Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
GAU8

#18476 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

freelancerBIH wrote: 07/04/2020 23:12
ćiribiribela wrote: 07/04/2020 21:06 Mi smo danas dobili info da ce nas sve radnike testirati na antitijela, pa na osnovu rezultata rasporediti u bolnici. Nemam pojma kad ce se to desiti, ali ideja je odlicna.

Ne znam za vas, ali ja sam skroz postala ravnodusna na ovo sve. Grad pun, parkovi puni, da dodje neko tipa jared leto prije par sedmica, ne bi ni skontao da se nesto desava u svijetu (-zatvorene radnje). Ordnungsamt ko fol nesto kruzi po gradu, upozorava ljude, ali nista se konkretno ne desava. :roll:
A dobili ste testove na antitijela??😍😍 Ajd molim te javi koja je procedura i koliko traje testiranje?? Javi nam i ako si vec prebolila (a ja mislim da jesi 1000%) :D

Ovo je najljepsi dio teksta sto sam ikad procitao u zadnja 3 mjeseca otkako je ovo ludilo zapocelo, javi nam molim te rezultate :D
Koji ti. Čiji je test, kolika je pouzdanost/preciznost?
L u c i f e r

#18478 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

piupiu wrote: 07/04/2020 20:51
Bluemore wrote: 07/04/2020 19:56 Njemu nazalost nije ni pruzena pomoc
A jos je bio svjestan njihovih gresaka
Bas mi zao covjeka, tezak udarac za porodicu
A i za nas kao drustvo
To je, čini se, standard. Pisali smo ovdje prije dvije sedmice, pa ispade tačno... djeca da sjede kući da ne šire zarazu, stari da se ne bi zarazili i počeli padati k'o kruške, ostali nek' prate simptome po 2 sedmice kod kuće, i ako je moguće, nek' tu i umru. Čiča-miča, gotova priča.

To je taj "sistem skupih automobila" pogane vladajuće kaste, kojoj država treba samo da bi uživali u krčmljenju posudjenih novaca i vladavinom nad šačicom roblja, koja će im davati iluziju o veličini i važnosti.
Aktivna gradjanska i politicka borba protiv ovog i ovakvog pohlepnog zla mora postati moralni imperativ svih nas koji namjeravamo zivjeti ovdje.

Kao tumor su se castohlepni glupaci ukorijenili i pustili pipke korupcije i nepotizma u sve sfere drustva, zahvaljujuci postratnoj inertnosti ratom istraumatiziranih gradjana koji su razumljivo nakon 4 godine pakla bili zadovoljni "samo da ne puca".

Mislili smo bice bolje, nadali se evo 3 jebene decenije. Ali nece sve dok se mi ne izborimo da bude bolje. Nakrali su, ali njigova gramzljivost za vlascu nad ovom sakom roblja nema granica. Nikad im nije i nece biti dovoljno.

Ako se mi ne budemo pozabavili njima, oni ce nastaviti da se zabavljaju nasim zivotima.
piupiu

#18480 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

L u c i f e r wrote: 08/04/2020 01:17 Aktivna gradjanska i politicka borba protiv ovog i ovakvog pohlepnog zla mora postati moralni imperativ svih nas koji namjeravamo zivjeti ovdje.

Kao tumor su se castohlepni glupaci ukorijenili i pustili pipke korupcije i nepotizma u sve sfere drustva, zahvaljujuci postratnoj inertnosti ratom istraumatiziranih gradjana koji su razumljivo nakon 4 godine pakla bili zadovoljni "samo da ne puca".

Mislili smo bice bolje, nadali se evo 3 jebene decenije. Ali nece sve dok se mi ne izborimo da bude bolje. Nakrali su, ali njigova gramzljivost za vlascu nad ovom sakom roblja nema granica. Nikad im nije i nece biti dovoljno.

Ako se mi ne budemo pozabavili njima, oni ce nastaviti da se zabavljaju nasim zivotima.
Moj vraže, bojim se da ovdje nije ostalo dovoljno fizički i mentalno sposobnog naroda za tako nešto. Ima 20 godina kako pričamo da se treba pobit' s njima, pa evo, još ništa.
Bluemore

#18481 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

citam ovo veceras:
Njemacka drzavna TV javlja veceras, da je do sada u Njemackoj 1980 ljudi preminulo U VEZI SA Corona- virusom ("in Verbindung mit Corona- Virus). Do sada je bilo uobicajeno, da mainstream mediji u ovom kontekstu obavezno koriste terminologiju: "premiuli OD Corona- virusa, a ne terminologiju - kao sto je to slucaj u zadnja 2-3 dana - "preminuli U VEZI SA Corona virusom. Polako dobija na snazi odavno vazeca medicinska stvarnost (na koju sam ukazivao), da (osim u vrlo rijetkim slucajevima) uzrok ljudske smrti nije 100% virus - pa bio to virus Corone, virus gripe itd.

