Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Logovan

#12101 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 11:30 Ovo je strašno....šta kaže, momak ti si ovdje zaluto :roll:

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/smrt-d ... 7SAl37khAM
Joj tuge jebem ti. :(

Naravno ništa se neće desiti, sve će se ovo zgurati pod tepih, Sebija će sve poklopiti, sve će se smiriti i onda hajmo do naredne smrti, da ne kažem do narednog ubistva. :oops:
seoBIH

#12102 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

dzipalo wrote: 08/04/2020 09:17 A da malo i taj Tawil vrati gradjanima tako sto ti CT aparati nece ici preko fonda nego besplatno dok traje ovo vanredno stanje? Ja mislim da ne bi bankrotirao. Ne mora, naravno, ali...
Svakako, ako dodje do bankrota. Zasto bi sada to besplatno radili KADA IMAM ZDRAVSTVENO OSIGURANJE koje PLAĆAM već podobar broj godina. Zasto da neko te MOJE pare ne usmjeri u MOJE LIJEČENJE?
Tomahawk11
Globalni moderator

#12103 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote: 08/04/2020 11:39
Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 11:21
sumirprimus wrote: 08/04/2020 11:20
kakva setnja ljudi fino rekli drzat distancu ja se drzim pravila , nece niko umjesto mene gor lezat :D
A ti fino šetaj gdje nema nikog, idi u neku šumu ili gdje već.
Nemere gori šuma što je blizu jedino da ide u Majevicu :mrgreen:
Onda nek traži od Mileta helikopter šta ću mu ja :D

Eno vidim negdje su u SBK pohvatali levate koji podmeću požare...i tim se raja bavi na ovom vaktu :roll:

Nema kiše, suho sve, a vjetar ubi...idealno za požare.
Palmalma

#12104 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

Nazalost, u Sarajevu samo mrtvi mogu do bolnice.... To je surova istina i nepromjenjiva stvar koju nam je upakovala diktatura porodice Izetbegovic. Fuj!!!
seoBIH

#12105 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

studiorum_tuzlaensis wrote: 08/04/2020 10:00 očekujem da doFu uputi protestnu notu i doda direktoricu KCUS na listu persona non grata. Niko iz Zenice nije testiran sinoć. :D
Samo se ti zezaj :) Na test se čeka +48h, pa ti skontaj koliko se gubi u tom procesu.
seoBIH

#12106 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

plain vanilla wrote: 08/04/2020 10:04 djecu je trebalo smjestiti u uslovne prostorije, to su nasa djeca. oni su sad zakljucani 2 sedmice, nije to lako ionako izdurati
i nikakva utjeha nije sto je druga opcija sator
Smješteni su tačno tamo gdje zaslužuju. Ne samo oni, već bilo koji stanovnik Bosne i Hercegovine. Ne možeš 20tak godina zabijati glavu u pijesak dok se drugima to svakodnevno dešava i onda kada ti dođeš na red, ti se kao nešto se čudiš.

Prema tome, svi mi smo tu gdje i zaslužujemo, bez izuzetka.
Last edited by seoBIH on 08/04/2020 11:51, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12107 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

seoBIH wrote: 08/04/2020 11:46
plain vanilla wrote: 08/04/2020 10:04 djecu je trebalo smjestiti u uslovne prostorije, to su nasa djeca. oni su sad zakljucani 2 sedmice, nije to lako ionako izdurati
i nikakva utjeha nije sto je druga opcija sator
Smješteni su tačno tamo gdje zaslužuju. Ne samo oni, već bilo koji stanovnik Bosne i Hercegovine. Ne možeš 20tak godina zabijati glavu u pijesak dok se drugima to svakodnevno dešava i onda kada ti dođeš na red da se čudiš.

Prema tome, svi mi smo tu gdje i zaslužujemo, bez izuzetka.
to su studenti, kakvih 20 godina? :?
seoBIH

#12108 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

plain vanilla wrote: 08/04/2020 11:51 to su studenti, kakvih 20 godina?
Ok, njegov babo i mama 25 godina. On 5 godina. Da li broj godina mijenja činjenicu da su tu gdje zaslužuju(mo)?

