Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑06/04/2020 10:30
Provjerena informacija Sparkasse banka nece danas isplatiti peMzije. Kazu sutra. Pa nek Krnjic i Solak objasne sirim masama o cemu je rijec. Hahahaha
Gdje li ti pokupiš te informacije. Hoćeš da ti pošaljem svoj privatni broj telefona pa da imaš informacije iz prve ruke ili jednostavno voliš da pričaš neosnovano?
Rekla tvoje colegica iz banke jutros selam
Dogovorite se kako cete raditi
Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 19:41
Oni nisu nabalili već samo "pomogli" (ma šta to značilo) u nabavci testova koji su plaćeni parama poreskih obveznika BiH, što samo govori da ovi uhljupi na vlasti sami ne znaju ni za pare izvršiti urgentnu nabavku.
Američka trgovačka komora u BiH pomogla u nabavci 150.000 testova za koronavirus, te donirala dva brza RNA ekstraciona instrumenta Vladi FBiH.
Ma OK. Referiram se na testove (150.000) koji jesu od naših para, koji se čekaju - više ne znam od kad - i na zaključak koji slijedi iz teksta, da nisu bili u stanju da sami realizuju nabavku bez asistencije sa strane.
animus wrote: ↑06/04/2020 19:40
Ovo sa aplauzom mora prestati. Moramo mi njih prozivati u 8 sati.
Ja bi predlozio da se skandira: Baaakireee javiii seee.
u zenici se vec par dana ne plješće,nego se nešto kao lupa kasikama u lonce,šerpe
Oni nisu nabalili već samo "pomogli" (ma šta to značilo) u nabavci testova koji su plaćeni parama poreskih obveznika BiH, što samo govori da ovi uhljupi na vlasti sami ne znaju ni za pare izvršiti urgentnu nabavku.
Američka trgovačka komora u BiH pomogla u nabavci 150.000 testova za koronavirus, te donirala dva brza RNA ekstraciona instrumenta Vladi FBiH.
Ma OK. Referiram se na testove (150.000) koji jesu od naših para, koji se čekaju - više ne znam od kad - i na zaključak koji slijedi iz teksta, da nisu bili u stanju da sami realizuju nabavku bez asistencije sa strane.
To je zabrinjavajuće.
Referiraš ti se k......, da si samo otvorio vijest vidio bi u prvoj rečenici da su ljudi i to donirali.
A to koliko su naši nesposobni sumnjam da moraš makar forumašima ovdje ukazivat...
Frajer je anti americki nastrojen, dzaba ti pisati, uvecati, podebljati, on to ne zeli da vidi....
u zenici se vec par dana ne plješće,nego se nešto kao lupa kasikama u lonce,šerpe
Da nisu ljudi gladni?
Protesti protiv Novalica i Vlade FBIH zbog odnosa prema Zenici i kantonu od skoro 400 hiljada ljudi.
vjeshalica wrote: ↑06/04/2020 10:30
Provjerena informacija Sparkasse banka nece danas isplatiti peMzije. Kazu sutra. Pa nek Krnjic i Solak objasne sirim masama o cemu je rijec. Hahahaha
Gdje li ti pokupiš te informacije. Hoćeš da ti pošaljem svoj privatni broj telefona pa da imaš informacije iz prve ruke ili jednostavno voliš da pričaš neosnovano?
Rekla tvoje colegica iz banke jutros selam
Dogovorite se kako cete raditi
Evo ja ti ponudio rješenje, tebi ako je lakše i dalje ovdje lupaj. Selam i tebi
treba zaista odati priznanje ovom sarajevskom zdravstvenom sistemu na odlicnoj odbrani od pacijenata,sto se tice toga polozili su ispit nema sta, od ambulanti,hitne,domova zdravlja,kcus-a cista desetka
oldtajmer wrote: ↑06/04/2020 21:11
treba zaista odati priznanje ovom sarajevskom zdravstvenom sistemu na odlicnoj odbrani od pacijenata,sto se tice toga polozili su ispit nema sta, od ambulanti,hitne,domova zdravlja,kcus-a cista desetka
Sad evo slusam da ce medicinskim radnicima povecati plate a ostalima smanjiti.
Hajmo jos jedan aplauz.
Naravno kad sce sto nam.valja otislo je u Njemacku!
MMM1977 wrote: ↑06/04/2020 18:02
Ali zašto supruga nije ranije alarmirala javnost, medije, šta više znam koga? Ista situacija sa onom ženom iz Hrasnice. Pa nedao im bog dragi da se ovo desi nekome iz moje porodice, pala bi mrtva glava i to ne jedna, džubrad bezobrazna.
