Magazinović volontira, nana Ifeta poručila: Ko mi vrata otvori, ne treba mu bolji sevap
https://interview.ba/vijesti/item/30670 ... olji-sevap
U vrijeme pandemije koronavirusa u našoj zemlji, mnogi bh. građani su se uključili kako bi volontetrski pomogli svima kojima je pomoć neophodna, posebno starijim ljudima iznad 65 godina, kojima je zabranjeno kretanje. Saša Magazinović, predstavnik SDP-a u Parlamentu BiH jedan je od njih,
SDP
- Banksy
#59676 Re: SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#59677 Re: SDP
registar zaposlenih, pa broji i preispituj i sam se uvjeri.
da, najmanje simpatizera sdpa, a mnogo vise komsija, prijatelja, rodjaka... kritika kistalno jasna.
i pazi ovo. da ne spominjemo kolika je marza bila na trolejbusima...
- madner
#59678 Re: SDP
Pa tvoja je tvrdnja, na tebi je da dokazes istu. Rekao si da su zaposlili 50, ja te pitam koliko je vise zaposlenih. Nije valjda da su popunili upraznjena mjesta?
Dakle mahalska suplja bez pokrica.
Debakl sa kritikom kupovine trolejbusa je crna mrlja za Zurnal, najuspjesniji tender u GRASu poslje rata sa optuzenim za ucjenjivanje kao izvorima. Doduse sada je lakse to tvrditi, nisu svaki dan na ulici kao najbolja vozila u voznom parku.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#59679 Re: SDP
ja ti naveo izvor gdje trebaš pogledati i uvjeriti se u moje tvrdnje. izvini druže, ali zaposljavanje radnika na tri mjeseca bez konkursne procedure, a poslije toga nova produzenja na nova tri mjeseca je praksa ljudi koji su bivali izabrani ispred sdpa.madner wrote: ↑06/04/2020 18:29Pa tvoja je tvrdnja, na tebi je da dokazes istu. Rekao si da su zaposlili 50, ja te pitam koliko je vise zaposlenih. Nije valjda da su popunili upraznjena mjesta?
Debakl sa kritikom kupovine trolejbusa je crna mrlja za Zurnal, najuspjesniji tender u GRASu poslje rata sa optuzenim za ucjenjivanje kao izvorima. Doduse sada je lakse to tvrditi, nisu svaki dan na ulici kao najbolja vozila u voznom parku.
i pored toga konkursi.
ne samo toplane, nego i ostala javna preduzeca.
popunili, da, na jako diskutabilan način. što bi naši ljudi rekli, šarali su...
zurnal našao dokaz da su trolejbusi uvezeni za cca 13000 sa pdvom po komadu, a prodati za cca milion i pol, zbirno.
daj nam dokaz tvojih tvrdnji, a koje imaju težinu, skoro pa istu kao i zurnalov tekst sa dokazima.
sve dok ne pokažeš, prikazes, prezentiras dokaz, tvoja priča ostaje samo ubleha i nema nikakvu težinu, sam subjektivnog stava u cilju obrane marže od cca 700 posto, koja je uzeta od grasa.
- Nike af1 white
#59680 Re: SDP
haj sve ublehe sto pokusavas reci al haj samo jedno reci jesi li ikad usao i vidio te trole i mislis ih da i po jednom razumu one kostaju po 13 miljamalakh wrote: ↑06/04/2020 20:03ja ti naveo izvor gdje trebaš pogledati i uvjeriti se u moje tvrdnje. izvini druže, ali zaposljavanje radnika na tri mjeseca bez konkursne procedure, a poslije toga nova produzenja na nova tri mjeseca je praksa ljudi koji su bivali izabrani ispred sdpa.madner wrote: ↑06/04/2020 18:29Pa tvoja je tvrdnja, na tebi je da dokazes istu. Rekao si da su zaposlili 50, ja te pitam koliko je vise zaposlenih. Nije valjda da su popunili upraznjena mjesta?
i pored toga konkursi.
ne samo toplane, nego i ostala javna preduzeca.
popunili, da, na jako diskutabilan način. što bi naši ljudi rekli, šarali su...
zurnal našao dokaz da su trolejbusi uvezeni za cca 13000 sa pdvom po komadu, a prodati za cca milion i pol, zbirno.
daj nam dokaz tvojih tvrdnji, a koje imaju težinu, skoro pa istu kao i zurnalov tekst sa dokazima.
sve dok ne pokažeš, prikazes, prezentiras dokaz, tvoja priča ostaje samo ubleha i nema nikakvu težinu, sam subjektivnog stava u cilju obrane marže od cca 700 posto, koja je uzeta od grasa.
