dječak sa šibicama wrote: ↑06/04/2020 15:02
Vucic vise plasi i nervira svoje gradjane, i odnosi se prema njima kao da su oni gost u njegovoj kuci, a ne on izabran od strane njih da sluzi njima.
Ne trebaju nam ni takvi, bolje da sjede u kuci, bar ne gledamo te njuske ovih dana. Ionako su nesposobni za bilo sta.
Kod Vucica ti je na kraju sve dreka, medijska pompa, naglasavanje, predizborna kampanja, a kad saberes i oduzmes ima duplo manje testiranih nego mi, u prosjeku. Sad i vise, mi smo na 1800 a Srbija na 800 i nesto po milionu stanovnika, mada mislim da ce i oni dici prosjek danas.
Veoma mi je dobro poznat populizam Vučića po srbijanskim medijima. Jeste Vučić dosta teatralan u svom nastupu, ali u Srbiji je veći broj zaraženi i pandemija ne jenjava, već se svaki dan na obzoru ukaže novo žarište. Tako je i Novi Pazar preko noći došao pod lupu.
No, ja se nisam imao namjeru baviti Vučičem na taj način, već onim što radi u aktuelnom trenutku i što mu je dužnost kao političaru. A Vučić se bori, sakuplja donacije, vuće konce, moli, kumi...na kraju, i Srbija je stala, kao država, sa finasijskom pomoći ugroženom sektoru ekonomije na daleko ozbiljniji način od našeg Fadila i sličnih. Hrvatska će recimao svim onima koji nisu radili zbog karantina uplatiti preko 500 eura.
Mi, ako se nešto ne desi radikano po pitanju kresanja budžetske potrošnje, nećemo moći, za kratko vrijeme, ni penzije isplatiti.
Da se vratimo na stvar - ni Bakira, ni "hrabrog" Željka da se ukažu među građanstvom i upute koji riječ ohrabrenja. Jok, zavukli su se u svoje mišije rupe i šalju patetična saopštenja ...