Javljali su se rahmetli doktora pa evo šta bi
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- muha_sa
#11426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo na N1 Čerkez preporucuje da se svi koji nešto osjecaju jave u domove zdravlja
- animus
#11427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nista ne pise o tome. A obzirom da su ga danima mrcvarili i govorili da mu ne mogu pomoci ocigledno nisu ni pokusali da saznaju kako se zarazio. Djeluje da je lokalna transmisija. U kojem je naselju živio dr. Pasagic?
-
Guadalajara
#11428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Haha...to jeste...
Ja sam morao u hitnu ici iza 8 navece... Tamo me onaj doktor pregledao...dao onaj recept...u apoteku kod hitne...i valjao mi je Duklav za zubobolju...
Ehh tek je onda pocelo vozanje...
Hajde u najbližu ambulantu u MZ...
Pa mi tu dali uputnicu...
Pa onda u dom zdravlja u Starom Gradu...
Pa te onda tamo naruce....
Pa vadi krv...
I tek onda pravi/vadi...
Da sam isao kod privatnika...za 10 minuta bi sve zavrsio...
- Logovan
#11429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajmo molim vas jedan aplauz za doktore.
-
last mohicans
#11430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako nema opreme, pa zar se od januara ne spremaju? Uzas, znao sam da je zdravstveni sistem u kurcu, ali da je na ovako amaterskom nivou, ni sanjao ne bih. Pa da su se privatnim kompanijama pozalili, dostavili bi im onih najlonskih mantila, rukavica,maski ima u apoteci kupiti, gdje CZ, gdje Solak? (Sad idiot kaze da penzioneri ne izlaze u kupovinu po bespotrebne lijekove?)
Dalje, vizire su nase kompanije ponudile da naprave. To je samo Elenino prepotentno maslo, ona je spremna, njoj pomoc ne treba, kao da su hiljade pacijenata imali, a ne ni stotinu pacijenata u KS. Povraca mi se na sve.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Mostaru virus usao u bolnicu jer se islo preko veze.muha_sa wrote: ↑06/04/2020 17:03
Neki dan od buraza sin ode stomatolgu jer ga je zubobolja spopalastomatolog izašo pred zgradu i reko da zine
ovaj zino-on pogledo i ušo u ordinaciju da mi antibiotik prepiše
smijo sam se kad su mi pricali.
Ovo što sad procitah baš me potreslostrašno da strašnije bit ne može
šta ocekivat "obicni" covjek
![]()
U Tuzli najveci klaster klinike za srce jer se nisu postovale procedure, pa su jos dvije klinike na UKC zatvorene.
Odrzava se branjenje doktorske disertacije kad je vec to zabranjeno, okupili se doktori, a predsjednik komisije zarazen.
Imamo klaster i na ORL, pojma nemam otkud nam.
S druge strane umiru nam ljudi kojima nije pruzena pomoc na vrijeme, danima ih se zavlacilo...dok nije bilo prekasno.
Doduse, nije sa nismo znali gdje zivimo, ali eto...
- muha_sa
-
Hakiz
#11433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu.
Loše se hranimo, malo vježbamo, puno se puši i pije, kada se razbolimo teško se dobijaju uputnice za specijaliste, dugo se čeka na dijagnostiku i liječenja, neka stanja se shvataju olako po principu Dobro ste Vi, kod nas to svaki drugi čovjek ima, mito, česti štrajkovi medicinskog osoblja, odnos prema pacijentima itd, pa se ljudi i ne odlučuju da odu ljekarima kada su u početnim fazama bolesti ili stanja i kada se lako mogu izliječiti. Odu tek kada ne znaju šta bi drugo, a onda belaj.
Uz to 30-godišnaja korupcija vlasti i dozvoljavanje mnogima da ne uplaćuju doprinose za zdravstveno osiguranje su osiromašili zdravstvo i smanjili mu sposobnost da brine o pacijentima. Odavno se ljudi žale da su nam ljekari mlađi od srednjovječnih godina loši dijagnostičari.
