Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BHCluster

#2476 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: 08/04/2020 19:45
BHCluster wrote: 08/04/2020 19:24

Cuj patološka mržnja, jel tebi dobro ili sta vec? Zar tebi ne smeta sto te kao ljubitelja Zvjezdanih staza prave budalom?

Pa kada ovoliko you tube uradaka posvetiš pljuvanju po zadnje dvije inačice Star Treka kako drugačije da se to nazove?
Ko to radi? Pa to je na kraju krajeva samo tv serija čovječe! Zar nije jednostavnije da prestaneš gledati? Ima preko 700 epizoda i 10
filmova prethodnih Star Trek serijala pa opletite. Zašto gledati nešto što ti stvara nezadovoljstvo i čini te nesrećnim?

Ko me ba pravi budalom? :lol: Meni se obje nove serije sviđaju. Jesu li savršene? Nisu. Ali su dovoljno dobre da zadovolje starog
fana u meni. Meni je sasvim jasno da se vrijeme ne može niti treba vratiti u 80-te i 90-te. I jasno mi je da su ove serije rađene imajući
u vidu i nove, mlađe gledaoce, a ne samo staru fan bazu. Fan bazu koja je sve manja i sve starija. I koju ni pokojni Gene Rodenberry da
sad ustane iz groba ne bi mogao zadovoljiti koliko je podjeljena. :roll:
Slusaj ja ima pravo na svoje misljenje kao i drugi, sta je dobro u Picardu da zadovolji "starog fana" u tebi? To sto se zove Zvjezdane staze, jer u prvoj sezoni Picarda osim ukradenih prica i scena iz drugih serija, filmova i naravno zamisli stock video klipova od $79.99 nema nista svega dvije epizode su bilie nesto ostalo je smece a kreativnost nula, na kraju krajeva mozes i ti prestati da gledas ove youtube klipove. :lol:
BHCluster

#2477 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: 09/04/2020 16:48
bierkof wrote: 09/04/2020 15:15

Pa kada ovoliko you tube uradaka posvetiš pljuvanju po zadnje dvije inačice Star Treka kako drugačije da se to nazove?
Ko to radi? Pa to je na kraju krajeva samo tv serija čovječe! Zar nije jednostavnije da prestaneš gledati? Ima preko 700 epizoda i 10
filmova prethodnih Star Trek serijala pa opletite. Zašto gledati nešto što ti stvara nezadovoljstvo i čini te nesrećnim?

Ko me ba pravi budalom? :lol: Meni se obje nove serije sviđaju. Jesu li savršene? Nisu. Ali su dovoljno dobre da zadovolje starog
fana u meni. Meni je sasvim jasno da se vrijeme ne može niti treba vratiti u 80-te i 90-te. I jasno mi je da su ove serije rađene imajući
u vidu i nove, mlađe gledaoce, a ne samo staru fan bazu. Fan bazu koja je sve manja i sve starija. I koju ni pokojni Gene Rodenberry da
sad ustane iz groba ne bi mogao zadovoljiti koliko je podjeljena.
:roll:
Ovo je totalna glupost, i jako providan i lijen izgovor za opravdavanje objektivno sumnjivih odluka kod novih serija.
Meni su discovery i picard samo odraz potpune nekreativnosti, i zelje za brzom zaradom isto kao i novi star wars.
Da ove serije ne nose star trek ime niko nebi mario za njih.
Wow! Hollywood gleda kako da dobro zaradi? Kako šokantno! :roll: Pretpostavljam da su ovi ranije gledali čisto kreativnu stranu?
Pa sve ranije ST serije kada usporedis sa Picardom su svjetlosne godine ispred sto se tice price i kreativnosti, i pored toga sto ove nove serije imaju pristup boljoj tehnologijii. Vrhunac pikarda je stock video klipovi i copy-paste flotini i romulanski brodovi da ne govorim o terminatorima koji dolaze kroz portal. :lol:
dale cooper

#2478 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote: 09/04/2020 20:04
BHCluster wrote: 08/04/2020 19:24

Cuj patološka mržnja, jel tebi dobro ili sta vec? Zar tebi ne smeta sto te kao ljubitelja Zvjezdanih staza prave budalom?

