To je OK,ovdje na zapadu prvo uplatis pa ti zatim isporuce uredjaj ali u ovim ludim vremenima kad malo ko ili malo sta radi vise
nista nije sigurno.
Pravdu ili novac ces docekati nakon ove krize koja ce potrajati ko zna koliko...
Moderator: Benq
To je OK,ovdje na zapadu prvo uplatis pa ti zatim isporuce uredjaj ali u ovim ludim vremenima kad malo ko ili malo sta radi vise
Sta koga briga kakvo ima obrazovanje, nije ovo biro za zaposljavanje nego tema o televizorima o kojima on ne zna dovoljno a dijeli savjete. Uostalom da ima neko veliko obrazovanje nebi imao kad ovoliko dugo visiti na forumu.Abate Fetel wrote: ↑28/03/2020 08:54 Čovjek ima svoje obrazovanje i bez obzira kakvo je nisam vidio da je nekoga uputio na tanak ledkao 90% onih koji komentarišu i pišu na sve teme foruma.
Ovde postoji neka vrsta ljudi koji se u sve razumiju, sve znaju, sve popravljaju, doktori su, inžinjeri, pedagozi, političari, bez imalo stida daju savjete iz bilo koje tematike a istu ili ne razumiju ili nemaju pojma, dajte malo širite znanje i iskustva a ne LETARGIJU.
Oba ova prijedloga su odlicna, i 50EP680 a i 55RU7402.Cossack wrote: ↑29/03/2020 10:36Odlican izbor. Ja bih jos preporučio i Samsung 55RU7402 ako ga uspije uhvatiti ispod milje. Ja sam ga uzeo za 978 KM u Techno Magu na vikend akciji od dodatnih 10%. TV je vrh za te pare. Ima i onaj Philips The One ali o njemu je sve vec ispricanohrasno38 wrote: ↑28/03/2020 21:08
Evo mislim da je ovo vise nego dobar izbor.......
https://www.televizori.ba/tcl-televizor ... droid-crni![]()
Pa jeste kod nas je od 1399 sa 5 godina garancije. Jos ako mozes da mu vratis Mw onda se isplati.skafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2020 09:52 Jel ovo ok cijena?
Sieh dir dieses Produkt bei MediaMarkt an:
https://www.mediamarkt.de/de/product/_s ... ppshare%7C
A tv, generalno? Dobar ?hrasno38 wrote: ↑03/04/2020 11:38Pa jeste kod nas je od 1399 sa 5 godina garancije. Jos ako mozes da mu vratis Mw onda se isplati.skafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2020 09:52 Jel ovo ok cijena?
Ja ga neki dan kupio...ZVIJER!!!! sAMO JE KOD MENE 55"!skafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2020 11:39A tv, generalno? Dobar ?hrasno38 wrote: ↑03/04/2020 11:38Pa jeste kod nas je od 1399 sa 5 godina garancije. Jos ako mozes da mu vratis Mw onda se isplati.skafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2020 09:52 Jel ovo ok cijena?
Citao sam, da je na 55 i vecim 100fps...a na manjim.50fps.
55" JE KOD NAS 1499 km u Tehnomagu a mozda ima negdje i jeftinijeskafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2020 11:46Citao sam, da je na 55 i vecim 100fps...a na manjim.50fps.
"Aber Vorsicht beim Kauf: Samsung bietet den Q60 auch in zwei kleineren Größen mit 109 und 124 Zentimetern Bildschirmdiagonale an (43 und 49 Zoll). Beide müssen mit langsameren Bildschirmen auskommen, die nur 50 statt 100 Bilder pro Sekunde zeigen."
699e kosta 55"
Ja imam 55Q64R TV i nakon 4 mjeseca i mnogih kalibracija sam sliku dotjerao do savrsenstva.
Aha druze probat cu pa ti javim a update mi je odmah pokuio na ovu verzijuNadzornik wrote: ↑03/04/2020 20:37Ja imam 55Q64R TV i nakon 4 mjeseca i mnogih kalibracija sam sliku dotjerao do savrsenstva.
Naravno,savrsena je za moje oko ali i gosti i ukucani kazu da je slika perfektna.
Obzirom da imamo skorom identicne TV,evo mojih postavki i kalibracije:
Rezim slike: Film
Pozadinsko osvjetljenje: 50
Kontrast: 50
Svjetlina: -1
Ostrina: 3
Farbe: 25
Digitalna obrada: malo
Filmski rezim: Auto2
Auto motion plus: Unschärfeminderung 10 / Judder-Minderung 3
Farbe temperatura: Warm 2
RGB-Gain: 2, -2, -4
RGB-Offset: -1, 0, 2
Gamma: BT.1886... -2
Inteligentni i eko modus iskljuceni.
Ove gore postavke su za HD,UHD I 4K programe ili filmove a za SD programe izgleda ovako:
Rezim slike: Film
Pozadinsko osvjetljenje: 22
Kontrast: 45
Svjetlina: 0
Ostrina: 0
Farbe: 25
Digitalna obrada: malo
Filmski rezim: Auto2
Auto motion plus: Unschärfeminderung 10 / Judder-Minderung 3
Farbe temperatura: Warm 2
RGB-Gain: 2, -2, -4
RGB-Offset: -1, 0, 2
Gamma: BT.2.2...-1
Inteligentni i eko modus iskljuceni.
Ako imas jos nekih pitanja,slobodno pitaj.
P.S. za ova 4 mjeseca su mi dosla i 4 update i trenutna tj. najnovija verzija mi je 1352.
