itekako wrote: ↑10/04/2020 12:07zaboli te samo i iskljucivo iz razloga sto te direktno ne pogadja. a to je vec supakluk.pici wrote: ↑10/04/2020 11:58 jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
daj meni, a ostali neka crknu. ne ide tako. ustvari ide, a rezultate vidimo i osjecamo svi.
nama ne trebaju nikakve zabrane, policijski sat i slicna totalitarna sranja. nama trebaju pravila ponasanja u vanrednoj situaciji.
drzi odstojanje, ne unosi mi se u lice, ne grli me, nosi masku, peri ruke i dezinfikuj povrsine, stani u red prilikom ulaska u prodavnicu i slicno...
sa druge strane, treba nam neko ko ce uspostaviti sistem da ti glumci i pjevaci i danas zive od svog rada... zasto da glumci ne igraju live predstave putem livestreama koji bi se placao, fudbaleri da igraju pred praznim tribinama ali da se utakmica gleda putem placenog livestreama, pjevaci da imaju koncerte u oblacima i prodaju online karte.......... al jok, ko ce pravit sistem, ko ce pokrenuti BHTelecom da se ukljuci, ko ce sve to koordinirati, zahmet je to.
lakse zabraniti, ukinut, rastjerat, ugasiti......
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12776 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
#12777 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
cekam seu da cujem odakle je..
ko nece da se boji gladi, i da ne ostane gladan nek zemlju obradjuje i nece sigurno biti gladan.
ko nece da se boji gladi, i da ne ostane gladan nek zemlju obradjuje i nece sigurno biti gladan.
- seoBIH
#12778 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije tajna, ja sam u Sarajevu, ali ja imam empatiju i kontakt sa "malim čovjekom". Ovdje se ismijava, a stotine porodica su preko noći ostale bez marke primanja! To ti ne znas, ali nastavi se ismijavati, saznati ces.
-
sumirprimus
#12779 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
daddy-kool
#12780 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
itekako wrote: ↑10/04/2020 10:03
postavio si pravo pitanje, ko treba biti nadlezan da donosi mjere!?
u drzavi u kojoj 30 godina vlada bezvlasce, u drzavi koju vode imbecili, u drzavi u kojoj se struka radja na travnickom ili sokolackom univerzitetu jedni nadlezan za mjere sam ja sam sebi!
da mozda necu slusati Solaka, mozda Bakira, Dragana ili Milorada, Fahrudina ili Sebiju ili jednu cijelu plejadu njihovih poltrona i poslusnika?!?
sve odluke donosim sam i samo te odluke postujem!
Upravo tako.
-
itekako
#12781 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.google.com/search?q=nedosta ... e&ie=UTF-8pici wrote: ↑10/04/2020 12:25itekako wrote: ↑10/04/2020 12:07zaboli te samo i iskljucivo iz razloga sto te direktno ne pogadja. a to je vec supakluk.pici wrote: ↑10/04/2020 11:58 jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
daj meni, a ostali neka crknu. ne ide tako. ustvari ide, a rezultate vidimo i osjecamo svi.
nama ne trebaju nikakve zabrane, policijski sat i slicna totalitarna sranja. nama trebaju pravila ponasanja u vanrednoj situaciji.
drzi odstojanje, ne unosi mi se u lice, ne grli me, nosi masku, peri ruke i dezinfikuj povrsine, stani u red prilikom ulaska u prodavnicu i slicno...
sa druge strane, treba nam neko ko ce uspostaviti sistem da ti glumci i pjevaci i danas zive od svog rada... zasto da glumci ne igraju live predstave putem livestreama koji bi se placao, fudbaleri da igraju pred praznim tribinama ali da se utakmica gleda putem placenog livestreama, pjevaci da imaju koncerte u oblacima i prodaju online karte.......... al jok, ko ce pravit sistem, ko ce pokrenuti BHTelecom da se ukljuci, ko ce sve to koordinirati, zahmet je to.
lakse zabraniti, ukinut, rastjerat, ugasiti......![]()
![]()
sjedi doma i glumi i pjevaj pred ogledalom... haja
- pici
#12782 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ttooooooo lomi pendrekom po bubrezima kakve kazne... nista brez titine policije, ovo sve naki lezbo liberali... samo po bubrezima oŠini i po djepu naravno...NAJAVIO ČERKEZ
|
Na području FBiH moglo bi doći do naredbe o ograničenju kretanja tokom vikenda
- pici
#12783 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
itekako wrote: ↑10/04/2020 12:30https://www.google.com/search?q=nedosta ... e&ie=UTF-8pici wrote: ↑10/04/2020 12:25itekako wrote: ↑10/04/2020 12:07
zaboli te samo i iskljucivo iz razloga sto te direktno ne pogadja. a to je vec supakluk.
lakse zabraniti, ukinut, rastjerat, ugasiti......![]()
![]()
sjedi doma i glumi i pjevaj pred ogledalom... haja

- seoBIH
#12784 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesam, kao i tvoj pradedo, šljego iz neke ruralne sredine. Samo za razliku od tebe, ja nisam zaboravio da Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo. To sto ti ne razumijes, ne znači da nećeš osjetiti. Rekao sam ti, moj komšija i ja nećemo biti gladni, a ti sit.
