Presvlacenje neba

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vjeshalica

#76 Re: Presvlacenje neba

Post by vjeshalica »

JavierBosnia wrote: 05/04/2020 10:26
vjeshalica wrote: 05/04/2020 10:23 Postoje tri teme oko auta koje nisu dobile rezultat dakle konkretan odgovor ko ima da radi kako treba

1.Poliranje/farbanje/lakiranje auta
2.Reparacija felgi
3.Presvlacenje neba

Ocito nemamo dobrih zanatlija koji se bave sa tim
Imamo, Kruno za poliranje, farbanje Speed, presvlacenje Kosovac, Esmer
Samo ljudi imaju svoje cijene koje treba postovati
Pa sve ok,ali uvijek izbije svađa na kraju pogotovo ako bude vise opcija ponuđeno.
JavierBosnia

#77 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

Ma ne bude svajda nego tupani koji procitaju pola jednog posta i dodju da jedu govna kako su oni najpamametniji, najrazumniji i sta sve ne
Veigar

#78 Re: Presvlacenje neba

Post by Veigar »

JavierBosnia wrote: 29/03/2020 23:59 Evo kontam nesto raditi, pa me zanima znate li nekog u Sarajevu da fino radi presvlacenje neba, kvalitetan materijal i to?

Za Esmera iz Visokog znam, al eto ako ima neko ovdje pa bih sagledao sve opcije. Ajmo ćuneri :D
jbt, do današnjeg dana nisam znao kako se zove taj dio auta. Čuj nebo. lol
kabal1337

#79 Re: Presvlacenje neba

Post by kabal1337 »

JavierBosnia wrote: 05/04/2020 10:29 Ma ne bude svajda nego tupani koji procitaju pola jednog posta i dodju da jedu govna kako su oni najpamametniji, najrazumniji i sta sve ne
prefarbaj plastike i prst u uho. Samo dobro pripremi i odmasti kako treba. Stipu ove sto pisu treba ovako onako a nisu kod sebe prasinu obrisali. Bit ce to super ako se malo potrudis.
Last edited by kabal1337 on 05/04/2020 10:38, edited 1 time in total.
tempuser

#80 Re: Presvlacenje neba

Post by tempuser »

vjeshalica wrote: 05/04/2020 10:23 Postoje tri teme oko auta koje nisu dobile rezultat dakle konkretan odgovor ko ima da radi kako treba

2.Reparacija felgi
3.Presvlacenje neba

Kome da budes dobar zanatlija??? Cunerima bez dinara u dzepu koji bi da prave pitu od govana????
Gledao sam kad je prije nekoliko god Speed ugradjivao plinsku komoru i tad je bila jedina u drzavi (mozda je jos uvijek). Osim investicije u komoru su morali bukvalno srusiti dio stare radionice da je uklope, mijenjati plinsku instalaciju za domacinstva na indusrijsku i onda ti dodje lik i kaze skup si. Idi brate fa farbaj kod jarana sto polije supu vodom i upali ventilator da mu "izvuce" prasinu.
Last edited by tempuser on 05/04/2020 10:38, edited 1 time in total.
JavierBosnia

#81 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

kabal1337 wrote: 05/04/2020 10:37
JavierBosnia wrote: 05/04/2020 10:29 Ma ne bude svajda nego tupani koji procitaju pola jednog posta i dodju da jedu govna kako su oni najpamametniji, najrazumniji i sta sve ne
prefarbaj plastike i prst u uho. Samo dobro pripremi i odmasti kako treba. Stipu ove sto pisu treba ovako onako a nisu kod sebe prasinu obrisali.
Necu farbati sprejem, odnijet cu lakireru da on to odradi
Kako god ispast ce kvalitetnije i bolje
spree

#82 Re: Presvlacenje neba

Post by spree »

Sto si ti kokuz to je tvoj problem i ne daje ti za pravo da odredjujes cijene nekome.
kabal1337

#83 Re: Presvlacenje neba

Post by kabal1337 »

2.Reparacija felgi
3.Presvlacenje neba

Suplja prica, ima sigurno dobrih lakirera, ima sigurno dobrih koji repariraju felge ( ispravljaju i i sl.) samo sto sve ima svoju cijenu.
Ako dodjes kod lakirera, i kazes skupo i oboris cijenu ne ocekuj cakum pakum rezultat kao prvu ponudu.
vjeshalica

#84 Re: Presvlacenje neba

Post by vjeshalica »

