jos pitas ... jarane nisi ti nikako dobar , procitaj sta si napisaoPoint. wrote: ↑04/04/2020 10:13Zašto?GAU8 wrote: ↑04/04/2020 09:58Ti nisi dobar.Point. wrote: ↑04/04/2020 09:06 Kada ovo sve prođe, a hoće, ostatak svijeta bi trebao da tuži Kinu i kineske vlasti za masovna ubistva, zločin protiv čovječnosti i ekonomski kolaps. Naplatiti im za sve i jednu žrtvu ovog njihovog smrdljivog virusa. Pa ti inkompetenti idioti su 40 dana potračili na ušutkavanje ljekara, okretanja glave od nadolazećeg problema i laganja da se virus ne širi sa čovjeka na čovjeka.
Ovo se moglo suzbiti u samom početku, bez daljnjeg širenja van Wuhana, samo da su idioti ozbiljno shvatili problem. Umjesto toga oni su se pravili da to nije ništa, slali horde svojih ušljivih zaraženih turista po svijetu i onda fol reagovali i pokušavali da impresuju svijet svojim mjerama. Jebem li im mamicu svima. Zid i samo zid veličine iz onog filma Lord of the Rings izgraditi oko čitave Kine pa nek tamo rade i žderu šta hoće.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- mO k3
#17526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#17527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bolje pitanje je zasto je dozvoljen rad salterima za naplatu racuna, a zabranjen je rad frizerima. Uz postivanje higijenskih mjera puno je manja sansa da se zarazis u frizerskom nego dok cekas u redu da platis rezije..
- