Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#3026 Re: Raiffeisen banka

Post by alibaba_i_30_godina »

Ne znaju da koriste mobilni app. Nevjerovatno, ali to je u pitanju. Cak i ovi mladji.
fusion_ba

#3027 Re: Raiffeisen banka

Post by fusion_ba »

Dzontra_Volta wrote: 04/04/2020 00:07
fusion_ba wrote: 03/04/2020 19:29
Dzontra_Volta wrote: 03/04/2020 18:30 Ja ne znam kad sam zadnji put otišao na šalter banke, osim kad bih mijenjao pare. A i to odem u bilo koju banku. Ne znam šta ovi ljudi čekaju ovoliko!?
pa vjerovatno placaju racune
Pa ako se dosad nisu prebacili na internet plaćanje, onda bi valjda s koronom bilo krajnje vrijeme. Još RB daje besplatno do kraja godine.
Lako je to reci, ali stariji se uopste ne zanimaju za to, plus mnogi nemaju pojma ni sta je to ni kako koristiti. Mi koji koristimo internet placanje smo na nivou statisticke greske u poredjenju s ostalima
Dzontra_Volta

#3028 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Razumijem za starije. Ja na ovoj slici vidim mlađe ljude, a starijim je ionako (bio) zabranjen izlazak.
Mogu misliti u ponedjeljak redova za penzije.
dzipalo

#3029 Re: Raiffeisen banka

Post by dzipalo »

fusion_ba wrote: 04/04/2020 01:14
fusion_ba wrote: 03/04/2020 19:29

pa vjerovatno placaju racune
Pa ako se dosad nisu prebacili na internet plaćanje, onda bi valjda s koronom bilo krajnje vrijeme. Još RB daje besplatno do kraja godine.
Lako je to reci, ali stariji se uopste ne zanimaju za to, plus mnogi nemaju pojma ni sta je to ni kako koristiti. Mi koji koristimo internet placanje smo na nivou statisticke greske u poredjenju s ostalima
Meni je jasno da stariji ne mogu skontati internet bankarstvo i njima bih prepustio redove na salterima, ali ovi mladji mi nisu jasni, pa nije moguce da smo toliko nepismeni.
Mehemed
Vozim: automobil

#3030 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Vjeruj da smo nepismeniji nego što misliš. Kada vidim nivo idiotizma na facebooku sve mi je jasno šta sve dijele i kakve gluposti dijele. Šalje ti poruku u kojoj kaže da je facebook pretrpan bla bla i da trebaš poslati ovu poruku prema x osoba da bi ti ostao profil, u protivnom će biti obrisan zbog prenapunjenosti :shock: :shock: :shock: i još je tu raznih objava raznih očigledno fake vijesti. To većinom dijele osobe od 20 do 35 godina koje ja smatram mlađom populacijom koje bi trebale da imaju veoma dobro znanje o tehnologiji i korištenju iste.
iceman ze

#3031 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Morate ih razumjeti shisha barovi pozatvarani, tresu se ruke, valja cuhati po app.. :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#3032 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

To je to, šiša mentalitet i ona muzika što ispire mozak. Znaju ući na instagram i baciti story, i to je to. :lol: :lol: :lol:
zippoo87

#3033 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

Mehemed wrote: 04/04/2020 16:05 To je to, šiša mentalitet i ona muzika što ispire mozak. Znaju ući na instagram i baciti story, i to je to. :lol: :lol: :lol:
i glasati za SDA...jer ako ne glasas za SDA,munafik si i cafir i sta sve ne
:lol:
tap3ah75

#3034 Re: Raiffeisen banka

Post by tap3ah75 »

Je li istina da je poskupilo vođenje običnog računa sa 2 na 4 KM?
zippoo87

#3035 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

tap3ah75 wrote: 04/04/2020 23:44 Je li istina da je poskupilo vođenje običnog računa sa 2 na 4 KM?
nemam tu informaciju ali meni su neki novi harac dodali prije 4 dana
placao sam 4 KM do sada i sada uveli neku novu naknadu od 0,60 KM...imas sliku koju sam postavio na prethodnoj stranici
daario naharis

#3036 Re: Raiffeisen banka

Post by daario naharis »

Moze li mi neko odgovoriti odgovoriti na sljedecu situaciju?

