se, pa ih i ne kritikujemo. Nisam član nijedne partije i imam mnogo primjedbi na vlast. Ali mi sada nemamo neku drugu vlast. Bezvlašće i haos bi bili fatalni za nas. Već je veliki problem što ima samo nekoliko političara koji poduzimaju konkretne akcije. Fadil Novalić je jedan od njih, obećao je 150 hiljada testova, dobili smo ih, a na međunarodnom tržištu je to sada veoma teško pored drugih velikih zemalja i njihovih piratskih metoda. Obećao je zakon koji će pomoći radnicima i poslodavcima, i taj je zakon napravljen", kaže Pašović.
Smatra kako je ključnu ulogu u prvoj sedmici epidemije odigrao Fahrudin Radončić.
"Radončić je osigurao granice i režim ulazaka u zemlju. Ko je to još lider u ovo opasno vrijeme? Niko. Ponavljam, ja nisam član ni SDA, ni SBB-a, ni bilo koje druge partije, ali neko mora da nas provede kroz ovu dramu", napominje.
Pojavom koronavirusa kriza se odrazila i na kulturu.
"Umjetnost i kultura su nokautirane. Mislim da može doći do zatvaranja nekih pozorišta, galerija i muzeja. Filmska umjetnost je već bila na izdisaju i prije epidemije", priznaje Pašović.
Kada smo ga upitali koji su njegovi planovi nakon završetka pandemije, reditelj poručuje...
"Koronavirus je šah. U šahu su važni pamet, strategija i strpljenje. Ako kršite pravila u šahu, ispadate iz igre. Prvo moramo usmjeriti snage da se pandemija završi. To mnogo zavisi od toga da li ćemo mi, obični ljudi, kroz naše ponašanje i djelovanje, znati da dobijemo ovu bitku. Još vlada neko osjećanje među ljudima da će ovo proći i da će sve biti kao prije. Neće biti tako. Ovo je revolucionarna promjena u svijetu i ko preživi, živjet će u drugačijem svijetu od onog na koji smo navikli. Dobra vijest je da će taj svijet, vjerovatno, biti bolji", procjenjuje na kraju Pašović.
Last edited by Hame_ on 10/04/2020 14:57, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#20880 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mene moj sluša taman koliko sam ga platio i koliko ga derem, a ne bih halalio Petrolu ni "par feninga", a ne 15-20kpf skuplje gorivo po litri. A ti i ostali što sipate skupo gorivo na Petrolu jer ćete tako "sačuvati auto", taman i kada se podvuče razlika na kraju, Petrol bi vam trebao uručiti plakete zahvalnosti.Industrialyzer wrote: ↑10/04/2020 14:26Par feninga po litru, treba znati i citatiNaslovnica wrote: ↑10/04/2020 14:22Slabo ti kilometara imaš čim ti se ušteda mjeri u feninzima. Ja bih na tvom mjestu prodao auto.Industrialyzer wrote: ↑10/04/2020 14:15
Pa ne rizikuje mi se zbog par feninga po litru, ali ovo je ciganluk![]()
![]()
Hoces kupiti, slusat ce te ovaj sigurno
![]()
- Industrialyzer
#20881 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ne podvlacim crtu, hocu ispravno auto. Nisam strucnjak za gorivo, i ako mi je svaki majstor rekao da se cuvam loseg goriva, slusacu ga. Petrol, EP, Ina itd. svi imaju gorivo u 5 feninga razlike, tih 15 mozda na BP-u mozes uhvatiti. Evo ako mi garantujes da je na BP dobar dizel, ja cu sipati tamo kad god mi je usput. Ako budem imao problema, tebi fakturisem 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20882 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ako u svabiji odu dizne na fordu zbog goriva, cemu onda potreba da ides na petrol pod izgovorom, da sacuvam dizne?!
Fakat, pustite se suplje, nije problem u gorivu, koliko u problematicnim diznama....
Fakat, pustite se suplje, nije problem u gorivu, koliko u problematicnim diznama....
- Industrialyzer
#20883 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kakav crni izgovorkonektovan wrote: ↑10/04/2020 14:49 Ako u svabiji odu dizne na fordu zbog goriva, cemu onda potreba da ides na petrol pod izgovorom, da sacuvam dizne?!![]()
- Salah ad-Din
#20884 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kome prijaviti visoke cijene goriva? Belamionix 1.91 KM dizel još uvijek.