To što smo svi okretali glavu i mislili da nas neće zadesiti je do nas i imamo ono što samo napravili. Prema tome, ovo samo oslikava stanje u državi koje smo mi omogućili. Kada svi mi shvatimo da je DO NAS, možda i popravimo ovo stanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12109 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Najbolje onda da smo ih preventivno zarazili odmah na granici i poslije 14 dana hajte kući.
Ko im je kriv što su išli vani raditi.
Palmalma

#12110 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

seoBIH wrote: 08/04/2020 11:44
studiorum_tuzlaensis wrote: 08/04/2020 10:00 očekujem da doFu uputi protestnu notu i doda direktoricu KCUS na listu persona non grata. Niko iz Zenice nije testiran sinoć. :D
Samo se ti zezaj :) Na test se čeka +48h, pa ti skontaj koliko se gubi u tom procesu.

Zenica je od Sarajeva, tacnije porodice Izetbegovic, u potpunosti otpisana i neprestalno se kaznjava; iako ista ta Zenica bolje i efikasnije tretira svoje gradjane za razliku od ovog begovata porodice Izetbegovic

https://www.zenicablog.com/danas-otpust ... lijecenih/
seoBIH

#12111 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 11:55 Najbolje onda da smo ih preventivno zarazili odmah na granici i poslije 14 dana hajte kući.
Ko im je kriv što su išli vani raditi.
Jesam li ja to negdje napisao? Ne interesuje me šta su vani radili, to je njihov privatni dio. Pričam o onome šta smo svi uradili u državi. Prvi sam ja mislio da nam je zdravstvo ok, dok nisam legao na krevet u kliničkom. Ova smrt doktora me toliko pogodila i otvorila oči, a mnoge će kada tek budu u toj situaciji.

Ocjene Klinikae za plućne bolesti podhrastovi na google recenzijama:
Ovo je asylum. Diskriminacija, odurnost ništa više. Pacijentima nedaju izaći iz soba. Kradu pare, zlato, telefone ma fuj. Samo što ih još lancima nevežu I to je to. Ovo je ogledalo zdravstva Bosne I Hercegovine.
Katastrofa mjesto od osoblja i doktora te neuslovnog smjestaja citostatika takođe nemaju pacijente ostavljaju na milost i nemilost ko moze bolje da izbjegne ovu bolnicu dok ima vremena.
Vi ste tužnost Bosne i Hercegovine ! Sram vas i stid bilo. Kad se brijete ili šminkate u jutro pogledajte se dobro u ogledalo ...
Neljudski odnosi sa pacijentima u zadnjoj fazi zivota. Mojoj sestru nisu pratili do WC, nisu joj mijenjali posteljinu.. Medicinske sestre ponizavaju pacijente
(Translated by Google) My dad was hospitalized but they did nothing to save him. Lack of experience unpleasant doctor. Really disaster unfortunately my dad died sometime after ...
Gdje smo bili godinama kada se "vlaga" uvlačila u zdravstvo? Zašto tada nismo dizali hajku? Pa nismo jer eto nismo razmišljali da bismo UPRAVO MI mogli biti u epicentru te vlage. Sada kada postoji realna šansa da mi, ili neko naš bude tretiran od strane države, ili zdravstva nešto kao čudimo se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12112 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Ništa se ja ne čudim, svjestan sam itekako situacije i prije ove vandredne.
Samo komentarišem smještaj studenata u neuslovan prostor.
Ko god kaže da je to u redu nije dobar s glavom.
I kakvo je opravdanje da nam je zdravstvo ili šta već odranije u qrcu, pa ih smjestiti u vlagu?!
To nema nigdje drugo?!
Palmalma

#12113 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 12:04 Ništa se ja ne čudim, svjestan sam itekako situacije i prije ove vandredne.
Samo komentarišem smještaj studenata u neuslovan prostor.
Ko god kaže da je to u redu nije dobar s glavom.
I kakvo je opravdanje da nam je zdravstvo ili šta već odranije u qrcu, pa ih smjestiti u vlagu?!
To nema nigdje drugo?!

Nemaju gdje drugo.
Sistem je, ako je ikada i postojao, u totalnom raspadu. Puca po svim savovima.
seoBIH

#12114 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Ne kažem da je uredu, kažem zašto čuđenje, zašto očekivanje boljeg? To mi nikako nije jasno :) Ustvari jeste, jer niste(mo) imali potrebu nešto tražiti/očekivati od država i biti razočaran.