- malakh
#59681 Re: SDP
ja tebi postavim kontrepitanja.Nike af1 white wrote: ↑06/04/2020 20:44
haj sve ublehe sto pokusavas reci al haj samo jedno reci jesi li ikad usao i vidio te trole i mislis ih da i po jednom razumu one kostaju po 13 milja
što kaže carinska deklaracija?

da li je bilo tko demantirao natpise žurnala?
sve dok firma gn company ne dostavi neku drugu carinsku deklaraciju za iste, ako je ima naravno, vjerujemo ovoj.
sada je tabe konkretno pitam. vjeruješ li ti zvaničnom dokumentu institucije bosne i hercegovine nadležne za carinu, tj. uprave za indirektno oporezivanje?
- Nike af1 white
#59682 Re: SDP
al kontas li ti da ne mozes golf 6 uvesti za te pare a ne hess swisstrolley 3 npr nova petica kosta preko 2 miliona eura i haj to i nekako al sto niko ranije se nije prijavio na taj grasov tender pa ponudio po tim parama jer nigdje nema po toj cijeni da mozes kupiti i uvesti trolu mozes mozda stare skodine koje je vec sarajevo prije rata imalo jer da kosta jedna trola 13 milja moze pricati samo tko nema pojma koliko ta vozila kostaju i jedan mali hint ta vozila su u švicarskoj vozila normalno svih 14 komada prije dolaska u Sarajevo a ostale tri koje su bile u toj firmi na alipasinom mostu koje nisu bile u voznom stanju dosle su u gras kao donatori rezervnih dijelovamalakh wrote: ↑06/04/2020 20:57ja tebi postavim kontrepitanja.Nike af1 white wrote: ↑06/04/2020 20:44
haj sve ublehe sto pokusavas reci al haj samo jedno reci jesi li ikad usao i vidio te trole i mislis ih da i po jednom razumu one kostaju po 13 milja
što kaže carinska deklaracija?
da li je bilo tko demantirao natpise žurnala?
sve dok firma gn company ne dostavi neku drugu carinsku deklaraciju za iste, ako je ima naravno, vjerujemo ovoj.
sada je tabe konkretno pitam. vjeruješ li ti zvaničnom dokumentu institucije bosne i hercegovine nadležne za carinu, tj. uprave za indirektno oporezivanje?
- malakh
#59683 Re: SDP
druze carinska deklaracija kaze da kostaju toliko. da li kostaju ili ne, ne znam. nisam nikada uvozio trolejbuse niti sam se bavio trolejbusima.
zato sam ti postavio carinsku deklaraciju sa cijenom vozila na koju je obracunat pdv. prostom racunicom ispada da jedan trolejbus kosta cca 13.000 sa pdvom. do danas, tu uvoznu vrijednost nitko nije demantirao, a kao dokaz vrijednosti iste smo dobili carinsku deklaraciju vozila.
ako ti tvrdis da je to nemoguce, onda je pretpostavka da se mućkalo prilikom uvoza.
ps koliko sam uspio saznati ove trole su stare 22 godine.
zato sam ti postavio carinsku deklaraciju sa cijenom vozila na koju je obracunat pdv. prostom racunicom ispada da jedan trolejbus kosta cca 13.000 sa pdvom. do danas, tu uvoznu vrijednost nitko nije demantirao, a kao dokaz vrijednosti iste smo dobili carinsku deklaraciju vozila.
ako ti tvrdis da je to nemoguce, onda je pretpostavka da se mućkalo prilikom uvoza.
ps koliko sam uspio saznati ove trole su stare 22 godine.
-
kluz franjo
#59684 Re: SDP
Tuga, jad i bijeda.
Pa kako majku mu? Kako neko može...
Pa pred očima nam se odigrava sva pogubnost i pogibeljnost skoro 30-ogodišnje politike, a opet postoje realni, živi ljudi koji ovdje (pa makar i anonimno) lažu, muljaju, napumpavaju neke izmišljene afere opozicije.
Da se ne lažemo, nije opozicija ni pametna, ni bajna, niti ima čarobni štapić.
Ali je i takva-kakva je civilizacijski 100 godina ispred ovih lažova i ubica na vlasti.
Ali ne, pričajmo bajke o trolejbusima...
Hebem ga, čak i plićak ima neku dubinu.
Nismo svi isti!
Pa kako majku mu? Kako neko može...
Pa pred očima nam se odigrava sva pogubnost i pogibeljnost skoro 30-ogodišnje politike, a opet postoje realni, živi ljudi koji ovdje (pa makar i anonimno) lažu, muljaju, napumpavaju neke izmišljene afere opozicije.
Da se ne lažemo, nije opozicija ni pametna, ni bajna, niti ima čarobni štapić.
Ali je i takva-kakva je civilizacijski 100 godina ispred ovih lažova i ubica na vlasti.
Ali ne, pričajmo bajke o trolejbusima...
Hebem ga, čak i plićak ima neku dubinu.
Nismo svi isti!