-
Dr Arsla
#20885 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sipaj litar dvotaktola na svaki drugi rezervoar i no sikiriki za dizne 
-
Naslovnica
#20886 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Što odmah ne reče da voziš traktor jbte!Industrialyzer wrote: ↑10/04/2020 14:46 Ne podvlacim crtu, hocu ispravno auto. Nisam strucnjak za gorivo, i ako mi je svaki majstor rekao da se cuvam loseg goriva, slusacu ga. Petrol, EP, Ina itd. svi imaju gorivo u 5 feninga razlike, tih 15 mozda na BP-u mozes uhvatiti. Evo ako mi garantujes da je na BP dobar dizel, ja cu sipati tamo kad god mi je usput. Ako budem imao problema, tebi fakturisem![]()
Jbte, znači točiš na Petrolu i imaćeš ispravno auto.
A u 3 mačke piterine, da sam to ranije znao uštedio bih na ležaju i kugli.
Šalu na stranu, kada smo kod kvaliteta goriva, prije nekoliko godina počeo mi se javljati problem na mom bivšem Hyundai šporetu na plin. Dam malo jači gas, isključi plin. Odem kod Darkoma, đe si sip'o, HIFA Zabrđe. Uuuu, đeš na hifi, ne valja gorivo, ovo-ono...Pa reko, gdje da sipam. Ka'e, pa Nešković. Aha, OK. I zaista filter bio zaštopao, pun nekakvih ljuspica, kao grafit. Nastavim ja sipati na hifi, od tada ništa. Nedavno kada sam mijenjao auto, opet ugrađujem plin...kad kupon 100KM goriva na HIFA-i uz ugradnju u Darkomu. Hahahahhah, pa ko ke ovdje lud?
Jeste, zna nekada varirati sa snagom, ali uglavnom bude ok. Ništa bolje ili lošije od BP. Natočio 2-3 puta na Petrolu, sve isto. Osim što imam osjećaj da sam brže potrošio gorivo.
U svakom slučaju, svako zna svoje. Točiti na nekim čungalunga pumpama u zabitima ne fakat rizik, ali na ovim prometnim pumpama, ne vjerujem da je Petrolovo gorivo toliko bolje da vrijedi 15-20kpf više u odnosu na BP.
-
Dr Arsla
#20887 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Gazdi BelamionixaSalah ad-Din wrote: ↑10/04/2020 14:56 Kome prijaviti visoke cijene goriva? Belamionix 1.91 KM dizel još uvijek.
- Industrialyzer
#20888 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Naslovnica wrote: ↑10/04/2020 14:59Što odmah ne reče da voziš traktor jbte!Industrialyzer wrote: ↑10/04/2020 14:46 Ne podvlacim crtu, hocu ispravno auto. Nisam strucnjak za gorivo, i ako mi je svaki majstor rekao da se cuvam loseg goriva, slusacu ga. Petrol, EP, Ina itd. svi imaju gorivo u 5 feninga razlike, tih 15 mozda na BP-u mozes uhvatiti. Evo ako mi garantujes da je na BP dobar dizel, ja cu sipati tamo kad god mi je usput. Ako budem imao problema, tebi fakturisem![]()
![]()
![]()
Jbte, znači točiš na Petrolu i imaćeš ispravno auto.
A u 3 mačke piterine, da sam to ranije znao uštedio bih na ležaju i kugli.![]()
Šalu na stranu, kada smo kod kvaliteta goriva, prije nekoliko godina počeo mi se javljati problem na mom bivšem Hyundai šporetu na plin. Dam malo jači gas, isključi plin. Odem kod Darkoma, đe si sip'o, HIFA Zabrđe. Uuuu, đeš na hifi, ne valja gorivo, ovo-ono...Pa reko, gdje da sipam. Ka'e, pa Nešković. Aha, OK. I zaista filter bio zaštopao, pun nekakvih ljuspica, kao grafit. Nastavim ja sipati na hifi, od tada ništa. Nedavno kada sam mijenjao auto, opet ugrađujem plin...kad kupon 100KM goriva na HIFA-i uz ugradnju u Darkomu. Hahahahhah, pa ko ke ovdje lud?