Uzrok smrti su u najvecem broju slucajeva teske hronicne bolesti, uz slabost imuniteta itd. a virus ima dodatno otezavajucu ulogu, pospjesujuci i ubrzavajuci negativni razvoj opste loseg stanja pacijenta.

Oprezno jezicko diferenciranje medija - nijansiranje terminologije - je cesto predznak drustvenih korekcija, koje su po pravilu rezultat (vecih ili manjih) pritisaka kriticne javnosti.
MUNAFIK

#18482 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Bluemore wrote: 08/04/2020 02:24 citam ovo veceras:
Njemacka drzavna TV javlja veceras, da je do sada u Njemackoj 1980 ljudi preminulo U VEZI SA Corona- virusom ("in Verbindung mit Corona- Virus). Do sada je bilo uobicajeno, da mainstream mediji u ovom kontekstu obavezno koriste terminologiju: "premiuli OD Corona- virusa, a ne terminologiju - kao sto je to slucaj u zadnja 2-3 dana - "preminuli U VEZI SA Corona virusom. Polako dobija na snazi odavno vazeca medicinska stvarnost (na koju sam ukazivao), da (osim u vrlo rijetkim slucajevima) uzrok ljudske smrti nije 100% virus - pa bio to virus Corone, virus gripe itd.

Uzrok smrti su u najvecem broju slucajeva teske hronicne bolesti, uz slabost imuniteta itd. a virus ima dodatno otezavajucu ulogu, pospjesujuci i ubrzavajuci negativni razvoj opste loseg stanja pacijenta.

Oprezno jezicko diferenciranje medija - nijansiranje terminologije - je cesto predznak drustvenih korekcija, koje su po pravilu rezultat (vecih ili manjih) pritisaka kriticne javnosti.
Kad se Njemacka otvori, a otvorit će se do Ramazana u jako velikoj mjeri, ostali ce to pratiti.... Nece bit nikakvog drugog izbora...
Filadendron96

#18483 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Filadendron96 »

Image
:D

Forumaši kako ste, kako se osjećate psihički, a i fizički? Kako ide izolacija za vas koji ste u njoj? :-)
Bluemore

#18484 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

i jos jedna vijest danas:
Nijemci su poceli da experimentisu sa lijekovima protiv ebole na pacijentima u nadi da ce pomoc
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#18485 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bluemore wrote: 08/04/2020 03:58 i jos jedna vijest danas:
Nijemci su poceli da experimentisu sa lijekovima protiv ebole na pacijentima u nadi da ce pomoc
Sta bi sa onim starim lijekom za TB. Procitao sam na ovoj temi da ga u Njemackoj testiraju protiv korona virusa? :?:
pizarro

#18486 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

pa prije nekoliko sedmica poceli su vec testirati remdesivir, koji je protiv ebole razvijen.

https://rp-online.de/nrw/staedte/duesse ... output=amp
Last edited by pizarro on 08/04/2020 06:13, edited 1 time in total.
ST11

#18487 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ST11 »

Na dan 6. april:

L u c i f e r

#18489 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

piupiu wrote: 08/04/2020 02:06
L u c i f e r wrote: 08/04/2020 01:17 Aktivna gradjanska i politicka borba protiv ovog i ovakvog pohlepnog zla mora postati moralni imperativ svih nas koji namjeravamo zivjeti ovdje.

Moj vraže, bojim se da ovdje nije ostalo dovoljno fizički i mentalno sposobnog naroda za tako nešto. Ima 20 godina kako pričamo da se treba pobit' s njima, pa evo, još ništa.
Nadajmo se da ce kao sto virus izaziva imunolosku reakciju organizma, i ova pandemijska kriza, koja je u potpunosti ogolila sav jad i cemer naseg politicko-zdravstvenog establismenta, izazvati i imunolosku reakciju naseg drustva.