Ja ne pricam primarno o cijeni niti je pominjem
Kazem da uvijek kod ta tri slucaja izbije neka rasprava i kontriranje.
Lijepo je onako zaokruziti pricu da se konkretno zna ko fuseri a ko ne.
Sto se tice cijene mislim da ako neko nesto plati lupam 300 maraka da mu nije ok nafuseriti ko da si poludio,ili jednostavno nemoj se baviti poslom koji trazi da mu se posvetis iskustvom znanjem i dr.
Jebiga prevara je uvijek orevara,bude i losih radova i fulanja al kazem opet treba htjeti i voliti posao a ne iz nekog jada da radis ili totalnog moranja
zigson

#85 Re: Presvlacenje neba

Post by zigson »

Sta sam se ja govana najeo sa lakirerima/limarima to je nevjerovatno
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#86 Re: Presvlacenje neba

Post by bitanga_sa_otesa »

kabal1337 wrote: 05/04/2020 10:41

Suplja prica, ima sigurno dobrih lakirera, ima sigurno dobrih koji repariraju felge ( ispravljaju i i sl.) samo sto sve ima svoju cijenu.
Ako dodjes kod lakirera, i kazes skupo i oboris cijenu ne ocekuj cakum pakum rezultat kao prvu ponudu.
ima,ali najvise je ovih fusera ,kazem ti trojica najglasnijih wheel doctora(samoprozvanih) su fuseri,milion slika,statusa ,kopiraju jedan drugog -preslikani likovi,radno,treca smjena ,gluposti slicne.na slikama sve izgleda dobro,medjutim kad pridjes tome vidis da je teska rinaka.i naravno svaki na svakog pljuje.razumijem ja dam im se cigani raja ,al nemoj radit ,kazes ne radim za male pare i cao.ali nijedan nece da se potrudi ili ne zna da uradi bolje...jednog licno znam i znam da je lijenstina,al voli pare...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#87 Re: Presvlacenje neba

Post by konektovan »

ImageHavieru, pripazi na taj jezik.....nema potrebe da ljude vrijedjas, ignorisi ako ti se ne svidja komentar, na kraju prijavi spam,.....

Imas dovoljno prijedloga, sta i kako raditi, na tebi je... :wink:
tempuser

#88 Re: Presvlacenje neba

Post by tempuser »

vjeshalica wrote: 05/04/2020 10:49 Ja ne pricam primarno o cijeni niti je pominjem
Kazem da uvijek kod ta tri slucaja izbije neka rasprava i kontriranje.
Lijepo je onako zaokruziti pricu da se konkretno zna ko fuseri a ko ne.
Sto se tice cijene mislim da ako neko nesto plati lupam 300 maraka da mu nije ok nafuseriti ko da si poludio,ili jednostavno nemoj se baviti poslom koji trazi da mu se posvetis iskustvom znanjem i dr.
Jebiga prevara je uvijek orevara,bude i losih radova i fulanja al kazem opet treba htjeti i voliti posao a ne iz nekog jada da radis ili totalnog moranja
Problem je sto su u 2/3 slucajeva to kokuz varijanta i alternativa za propisan popravak! Nekad je to bilo naljevanje kugli, punjenje amortizera, protekt gume, danas presvlacenje neba, varenje i farbanje felgi, kojekakva poliranja itd itd...
Od cega da zivi zanatlija koji je investirao u alate za montazu, demontazu, masine itd itd itd kad bi mu 1 od 1000 musterija bio neko kome je bitan kvalitet, a ne cijena (neko obnavlja oldtimer i sl)???? Ostalih 999 je onih koji bi za sto manje para da srede otpalo nebo na Golfu IV karavanu ili srede alu felgu koju su kupili na piku!
E zato su nase zanatlije priceni majstori ili tapetari sto su dijapazon usluga sa secija i dvosjeda prosilrili na aute. Eno gledam svaki dan trojicu koji u dascari (ispred nacunirani Ibiza, A3 i jos jesto) narodu "sredjuju" felge. "Radionica" na nivou rucne manufakture iz 19. vijeka.
Last edited by tempuser on 05/04/2020 11:03, edited 1 time in total.
JavierBosnia

#89 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

Ja sam davno odlucio, samo ne mogu nekog ko mi soli pamet ko da je boga za muda uhvatio
vjeshalica

#90 Re: Presvlacenje neba

Post by vjeshalica »

konektovan wrote: 05/04/2020 11:01 ImageHavieru, pripazi na taj jezik.....nema potrebe da ljude vrijedjas, ignorisi ako ti se ne svidja komentar, na kraju prijavi spam,.....