Prije godinu dana sam izvadio kreditnu karticu koja vazi do 2023. Kada sam predavao zahtjev, u tom trenutku sam imao ugovor na godinu dana. U januaru sam dobio ugovor za stalno.

Vjerujem da sada postoji neki rok vazenja limita (pretpostavljam na godinu dana od trenutka izdavanje karticu, tj. do kraja vazenja ugovora na posla u tom trenutku).

Da li se trebam zabrinuti da ne traze pare koje dugujem, buduci da planiram nastaviti koristiti kartidu dalje?
dobar osjecaj

#3037 Re: Raiffeisen banka

Post by dobar osjecaj »

@daario naharis
U drugoj banci gdje imam račun godinama, limit koji je odobren prvi put kad sam imala kratkoročni ugovor o zaposlenju nikada nije mijenjan, ukinut ili naprasno blokiran. U jednom trenutku, nakon što godinama nije postojala nikakva godišnja taksa za mogućnost korištenja limita, obavijestili su sve korisnike da datumom isticanja godine u odnosu na datum kad je odobren prvi limit uvode naplatu za automatsko produženje limita u nekom iznosu do 5 KM i ostavili mogućnost da se do tog datuma svake godine otkaže korištenje prava na limit.
Kolege koji imaju račune s odobrenim limitom u RF i Unicredit banci su mi se u više navrata tokom godina žalili da im je u jako teškim trenucima kad su računali na taj limit, istekom godine nakon odobrenja, limit bez najave ukinut i da su se našli u nezgodnoj finansijskoj situaciji. Morali su ići lično u banku da podnesu zahtjev za ponovno odobrenje korištenja limita uz donošenje neophodnih dokumenata. Provjeri obavezno s bankom prije nego što istekne taj period da izbjegneš takav scenario.
iceman ze

#3038 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Ima li gdje mail od poslovnice Novo Sarajevo? Thx
Dzontra_Volta

#3039 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

daario naharis wrote: 08/04/2020 14:00 Moze li mi neko odgovoriti odgovoriti na sljedecu situaciju?

Prije godinu dana sam izvadio kreditnu karticu koja vazi do 2023. Kada sam predavao zahtjev, u tom trenutku sam imao ugovor na godinu dana. U januaru sam dobio ugovor za stalno.

Vjerujem da sada postoji neki rok vazenja limita (pretpostavljam na godinu dana od trenutka izdavanje karticu, tj. do kraja vazenja ugovora na posla u tom trenutku).

Da li se trebam zabrinuti da ne traze pare koje dugujem, buduci da planiram nastaviti koristiti kartidu dalje?
Koliko ja znam, svakih 6 mjeseci se revidira prekoračenje. Ako primaš redovno platu, automatski se obnavlja limit, u vrijednosti jedne ili dvije prosječne plate koju primaš u tom periodu od 6 mjeseci.
Ako ne primaš platu, automatski ti ga ukinu.
Važenje kartice nije povezano sa limitom.
Dzontra_Volta

#3040 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Je li neko uspio aktivirati neku uslugu banke, a da nije morao otići u poslovnicu, ovih dana kad hara ova korona?
Instalirao ovu OPA app pa na kraju traži da se ode potpisati u banku. Sad još sa ovom frkom oko podizanja penzija, nešto mi ne pada na pamet da se gužvam po poslovnicama.
perfect_guy

#3041 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

Dzontra_Volta wrote: 08/04/2020 21:13 Je li neko uspio aktivirati neku uslugu banke, a da nije morao otići u poslovnicu, ovih dana kad hara ova korona?
Instalirao ovu OPA app pa na kraju traži da se ode potpisati u banku. Sad još sa ovom frkom oko podizanja penzija, nešto mi ne pada na pamet da se gužvam po poslovnicama.
kako si uspio sa OPA? meni ličnu nikako da privati, nemam odgovora od podrške
Del_Boy1

#3042 Re: Raiffeisen banka

Post by Del_Boy1 »

Dzontra_Volta wrote: 08/04/2020 21:10
daario naharis wrote: 08/04/2020 14:00 Moze li mi neko odgovoriti odgovoriti na sljedecu situaciju?