-
putokaz1
#59685 Re: SDP
Afere opozicije postoje
Razlika je što glasači SDA(SBB DF SD BOSS PDA SBIH BPS USD DNZ...) Opraštaju greške
Glasači SDP u ne opraštaju
Razlika je što glasači SDA(SBB DF SD BOSS PDA SBIH BPS USD DNZ...) Opraštaju greške
Glasači SDP u ne opraštaju
- Leverage
#59686 Re: SDP
Al što glasači SDA i satelita ne opraštaju greške SDP-u, e to je tek kino.
- Styling
#59687 Re: SDP
Ovo opet Malakh o trolejbusima. Covjece, ti si stvarno dokon. Kako ti se da.
- JThomas
#59688 Re: SDP
zanimljiva društvena igra gdje je pdv. na dvije stranice bile tri verzije kako je država oštećena. onda kad je skontao sistem prebacio se na maržu.
-
putokaz1
#59689 Re: SDP
Na ovom forumu čujem poruke
Nemojte za SDP jer su loši glasajte za druge Samolijeve stranke
USD,BOSS,SD,LIBERALI(BPK),DF,SBB,Amedina Miladina iz NIP ili Sejfudina Tokića
ja vam kažem ne Nasjedajte na provokacije o SDPu
SDP nije niti će biti s PDA,ni SDA
SDP je jedina Opozicija tj Ljevica u mjestima gdje nema Naše stranke a to je 80% Općinatzv Bošnjačkih
Zato gdje nema Naše stranke morate glasat za SDP jer sve ostalo je SDA, čast nekim nezavisnim pojedincima

Nemojte za SDP jer su loši glasajte za druge Samolijeve stranke
USD,BOSS,SD,LIBERALI(BPK),DF,SBB,Amedina Miladina iz NIP ili Sejfudina Tokića
ja vam kažem ne Nasjedajte na provokacije o SDPu
SDP nije niti će biti s PDA,ni SDA
SDP je jedina Opozicija tj Ljevica u mjestima gdje nema Naše stranke a to je 80% Općinatzv Bošnjačkih
Zato gdje nema Naše stranke morate glasat za SDP jer sve ostalo je SDA, čast nekim nezavisnim pojedincima
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#59690 Re: SDP
evo naprimjer, uopce niste imali nikakvo misljenje da iznesete povodom sda plana da blokira rad parlamenta federacije, ustvari, to nije bio plan, to je vec bilo izvrseno, novalic je trebao da postane sve, opozicija da se potpuno iskljuci iz odlucivanja.
najglasniji i prvi koji je poceo tome se buniti i alarmirati javnost je SDP i pojedini njihovi clanovi.
to vecini forumasa ovaj put nije promaklo, reakcija je bila: ma populizam. blebecu iz hladovine opozicije. smanjtie sebi platu ko bOkir. vidi ga vara zenu on ce nesto pricati.
poslije njihovih pritisaka
danas imamo ovu vijest:
reakcija istrajnost i odluke kao rezultat te reakcije, hvale vrijedno.
sda botovi? nemaju misljenje opet o ovome, nekako vam opet promaklo
najglasniji i prvi koji je poceo tome se buniti i alarmirati javnost je SDP i pojedini njihovi clanovi.
to vecini forumasa ovaj put nije promaklo, reakcija je bila: ma populizam. blebecu iz hladovine opozicije. smanjtie sebi platu ko bOkir. vidi ga vara zenu on ce nesto pricati.
poslije njihovih pritisaka
danas imamo ovu vijest:
i time su sprijecili zauvijek da sda ponovo pokusa ovako nesto.Izmijenjen pravilnik Federalnog parlamenta, zastupnici će od sada moći zasjedati online
reakcija istrajnost i odluke kao rezultat te reakcije, hvale vrijedno.
sda botovi? nemaju misljenje opet o ovome, nekako vam opet promaklo
- Leverage
#59691 Re: SDP
Pusti to.
Draga djeco, danas učimo slovo t.
Koje riječi znate na slovo t?
T kao tramvaj. T kao toplane. T kao Tmašić.
Draga djeco, danas učimo slovo t.
Koje riječi znate na slovo t?
T kao tramvaj. T kao toplane. T kao Tmašić.
- drug_profi
#59692 Re: SDP

Yes I am...
Šeficu malo prenosi. Šta je bilo za 4 hefte Banovića ne znam. Ali je i prijalo ne čitati razne nebuloze...
Kao što mi sad ne pada na pamet gledati šta sam propustio. Ništa pametno sigurno.
Uglavnom, pozdrav za one kojim sam možda nedostajao. Vjerovatno sam se malo i odvikao od foruma, pa se nadam da će me ubuduće i manje biti ovdje.
