Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#12026 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

izvrsni direktor wrote: 08/04/2020 09:21
sumirprimus wrote: 08/04/2020 08:48 ljudi prebaceni u bosnu mada svi govore da se ne putuje, nadjen im smejstaj i sad se zale, koji vrag?
ok razumijem ima ih tamo koji nemaju gdje al moraju ispostovat procedure, sta da su ostali u satorima na granici?
Osnova ljudskosti je ne biti sebican i postovati tudje zivote.
Rijec je studentima koji su otisli u inostranstvo da nesto zarade, dakle niti imaju para niti neki osiguran smjestaj da budu u njemackoj dok ne prodje korona.

S druge strane imas nase politicare izvlade tk koji su odlucivali sta ce s njima i gdje ce da ih smjeste, izabrali su smjestaj koji je pun vlage, prokisnjava, i pustili tu djecu da spacaju na madracima natopljenim vlagom.
Politicari koji ce to uredno iz budzeta da plate, znaci mogli su da biraju gdje ce ih smjestit, platili bi za to. Politicari koji su inace ovim trebali da pokazu brigu o gradjanima kantona koji ih kao vode i izabrani su kao da o njima upravljaju.
I ti u tome ne vidis problem, vec vidis problem u studentima koji, po tebi, raze smjestaj u hilton hotelu? Bezobrazno studenti koji se zale sto moraju u vlaznim sobama spavati?
Sve je stvar percepcije i ko što rekoh sve je u pet deka.
I u toj situaciji neko gleda da zavrne i vodi se IMT politikom.
Sutra nek izbije zaraza u tom smještaju biće donijeli studenti iz inostranstva, nisu tu fasovali.
sumirprimus

#12027 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 08/04/2020 09:21
sumirprimus wrote: 08/04/2020 08:48 ljudi prebaceni u bosnu mada svi govore da se ne putuje, nadjen im smejstaj i sad se zale, koji vrag?
ok razumijem ima ih tamo koji nemaju gdje al moraju ispostovat procedure, sta da su ostali u satorima na granici?
Osnova ljudskosti je ne biti sebican i postovati tudje zivote.
Rijec je studentima koji su otisli u inostranstvo da nesto zarade, dakle niti imaju para niti neki osiguran smjestaj da budu u njemackoj dok ne prodje korona.

S druge strane imas nase politicare izvlade tk koji su odlucivali sta ce s njima i gdje ce da ih smjeste, izabrali su smjestaj koji je pun vlage, prokisnjava, i pustili tu djecu da spacaju na madracima natopljenim vlagom.
Politicari koji ce to uredno iz budzeta da plate, znaci mogli su da biraju gdje ce ih smjestit, platili bi za to. Politicari koji su inace ovim trebali da pokazu brigu o gradjanima kantona koji ih kao vode i izabrani su kao da o njima upravljaju.
I ti u tome ne vidis problem, vec vidis problem u studentima koji, po tebi, raze smjestaj u hilton hotelu? Bezobrazno studenti koji se zale sto moraju u vlaznim sobama spavati?
izuzetno nesebicno i s njihove strane je bilo da se vrate pocetkom marta, kad je vec uveliko gungula pocela. i kad se moglo proci bez problema.
koji su privremno bili gore i sto kazes da zarade za koji mjesec.imam par poznanika koji su tako otisli i vratili se.znaci znalo se i gor itekako.
ako su pak otisli gore pocetkom marta tek onda nemam razumijevanja.
e sad ko je cekao zadnji dan iz njemacke ej njemacke, busevi vozili do skora sta su ocekivali da ce ih pustiti kucama posle svih upozorenja? hotelski smjestaj a pricalo se o satorima?
samo sam realan.
cekali do zadnjeg dana i sad zaglavili jebga, life sucks.
sto se mene tice, nefer su ispali politicar ii ovi iz kriznog staba jer su za ovakve slucajeve pripremali satore na granici.i nisu ispostovali sami svoju odluku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12028 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Velika je razlika između šatora i sobe pune vlage :mrgreen:
JThomas

#12029 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

ma realno, u prosjeku smo mi narod ja ću jednu ljutu da to otjera. onda sjedne popije šest deca rakije i kaže bolje se osjećam. ima hipohondara, naravno, ali većina ignoriše probleme ne bi li sami prošli, kao i u drugim segmentima. kakvo smaranje, neće ljudi na sistematski kad ga firma plaća.
sumirprimus