Evo ja sam tebi odgovorio, hajde ti nama reci sada u kojoj državnoj firmi radiš? Šta ćeš kada smanje plate? Šta ćeš kada ne bude punjenja budžeta od tog običnog naroda koje je predmet tvog ismijavanja?
- pici
#12785 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
svaka cast na jednog oporavljenog petere mrtvih... samo nastavi profesoriceNa Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu izliječena je prva pacijentica koja je imala tešku upalu pluća izazvanu koronavirusom.
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.
Pacijentica iz Sarajeva koja se liječila na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi danas će nakon 12 dana biti otpuštena kući.
"Nakon 12 dana uspješne terapije i dva retestiranja pacijentica odlazi kući", kazala je Izetbegović.
-
sumirprimus
#12786 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nesto tu nije u redu u prici. Osjeti se to.seoBIH wrote: ↑10/04/2020 12:41Jesam, kao i tvoj pradedo, šljego iz neke ruralne sredine. Samo za razliku od tebe, ja nisam zaboravio da Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo. To sto ti ne razumijes, ne znači da nećeš osjetiti. Rekao sam ti, moj komšija i ja nećemo biti gladni, a ti sit.
Evo ja sam tebi odgovorio, hajde ti nama reci sada u kojoj državnoj firmi radiš? Šta ćeš kada smanje plate? Šta ćeš kada ne bude punjenja budžeta od tog običnog naroda koje je predmet tvog ismijavanja?
Obicno su sarajlije razumnije
Bas me briga nek smanjuju sta hoce. Opet ce se prezivjet. Svakako nisam na budzetu osim kucnom
Bitno je znat racionalizirat ono sa cime raspolazes.
Najgore od svega je ovo kukanje i cekanje sadake. Ko hoce da nije gladan nek sebi posije ima zemlje neobradjene sirom bosne kolko ti bog hoce..
Nece ljudi da rade.
-
AmirBaa
#12787 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo kaze Cerkez opet gradjani neodgovorni, "šetaju u grupama i piju kafu u grupama". Pa je li lakse rastjerati te pojedince ili svima uvesti zabranu? Pa kad uvede zabranu za vikend, a narod u petak nagrne u prodavnice, bas ce dobro doci ona preporuka BEZ GUZVI NA JEDNOM MJESTU. 
- Sanjarko
#12788 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zaboravljate nas koji se snalazimo koji smo s ovim pogodzeni pravo. Ima nas oko 400.000. Nezaposlene ste zaboravili koji su se vecinom nekako snalazili. Nas ce ove mjere ubiti polako i dovesti do gladi.
-
sumirprimus
#12789 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa zar nisu neodgovorni?
Ne jbe rulja nikakva uputstva odredbe zabrane nit pravila.
Samo kukanje i prenemaganje.svi sve znaju niko pojma nema
-
sumirprimus
#12790 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cuj stari onda ne gubi vrijeme na forumu nego gledaj kako ces i sta ces . nemas taj luksuz.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12791 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sumire, nisi u pravu ni u redu s tom pričom nikako.
Gledaš iz ugla zdravog pojedinca.
Šta sad treba, svako ledinu da razore i posije?
Pa hajmo onda zatrpati rudnike, dimnjake, elektrane, sve i okrenuti se zemljoradnji.
Nema nam druge.
Eno poljoprivrednici već kukaju kako je suša i ode sve u helać.
Pa hajmo onda zatrpati rudnike, dimnjake, elektrane, sve i okrenuti se zemljoradnji.
Nema nam druge.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12792 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu.sumirprimus wrote: ↑10/04/2020 12:50 Pa zar nisu neodgovorni?
Svakako su digli svu policiju na noge.
Nek piše gdje god vidi da se okupila ekipa.
U Austriji je čini mi se preko hiljadu eura kazna ako te uhvati da piješ kafu u parku.
Pa izvoli.
Znači ja se pridržavam, vani sam samo ako sam otišao u trgovinu i sad ćeš mi i to zabraniti zato što neki besposleni hajvan mora piti kafu s ekipom u Vilsu recimo?!
-
sumirprimus
#12793 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne moze se bacit sjeme na ledinu i gledat u nebo. Ima lijeka i za to. Treba malo to isplanirat ulozit. Plastenici sistem navodnjavanja zalijevanja.kisnica bar kap po kap.Tomahawk11 wrote: ↑10/04/2020 12:52 sumire, nisi u pravu ni u redu s tom pričom nikako.
Nema nam druge.