Evo, od koga očekujete da djeluje i smjesti u uslovne prostore? Dajte samo jedno ime bez googlanja koje je kapacitet da to pkrene, jednu instituciju koja to želi i ima mogućnost.
Nemaju gdje drugo.
Ma imaju, jbeni hotel Emiran koji je u vlasništvu FBIH stoji prazan, ali eto, to je valjda VIP salon koji mi obični ne možemo dobiti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12115 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Znači ipak ima gdje :thumbup:
seoBIH

#12116 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Imali su i prije 14 dana kada su neki upozoravali na tu činjenicu. Ipak, nema niko želje da to uradi i što je meni ok na kraju krajeva. Mi smo ih postavili na vlast da se brinu o nama i oni to rade na najbolji mogući način, odnosno najbolje što znaju.
NediM17

#12117 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

izvrsni direktor wrote: 08/04/2020 10:16
sumirprimus wrote: 08/04/2020 10:02
izvrsni direktor wrote: 08/04/2020 09:59

Ko trazi da ih puste da hodaju po gradu i idu kud hoce i "raspasoj" ?
Sutra ces hebat majku politicarima sto tjeraju mlade iz drzave i niko ne ostaje. A nasladjujes se sto djecu od po 20tak godina smjestaju u neuslovne i nezdrave prostorije. Jebo to. Kakav covjek moze pravdati trpanje djece u vlazne i nezdrave prostorije?
ko ti kaze da nece hodat po gradu pogotov omladina, a imamo napretek situacija da se bas ti manje pridrzavaju mejra izoalcije sto stizu iz vana.
a i zadnji koji se pridrzavaju ikakvih mjera su mladi gledam ih svakodnevno po ulicama pumpama..
druga stvar otkad se prica o izolaciji za sve koji dolaze sad u drzavu? jel bila prica o satorima na granici?gdje su dosad? ko god je ceko zadnji dan da pobjegne sta da ocekuje?
jesu li sve sobe vlazne? ako jesu nek ih prebace u one koje nisu.
a da ce dobit 4 zvjezdice to nece sigurno.
ne kazem ne treba ih gurat u neuslovne prostorije, treba nesto uradit, al izolacija brale hotel tuzla. bolje zvuci od satora na granici. :thumbup:
Znaci jedini nacin da ih se sprijeci od hodanja po gradu i da ih natjeraju da se prisrzavaju mjera je da ih se zatvori u vöazne neuslovne prostorije. Ako im ne valja to, druga ipcija je jos neuslovniji sator.
Smjestaj u, po zdravlje prihvatljive prostorije, po tebi, ih nece sprijecit od hodanja po gradu ?
Znaju li oni koliko sam ja placao pansion u "Tuzli".
Seru mnogo, pa jbt. ljudi proveli godine u vlaznim rovovima i podrumima i sad problem biti 15 dana u hotelu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12118 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-u ... /200408062

RAZRIJEŠEN UO
|
Vlada u Sarajevu napravila prvi korak za smjenu direktora Doma zdravlja KS

Time su stvoreni uslovi da novi Upravni odbor smijeni direktora Doma zdravlja KS Mehmeda Kulića, što je Klix.ba sinoć najavio.

Njega će zamijeniti dr. Muhamed Ahmić, bivši direktor Psihijatrijske bolnice Jagomir.

On bi trebao postati novi direktor Doma zdravlja KS na prijedlog stranke BOSS koja participira u kantonalnoj većini sa SDA, SBB-om i DF-om.

da nije tuzno bilo bi smijesno... ovog psihijatra smjenio NiP a u domove zdravlja postavili mehmeda i sad ide rokada ode mehmed dodje muhamed... koga oni prave budalama, BOSSovog pulena stavljaju iz stranke koja je nemjerljivu stetu napravila KS kao poltron sdO, sjecal se ko essa a.s.poltiticka smjena, da je ovaj i radio kako treba bio bi smijenjen... ne trebaju na debilČine psihijatri nego virusolozi il epidemiolozi... sta je sa uvazenom profesoricom, ona je odgovorna za podhrastove i smrt doktora...
drndalo

#12119 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drndalo »

Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 12:13 Znači ipak ima gdje :thumbup:
Pa ako ista sad imamo, imamo mjesta!