#12030 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

naravno sator je gori.
jebte ne mogu fda vjerujem sad se o ovom raspravlja a ljudi maltene mjesec dana upozoravaju da se ne ide na put bez prijeke nuzde, i sta ih ceka ako odluce da se vrate. 14 dana satora. i sad smeta vlaga. koja je btw na jednom spratu. :oops:
sumirprimus

#12031 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ustanovite minke, ocetel kontrolu zaraze, i izolacije il cete, raspasoj i kud koji mili moji? :-)
zomri

#12032 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

JThomas wrote: 08/04/2020 09:29 ma realno, u prosjeku smo mi narod ja ću jednu ljutu da to otjera. onda sjedne popije šest deca rakije i kaže bolje se osjećam. ima hipohondara, naravno, ali većina ignoriše probleme ne bi li sami prošli, kao i u drugim segmentima. kakvo smaranje, neće ljudi na sistematski kad ga firma plaća.
ima i onih realno što se zarakijaju negdje na periferiji pa zovu hitnu da ih dobaci do grada :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12033 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:29 naravno sator je gori.
jebte ne mogu fda vjerujem sad se o ovom raspravlja a ljudi maltene mjesec dana upozoravaju da se ne ide na put bez prijeke nuzde, i sta ih ceka ako odluce da se vrate. 14 dana satora. i sad smeta vlaga. koja je btw na jednom spratu. :oops:
Da su u pitanju klasika gastarbajteri pa hajde, ovako studenti bolan.
sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:30 ustanovite minke, ocetel kontrolu zaraze, i izolacije il cete, raspasoj i kud koji mili moji? :-)
Jel kontrola tako što će biti strpani u neuslovan prostor?
Nije bilo negdje gdje nema vlage?
JThomas

#12034 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

i fakat, sve je rečeno - neka institucije rade, ali znamo da neće. tipično se u režim-talku navodi samo ovaj prvi dio, glumi želja da se nešto riješi, a sakriva stvarna želja da se ne riješi. ovaj drugi dio se prešućuje, ali jebiga, stvarnost (ne)rješavanje je neumoljiva pa je i obrazac odavno prepoznat i drugi dio uvijek visi u zraku.
512MB

#12035 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 512MB »

Da li u Sarajevu postoji hitna služba/pomoć i ko je ovde od forumaša dobrovoljac?

Pitam za frenda.
Nivelacija

#12036 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:02
Tokom noći je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano ukupno 135 uzoraka, od čega je 13 pozitivnih. su dva uzorka iz Sarajeva, dva iz Goražda, dva iz Bugojna, dva iz Hadžića te po jedan iz Vogošće, Žepča, Bihaća, Zenice i Zavidovića. .
ovo je za one od prije par dana, zenica nijedan test,straaaasno. :-)
osnove nisu upratili a napadali bi. :-)
Jel to lego Vlahov na sabahu odmah?
Tomahawk11
Globalni moderator

#12037 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: 08/04/2020 09:38 Da li u Sarajevu postoji hitna služba/pomoć i ko je ovde od forumaša dobrovoljac?

Pitam za frenda.
Oni koji su u tome vjerovatno nemaju vremena da pišu po forumu.
sumirprimus

#12038 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Nivelacija wrote: 08/04/2020 09:50
sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:02
Tokom noći je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano ukupno 135 uzoraka, od čega je 13 pozitivnih. su dva uzorka iz Sarajeva, dva iz Goražda, dva iz Bugojna, dva iz Hadžića te po jedan iz Vogošće, Žepča, Bihaća, Zenice i Zavidovića. .
ovo je za one od prije par dana, zenica nijedan test,straaaasno. :-)
osnove nisu upratili a napadali bi. :-)
Jel to lego Vlahov na sabahu odmah?
nemas druge argumentovane kontre osim ad hominem?
navedi tacno stasam pogresno rekao?jednostavno druze bez uvrede ne razumijes problematiku.
sumirprimus

#12039 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

a vlahov je dobar, sapere sluznicu i ovaj ukus dezificjensa koji ne izlazi iz nosa i grla :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12040 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:57 a vlahov je dobar, sapere sluznicu i ovaj ukus dezificjensa koji ne izlazi iz nosa i grla :thumbup:
sumirprimus