Nek nauce. Niko se naucen nije rodio. Nece svijet. Lakse sjest kukat i cekat sadaku. Cast izuzecima starim i nemocnim na njih se i ne odnosi. Al oni i ne gube vrijeme po forumima.
- seoBIH
#12794 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa tako reci, pa da ne diskutujemo
Da završimo diskusiju, svi ćemo osjetiti ovaj pad, barem oni koji nisu vezani direktno za troglavu aždaju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12795 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nekad uz rat vidio komšija od zeta izbjeglice drži čovjek pčele.sumirprimus wrote: ↑10/04/2020 12:55Pa ne moze se bacit sjeme na ledinu i gledat u nebo. Ima lijeka i za to. Treba malo to isplanirat ulozit. Plastenici sistem navodnjavanja zalijevanja.kisnica bar kap po kap.Tomahawk11 wrote: ↑10/04/2020 12:52 sumire, nisi u pravu ni u redu s tom pričom nikako.
Nema nam druge.
Nek nauce. Niko se naucen nije rodio. Nece svijet. Lakse sjest kukat i cekat sadaku. Cast izuzecima starim i nemocnim na njih se i ne odnosi. Al oni i ne gube vrijeme po forumima.
I uzme on od njega dvije košnice.
Za godinu ni jedne. Sve pokrepalo.
Ja pričam o malo široj slici.
Ti i ja nećemo umrijeti od gladi. To nije upitno.
-
sumirprimus
#12796 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci treba kaznjavat i prijavljivat. Nece svijet ni to.Tomahawk11 wrote: ↑10/04/2020 12:53Jesu.sumirprimus wrote: ↑10/04/2020 12:50 Pa zar nisu neodgovorni?
Svakako su digli svu policiju na noge.
Nek piše gdje god vidi da se okupila ekipa.
U Austriji je čini mi se preko hiljadu eura kazna ako te uhvati da piješ kafu u parku.
Pa izvoli.
Znači ja se pridržavam, vani sam samo ako sam otišao u trgovinu i sad ćeš mi i to zabraniti zato što neki besposleni hajvan mora piti kafu s ekipom u Vilsu recimo?!
Suti i trpi. Nasa glavna odlika. Najveci mazohisti smo
Nema vecih.a iatina nas boli
Iebga pricam kako jeste.lajkabiliti faktor mi svakako nikad nije igro ulogu i zivotu hehe
- Sanjarko
#12797 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam zdrav, pravo nisam zdrav. Vode me godinama kao nezaposleno lice iako su mi trebali nesto osigurati da li socijalnu pomoc, da li invalidninu. Staroj isto tako. Socijalni mi je slucaj porodica od rata na ovamo. Stara uzdrzava radom na crno porodicu od rata naovamo. Sad sa ovim svim mjerama lockdowna nemoze da radi. Nema rada, nema love, nema love, nema potrebstina, nema potrebstina, glad nas ceka.sumirprimus wrote: ↑10/04/2020 12:52Cuj stari onda ne gubi vrijeme na forumu nego gledaj kako ces i sta ces . nemas taj luksuz.
-
sumirprimus
#12798 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Druze Seo i to sve radim.seoBIH wrote: ↑10/04/2020 12:55Pa tako reci, pa da ne diskutujemoNekada sam bio u slicnoj situaciji, prst u uho i sve ravno. Sada kada izdrzavas druge, a gledas da pomognes trecima, nije ti bas do šege, već pokušavaš tu energiju usmjeriti u nešto konstruktivno.
Da završimo diskusiju, svi ćemo osjetiti ovaj pad, barem oni koji nisu vezani direktno za troglavu aždaju.
Generalno se slazem. Osjetice se narwvno. Al cemo prezivjet. Eto vidjecete...pisemo se nekad iduce godine. Ako prezivim
-
Nivelacija
#12799 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislis da Cerkeza, Novalica, Solaka i ostale idiote boli briga za nezaposlene? Evo hoce debili jos prepisivati od Vucica umjesto da omoguce narodu da se biti i posije nesto preko vikenda.
- Bluemore
#12800 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ga ima po stvarima To su Tragovi jer nije vise aktivansale07 wrote: ↑10/04/2020 11:24Znal se tacno koliko se taj virus zadrzava na stvarima, npr ako sam ja otisao u market nesto donio kuci jel realno da se tako virus donese, bile su neke price od par minuta do par danaBluemore wrote: ↑10/04/2020 11:22I to Ako je neko prije tebe kihnuo i prenio sa ruku direktno na predmet a ti odmah s tim dosla u kontakt ruka—> liceplain vanilla wrote: ↑10/04/2020 11:10
ne zarazis se ako pipnes, ne prenosi se kozom, nego ako tom rukom dziras usta, nos ili oci
Tada je virus pomalo aktivan i postoji mogucnost zaraze
A u protivnom je virus prisutan ali nije vitalan....
Bitno je ne Pipnuti nesto sto je neko upravo konaminirao Pa rukama po licu usta nos oci