Slusaj ja ima pravo na svoje misljenje kao i drugi, sta je dobro u Picardu da zadovolji "starog fana" u tebi? To sto se zove Zvjezdane staze, jer u prvoj sezoni Picarda osim ukradenih prica i scena iz drugih serija, filmova i naravno zamisli stock video klipova od $79.99 nema nista svega dvije epizode su bilie nesto ostalo je smece a kreativnost nula, na kraju krajeva mozes i ti prestati da gledas ove youtube klipove. :lol:
Ti kupiš mišljenja od ovih nezadovoljnika što prave youtube klipove i kukaju po redditu kako ovo nije pravi Star Trek. Poznata mi je
ta klika ljudi, jer sam je viđao po svim većim Star Trek boardovima i sajtovima. Po pravilu su u manjini, ali su strašno glasni, agresivni
i dosadni u iznošenju svog mišljenja. Najgore je što još šire glasine, pa je tako do sada Discovery otkazan jedno deset puta, Picard
isto tako i naravno Kurtzmanu fali trunka da mu se da otkaz, samo što to nikako da se desi. Čak što više u razvoju su još dvije nove
serije. I filmska franšiza se nastavlja pod palicom genijalnog Noah Hawleya (Fargo i Legion) pa ćemo vidjeti kako ćete kukati šta vam
je tek on napravio od Star Treka. :mrgreen:

I ne gledam ove klipove svakako, znam njihov sadržaj, prije ih je postavljao onaj nelle, evo ti si sad preuzeo palicu. :mrgreen: Samo izvoli
što se mene tiče, ali je bezveze gledati prosipanje žući ovih nesretnika plus što ne doprinosi ništa temi.
BHCluster

#2479 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: 09/04/2020 20:20

Ti kupiš mišljenja od ovih nezadovoljnika što prave youtube klipove i kukaju po redditu kako ovo nije pravi Star Trek. Poznata mi je
ta klika ljudi, jer sam je viđao po svim većim Star Trek boardovima i sajtovima. Po pravilu su u manjini, ali su strašno glasni, agresivni
i dosadni u iznošenju svog mišljenja. Najgore je što još šire glasine, pa je tako do sada Discovery otkazan jedno deset puta, Picard
isto tako i naravno Kurtzmanu fali trunka da mu se da otkaz, samo što to nikako da se desi. Čak što više u razvoju su još dvije nove
serije. I filmska franšiza se nastavlja pod palicom genijalnog Noah Hawleya (Fargo i Legion) pa ćemo vidjeti kako ćete kukati šta vam

I ne gledam ove klipove svakako, znam njihov sadržaja, prije ih je postavljao onaj nelle, evo ti si sad preuzeo palicu. :mrgreen: Samo izvoli
što se mene tiče, ali je bezveze gledati prosipanje žući ovih nesretnika plus što ne doprinosi ništa temi.
Sta nije tacno uklipovima sto sam ja postavio? To i jeste problem sa tim klipovima jer pokazuju na sta je spalo ono sto se zove ST. Kurtzmanu i ekipi je ostalo jos 3 godine od ugovora pa bum vidjeli sta ce biti. Od onog planiranog su uspjeli Picarda i Discovery izbaciti ostalo na cekanju... Sto li? Ubise ih youtube klipovi ili nedostatak kreativnosti? :lol:
dale cooper