Malo ljudi ima novca da se privatno liječe.
I na sve to i ono medicinsko osoblje koje imamo odlazi iz države.
Kada se sve to sabere, mi smo ozbiljno bolesna nacija.
Tako da je svaki ozbiljan masovan udar na javno zdravlje očekivano sa prilično lošim prognozama.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naši najbolji ljekari su vani, od Njemačke do Australije. Da su ostali ovdje, kod Bokira i Sjebije, bili bi na birou ili bi u najboljem slučaju vozarili u Kasindol.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta mi placamo onda grdne pare svaki mjesec od plate?last mohicans wrote: ↑06/04/2020 17:29 Kako nema opreme, pa zar se od januara ne spremaju? Uzas, znao sam da je zdravstveni sistem u kurcu, ali da je na ovako amaterskom nivou, ni sanjao ne bih. Pa da su se privatnim kompanijama pozalili, dostavili bi im onih najlonskih mantila, rukavica,maski ima u apoteci kupiti, gdje CZ, gdje Solak? (Sad idiot kaze da penzioneri ne izlaze u kupovinu po bespotrebne lijekove?)Dalje, vizire su nase kompanije ponudile da naprave. To je samo Elenino prepotentno maslo, ona je spremna, njoj pomoc ne treba, kao da su hiljade pacijenata imali, a ne ni stotinu pacijenata u KS. Povraca mi se na sve.
- Banksy
#11436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dakle, sad je jasno,
Ni testova, ni opreme, a ni volje, ni želje, ni znanja da liječe.
Banda lopovskih, kriminalnih, bezobzirnih, lažljivih, nesposobnih neznalica.
Ni testova, ni opreme, a ni volje, ni želje, ni znanja da liječe.
Banda lopovskih, kriminalnih, bezobzirnih, lažljivih, nesposobnih neznalica.
-
sumirprimus
#11437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A u picku materinu sta rade
Pa 21 marta covjek je dobio temperaturu.d0 31 ceko bilo koga.
Ct pluca pokaze obostranu upalu a njihovi testovi par dana kasnije pa anestezija pa nacin na kraju tuga
Jos epidemiolog.
Neka ti je laka zemlja care. Od ove zemlje pomoci nisi dobio
Ne treba ni cekat samo u se i u svoje kljuse i gledat kako da se ne fasuje
Pa 21 marta covjek je dobio temperaturu.d0 31 ceko bilo koga.
Ct pluca pokaze obostranu upalu a njihovi testovi par dana kasnije pa anestezija pa nacin na kraju tuga
Jos epidemiolog.
Ne treba ni cekat samo u se i u svoje kljuse i gledat kako da se ne fasuje
- O'zone
- Globalni moderator
#11438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jutros sam dočekao da ljudi sa službenim vozilom Psihijatrijske bolnice Sarajevo dođu kod komšije koji prodaje stvari preko PIK-a (nije preprodavač nego ima to od ranije) i kupuju rukavice 100/1 pakovanje.
Jbo te život
- Banksy
#11439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
odmah se testirati na koronavirus kako bi zaštitio sve ostale,
"Rekli su mi da nemaju zaštitne opreme da dođu i uzmu bris, a nemaju ni briseva."
četiri dana niko mu nije uradio nalaze krvi.
"odgovaraju mi da zbog nedostatka opreme ne mogu ulaziti često kod pacijenata."
- Mate_Miso_Kovac
-
sumirprimus
#11441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad danima imat temperaturu nema sta bit neg 99.999posto korona. Koji vrag ba? 
Sta li ce sad slafinat za ovaj slucaj?
Sta li ce sad slafinat za ovaj slucaj?
-
sumirprimus
#11442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A pa gore mi je ovo citat pada mi imunitet kad procitam a znam vec kako rade.Banksy wrote: ↑06/04/2020 17:38
odmah se testirati na koronavirus kako bi zaštitio sve ostale,
"Rekli su mi da nemaju zaštitne opreme da dođu i uzmu bris, a nemaju ni briseva."
