Mafioso wrote: ↑07/04/2020 15:04Vidili smo i ta ljubav kako završi. Trgovački deficit i hiperinflacija za čitanke. Drugi faktor je bio što je njima ulaz na naše tržište bio zahvaljujući otvaranju pogona ovdje. Dok god se prodaje usluga rada a ne komad proizvoda nema te nigdje, ma šta ko mislio i pričao.dr_Evil wrote: ↑07/04/2020 15:00 Nije to bas tako, pored toga sto zaposljavaju i placaju porez ima jedna druga koji bi svaka vlast trebala rijesit (sumnjam da je nasa), a to je domestic content. Na svakom projektu ili proizvodnji ima procenat obicno na oko 30% koji garantuje da mora nabaviti materijal i dijelove od lokalnih proizvodjaca. I tito je pustio bio i colu i vw kao i mnoge ostale da rade kod nas, ali su se znali uslovi. Samim time ako ja imam fabriku zice i pocnem biti dobavljac vw, pored trzista dobijem i referansu za ostale ponude. U normalnom svijetu, bosna nije normalan svijet
Ko li ono rece da energoinvest treba samo prodavati pamet, a ne treba mu proizvodnja jah. Slazemo se mi skoro sve. Neke stvari ne mozemo imati, pa je bolja opcija da proizvode kod nas, samo to htjedoh reci, naravno vlastiti brend gdje god moguce.