#2480 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote: 09/04/2020 20:23

I ne gledam ove klipove svakako, znam njihov sadržaja, prije ih je postavljao onaj nelle, evo ti si sad preuzeo palicu. :mrgreen: Samo izvoli
Sta nije tacno uklipovima sto sam ja postavio? To i jeste problem sa tim klipovima jer pokazuju na sta je spalo ono sto se zove ST. Kurtzmanu i ekipi je ostalo jos 3 godine od ugovora pa bum vidjeli sta ce biti. Od onog planiranog su uspjeli Picarda i Discovery izbaciti ostalo na cekanju... Sto li? Ubise ih youtube klipovi ili nedostatak kreativnosti? :lol:
Produžiće im još za 5? :mrgreen: Pa u razvoju su serije. Valja raditi na tome i uporedo na Picardu i Discoveryu. Polako...biće. :P :D
BHCluster

#2481 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: 09/04/2020 20:26

Produžiće im još za 5? :mrgreen: Pa u razvoju su serije. Valja raditi na tome i uporedo na Picardu i Discoveryu. Polako...biće. :P :D
Cuj u razvoju, sta ce im to kad mogu samo kopirati druge kao sto su do sada a stock video klipova nikad vise.
dale cooper

#2482 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote: 09/04/2020 20:49

Cuj u razvoju, sta ce im to kad mogu samo kopirati druge kao sto su do sada a stock video klipova nikad vise.
Ljudi uzeli 10 sekundi klipa koji služi kao flashback scena i koji niko nije ni skontao dok se "pravi" fanovi nisu bacili u potragu da
dokažu time kako su Kurtzman i ekipa upropastili Star Trek. Upropastili su Star Trek sa shutterstock klipom od 10 sekundi. :lol:
A budžet serije je između 8 i 9 miliona po epizodi što se uostalom i moglo vidjeti tokom sezone (ST Enterprise je imao oko 2 miliona budžet
za usporedbu) :D Može pričati ko šta hoće, ali ne može poreći da su ove nove Star Trek serije što se tiče izgleda i produkcije i imerzije u
duboki svemir svjetlosnim godinama daleko od izgleda prethodnih serijala, što je sasvim normalna stvar jer je i tehnologija drugačija i bolja.
Ova scena sa androidima i random katastrofama je bukvalno samo tu da u nekoliko brzih sekundi flashbacka dočara prijetnju. I da su je
sami radili sumnjam da bi išta drugačije mogli napraviti. Bukvalno mi je reakcija bila kada si počeo trubiti o ovome - dobro pa šta onda? :roll:
Qler

#2483 Re: Star Trek

Post by Qler »

Ja sam znao sa dedom rahmetli sjediti i gledati filmove, i cesto je znao, u po filma da mi kaze, sve ti je ovo sine masta, nista nije stvarno...

Neki to izgleda nisu jos skontali :D
BHCluster

#2484 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: 09/04/2020 21:04

Ljudi uzeli 10 sekundi klipa koji služi kao flashback scena i koji niko nije ni skontao dok se "pravi" fanovi nisu bacili u potragu da
dokažu time kako su Kurtzman i ekipa upropastili Star Trek. Upropastili su Star Trek sa shutterstock klipom od 10 sekundi. :lol:
A budžet serije je između 8 i 9 miliona po epizodi što se uostalom i moglo vidjeti tokom sezone (ST Enterprise je imao oko 2 miliona budžet
za usporedbu) :D Može pričati ko šta hoće, ali ne može poreći da su ove nove Star Trek serije što se tiče izgleda i produkcije i imerzije u
duboki svemir svjetlosnim godinama daleko od izgleda prethodnih serijala, što je sasvim normalna stvar jer je i tehnologija drugačija i bolja.
Ova scena sa androidima i random katastrofama je bukvalno samo tu da u nekoliko brzih sekundi flashbacka dočara prijetnju. I da su je
sami radili sumnjam da bi išta drugačije mogli napraviti. Bukvalno mi je reakcija bila kada si počeo trubiti o ovome - dobro pa šta onda? :roll:
O cemu pricas pa bukvlno su scene iz GoT prekopirane, pa iz Battlestara, Star Wars, Iron man itd, ovo sa stock video klipovima je samo dokaz totalnog nedostatka vizije nista drugo a toliki budzet. :lol:
dale cooper

