Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naravno da nisu trajno rjesenje. Naravno da ce se poceti koristiti drugi vidovi zastite. Jos ih nema. Zato karanten. Ne kao trajno rjesenje, nego kao trenutno jedino uz mjere higijene.
A kad dodju vakcine, doci ce i antivaxx tipovi..ah...
Kakav ba karanten? Mjesec, dva, godinu, do kada?!
Dohavizajte se.
Kako nema drugih hidkva zaštite?
A šta su maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju?!
Isto k'o kurton za HIV.
Popratna pomocna sredstva.
Sami nisu dovoljni, jer je mogucnosti za zarazu previse.
Mozda u jednom malom mjestu u bosni moze, ali u jednom u-bahnu u becu ili njujorskom metrou bogami nije dovoljno.
Ko sto te ni "kurton" u potpunosti ne cuva od HIVa.
Dohavizaj se sam.
Kad dodju testovi pouzdani na antitijela moze se krenuti dalje.
Naravno da nas kurton ne štiti 100% od HIV, ali nas štiti dovoljno da "guzimo", bar tako pričaju ovi što su to probali.
Život će se nastaviti i bez pouzdanih testova na antitjela, mora.
Mora, a i tada ce se javiti oni koji ce reci da je drzavi para draza od zivota gradjana. Da zrtvuju ljude za kapitalizam.
Kako god okrenes- neko ce kritikovati.
Ove sto su "placeni da znaju "..ko da je znanje iz kristalne kugle, a ne nesto statistike i procjene.
Bloo wrote: ↑04/04/2020 11:55
Awesome.
I ja npr. nemam simptome ali sam prenosilac. I odem kod roditelja penzionera koji su jako rizicna kategorija. I kakvo je rjesenje za ovo?
Bez simptoma teško da ćeš uspjeti prenijeti virus. Ne kašlješ, ne kišeš, jedino poljupcem nekim. Opet, i onaj pop pet dana normalno živio sa ženom i djecom, on zaražen, oni negativni. Rješenje je biti oprezniji u kontaktu sa rizičnim kategorijama u doba bilo koje viroze.
Opcine Ravno i Kupres dobile preko milion KM pomoci a obe broje oko 10000 stanovnika - a jedan Bihac 224 hiljade Km pomoci...
Ko ne vidi ovdje sta HDZ na celu sa onom ku**etinom Milicevickom radi - slijepac je...
Ovo je skandalozno!!!
Da se jos jednom vidi! Ovo ne smije proci nezapazeno!!! Nevjerovatno u kakvoj drzavi zivimo
Evo nek se još jednom vidi, to je ta ugrozenost promicatelja europskih vrijednosti i UZP ideologije, fasisti kamenjarski.......
Jedno Visoko dobilo 40 000 KM cini mi se......koje ima oko 46 000 stanovnika....
Opcine Ravno i Kupres dobile preko milion KM pomoci a obe broje oko 10000 stanovnika - a jedan Bihac 224 hiljade Km pomoci...
Ko ne vidi ovdje sta HDZ na celu sa onom ku**etinom Milicevickom radi - slijepac je...
Ovo je skandalozno!!!
Da se jos jednom vidi! Ovo ne smije proci nezapazeno!!! Nevjerovatno u kakvoj drzavi zivimo
Evo nek se još jednom vidi, to je ta ugrozenost promicatelja europskih vrijednosti i UZP ideologije, fasisti kamenjarski.......
Jedno Visoko dobilo 40 000 KM cini mi se......koje ima oko 46 000 stanovnika....
Link?
Zenica sa 130 000 stanovnika dobila krompir, a Listica kazu 500 tisuca! Isto je Zenica dobila i kad su se dijelile pare za bolnice itd.. Znaci daju kurac, ali na kraju ce dobiti kurchinu.. Samo dok dodje vrijeme izbora......
Ovo je skandalozno!!!
Dzaba opet smradovima nista ne pomaze, kod njih je dole u Hercegovini najgora situacija, pogotovo opstine Citluk, Siroki, Capljina...
Plus da ne govorim da smo mi radi ovakvih stvari sami sebi krivi - nismo smjeli ovim fasistickim smradovima predati ministarstvo finansija ... HDZ je na celu ministarstva finansija vec 15-20 godina...
Link?
Zenica sa 130 000 stanovnika dobila krompir, a Listica kazu 500 tisuca! Isto je Zenica dobila i kad su se dijelile pare za bolnice itd.. Znaci daju kurac, ali na kraju ce dobiti kurchinu.. Samo dok dodje vrijeme izbora......
Kao sto rekoh, lijepo bi to bilo potkrijepiti nekim konkretnim podacima...
prema CIA statistici, stopa smrtnosti u našoj zemlji je 2018. iznosila 10/1000 što znači da je te godine u BIH svakodnevno umiralo oko 90 ljudi.
Prema CIA statistici najveću stopu smrtnosti u regionu ima Srbija, nešto više od 13/1000.
Tkđ. u srbiji je te 2018. umrlo 101 655 ljudi što znači da je te godine tamo umiralo svakodnevno oko 275 osoba.
Prema istoj statistici Hrvatska ima stopu smrtnosti 12.4/100 a te 2018. godine je u hrvatskoj umrlo 52 706 osoba što znači da je svakodnevno umiralo 145 osoba.
U španiji koja je jedna od najpogođenijih covidom19 , 2018 . godine (kada nije bilo covida19), dnevno je umiralo 1170 ljudi.
Kao sto rekoh, lijepo bi to bilo potkrijepiti nekim konkretnim podacima...
Idi dole na pdf centralna Bosna i tema Zenica. Imas tu spisak ko je koliko dobio.
edit: koliko vidim, spiskove je izbacio Semsudin Mehmedovic na nekoj svojoj stranici (dal FB ili nesto drugo, ne znam)...
Last edited by channel10 on 04/04/2020 13:12, edited 1 time in total.
dale cooper wrote: ↑04/04/2020 01:19
Zato što su se ovi naši izbezumili znajući da nisu dorasli ovakvim situacijama pa su panično krenuli prepisivati najžešće mjere iz susjedstva.
I sreća je što smo šupak ovog dijela Evrope pa nema toliko masivne turističke i druge posjećenosti kao što to ima bilo koja razvijenija
evropska zemlja.
A ko je to dorastao, ne braneci vjere fadilima i solacima? Sasvim je realno bilo ocekivati da se popickaraju oko nadleznosti i da ode sve u mp3.
A sa preko milion ljudi u dijaspori i turizmom koji se svake godine uvecavao ne slazem se da nema masivne turisticke posjecenosti.
Pa složićeš se da nismo ni Italija ni Španija po tom pitanju.
Neće pa hoće, ili pak ova dvojica hoće a neće establišment?
- Juče su USA i GB odbile prijedlog ruske rezolucije o zajedničkoj borbi protiv koronavirusa a sada Trump i Macron traže sastanak pet stalnih članica SB/VS UN na istu temu:
Trump i Macron traže sastanak pet članica Vijeća sigurnosti UN-a zbog pandemije
Američki i francuski predsjednik Donald Trump i Emmanuel Macron razgovarali su o sazivanju sastanka pet stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda radi rasprave o većoj saradnji u borbi protiv koronavirusa, objavila je Bijela kuća.