četiri dana niko mu nije uradio nalaze krvi.
"odgovaraju mi da zbog nedostatka opreme ne mogu ulaziti često kod pacijenata."
Tuga
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
Strah me mene a ne korone.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko je "hodao po doktorima" zna ovo sve, nazalost.
Cast casnim izuzecima, ali oni su nemocni pored ove bagre
Last edited by plain vanilla on 06/04/2020 17:46, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#11445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bolesniji smo mi u glave, nego sto smo u uopce. Zdravstvena njega nam je na nivou II svjetskog rata. Evo supruga doktora tvrdi da je covjek vodio zdrav, sportski zivot. Mislim da kod nas najmlađi ljudi generalno umiru. Ona zena 50 god, ovaj doktor 60, iz Bihaca pročitah umrla 66 godiste, u Italiji i Kini stogodisnjaci prezive.Hakiz wrote: ↑06/04/2020 17:32Jesu.
Loše se hranimo, malo vježbamo, puno se puši i pije, kada se razbolimo teško se dobijaju uputnice za specijaliste, dugo se čeka na dijagnostiku i liječenja, neka stanja se shvataju olako po principu Dobro ste Vi, kod nas to svaki drugi čovjek ima, mito, česti štrajkovi medicinskog osoblja, odnos prema pacijentima itd, pa se ljudi i ne odlučuju da odu ljekarima kada su u početnim fazama bolesti ili stanja i kada se lako mogu izliječiti. Odu tek kada ne znaju šta bi drugo, a onda belaj.
Uz to 30-godišnaja korupcija vlasti i dozvoljavanje mnogima da ne uplaćuju doprinose za zdravstveno osiguranje su osiromašili zdravstvo i smanjili mu sposobnost da brine o pacijentima. Odavno se ljudi žale da su nam ljekari mlađi od srednjovječnih godina loši dijagnostičari.
Malo ljudi ima novca da se privatno liječe.
I na sve to i ono medicinsko osoblje koje imamo odlazi iz države.
Kada se sve to sabere, mi smo ozbiljno bolesna nacija.
Tako da je svaki ozbiljan masovan udar na javno zdravlje očekivano sa prilično lošim prognozama.
-
sumirprimus
#11446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bi ti nista. Kad nadrljas ne mozes nista em je kasno em jos i emotivno obrisu pod tobom. Nego se cuvaj i boj. na vrijemeChallenger_ wrote: ↑06/04/2020 17:43 Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
- JanuaryJones
#11447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lik je gostovao po televizijama a novinari su bili na prijemu u Igmanu u Konjicu. A i imao je svoju firmu, puno klijenata. Who knows?
- hadzinicasa
#11448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ista prica Dr. Pasalica kao one nesretne zene iz Hrasnice. Nema razlike kad nisi dio klike.Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 17:43 Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
Nema sistema na usluzi svima vec samo odabranima. Fasizam u svom punom sjaju.
-
Nivelacija
#11449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prizdrzavaj se mjera koje ti Sebija i Solak propisu i nepametuj 24 sata da si u kuci, ipak su oni stručnjaci koji nama zele dobro!sumirprimus wrote: ↑06/04/2020 17:37 A u picku materinu sta rade![]()
![]()
Pa 21 marta covjek je dobio temperaturu.d0 31 ceko bilo koga.![]()
Ct pluca pokaze obostranu upalu a njihovi testovi par dana kasnije pa anestezija pa nacin na kraju tuga![]()
![]()
Jos epidemiolog.
Ne treba ni cekat samo u se i u svoje kljuse i gledat kako da se ne fasuje![]()
-
last mohicans
#11450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos jedne mlađe zene koja nije bila medijski eksponirana. Sve ko preslikano.hadzinicasa wrote: ↑06/04/2020 17:50Ista prica Dr. Pasalica kao one nesretne zene iz Hrasnice. Nema razlike kad nisi dio klike.Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 17:43 Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
Nema sistema na usluzi svima vec samo odabranima. Fasizam u svom punom sjaju.