Koliko ja znam, svakih 6 mjeseci se revidira prekoračenje. Ako primaš redovno platu, automatski se obnavlja limit, u vrijednosti jedne ili dvije prosječne plate koju primaš u tom periodu od 6 mjeseci.
Ako ne primaš platu, automatski ti ga ukinu.
Važenje kartice nije povezano sa limitom.
Ako sam ja dobro shvatio on pita za limit na kreditnoj kartici, (vjerovatno shoping kartica) a ne za dopušteno prekoračenje po tekućem računu.
drndalo

#3043 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Dzontra_Volta wrote: 08/04/2020 21:13 Je li neko uspio aktivirati neku uslugu banke, a da nije morao otići u poslovnicu, ovih dana kad hara ova korona?
Ja aktivirao ovu besplatnu app za m bankarstvo. Radi. Rekli mi za ugovor da naletim kad se smiri. Zasad mi to ne pada na pamet.
Hakiz

#3044 Re: Raiffeisen banka

Post by Hakiz »

dzipalo wrote: 04/04/2020 09:08
Meni je jasno da stariji ne mogu skontati internet bankarstvo i njima bih prepustio redove na salterima, ali ovi mladji mi nisu jasni, pa nije moguce da smo toliko nepismeni.
Nije stvar u nepismenosti. Nego što ne vide korist ili im korist ne poravdava negatinosti.

Osim šrto je to još jedna usluga koju plaćaju, i što i plaćanjem na taj način opet plaćaju proviziju na svaki račun koji plate, to je još jedna stvar za koju moraju pamtiti lozinke, paziti na kompjutere, davati osjetljive lične podatke da kolaju bespućima interneta itd.

Meni jedna djevočica u banci kaže "Ne morate brinuti, naši kompjuteri su sigurni, nemaju viruse, keyloggere, trojance itd". Kažem ja njoj "Vjerujem da su vaši kompjuteri sigurni, ali brine me moj..."
zrakomlat

#3045 Re: Raiffeisen banka

Post by zrakomlat »

Ne.

Ja sam uzeo kod njih kreditnu karticu nekad 2011-2012, ugovor na neodređeno bio. Od tada promjenio 4 posla, ugovor ovakav, ugovor onakav, na zadnjem poslu tek ugasio tu karticu. Skoro cijelo to vrijeme sam platu primao na drugoj banci, dakle, uopšte nisu znali radim li igdje i imam li primanja.

Samo plaćaj obaveze do 20.u mjesecu i nemaš brige. Njima je u interesu da si stalno u minusu a da uredno vraćaš, tako da neće tražiti da im napuniš karticu, jer kad je puna, ne plaćaš nikakvu kamatu.
dzipalo

#3046 Re: Raiffeisen banka

Post by dzipalo »

Hakiz wrote: 08/04/2020 22:41
dzipalo wrote: 04/04/2020 09:08

Nije stvar u nepismenosti. Nego što ne vide korist ili im korist ne poravdava negatinosti.

Osim šrto je to još jedna usluga koju plaćaju, i što i plaćanjem na taj način opet plaćaju proviziju na svaki račun koji plate, to je još jedna stvar za koju moraju pamtiti lozinke, paziti na kompjutere, davati osjetljive lične podatke da kolaju bespućima interneta itd.