- madner
#59693 Re: SDP
Dakle ovo je prvi uspjesni tender GRASa za stare trole. Prije toga su za slicne pare kupili odpad od firme koja ce se pojaviti u Zurnalu kao alternativa. Ni cinjenica da trolejbusi voze, ni cinjenica da su zbog pokusaja reketa uhapseni clanovi NO Zurnalu nije smetalo da upravo njihovu pricu predstavi kao validnu.
Tuzno za Zurnal.
Inace imamo upravo primjer kako kolega operise sa objektivnom kritikom. Kaze zaposlili 50, 100 ljudi. Na upit koliko je vise zaposlenih nema odgovora, jer ne odgovara odgovor.
Po principu ako prodje prodje, normalno zaposljavanje se tako predstavlja kao masovna kampanja.
Nadasve objektivno.
I sve to dok imamo kriticne propuste DFovog kadra, pod motom svi smo isti.
Tuzno za Zurnal.
Inace imamo upravo primjer kako kolega operise sa objektivnom kritikom. Kaze zaposlili 50, 100 ljudi. Na upit koliko je vise zaposlenih nema odgovora, jer ne odgovara odgovor.
Po principu ako prodje prodje, normalno zaposljavanje se tako predstavlja kao masovna kampanja.
Nadasve objektivno.
I sve to dok imamo kriticne propuste DFovog kadra, pod motom svi smo isti.
- Bosanski_kralj
- Leverage
#59695 Re: SDP
Argument protiv - Mašić ima glavu naopako.
- malakh
#59697 Re: SDP
fup je u siječnju prošle godine uhapsio tri lica, člana nadzornog odbora grasa zbog primanja dara, da bi isti dodijelili posao nabavke rabljenih trolejbusa toj nekoj firmi.
cca 700.000,00 km, za 7 ili 8 trolejbusa.
što bi naši ljudi rekli, aferim. neka su ih uhapsili.
onda dođe novi tender, dobijemo trolejbuse, a jedan po komadu košta cca 110.000 km. carinska deklaracija kaže da su isti nabavljeni za oko 13.000 km.
potom dođe sveznalac koji kaže prvi regularan tender u grasu, a ljudi na marži od grasa uzeli preko milion maraka.
najveći kriminal u bosni i hercegovini se dešava na enormno visokim maržama. bogaćenja i tako te stvari. kada se npr. čaša od pola marke proda za 8 maraka, ili pepaljara od dvije marke proda za 15 maraka...
ali, ako madner kaže da je uspješan tender, onda neka bude. zanemarit ćemo da je marža na jednom trolejbusu preko 700%. samo je pitanje kada kaže "prvi uspješan tender", na koga točno misli i za koga je uspješan? za vlasnika firme gn company sigurno jeste.
cca 700.000,00 km, za 7 ili 8 trolejbusa.
što bi naši ljudi rekli, aferim. neka su ih uhapsili.
onda dođe novi tender, dobijemo trolejbuse, a jedan po komadu košta cca 110.000 km. carinska deklaracija kaže da su isti nabavljeni za oko 13.000 km.
potom dođe sveznalac koji kaže prvi regularan tender u grasu, a ljudi na marži od grasa uzeli preko milion maraka.
najveći kriminal u bosni i hercegovini se dešava na enormno visokim maržama. bogaćenja i tako te stvari. kada se npr. čaša od pola marke proda za 8 maraka, ili pepaljara od dvije marke proda za 15 maraka...
ali, ako madner kaže da je uspješan tender, onda neka bude. zanemarit ćemo da je marža na jednom trolejbusu preko 700%. samo je pitanje kada kaže "prvi uspješan tender", na koga točno misli i za koga je uspješan? za vlasnika firme gn company sigurno jeste.
- johntra
- malakh
#59699 Re: SDP
čitao sam do dijela kada govore kako se zurnal poziva na izmišljenu ili nepostojeću carinsku deklaraciju.johntra wrote: ↑08/04/2020 22:49 Apropo trolejbusa..
http://prvasmjena.com/dezavuisanje-javn ... 11-000-km/
nakon što je ista objavljena, nisam vidio da je ovaj portal više bilo što pisao na tu temu. znači mangupski su ih poklopili sa zurnala i ovaj tekst postaje nekredibilan u potpunosti.
znači do danas nismo imali fer i korektnu nabavku trolejbusa.
-
Škobo Habu
#59700 Re: SDP
Evo ga! Mašić, odnosno SDP, ponudili svoj set korona zakona:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200409029
Kao što se moglo i očekivati nigdje niti jednog prijedloga o smanjenju budžetske potrošnje i smanjenju plata administraciji?
O smanjenju broja zaposlenih da ne govorimo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200409029
Kao što se moglo i očekivati nigdje niti jednog prijedloga o smanjenju budžetske potrošnje i smanjenju plata administraciji?
O smanjenju broja zaposlenih da ne govorimo.