#12041 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:lol: e to to dobar :lol: :thumbup:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#12042 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 08/04/2020 09:30 ustanovite minke, ocetel kontrolu zaraze, i izolacije il cete, raspasoj i kud koji mili moji? :-)
Ko trazi da ih puste da hodaju po gradu i idu kud hoce i "raspasoj" ?
Sutra ces hebat majku politicarima sto tjeraju mlade iz drzave i niko ne ostaje. A nasladjujes se sto djecu od po 20tak godina smjestaju u neuslovne i nezdrave prostorije. Jebo to. Kakav covjek moze pravdati trpanje djece u vlazne i nezdrave prostorije?
studiorum_tuzlaensis

#12043 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

očekujem da doFu uputi protestnu notu i doda direktoricu KCUS na listu persona non grata. Niko iz Zenice nije testiran sinoć. :D
sumirprimus

#12044 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 08/04/2020 09:59
Ko trazi da ih puste da hodaju po gradu i idu kud hoce i "raspasoj" ?
Sutra ces hebat majku politicarima sto tjeraju mlade iz drzave i niko ne ostaje. A nasladjujes se sto djecu od po 20tak godina smjestaju u neuslovne i nezdrave prostorije. Jebo to. Kakav covjek moze pravdati trpanje djece u vlazne i nezdrave prostorije?
ko ti kaze da nece hodat po gradu pogotov omladina, a imamo napretek situacija da se bas ti manje pridrzavaju mejra izoalcije sto stizu iz vana.
a i zadnji koji se pridrzavaju ikakvih mjera su mladi gledam ih svakodnevno po ulicama pumpama..
druga stvar otkad se prica o izolaciji za sve koji dolaze sad u drzavu? jel bila prica o satorima na granici?gdje su dosad? ko god je ceko zadnji dan da pobjegne sta da ocekuje?
jesu li sve sobe vlazne? ako jesu nek ih prebace u one koje nisu.
a da ce dobit 4 zvjezdice to nece sigurno.
ne kazem ne treba ih gurat u neuslovne prostorije, treba nesto uradit, al izolacija brale hotel tuzla. bolje zvuci od satora na granici. :thumbup:
sumirprimus

#12045 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

pricam realno, i nigdje se ne nasladjujem a sad sto bi svi savrsene uslove, tesko-.
ko pita mene sto drzim djecu zatvorenu u kuci sedmicama, a ovako ce se prolongirat situacija izgleda i mjesecima kako je meni i mojima?
ma hajte molim vas laznog moralisanja :thumbup:
pravila bi trebalo da vaze za sve isto.
jeste li cekali dosad? e drugovi situavcija je takva i takva i to i to vas ceka. dobrodosli kuci u svkaom slucaju :thumbup:
da vam je mjere, al malo, da vam je izolacija al malo. da vam setnja al malo jbo ti to, pusti sve napolje i nek ide sve do vraga.
Last edited by sumirprimus on 08/04/2020 10:05, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12046 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

nama ne valja nista sto dolazi izvana, ni dijaspora, ni turisti, ni studenti, ni migranti, ali se bome obradujemo kad pomoc dodje - sve pratimo ko sta gdje salje

djecu je trebalo smjestiti u uslovne prostorije, to su nasa djeca. oni su sad zakljucani 2 sedmice, nije to lako ionako izdurati
i nikakva utjeha nije sto je druga opcija sator
sumirprimus

#12047 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

plain vanilla wrote: 08/04/2020 10:04 nama ne valja nista sto dolazi izvana, ni dijaspora, ni turisti, ni studenti, ni migranti, ali se bome obradujemo kad pomoc dodje - sve pratimo ko sta gdje salje

djecu je trebalo smjestiti u uslovne prostorije, to su nasa djeca. oni su sad zakljucani 2 sedmice, nije to lako ionako izdurati
slazem se. i moja djeca su zakljucana tri hefte.pa ko me pita?
sumirprimus

#12048 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

koliko znam hotel je renoviro donje spratove, nek ih svedu na donje spratove---
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12049 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 08/04/2020 10:05
plain vanilla wrote: 08/04/2020 10:04 nama ne valja nista sto dolazi izvana, ni dijaspora, ni turisti, ni studenti, ni migranti, ali se bome obradujemo kad pomoc dodje - sve pratimo ko sta gdje salje

slazem se. i moja djeca su zakljucana tri hefte.pa ko me pita?
evo ja te pitam :mrgreen:
ne zaebavaj, djeca su odvojena od svijeta,a ti si sa svojom djecom
sumirprimus

#12050 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

a nista protiv dijaspore nase nemam, niti sam cini mi se ikad nesto lose rekao. niti turista.
ovde se radi o kontroli zaraze virusom.
Locked