Meni jedna djevočica u banci kaže "Ne morate brinuti, naši kompjuteri su sigurni, nemaju viruse, keyloggere, trojance itd". Kažem ja njoj "Vjerujem da su vaši kompjuteri sigurni, ali brine me moj..."
Ima smisla, ljudi ne cijene svoje vrijeme. Radije ce cekati u redu sat vremena nego platiti 60kf uplatu preko mobilnog bankarstva.
numizmatic

#3047 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

zubi wrote: 17/03/2020 09:02
Dzontra_Volta wrote: 17/03/2020 07:08
Almir_ wrote: 16/03/2020 21:54 Da li u Klasik paketu placate 3,99 za paket + vodjenje racuna 1,99.
Il je to sve ukupno 3,99 km sa vodjenjem racuna.
Za 3,99 imaš vođenje računa, debitnu karticu i mobilno bankarstvo.
Za 5,99 se na ovo gore dodaje i internet bankarstvo i one neke pogodnosti tipa zdravstveno osiguranje i sl.
Za 9,99 dobijaš još i kreditnu karticu.
Čini mi se da uz osnovni račun, paketi pokrivaju i vođenje dodatnog računa na štednoj knjižici i deviznog računa.
Nije tacno. Za 3,99 (klasik paket) imas i internet bankarstvo i mobilno, ne pricam na pamet, ja ga imam.
:?

ja plaćam mjesečno 9,99, nemam nikakvo internet bankarstvo?
dobar osjecaj

#3048 Re: Raiffeisen banka

Post by dobar osjecaj »

dzipalo wrote: 09/04/2020 09:54 Ima smisla, ljudi ne cijene svoje vrijeme. Radije ce cekati u redu sat vremena nego platiti 60kf uplatu preko mobilnog bankarstva.
Ranijih godina kad sam imala puno više vremena, bilo mi je ok prošetati do svih službi i platiti račune. Gledala bih vrijeme kad nisu gužve i to mi je bio ok način plaćanja računa. Uvijek sam uživala puno pješačiti i posmatrati ljude i to je tada bilo ok. Vremenom sam ili ja izgubila strpljenje ili su usluge plaćanja na šalterima postale toliko spore i tegobne da sam rado prešla na e bankarstvo i provizija od 60 feninga po računu mi ne znači ništa.
channel10

#3049 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Mislim da su.provizije velike jer svakako ti vec svaki mjesec naplate po 3-4 KM za tu uslugu i knda ti uzimaju 60pf za klik. To je malo je reci previse. Razumio bih da je 20-30pf ali 60 je previse. Zar nije dovoljno sto ti na.mjesecnoj bazi vec uzimaju tolike pare?

I sto je najgore, nece puno cekati i u roku od godine dvije ce to skociti i na marku po racunu, umjesto da ide nize...Ovo je luda drzava sa jos ludjim narodom..
zubi

#3050 Re: Raiffeisen banka

Post by zubi »

numizmatic wrote: 09/04/2020 10:15
zubi wrote: 17/03/2020 09:02
Dzontra_Volta wrote: 17/03/2020 07:08

Za 3,99 imaš vođenje računa, debitnu karticu i mobilno bankarstvo.
Za 5,99 se na ovo gore dodaje i internet bankarstvo i one neke pogodnosti tipa zdravstveno osiguranje i sl.
Za 9,99 dobijaš još i kreditnu karticu.
Čini mi se da uz osnovni račun, paketi pokrivaju i vođenje dodatnog računa na štednoj knjižici i deviznog računa.
Nije tacno. Za 3,99 (klasik paket) imas i internet bankarstvo i mobilno, ne pricam na pamet, ja ga imam.
:?

ja plaćam mjesečno 9,99, nemam nikakvo internet bankarstvo?
Trazi i dobices, moras otici u poslovnicu i podnijeti zahtjeva da ti ga aktiviraju... Dodose mozda sad moze i telefonom, nazovi banku i pitaj, oni ce ti sve reci...
Post Reply