Imas dovoljno prijedloga, sta i kako raditi, na tebi je... :wink:
Bezveze bogami
Ako je kod njega fabricka boja siva
A hoce crnu,onda neka saceka neko jos vrijeme pa skupi lovu ako je do toga i odvuce da mu se barem uradi kako treba
Sto se tice tih plastika koje ostanu sive fabricki a treba crne mozda da ih neko presvuce folijom ali da valja,to se ne bi mijesala jer ne znam
Ali bi sigurno sacekala jos neko vrijeme pa ako je do love skupila pa napravila kako treba
Jer ako se desi fuseraj onda ce te to doci uvijek skuplje...ali on je gazda svog novcanika i ima otvorene opcije pred sobom pa nek procjeni sta mu je najbolje
spree

#91 Re: Presvlacenje neba

Post by spree »

Kokuzluk mozak pomutio, a mozda je i nebo palo na glavu. Pa takvima i treba dizati cijenu. Vidi ti nacina pisanja. Mislim da ce svi propasti ako ti ne odeš kod njih. Pametan covjek sto se ne zajebava s tobom. Trebao ti je 500 reci. To su oni tipovi ljudi sto dodju kod majstora stoje pored i govore kako sta treba i kazu da bi oni bolje na kraju i da ih je majstor zakl'o. Tebi bi najbolje bilo taban fijakerom, mada i tene treba kupiti.
tempuser

#92 Re: Presvlacenje neba

Post by tempuser »

vjeshalica wrote: 05/04/2020 11:06 Sto se tice tih plastika koje ostanu sive fabricki a treba crne mozda da ih neko presvuce folijom ali da valja,to se ne bi mijesala jer ne znam
Ali bi sigurno sacekala jos neko vrijeme pa ako je do love skupila pa napravila kako treba
Jer ako se desi fuseraj onda ce te to doci uvijek skuplje...ali on je gazda svog novcanika i ima otvorene opcije pred sobom pa nek procjeni sta mu je najbolje
Hehe, tesko ces folijom rjesiti nesto sto ima pokretni dio na sebi, tipa sklopiva rucka iznad vrata, zglob i zakacka suncobrana, klizni poklopac ogledala na subcbranu ili prekidac za svjetlo u kabini. Koji ce lakirer to ofarbati da se pri upotrebi ne vide svijetli dijelovi? Nije Svabo toliko glup da Bosnjo moze za 2 stoje od obicnog Golfa napravi GTI-a. :izet:
Neki zasluzuju da to nauce na tezi nacin!
vjeshalica

#93 Re: Presvlacenje neba

Post by vjeshalica »

Pa nek raskupusa i farba ili kupi crnu varijantu.
Licno meni je to previse kompleksno
Bolje je imati fabricku verziju
Ali njegova je to zelja i ukus pa se dalje ne bi mijesala.
Na njemu je da radi sta misli da valja i kako mu odgovara.
zdruzdjo

#94 Re: Presvlacenje neba

Post by zdruzdjo »

Sjooooo sto pravite dramu ba ljudi.
Meni se odljepilo nebo. Palo na glooovu. Ne nisam se drogirao nekim drigama opasnim, ako se ko pita.
Uglavnom narucio platno nekad u decembru sa e-bay. Pocinje sranje u kini, dostave kasne zestoko. U februaru vidim da ce se to razvuci. U medjuvremenu kupim platna obicnog gusto tkanje. Skinuo nebo sam (jake tablete bile pa sam uspio uz pomoc legolasa i harry pottera) postavio na trpezarijski sto. Zgulio sve staro. Ljepilo za ljepljenje tkanine, mali valjak za ljepljenje tapeta i laganini. Dva sata posla bez srkleta Fakat uspio ok. Daleko od toga da je "fabrika" ali skroz je ok. Ako Bog da kad se ovo smiri, pa mozda i dodje dostava, nece mi biti mrsko ponoviti postupak. Sad makar znam na sta moram paziti. Ili cu odnjeti da mi to uradi ovaj neki lik sto sam tada nasao u visokom. Cini mi se trazio 100 ako ja donesem materijal sto i nije bilo puno. Naravno da ce neko tipa kosovac ili esmer i sl. uraditi super posao ali 300-350 km je previse. Pa jebo te, ko da skida mjenjac. Mada postujem svaciju cjenu. Ovoliko je pa uzmi ili ostavi.
JavierBosnia

