Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#12576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 09/04/2020 15:31 Opet usluzna djelatnost. Turizam. Nije toliko razvijeno kod nas ko vani. I to cemo prezivjet. Uz koje kasljucanje.
Poenta je dok god proizvodnja ne stane mozemo se izvuc. Samo pozitiva :mrgreen: :izet:
Uz pokoji vlahov naravno
Nisi svjestan koliko nisi u pravu.
Od marta do oktobra se milijarda skrši u BIH u toj djelatnosti.
Koja proizvodnja? Šta mi proizvodimo?
Vjeruj da je veći problem.
°u°

#12577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

sumirprimus wrote: 09/04/2020 15:21 Tz pijaca radi ali neki fale na standovima..vjerovatno i njih prpa.
Cijene standardne
Petkom ja na veliku obavezno, ali dobro poranim. Dolaze s Majevice i okolnih mjesta. Bez domaćih seljačkih stvari bi mi bilo baš... A i seljaka fali dosta
Ne znam kako bi se navikao kupovat povrće, mlijeko, jaja... u supermarketima. Kefir pravim i pijem godinama od domaćeg mlijeka, od onog iz prodavnica ili neće nikako ili jedva. Ko zna šta je u njemu
Odavno mene puca da preselim na selo, ili makar u neko mirnije pregrađe. Komad zemlje i bunar s vodom meni dosta.
Imam malu kolibicu 6 minuta autom od stana i gledam narod po kućama ni ne osjete karantin, svi nešto kopkaju, čupkaju vani rahat
Last edited by °u° on 09/04/2020 15:38, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 09/04/2020 15:33 A mene pocinje hvatati standardna proljetna alergija na jbni maslacak, aj ti sad znaj jel svrbi u prsima zbog maslacka ili zbog ove nemani

Flonidan na tebe je red

u pm
Nista flonidan...
Kupi doxtadin, kalcij šumeće i ćurekot ulje....i onda uzivaj. :mrgreen:
necko_hz

#12579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by necko_hz »

Image

I Nijemci se pridržavaju izolacije na sjajan način. :mrgreen:
Nivelacija

#12581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Da ne bi Igmana, Klinike za srce TZ, Gospe bili bi Corona Free prostor :mrgreen:
channel10

#12582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

konektovan wrote: 09/04/2020 15:38
dječak sa šibicama wrote: 09/04/2020 15:33 A mene pocinje hvatati standardna proljetna alergija na jbni maslacak, aj ti sad znaj jel svrbi u prsima zbog maslacka ili zbog ove nemani

Flonidan na tebe je red

u pm
Nista flonidan...
Sad ce biti zeznuto svima koji imaju te alergije. Pad imuniteta i odmah problem za koronu..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

necko_hz wrote: 09/04/2020 15:43 Image

I Nijemci se pridržavaju izolacije na sjajan način. :mrgreen:
ovo sve baustelci...
konektovan

#12584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

channel10 wrote: 09/04/2020 16:20

Flonidan na tebe je red

u pm
Nista flonidan...
Sad ce biti zeznuto svima koji imaju te alergije. Pad imuniteta i odmah problem za koronu..
Nije problem za koronu, nego za alergičare.. :mrgreen:
Zato jačanje imuniteta, a ima suplemenata kakvih hoces.
24 godine iskustva sa alergijom, moras se nauciti boriti.. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#12585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Dobar je meni Flonidan, a za imunitet zink sa C vitaminom, med sa kurkumom, parola je snalazi se
Bluemore

#12586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Flonidan na tebe je red

u pm
Nista flonidan...
Dodaj Tomu i koprivu iliti zaru

I bez tablete bez simptoma alergije
Last edited by Bluemore on 09/04/2020 17:05, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#12587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

konektovan wrote: 09/04/2020 16:39

Nista flonidan...
Sta mislis odakle alergije na polen? Odnosno, sta im je uzrok?
neko_sa_strane

#12588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Ja sam kupio kapsule ulja od ćurokota ili crnog kima. Na sajtu www.examine.com provjeravao sam koliko je efikasan kao suplement i piše da je dobar kod sezonskih alergija i da snižava virulentnost (viral load), broj kopija virusa u organizmu. Navedena je studija prema kojoj je umjerena doza ulja crnog kima prilikom infekcije hepatitisom c snizila virulentnost za 38,6%. U drugoj studiji koju sam čitao na Netu u Africi kod oboljelih od HIV-a pri većoj dozi virulentnost virusa je značajno snižena.
sale07

#12589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Kakve su ovo mjere u HNK, sta ko se zatekao dole a npr iz Bihaca je ?
JThomas