#2485 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote: 09/04/2020 21:56
dale cooper wrote: 09/04/2020 21:04

O cemu pricas pa bukvlno su scene iz GoT prekopirane, pa iz Battlestara, Star Wars, Iron man itd, ovo sa stock video klipovima je samo dokaz totalnog nedostatka vizije nista drugo a toliki budzet. :lol:
:zzzz: :mrgreen:
bierkof

#2486 Re: Star Trek

Post by bierkof »

Ovo je totalna glupost, i jako providan i lijen izgovor za opravdavanje objektivno sumnjivih odluka kod novih serija.
Meni su discovery i picard samo odraz potpune nekreativnosti, i zelje za brzom zaradom isto kao i novi star wars.
Wow! Hollywood gleda kako da dobro zaradi? Kako šokantno! :roll: Pretpostavljam da su ovi ranije gledali čisto kreativnu stranu?
Prestani se praviti da je svijet crno-bijeli. To je nacin razmisljanja malog dijeteta.

Naravno da svaki studio zeli da njihov projekat uspije i da zaradi novac, isto kao i svaka normalna firma. Razlika je u tome sto se danas kreatnivni integritet agresivno zrtvuje za taj cilj, gledajuci da sa sto manje truda dobiju proizvog koji mogu reklamirati. Zato danas imamo vise nego ikada razlicitih nastavaka, adaptacija i re-adaptacija postojecih fransiza, i istovremeno sve manje originalnih prica i originalnih IP-ova.
Ova taktika je pogotovo uvrjedljiva kada se radi o fransizama koje ljudi vole i koje imaju vlastitu dobro dokumentovanu historiju i lore.
Fast art je isto kao i fast food. Mozda izgleda dobro na plakatu ali je jako nezdrava za tebe :D

Primer: Novi Joker film. Fantastican film koji nije mogao biti samo dobar originalni film. Morao je imati ime Joker jer je to postojeci IP, iako objektivno nema nikakve veze sa Joker/Batman-om.

Tako isto STD i Picard objektivno nisu star trek, vec samo nose star trek ime u svrhu marketinga.
Naravno ti mozes da gledas sta god zelis, niko ne osporava pravo osobe da uziva u seriji koja mu se svidja. Nemoj molim te da se osjecas na bilo koji nacin prozvanim.
Ja samo objasnjavam da ne mozes odbaciti dobro argumentovanu kritiku neke serije sa "to je za mladju/novu publiku" jer tako prihvatas sta god ti se servira i nema veze sa onim sto ljudi kritikuju.
Osim toga, serija objektivno NIJE za mlade, nego je pravljena za siru publiku koja ih je takodjer uglavnom odbacila.
dale cooper

#2487 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

bierkof wrote: 10/04/2020 04:43
Prestani se praviti da je svijet crno-bijeli. To je nacin razmisljanja malog dijeteta.

Naravno da svaki studio zeli da njihov projekat uspije i da zaradi novac, isto kao i svaka normalna firma. Razlika je u tome sto se danas kreatnivni integritet agresivno zrtvuje za taj cilj, gledajuci da sa sto manje truda dobiju proizvog koji mogu reklamirati. Zato danas imamo vise nego ikada razlicitih nastavaka, adaptacija i re-adaptacija postojecih fransiza, i istovremeno sve manje originalnih prica i originalnih IP-ova.
Ova taktika je pogotovo uvrjedljiva kada se radi o fransizama koje ljudi vole i koje imaju vlastitu dobro dokumentovanu historiju i lore.
Fast art je isto kao i fast food. Mozda izgleda dobro na plakatu ali je jako nezdrava za tebe :D

Primer: Novi Joker film. Fantastican film koji nije mogao biti samo dobar originalni film. Morao je imati ime Joker jer je to postojeci IP, iako objektivno nema nikakve veze sa Joker/Batman-om.