Trpaj!

Npr. cudim se kako Fahro, pardon, zena mu razvedena nije vec potrpala 300-tinjak komada u Radon Plazu...

Platice se vec...
Tomahawk11
Globalni moderator

#12120 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

NediM17 wrote: 08/04/2020 12:17 ljudi proveli godine u vlaznim rovovima i podrumima i sad problem biti 15 dana u hotelu.
Dosta tih je već 2 metra pod zemljom.
Otišli bubrezi itd.
NediM17

#12121 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Nece im nista biti za 15 dana, bolje to nego da naprave nove klastere pa da zbog njih umiru drugi. Svi mi placamo cijenu svojih odluka.
Uh, sto mrzim ovu rijec "klaster".
Maraschino

#12122 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

NediM17 wrote: 08/04/2020 12:26 Nece im nista biti za 15 dana, bolje to nego da naprave nove klastere pa da zbog njih umiru drugi. Svi mi placamo cijenu svojih odluka.
Uh, sto mrzim ovu rijec "klaster".
U jeku pandemije vi bas hocete da dodjete a ako vec insistirate eno vam satori na 2 sedmice dok ne vidimo sta je sa vama.

Cuj i hotelu nadju primjedbu.
I dalje se pitam zbog koga i cega su smjesteni u hotelu?

p.s. u ratu smo spavali na granju pa sve sitnije odozgo a onda paprat da ne zulja dok se malo odmorimo a njima ne valja ni hotel.

p.p.s. i da samo napomenem da nimalo nije jeftin smjestaj u hotelu Tuzla
Last edited by Maraschino on 08/04/2020 12:36, edited 1 time in total.
piupiu

#12123 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Potencijalno izvrsna vijest za građane Hrvatske i susjednih država: ljudi koji su kao bebe i djeca cijepljeni BCG ((Bacillus Calmette-Guérin) cjepivom protiv tuberkuloze, vjerojatno imaju bolji imunitet u odnosu na invaziju korona virusa te nižu smrtnost.

To cjepivo otkriveno prije stotinu godina - francuski bakteriolozi Albert Calmette i Camille Guérin na njemu su radili 13 godina, od 1908. do 1921. - posljednjih se godina smatralo nedovoljno učinkovitim za spriječavanje primarne infekciju TBC-a, ali učinkovitim za spriječavanje teških oblika tuberkuloze, tuberkuloznog meningitisa i milijarne tuberkuloze.

Sada doživljava drugu mladost, jer neka istraživanja pokazuju da
ljudi koji su kao bebe i djeca cijepljeni BCG cjepivom protiv tuberkuloze, vjerojatno imaju bolji imunitet u odnosu na invaziju korona virusa te nižu smrtnost.

To je utješna vijest za sve nas koji pripadamo starosno rizičnoj skupini, jer je stopa procijepljenosti BCG-om 1950-tih i 1960-tih bila blizu 100%.

Ako se vijest o kojoj je člana prije dva dana objavio i NYT pokaže točnom, ona bi mogla objasniti zašto bivše komunističke zemlje (u kojoj je cijepljenje provedeno milom ili silom) zasad bolje prolaze u "ratu" protiv COVID-a 19, ali i objašnjenje panike o masovne smrtnosti koja se proširila Amerikom u kojoj cijepljenje nije bilo obvezno.

Neke zemlje već su počele provoditi cijepljenje medicinskoga osoblja BCG-om, a nama ostaje nada da će dani i tjedni ispred nas potvrditi istinitost ove lijepe priče.

https://www.nytimes.com/2020/04/03/heal ... ccine.html

https://www.euractiv.com/section/corona ... -covid-19/

https://economictimes.indiatimes.com/in ... s?from=mdr
sumirprimus

#12124 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

vala ima li iko prijeratni kod nas da nije cijepljen be se zeom i ostalim? ko da te je ko pito? nego fleke i muhuri po ramenima ko petobanke :D
lacrima

#12125 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by lacrima »

Nije to jos nista dokazano, radovi na pubmedu svi govore o korelaciji. Korelacija ne znaci uzrocno posljedicna veza.
Locked