#12590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/150 ... tator.html

senad kad hoće.
Nekoliko mjeseci kasnije, lider HDZ-a povjeriti će se stranačkom intimusu kako je najsretniji kada na pregovorima oko konstituiranja vlasti koji su se tih dana odvijali češće u Mostaru nego u Sarajevu, sa Bakirom Izetbegovićem sudjeluje i njegova supruga i stranačka kolegica. "Gospođa Izetbegović svaki put podsjeti muža šta je prošli put obećao da će uraditi i prisiljava ga da ispuni što je obećao", pojasnio je Čović. Njegovi suradnici, a i neki međunarodni zvaničnici u BiH, potvrdili su da direktorica sarajevskog KCUS-a ima vrlo dobre odnose i izdašne javne nabavke sa firmama koje se bave prodajom medicinske opreme a bliske su lideru Hrvatske demokratske zajednice. Otkako je doktorica Izetbegović ispoljila neobuzdane političke ambicije, predsjednik SDA se sve manje miješa u svoj posao, a kamoli u Čovićev, Dodikov, ili Radončićev!

Moć i utjecaj Fadila Novalića, otužnog premijera Federacije BiH, nominalno najvećeg poslodavca u zemlji (žalosna nam majka!) da on lično, svojom pameću odlučuje o rasporedu novca iz entitetskog budžeta, dijeli ih općinama i kantonima, jednaka je vjerovatnoći da Šefik Džaferović samostalno imenuje ambasadore, ili ministre u Vijeću ministara. I jedan i drugi su, ako se to u uljuđenom svijetu kaže "odijela, bez čovjeka", ili prevedeno na sirovi-narodski jezik generala Fikreta Prevljaka "poltroni familije Izetbegović".

„Pozitivna diskriminacija“ hrvatskih općina, milioni maraka Kupresu i Čitluku, a „m..o od ovce“ Kaknju i Visokom, nije svinjarija (u pokušaju) izašla iz Novalićeve glave, to je mogla biti samo cijena plaćena u nekoj krupnijoj političkoj i poslovnoj trgovini između Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića. Kojoj i kakvoj, to ne znamo, ali ne treba sumnjati da je ponovo javnim interesom i novcem plaćena neka privatna akvizicija, kadrovska ili poslovna. Koliko košta i kako se naplaćuje prećutna podrška i poslovnička opstrukcija HDZ-ovog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića i njegovih stranačkih kolega, zastupnika u Parlamentu Federacije BiH ostanku aktuelne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na toj funkciji?!
konektovan

#12591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Bloo wrote: 09/04/2020 17:04
konektovan wrote: 09/04/2020 16:39

Sta mislis odakle alergije na polen? Odnosno, sta im je uzrok?
Uzrok im je polen,........a kasnije hebiga, imunitet odreaguje kako odreaguje.... :wink: :mrgreen:
llull

#12592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by llull »

drndalo wrote: 09/04/2020 14:01
Sociolog wrote: 09/04/2020 12:24 Ova ruska pomoc,vojni avion s medicinarima i potrepstinama ide samo za Srpsku,i njihove medicinske ustanove..za nas Nope..0.

Kakvi losi geostrateski potezi..i odluke nasih politicara..trebali su ovo odmah presjeci,jer ako ide pomoc ide Pola/ Pola,a ne ovo ovako...samo ce jace uticati na Ruski interes ovdje.

Ovi nasi k.arinasHi..nista ozbiljnije i dublje ne kontamo..na duze staze..Bakire sjeme ti se zatrlo
Ruski avioni ne dovoze bas pomoc, nego dovoze kupljenu (kako, kada i koliko placenu cemo saznati za 2-3 godine) poljsku bolnicu. Jedna od rijetkih nabavki koje su uspjeli ugraditi zadnjih mjeseci Lideri RSa... Poljsku ne zato sto je iz Poljske, nego montaznu/terensku... Iz kojih ratnih rezervi Rusije, i koje starosti ce se isto saznati kasnije...
Bolnica stigla prije 6 dana iz Njemacke ... valjda je Vlada RS izdvojila novac kako su pricali
http://ba.n1info.com/Vijesti/a422351/Po ... -u-RS.html
Bluemore

#12593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Savjet kada hodate trcite Ili vozite bajk
bunk

#12594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Cuj ti N1.
Novinarka iz Banja Luke kaze da je danas stigla pomoc manjem entitetu.
Kakva hrpa govana.
Nije im ministarstvo trebalo dopustiti da slete u Banja Luku.
muha_sa

#12595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

bunk wrote: 09/04/2020 19:18 Cuj ti N1.
Kakva hrpa govana.
Koje ministarstvo :?
banjaluka078
Moderator