Damir Mašić: U Sarajevu pacijenti umiru kod kuće jer ih ne testiraju, tražit ću istragu za slučaj iz Briješća
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić objavio je da je od posljedica zaraze koronavirusom u Sarajevu preminuo muškarac čija je smrt zataškana.
"U petak, 3. aprila, od posljedica zaraze koronavirusom u porodičnoj kući preminuo je Sejfudin Gogić (63), u naselje Briješće, u sarajevskoj opštini Novi Grad. Nažalost, ovu vijest nigdje niste mogli ni čuti ni pročitati jer ih sakrivaju", napisao je Mašić na svom Facebook profilu.
U petak 3. aprila od posljedica zaraze Korona virusom u porodičnoj kući preminuo je Sejfudin Gogić (63) u naselje Briješće u sarajevskoj opštini Novi Grad.
Nažalost, ovu vijest nigdje niste mogli ni čuti ni pročitati jer ih sakrivaju.
Poslije Ilidže i Vogošće gdje su nedužne žene preminule u svojim domovima ovo je samo još jedan dokaz da ljudi u Kantonu Sarajevo umiru po kućama jer ih ne testiraju i ne zbrinjavaju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje bi trebali biti smješteni svi gradjani koji imaju teže simptome Covid-19.
Sutra ću na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zvanično pitati hoće li i ko konačno odgovarati za ove katastrofalne propuste i nemar!?
Tvrdi da je ovaj slučaj, poslije Ilidže i Vogošće gdje su nedužne žene preminule u svojim domovima, dokaz da se ljudi ne testiraju dovoljno.
"Ovo je još jedan dokaz da ljudi u Kantonu Sarajevo umiru po kućama jer ih ne testiraju i ne zbrinjavaju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje bi trebali biti smješteni svi građani koji imaju teže simptome koronavirusa", napisao je Mašić.
Dodao je da će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zvanično pitati hoće li i ko konačno odgovarati za ove katastrofalne propuste i nemar.
Ruke se osušile ko god im još jednom aplaudirao, mada zbog takvih mentola, parazita i uhljeba ispranih mozgova nama i jeste ovako...i naravno najviše zbog nas koji takve trpimo bez ikakve reakcije osim kmechanja i ismijavanja (kao da to njih tangira uopšte), a oni i dalje primaju dobru lovu za svoj nerad i terorizam.
Last edited by Maharadza on 06/04/2020 21:37, edited 1 time in total.
Drže se taktike: "Nismo krivi za one koji umru a ne stignu "blagovremeno" do bolnice".
Maharadza wrote: ↑06/04/2020 21:35
Ruke se osušile ko god im još jednom aplaudirao, mada zbog takvih mentola, parazita i uhljeba ispranih mozgova nama i jeste ovako...i naravno najviše zbog nas koji takve trpimo bez ikakve reakcije osim kmechanja i ismijavanja, a oni i dalje primaju dobru lovu za svoj nerad i terorizam.
Ma jarane sve do jednom. Naci ce se sigurno neko ko ce im objasniti kako ipak stvari stoje. Stvar je u tome sto vila nije jos naletila na Halila. A kad naleti, ne bi im bio u kozi...
Sad ce ova corona stati, stvari ce se vratiti u normalu, jer ovi iz SDA su se poceli ozbiljno ofirati, a kada se oni ofiraju stvari se okrenu u njihovu korist. Za koju sedmicu SDA debili proglasit ce se spasiocima naroda i države...
Maharadza wrote: ↑06/04/2020 21:35
Ruke se osušile ko god im još jednom aplaudirao, mada zbog takvih mentola, parazita i uhljeba ispranih mozgova nama i jeste ovako...i naravno najviše zbog nas koji takve trpimo bez ikakve reakcije osim kmechanja i ismijavanja, a oni i dalje primaju dobru lovu za svoj nerad i terorizam.
Ma jarane sve do jednom. Naci ce se sigurno neko ko ce im objasniti kako ipak stvari stoje. Stvar je u tome sto vila nije jos naletila na Halila. A kad naleti, ne bi im bio u kozi...
Ma koliko je proklet ovaj narod, imam osjećaj da sutra trezoraš krene po kućama i stanovima redom ubijati ljude metkom u čelo, NIŠTA SE ne bi desilo, mi bi opet samo buljili i kmechali kao ovce čekajući sigurnu smrt, kao evo sada što je slučaj.