Tako isto STD i Picard objektivno nisu star trek, vec samo nose star trek ime u svrhu marketinga.
Naravno ti mozes da gledas sta god zelis, niko ne osporava pravo osobe da uziva u seriji koja mu se svidja. Nemoj molim te da se osjecas na bilo koji nacin prozvanim.
Ja samo objasnjavam da ne mozes odbaciti dobro argumentovanu kritiku neke serije sa "to je za mladju/novu publiku" jer tako prihvatas sta god ti se servira i nema veze sa onim sto ljudi kritikuju.
Osim toga, serija objektivno NIJE za mlade, nego je pravljena za siru publiku koja ih je takodjer uglavnom odbacila.
Kako objektivno? To što tebi nije, a meni i mnogima drugima jeste Star Trek nikako ne može biti objektivno. Drugo, poveznica sa prethodnim serijalima je ogroman broj. To što se tebi ne sviđa egzekucija ove dvije serije i pravac u kojem su krenule je druga stvar, što je opet subjektivan
doživljaj. Rekao sam da je serija i za mlađu publiku, pod tim ne mislim na tinejđere nego na ljude u 20-tim i 30-tim koji možda nisu ranije bili
fanovi. Oslanjati se isključivo na staru fan bazu bi bilo samoubistvo. I serije nisu neuspjeh, čak što više Picard je donio novi rekord CBS-ovom streaming servisu u broju pretplatnika, a prosječna gledanost Discoverya za dvije sezone je bila oko 10 miliona što je sasvim respektabilna cifra.
Qler

#2488 Re: Star Trek

Post by Qler »

Nije se rodio ko je narodu ugodio... ja cu sad reci nesto sto mnogi ST fanovi nece dobro podnijeti.. ali TOS meni nije neka pljacka... tj, nalosiji je u nizu... mozda ovaj Enterprise je tu negdje...

edit:

objektivno :D :lol:
drag_gost

#2489 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

I ne gledam ove klipove svakako, znam njihov sadržaj, prije ih je postavljao onaj nelle, evo ti si sad preuzeo palicu. :mrgreen: Samo izvoli
Previse se bavis ad hominem pokusajima diskreditacije. Nebitno mi je da li je iza misljenja Stewart, Novalic ili ti, bitno mi je ono o cemu pricas. Malo vise ipso facto. Picard mi je 6/10 i to zbog par momenata, a i sto sam jebi ga slab na Picarda. I jebem li ga, prestanite ga zvati "DZEJ EL".
LSD

#2490 Re: Star Trek

Post by LSD »

Nevjerovatno oko cega se ovdje raspravlja nadugo i naširoko :-)
Zvjezdane staze su serija smišljena da se stavi mozak na ispašu tih 50-tak minuta :mrgreen: da nas zabave neki pokemoni tipa klingonci, ferengiji, vulkanci i ostale zlice koje prijete, da ih Pikard sviju nadmudri na kraju i to je to. Hajmo dalje do naredne epizode ili sezone.
A vi ovdje razvukli citavu pricu na 5 strana, neke duboke analize, vrijednosti, kreativnosti, ovo ono :lol:
MarlboroGold

#2491 Re: Star Trek

Post by MarlboroGold »

Imam razumijevanje za neke od navedenih kritika... slično je to onome što ja lično osjećam prema novim Star Wars filmovima, a po onome što slijedi nakon wtf nelogično moćne Rey i zalutalog Finna (sudeći po projektima Disney ekipe) mislim da samo može biti još gore. Ne smatram sebe hardcore Star Trek fanom za razliku od Star Wars i samo pokušavam uživati u novijim serijama. Stewart me je vratio u vrijeme dok sam TNG gledao kao dijete i hvala mu, ali Frakes je na kraju izdominirao :mrgreen:

Štaš kad sam Ryker fan :mrgreen:
Forumerrer

#2492 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

LSD wrote: 11/04/2020 14:27Zvjezdane staze su serija smišljena da se stavi mozak na ispašu tih 50-tak minuta :mrgreen: da
Pa ako cemo iskreno, Picard i pogotovo Discovery nisu bas takve.