Dum spiro, spero.
ovo_malo_duse

#18490 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ovo_malo_duse »

ST11 wrote: 08/04/2020 06:11 Na dan 6. april:

Jebala ih statistika... Znam da se u Bosni totalno malo ljudi testiralo i sve to sranje ali ova poredjenja su bas sranje

Slovenaca 2 Miliona a Rumuna 20 miliona . Slovnci testirali 13000 a Rumuni 41000
Ako si laik kad pogledas ove brojeve rekao bi Slovenci se ubise testirajuci a ostale zabole dupe ( osim nas, kad nas vazi nema testiranih nema bolesnih)
Tomahawk11
Globalni moderator

#18491 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

‘The Purge’ Siren Used to Signal Curfew in Louisiana, Police Apologize

https://variety.com/2020/film/news/the- ... 234574032/
cvrčak_na_hedonizmu

#18492 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Pitanjce, jel iko izbacio statistike umrlih za Mart 2020 godine ( Italija, Spanija, Francuska, Njemacka, neko ) ili je i dalje prica samo i jedino o Koroni, bez ostalih brojeva ?
Milenkov buraz

#18493 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Tomahawk11 wrote: 08/04/2020 08:03 ‘The Purge’ Siren Used to Signal Curfew in Louisiana, Police Apologize

https://variety.com/2020/film/news/the- ... 234574032/
Majke mi bolesno društvo
Milenkov buraz

#18494 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Epidemiolog objasnio: Da li su oboljeli bez simptoma nagovještaj dobre vijesti?
https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... #artshares
Djipalo-Junuz

#18495 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Djipalo-Junuz »

L u c i f e r wrote: 08/04/2020 07:01
piupiu wrote: 08/04/2020 02:06

Nadajmo se da ce kao sto virus izaziva imunolosku reakciju organizma, i ova pandemijska kriza, koja je u potpunosti ogolila sav jad i cemer naseg politicko-zdravstvenog establismenta, izazvati i imunolosku reakciju naseg drustva.

Dum spiro, spero.
Daj Boze, nismo dosli pameti ni poslije rata, necemo ni sada. Nemamo mi dovoljno pameti da nesto promijenimo. Samo pogledaj na "prioritetne probleme" medju obicnim ljudima. Sve ce ti biti jasno. Kad ovo sve prodje, dat ce nam kao majmunu bananu u usta i idemo dalje. Mi smo generalno GLUP narod. Da ne bude nedoumica, mislim na balkance.
sumirprimus

#18496 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Potpredsjednica Evropske komisije Vera Jourova kazala je kako je Evropska unija identificirala lažne informacije o pandemiji koronavirusa koja dolaze iz Rusije.
Kako donosi njemačka agencija dpa kampanja EUvsDisinfo prikupila je više od 150 dezinformacija i lažnih vijesti povezanih s službenom Morkvom o koronavirus.

Jourova kaže da nemaju dovoljno dokaza da je država naredila da se plasiraju takve dezinformacije, ali je kazala kako je bilo i službenih izjava ruskih vlasti upućenih protiv EU-a čiji je cilj, smatra ona, izazvati strah i nervozu u javnosti.

Kina s druge strane naginje propagandi, stoji u izvještaju Evropske komisije, a specificira se kako su uočene tvrdnje da se Evropa bez pomoći Kine neće moći izboriti s pandemijom koronavirusa.

Jourova kaže kako je najbolji način borbe protiv lažnih informacija i propagande insistiranje na činjenicama, dodajući da postoji golema potreba za činjenicama i vjerodostojnim informacijama.
a ha :D :izet:
Bluemore

#18497 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

:-) ne znam je naredio putin
Ali se zapadni mediji ponasaju vrlo cudno
Hipnoza mase
I izazivanja straha
Ispiranje mozga
Ne znam zasto i cemu??
Ali je tako
Bluemore

#18498 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

U Njemackoj plasiraju samo jednog (u zemlji da mnostvom provjerenih strucnjaka)

I u zemlji Gdje su razvili tradiciju dijaloga u nauci, istrazivackom novinarstvu itd

Totalna cenzura.....

Ali ne , naprasno se slusa sa jedan koji je prije par godina zemlju stavio u stanje panike od svinjske gripe........

Zasto je tako ne znam :-) :?:
freelancerBIH

#18499 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Bluemore wrote: 08/04/2020 02:24 citam ovo veceras:

Sta je onda premijerom Britanije - Johnsonom? Jel i on mozda tek tako zavrsio u bolnici?
studiorum_tuzlaensis

#18500 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Danska pobijedila...

Locked