#12596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

manuchao91 wrote: 09/04/2020 15:11 Otkud to da je trznica u ZE počela sa radom?
Ljudi moji zar nije prerano da se pusti sve u pogon
Znam da mnogi poslovi trpe i ja sam radim na 20 posto kapaciteta al trznica je mjesto gdje se krece ogroman broj ljudi...
Nije mi baš pametan potez ovo
U Banjaluci je prije dva dana otvorena gradska tržnica. Bez ikakvih problema, bez gužve. Nekih 10-15 štandova s voćem i povrćem, isto toliko s piletinom/ćuretinom i mliječnim proizvodima, jufkari i ribarnice. Bilo bi ih više da vlasnici tezgi nisu penzioneri, pa sad ne mogu raditi.
Napisah, gužve nema, ljudi imaju maske, rukavice, nekako se svi sad već sklanjaju u stranu. Na svakom ulazu su postavljene spužbe natopljene sredstvom za dezinfekciju preko koje se mora proći. Manja me frka bila tamo, nego u nekom zatvorenom marketu.
sadie_forever

#12598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

banjaluka078 wrote: 09/04/2020 19:37
manuchao91 wrote: 09/04/2020 15:11 Otkud to da je trznica u ZE počela sa radom?
Ljudi moji zar nije prerano da se pusti sve u pogon
Znam da mnogi poslovi trpe i ja sam radim na 20 posto kapaciteta al trznica je mjesto gdje se krece ogroman broj ljudi...
Nije mi baš pametan potez ovo
U Banjaluci je prije dva dana otvorena gradska tržnica. Bez ikakvih problema, bez gužve. Nekih 10-15 štandova s voćem i povrćem, isto toliko s piletinom/ćuretinom i mliječnim proizvodima, jufkari i ribarnice. Bilo bi ih više da vlasnici tezgi nisu penzioneri, pa sad ne mogu raditi.
Napisah, gužve nema, ljudi imaju maske, rukavice, nekako se svi sad već sklanjaju u stranu. Na svakom ulazu su postavljene spužbe natopljene sredstvom za dezinfekciju preko koje se mora proći. Manja me frka bila tamo, nego u nekom zatvorenom marketu.
Cekaj 15 dana,koliko treba da korona pokaze simptome vecini..vidjet cemo jel doslo do kakvih pogorsanja
Maraschino

#12599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

muha_sa wrote: 09/04/2020 19:24
Kakva hrpa govana.
Koje ministarstvo :?
sigurnosti sa scepanom malim na celu
drndalo

#12600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drndalo »

llull wrote: 09/04/2020 18:27
drndalo wrote: 09/04/2020 14:01
Sociolog wrote: 09/04/2020 12:24 Ova ruska pomoc,vojni avion s medicinarima i potrepstinama ide samo za Srpsku,i njihove medicinske ustanove..za nas Nope..0.

Kakvi losi geostrateski potezi..i odluke nasih politicara..trebali su ovo odmah presjeci,jer ako ide pomoc ide Pola/ Pola,a ne ovo ovako...samo ce jace uticati na Ruski interes ovdje.

Ovi nasi k.arinasHi..nista ozbiljnije i dublje ne kontamo..na duze staze..Bakire sjeme ti se zatrlo
Ruski avioni ne dovoze bas pomoc, nego dovoze kupljenu (kako, kada i koliko placenu cemo saznati za 2-3 godine) poljsku bolnicu. Jedna od rijetkih nabavki koje su uspjeli ugraditi zadnjih mjeseci Lideri RSa... Poljsku ne zato sto je iz Poljske, nego montaznu/terensku... Iz kojih ratnih rezervi Rusije, i koje starosti ce se isto saznati kasnije...
Bolnica stigla prije 6 dana iz Njemacke ... valjda je Vlada RS izdvojila novac kako su pricali
http://ba.n1info.com/Vijesti/a422351/Po ... -u-RS.html
Stizala je barem sa 3 leta, cini mi se u barem isto toliko dana... Mozda je prvi let bio prije 6 dana, gubim osjecaj o danima, svaki mi isti, utorak, subota, cetvrtak... Nisam znao da je iz Njemacke, Rusi su mi bili logicniji...
Kakva hrpa govana.
Izvini, zasto bi slali ista ikome ko nije trazio, molio, vabio? Kako iko mize znati treba li nam sta i koliko cega? Pa da vide mogu li sta poslati...? Dodik trazio, on i dobio... Da je trazio i za nas, koliko bi vas vikalo "sta ima on da trazi za nas, mi imamo svega u boljem dijelu BiH"...?!
Last edited by drndalo on 09/04/2020 19:49, edited 1 time in total.
Locked