Ne mogu ni ja reci da je ovo klasicni Star Trek jer su prosle serije bile prvenstveno pozitiva, ali nerealno je ocekivati da prekopiraju serije stare 20-30 godina.

Vremena su se promijenila, pa tako i serije.

Da li smatrao ovo kao nastavak ST-a ili kao potpuno nezavisne serije, za mene nije bitno jer su dobre i nastavit cu ih gledati.
Manual

#2493 Re: Star Trek

Post by Manual »

So What!

#2494 Re: Star Trek

Post by So What! »

Jubilarna 100-ta stranica, pa hajde da se upišem sa svojim osvrtom na Star Trek: Picard.

Sa merakom sam pregledao seriju, trekkie u meni se uspava povremeno i čim pogledam nešto vezano za franšizu, momentalno ispliva.

Ja sam izgleda jedini blesav, pa mi je Star Trek: Discovery bio odličan u prvoj sezoni, a onda u drugoj se po mom mišljenju pokvario.

Što se tiče modernizacije Star Treka, mislim da je triologija u alternativnom univerzumu, odlično prikazala kako bi to trebalo izgledati u novom ruhu, priča i nije možda bila zanimljiva, ali vizualizacija, po meni je odlično izgledala.

Star Trek: Discovery je uveo taj tren sezonskog storytellinga, što je po meni odlično, jer se ranije to svodilo kako je neki kritičar napisao "monster-of-the-week" sa epizodnim storytellingom. Moderni scenski efekti, ideje su samo upotpunile novi univerzum.

Eksperimentisanje sa prikazom određenih rasa, Klingonaca pogotovo, je za mene teži promašaj, a konstantni povratak na priču prije ili u vrijeme kapetana Kirka je mužnja i život na staroj slavi. Upotreba nekih mnogo naprednijih tehnologija i taj overlap je nešto što ne može da me ne dira.

U tolikom univerzumu mora biti preklapanja i nelogičnosti, ali nekada se stvarno pretjera i nemoguće je ne primjetiti.

Star Trek: Picard je ponovo možda pokušaj da se jaše na staroj slavi, ali napokon vidimo Star Trek univerzum nakon filma Star Trek: Nemesis i saznajemo šta ide dalje. Ipak mnogo bolje to izgleda kada vratiš stare likove, pa ispričaš nastavak njihove priče, nego kada se po ko zna koji put upotrebljava neka alternativna verzija Spocka, Sareka, kapetana Pikea i slično.

Dakle nova serija je definitivno položila i ispunila zadatak, ali je imala promašaja, koji su je koštali statusa, da bude kruna Star Trek franšize.

Star Trek fanovi su uvijek teški i gotovo je nemoguće napraviti nešto što im neće smetati, ali sa ovom serijom bih rekao da im se čak podilazilo. Izvedena je maltene all-star postava, tu je Borg, Romulanci, Section 31, spominju se i Deep Space stanice te sve je nekako oda zlatnom dobu franšize.

Ono što novim Star Trek ostavarenjima fali jeste nedostatak ideja. Ranije je bilo rasprava o tome da li je TOS dosadan i ostalo mi je u pamćenju kako je @dale cooper rekao da TOS možda izgleda zastarjelo, ali ideje i filozofija koju je ta serija imala ono što je i danas teško nadmašiti. Dakle, kada bi ove nove serije imale malo više originalnosti, bile bi gotovo savršene.

Star Trek: Picard, ima i finu priču, likovi su isto jako fini, zaplet i način na koji je priča ispričana je zanimljiv. Ono što je meni zapalo za oko jeste prikaz Romulanaca. Romulanci postadoše skoro Vilenjaci iz Gospodara Prstenova, po ponašanju od ljudi ih izgleda razlikuju samo špicaste uši i kod nekog poneki čeoni greben, ali od relativno samozatajne, misteriozne i militarističke rase, postadoše kao neki vilenjaci sa drevnim ratnicima i kultovima.

