Promaja je za ovaj virusIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/04/2020 11:22 Jel' uzrok gripe i onaj balkanski virus tzv. "ufatila me promaja"?![]()
![]()
Bil iladj
moracemo promjeniti zdravstvene navike
Moderator: O'zone
Promaja je za ovaj virusIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/04/2020 11:22 Jel' uzrok gripe i onaj balkanski virus tzv. "ufatila me promaja"?![]()
![]()
To u njemackoj rade samo u Hamburgusalik79 wrote: ↑05/04/2020 11:40 Svedska vlada je kao prva u svijetu najavila da ce ubuduce, sluzbeno, praviti razliku izmedju smrtnih slucajeva "od" i smrtnih slucajeva "sa" korona virusom. Ovo bi moglo doprinjeti daljnjem smanjivanju prijavljenih smrtnih slucajeva. U medjuvremenu se povecava medjunarodni pritisak na Svedsku, da "nadogradi" svoju dosadasnju liberalnu strategiju. Po svemu sudeci se plase njihovog uspjeha (kao i prethodno japanskog), s cime bi njihove dosadasnje mjere se pokazale kao neproporcionalne i kontraproduktivne.
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/0 ... ain-wrong/
Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 00:01Samo suspenzijom nekih temeljnih ljudskih prava. Na određeno vrijeme - vanredno stanje i trajno - totalitarno ustrojstvo države.high_volume wrote: ↑05/04/2020 23:49 Mora biti neki pravni osnov za krivično procesuiranje idejnih i tehničkih autora ovakvih idiotskih besmislica po internetu![]()
![]()
Dugo u velikoj koncentraciji predugozemomak wrote: ↑05/04/2020 13:15ko zna od čega je on umro...malo je vjerovatno da korona ubija za 12 satidaddy-kool wrote: ↑05/04/2020 13:11 UK NHS coronavirus nurse, 23, dies after 12-hour shift 'without right protective kit'
https://www.standardmedia.co.ke/health/ ... o-covid-19
Solucija je par mjeseci u kuci, pa onda sedmicu ili dvije vani, pa opet par mjeseci u kucu. Sve dok ne skontaju vakcinu. Ili barem da pocnu testirati sve, pa da odma mogu ufatiti koje zarazen i sa koliko se ljudi druzio. Pa te stavljati u karantin.
Tiger tests positive for coronavirus with six other zoo animals showing symptoms
E pa to je ta histerija. Naravno da ovaj virus postoji kod zivotinja vec godinama.plain vanilla wrote: ↑06/04/2020 00:45Tiger tests positive for coronavirus with six other zoo animals showing symptoms
Znači da "pravni osnov" možeš naći ako se igraš npr Hitlera, Staljina, Buša ("Patriot Act") i sličnih totalitarnih *ranja. U demokratskoj pravnoj državi ne možeš, osim, izuzetno, na određeno vrijeme, u različitim formama vanrednog stanja, kada dolazi do privremene suspenzije određenih prava.high_volume wrote: ↑06/04/2020 00:26Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 00:01Samo suspenzijom nekih temeljnih ljudskih prava. Na određeno vrijeme - vanredno stanje i trajno - totalitarno ustrojstvo države.high_volume wrote: ↑05/04/2020 23:49 Mora biti neki pravni osnov za krivično procesuiranje idejnih i tehničkih autora ovakvih idiotskih besmislica po internetu![]()
![]()
Nisam ništa shvatio
![]()
Nije mi ideja bila uskraćivanje nečijih prava, širenje lažnih informacija i dezavuisanje ljudi s određenim ciljevima, nisu ljudska prava, naročito ako takva djela uzrokuju posljedice.Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 00:53Znači da "pravni osnov" možeš naći ako se igraš npr Hitlera, Staljina, Buša ("Patriot Act") i sličnih totalitarnih *ranja. U demokratskoj pravnoj državi ne možeš, osim, izuzetno, na određeno vrijeme, u različitim formama vanrednog stanja, kada dolazi do privremene suspenzije određenih prava.high_volume wrote: ↑06/04/2020 00:26Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 00:01
Samo suspenzijom nekih temeljnih ljudskih prava. Na određeno vrijeme - vanredno stanje i trajno - totalitarno ustrojstvo države.Nisam ništa shvatio
![]()
To je BSG vakcina, kod nas su je zvali BSZ, davali su to u bivsoj Jugoslaviji, mozda I u JNA, ne sjecam se, ne moze zaustaviti, ali moze pomoci da se izboris sa tuberkulozomJack Be Nimble wrote: ↑06/04/2020 00:45
Svabe prave lijek koristeci stogodisnji lijek koji se koristio za tuberkolozu. To bi trebalo ojacati imunitet protiv korone, pa da ne moramo svi na aparate kada se zarazimo.