Jeste, zna nekada varirati sa snagom, ali uglavnom bude ok. Ništa bolje ili lošije od BP. Natočio 2-3 puta na Petrolu, sve isto. Osim što imam osjećaj da sam brže potrošio gorivo.
U svakom slučaju, svako zna svoje. Točiti na nekim čungalunga pumpama u zabitima ne fakat rizik, ali na ovim prometnim pumpama, ne vjerujem da je Petrolovo gorivo toliko bolje da vrijedi 15-20kpf više u odnosu na BP.
Na plinu sam i ja osjetio ogrmne razlike ponekad, pogotovo sa hifom
Ma traktor, jasta, otkako sipam na Petrolu ulje ne trebam promjeniti po 20 hiljada, bude ko novo.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#20889 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Najvjerovatnije su juče, prije ove odluke, slali zahtjev da spuste sa 1,96 na 1,91 i time si onemogućili ponovno slanje zahtjeva. Hifača je mislim isti slučaj imala juče. Inače sam mišljenja da nije OK da se "umrak" putem dnevnika obznane ovako bitne odluke vlade, ali situacija je nenormalna pa eto razumijem. Bitno je da je odluka OK.Salah ad-Din wrote: ↑10/04/2020 14:56 Kome prijaviti visoke cijene goriva? Belamionix 1.91 KM dizel još uvijek.
Nije omogućeno slanje ministarstvu dnevno više od jednog zahtjeva za izmjenu cijena i marže.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20890 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mozda mu je nabavna 1.66 pa je covjek u okviru marze od 0.25 KMSalah ad-Din wrote: ↑10/04/2020 14:56 Kome prijaviti visoke cijene goriva? Belamionix 1.91 KM dizel još uvijek.
- Dosadno mii
#20891 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Dragi kupci, od 11.04. prestajemo sa povratom novca na Zlatnu Petrol karticu prilikom kupovine Q-MAX goriva, po skali koja je vazila vikendom.
-
shheff
#20893 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Imam oko 4KM od nekog sipanja u januaru, otici dodati jos 1KM, nek bude petica, i vratiti karticu.
Last edited by shheff on 10/04/2020 16:19, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20894 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Znaći zlatnu može samo izmeđ guzova provućiDosadno mii wrote: ↑10/04/2020 15:43 Dragi kupci, od 11.04. prestajemo sa povratom novca na Zlatnu Petrol karticu prilikom kupovine Q-MAX goriva, po skali koja je vazila vikendom.
-
UmaX
#20895 Re: NOVE CIJENE GORIVA
panemogu oni sade davat svijema od svojie usta poyyyyDosadno mii wrote: ↑10/04/2020 15:43 Dragi kupci, od 11.04. prestajemo sa povratom novca na Zlatnu Petrol karticu prilikom kupovine Q-MAX goriva, po skali koja je vazila vikendom.
-
noviclan
#20896 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kakkvo je stanje sa gazprom karticamamk ultra wrote: ↑10/04/2020 16:18Znaći zlatnu može samo izmeđ guzova provućiDosadno mii wrote: ↑10/04/2020 15:43 Dragi kupci, od 11.04. prestajemo sa povratom novca na Zlatnu Petrol karticu prilikom kupovine Q-MAX goriva, po skali koja je vazila vikendom.![]()
- Industrialyzer
#20897 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Samo pogledati reakciju raje na njihovoj fb stranici... Ovo im nije trebalo 
-
noviclan
#20898 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Daj print screen da ne izbrisu
-
gidra
#20899 Re: NOVE CIJENE GORIVA
koje kartice kolege? Nemam nijednu osim PikaKarticechannel10 wrote: ↑10/04/2020 12:56Znaci vrijede i karticevjeshalica wrote: ↑10/04/2020 12:23Ja sipala 1,66 dizel na Ep Aerodrom jer mi je blizu kuce,uglavnom red ko pred rat i pizde materne i karicu minus 7 felingi po liter...treba biti fukaraščina
DakleR sa karicom 1,59![]()
-
channel10
#20900 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ep/ina mol kartice. Imaju ih zaposleni firmi koje su sklopile ugovor sa njima. U zavisnosti od ugovora, popust je od 5 i mislim do 10pf po litri.