Nekako me nervirala ta transformacija Romulanaca, zatim taj već spominjani status Federacije i Zvjezdane flote. Iako sam ja pobornik realističnije verzije i naravno očekujem da tu mora biti svega, nekako mi je nejasno, čemu baš tolika uzdrmanost Federacije i tako loš odnos prema veteranima.

Nekako ne mogu povjerovati da je Sedma Od Devet se priključila nekoj svemirskoj miliciji, a i same te neke svemirske frakcije poput Makija su mi vazda bile višak ili loše predstavljene, pa i ovi Fenrisovci su mi nekako više višak, nego neki faktor koji čini novi Star Trek zanimljivijim.

Prvi puta, barem ja primjetim neki materijalizam u tom univerzumu, pa čak i siromaštvo, ako ne i klasne podjele unutar građana Federacije ili Flotinih veterana, poput onog koji je opisan između Raffi i Picarda. Spominju se plaćanja između građana Federacije, latinium, i sa Freecloudom sve to izgleda kao neki Star Wars element unutar Star Treka. Činjenica da Federacija ipak ne može izliječiti neke oblike tumora ili ovisnost o nekim drogama je po meni pozitivna, jer nemoguće da žive u takvoj utopiji i to nam daje privid kakve-takve realnosti tog univerzuma.

Mnogo je naravno pozitivnih novina, meni se sviđa taj centar za rehabilitaciju Borgova i Kocka kao centar za istraživanje, zatim činjenica da bivši Borgovi ostaju invalidi je isto sasvim logična novina. Žao mi je što nije bilo Klingonaca, makar malo, ali nisu nedostajali, ovoj priči trenutno nisu potrebni, a ne sumnjam da ćem ih vidjeti u neko novoj sezoni.
Qler

#2495 Re: Star Trek

Post by Qler »

Ide nova serija Cpt Pike I brave new world
dale cooper

#2496 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Qler wrote: 15/05/2020 23:39 Ide nova serija Cpt Pike I brave new world
Mala ispravka kolega - Strange New Worlds. :D

https://trekmovie.com/2020/05/15/breaki ... ll-access/

Sjajne vijesti, ova ekipa je pokazala sjajnu hemiju u Discovery seriji. I konačno ćemo imati klasični Enterprise ponovo na ekranima. :sretan:
CikCikCikPogodi

#2497 Re: Star Trek

Post by CikCikCikPogodi »

dale cooper wrote: 15/05/2020 23:43
Qler wrote: 15/05/2020 23:39 Ide nova serija Cpt Pike I brave new world
Mala ispravka kolega - Strange New Worlds. :D

https://trekmovie.com/2020/05/15/breaki ... ll-access/

Sjajne vijesti, ova ekipa je pokazala sjajnu hemiju u Discovery seriji. I konačno ćemo imati klasični Enterprise ponovo na ekranima. :sretan:
Evo je
https://www.imdb.com/title/tt12327578/

Samo da vam kazem bolju pricu i tekst napisu developeri Star Trek Onlina nego ovi novi reziseri.
karanana

#2498 Re: Star Trek

Post by karanana »

E raja, pogledah epizodu sinoc sa Qom i neko me filozofiranje uhvati.....sta mislite, da li je Q u star treku ono sto mi danas zovemo Bog?
MarlboroGold

#2499 Re: Star Trek

Post by MarlboroGold »

Ma kakav Bog... prije Bob Marley.
dale cooper

#2500 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

karanana wrote: 27/05/2020 04:01 E raja, pogledah epizodu sinoc sa Qom i neko me filozofiranje uhvati.....sta mislite, da li je Q u star treku ono sto mi danas zovemo Bog?
Nije. Q ima ogromne moći koje se mogu činiti omnipotentne, ali nije se dovoljno ulazilo u to šta pokreće te moći. A što je jednom
Arthur C. Clarke rekao "any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic".
Post Reply