Tvoj komentar nije bio ispod antivakser videa, no nebitno. Svi zagovornici suspenzija prava u redovnim okolnostima su posezali za višom retorikom. Ništa novo. Ozbiljna je to tema, klizav je to teren, delikatna stvar. Za čas se, tako reći prečicom, osvane u orvelijnskom društvu.high_volume wrote: ↑06/04/2020 00:57Nije mi ideja bila uskraćivanje nečijih prava, širenje lažnih informacija i dezavuisanje ljudi s određenim ciljevima, nisu ljudska prava, naročito ako takva djela uzrokuju posljedice.
Eklatantan primjer je vakcinacija djece.
Očito da ne želiš da vidiš da pitanje nije ljudskih prava, već: "širenje lažnih informacija i dezavuisanje ljudi s određenim ciljevima, nisu ljudska prava, naročito ako takva djela uzrokuju posljedice."Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 01:11Tvoj komentar nije bio ispod antivakser videa, no nebitno. Svi zagovornici suspenzija prava u redovnim okolnostima su posezali za višom retorikom. Ništa novo. Ozbiljna je to tema, klizav je to teren, delikatna stvar. Za čas se, tako reći prečicom, osvane u orvelijnskom društvu.high_volume wrote: ↑06/04/2020 00:57Nije mi ideja bila uskraćivanje nečijih prava, širenje lažnih informacija i dezavuisanje ljudi s određenim ciljevima, nisu ljudska prava, naročito ako takva djela uzrokuju posljedice.
Eklatantan primjer je vakcinacija djece.
Napomena, govorim samo u svoje lično ime.
_____
Laku noć.
zar ovo jajoglavo govno nije crklo, jebo li ga tVump u guzicu i njihove prehlade i imunitet krda... debilČineBritanski premijer Boris Johnson u bolnici, još uvijek ima simptome koronavirusa
moglo bi isto biti sa onom fake news i slikom iz zagreba potresabreba wrote: ↑06/04/2020 00:19Po medijima ili po ovim ovim slikama? Ja bih provjerio da li su mediji stvarno objavili ovo prije nego bih postavio ovdje. Pola minuta je u fotoshopu promijeniti ovo, ako se razumijemo.naseroric wrote: ↑06/04/2020 00:02
bitcoin near me
Ista slika žrtve "virusa":
na jednoj kažu da je to djevojčica (12 god) iz Belgije,
na drugoj dječak Ismail Mohamed (13 god) iz Brixton-a,
na trećoj je dječak Victor Godinho (14 god) iz Portugala...
Sve "troje" su, po medijima - umrli od korone.. .
![]()
Ne vjerujem da ce iko doc. Ovi što sad dolaze-ala ovaj avion iz Štokholma--to su ljudi koji su bili u posjeti i tamo silom prilika ostali.
Slovenija,Austrija.muha_sa wrote: ↑06/04/2020 08:05Ne vjerujem da ce iko doc. Ovi što sad dolaze-ala ovaj avion iz Štokholma--to su ljudi koji su bili u posjeti i tamo silom prilika ostali.
Znam za ženu koja je bila u Štokholmu kod brata.
Autobus iz Francuske isto tako--dolazi kcerka moje hanume prijateljice. Bila u posjeti i tako zaglavila.
Znam za slucaj žene kojoj je sestra nastradala u B.Luci--došla sa sinom iz Štokholma na sestrinu sahranu i eno se satraše da joj nadju nacin da se vrne u Švedsku.
Sad da li ima budala koji ce ovamo doc za praznike cisto sumnjam.
Licno znam fin broj ljudi koji nije mogao doci u BiH a rade i zive negdje u EU. Velike zemlje gdje je najveci broj dijaspore BiH odavno upozoravaju svoj narod “da zaborave majske praznike”! To znaci da nase dijaspore u najboljem slucaju nema do jula a vjerovatno ni tada. Odahnite!
Nemam šta odahnutPorodice Foht wrote: ↑06/04/2020 08:07Licno znam fin broj ljudi koji nije mogao doci u BiH a rade i zive negdje u EU. Velike zemlje gdje je najveci broj dijaspore BiH odavno upozoravaju svoj narod “da zaborave majske praznike”! To znaci da nase dijaspore u najboljem slucaju nema do jula a vjerovatno ni tada. Odahnite!![]()