jajara wrote: ↑07/04/2020 13:23
heal wrote: ↑07/04/2020 08:25
Nemojte pogresno shvatiti..
Jel ima jos neko kome su nekad u januaru cini mi se dolazili na vrata iz civilne zastite da popisu ko zivi na adresi? Jos ja trazio da mi teta pokaze isprave i objasni zasto
da meni su. samo ne znam tocno jel bio prvi ili drugi mjesec. predstavila se kao da radi popis neki bezvezni jer ce se uskoro raditi popis stanovnistva.
I meni isto dolazila neka žena. Neznam jel bila iz Civilne Zaštite. Rekla kao da vrše nekakvu "anketu o stanovništvu".
Reko joj, bio je popis stanovništva, šta sad hočete? Kaže eto mora se neka anketa izvršit. Reko jel tebi ovisi plata o učinku? Kaže jeste... Reko ajde brzinski da odradimo to, žuri mi se imam posla, ali da ti pomognem.
Kad poče žena sve detaljno ispitivati ko sam šta sam gdje radim, koliko nas je kuci, šsta ko radi, šta ko planira, ko će iseljavati ko neće od nas, kolike plate imamo.... Ja iskolačio oči.
Reko ženo draga, anketu ti mogu pomoci samo anonimno ispuniti, bez ikakvih identifikacijskih parametara ni osjetljivih privatnih stvari. Ako hoces hoces.
Kaze ona nemaze tako mora ona sve detaljno pitati ko šta sere u kući... Reko aj mrš mi s očiju.
Susjeda bila naivna mislila da se mora to sve, sve detaljno o svome kućanstvu informacije dala. Nije ju pitala ni akreditaciju.
Ja kada sam vidio da ženska nema akreditaciju i da sve podatke piše u jednu običnu teku bez ikakvih državnih formulara odmah bi bila sumnjiva.
Ko zna šta je to bilo, samo nije bilo normalno nikako.
Nema ono veze sa popisom stanovnistva