#95 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

Nekima ovdje znaci skuplje=bolje
Ko mi garantuje? Nasao sam momka koji ce se posvetiti mom nebu, a ne uporedo presvlaciti jos 2 i ko zna sta

Izmedjuostalog dobro vjesalica rece moja stvar, ko posavjetuje fino donekle kao tempo da bi moglo biti problema sa pokretnim dijelovima, postujem i znam
Ali na kraju dana vjerujem da ce fino ispasti jer vozim majstorima i da farba i da presvlaci, a nisam uzeo platno za namjestaj i ljepilo pa da sam radim, niti sprej od 4 KM pa da farbam..
zigson

#96 Re: Presvlacenje neba

Post by zigson »

zigson wrote: 05/04/2020 10:52 Sta sam se ja govana najeo sa lakirerima/limarima to je nevjerovatno
Da se nadopunim, zaboravih napisati - a nisam cjepidlacio i pitao koliko je para i vremena pa su me opet naguzili momacki, tako da podrzavam javiera u jednu ruku.
Primjer, posao od 5 hiljada maraka a lik mi stavi fus prednji znak kojem se odguli onaj sloj nakon mjesec dana i korozira i lici na govno onda. A ima jos takvih primjera bruku, ne samo oko limarije i farbe nego i mehanike sto je jos tuznije..
kabal1337

#97 Re: Presvlacenje neba

Post by kabal1337 »

Ne znam koliki ti jr budzet ali mozes uzeti j opciju i da nadjes gti-a u dijelovima. Ima ih par na piku pa pitaj za cijenu.

I glupost nastavljati ovu pricu. Javi utiske kad zavrsis i tjt.
JavierBosnia

#98 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

Upravo :thumbup:
tempuser

#99 Re: Presvlacenje neba

Post by tempuser »

JavierBosnia wrote: 05/04/2020 11:27 Izmedjuostalog dobro vjesalica rece moja stvar, ko posavjetuje fino donekle kao tempo da bi moglo biti problema sa pokretnim dijelovima, postujem i znam
Ali na kraju dana vjerujem da ce fino ispasti jer vozim majstorima i da farba i da presvlaci, a nisam uzeo platno za namjestaj i ljepilo pa da sam radim, niti sprej od 4 KM pa da farbam..
Nekad sam skontao da ti imas godina zivota otprilike koliko ja ima godina za volanom pa ti pisem ne iz pakosti, nego iz najbolje namjere (cak sam ti dao jedan broj) jer smo svi koji volimo aute prosli kroz automobilisticka odrastanja pa i raznorazna farbanja plastika, pravljenje skuplljeg od jeftinijeh. U moje vrijeme nije bilo ni ebaya, ni tapetara, sve od dodatne opreme sto si mogao kupiti su bili navlaka za volan, 3. stop svjetlo, antena za krov i univerzalne triko presvlake pa je kucna radinost bila najcesca opcija.
Osim sto ti iz iskustva pisem da to farbanje tehnicki nije najbolje rjesenje, a objasnio sam ti zasto nikad nece to biti kaoo treba, tebi ce danas mozda biti dovolino da ti je na oko a la GTI, bez obzira na to sto je lose ispalo, ali moras voditi racuna da ces sutra nekome morati prodati taj auto, a osim sto farbana plastika otezava posao, pitanja koliko ce se tvoj ukus svidjeti musterijama. Zato je moj savjet, ako radis upgrade gledaj da to radis sa polovnim original ili bar sa zamjenskim dijelovima, ako ne sve onda sto vise mozes, a ne kokuz improvizacijama. Ne da ti kupac nece moci spustiti cijenu, nego bi na konto toga mogao traziti vise para, tj. vratiti dio investicije.
Last edited by tempuser on 05/04/2020 12:04, edited 1 time in total.
JavierBosnia

#100 Re: Presvlacenje neba

Post by JavierBosnia »

Svega sam ja to druze svjestan i hvala ti na tome, gledat cu da to ispadne sto bolje, a boze moj danas sutra kod prodaje auta smo svakako na gubitku

Radim ovo jer volim, zanima me i na kraju dana me ispunjava kad vidim rezultat moje zamisli
Svako dobro :thumbup:
Post Reply