Imam 65q60 top izbor,, za sad radi perfektno:)Daybreaker wrote: ↑04/04/2020 17:42 Samsung 55Q65RAT na akciji je 1400.
Ima li ko iskustvo sa ovim tv-om?!
Mene posavjetovali neki dan ovdje da kupim Samsung.. Kod mene je Samsung Q60 (49), super je..Samo sad radim od kuce i nemam kad gledat tv, pored otkljucanih kanala i NEtflixa..TV gledam preko EON light app-a.Daybreaker wrote: ↑04/04/2020 17:42 Samsung 55Q65RAT na akciji je 1400.
Ima li ko iskustvo sa ovim tv-om?!
Može li link na Amazonu za ovaj Philips ja ga ne nađoh nigdje??? Hvala unaprijed!hrasno38 wrote: ↑25/03/2020 13:44U biti za nas obicne smrtnike koji necemo kupiti najjeftiniji ali ni najskuplju klasu svaki od modela ima nekakav nedostatak. Evo ja sam danima analizirao stvarno podosta TV-a i svakome fali ponesto sto konkretno ja koristim. Recimo ovaj QLED nema jebeni Chromecast i losa mu je audio podrska, Sony 9005 opet ima problem sa podrskom formata i recimo nema podrsku za HDR10+, onda vecina TV-a koji nissu 100Hz imaju mrlajvu sliku sa prenosima u zivo ali i u filmovima gdje su brze scene, TCL recimo 680 je odlican TV ali na svim recenzima pise da je vrlo los sa sportskim prenosima ali zato ima fantastican player, u nekoj srednjoj kvaliteti imaju bruku stvari koje fale, Evo ovaj Phillips 7354 ima dosta toga ali mu je IPS panel i na Amazonu ljudi govore da mu je losa slika ali da mu je fantastican Ambilight. I kako god saberes i oduzmes isapdne da je ovaj QE55Q60 ILI 65 najbolji izbor. Mozda u kakvom firmware ubace i Chromecast. Bas sam gledao i ima novi firmwarer_faruk wrote: ↑25/03/2020 13:18Mene je philips razocarao jer je nenormalno spor i nimalo user friendly, poslije philipsa mi je jedino gori sony po tom pitanju. Nekakav sam ters, kad zabaguje, pa hoce prebaciti, nece prebaciti odmah pocnem psovat', a malo mi fali da i tv razbijem. Nedavno sam imao prilku koristiti noviji sony tv, zaboravio sam koji je model, jednom sam ga spomenuo ovdje na forumu i moram priznati da su se dobro popravili sto se tice brzine. Sa philipsom ne znam kakva je situacija danas, evo jedan forumas je skoro nabavio neki noviji model i zadovoljan je. Mada po mom cejfu su trenutno samo LG i Samsung. Sljedeci tv ce vjerovatno biti 65"LG a koji model, ni sam ne znam. Ovaj samsung od 55" mi posto malenbower wrote: ↑25/03/2020 12:25
Pa Philips ti ima uglavnom sve:)
https://www.philips.hr/c-m-so/televizor/p/smart-tv![]()
https://www.amazon.com/Philips-55PUS730 ... B07N4M6X8HHe1972 wrote: ↑08/04/2020 11:06Može li link na Amazonu za ovaj Philips ja ga ne nađoh nigdje??? Hvala unaprijed!hrasno38 wrote: ↑25/03/2020 13:44U biti za nas obicne smrtnike koji necemo kupiti najjeftiniji ali ni najskuplju klasu svaki od modela ima nekakav nedostatak. Evo ja sam danima analizirao stvarno podosta TV-a i svakome fali ponesto sto konkretno ja koristim. Recimo ovaj QLED nema jebeni Chromecast i losa mu je audio podrska, Sony 9005 opet ima problem sa podrskom formata i recimo nema podrsku za HDR10+, onda vecina TV-a koji nissu 100Hz imaju mrlajvu sliku sa prenosima u zivo ali i u filmovima gdje su brze scene, TCL recimo 680 je odlican TV ali na svim recenzima pise da je vrlo los sa sportskim prenosima ali zato ima fantastican player, u nekoj srednjoj kvaliteti imaju bruku stvari koje fale, Evo ovaj Phillips 7354 ima dosta toga ali mu je IPS panel i na Amazonu ljudi govore da mu je losa slika ali da mu je fantastican Ambilight. I kako god saberes i oduzmes isapdne da je ovaj QE55Q60 ILI 65 najbolji izbor. Mozda u kakvom firmware ubace i Chromecast. Bas sam gledao i ima novi firmwarer_faruk wrote: ↑25/03/2020 13:18
Mene je philips razocarao jer je nenormalno spor i nimalo user friendly, poslije philipsa mi je jedino gori sony po tom pitanju. Nekakav sam ters, kad zabaguje, pa hoce prebaciti, nece prebaciti odmah pocnem psovat', a malo mi fali da i tv razbijem. Nedavno sam imao prilku koristiti noviji sony tv, zaboravio sam koji je model, jednom sam ga spomenuo ovdje na forumu i moram priznati da su se dobro popravili sto se tice brzine. Sa philipsom ne znam kakva je situacija danas, evo jedan forumas je skoro nabavio neki noviji model i zadovoljan je. Mada po mom cejfu su trenutno samo LG i Samsung. Sljedeci tv ce vjerovatno biti 65"LG a koji model, ni sam ne znam. Ovaj samsung od 55" mi posto malen![]()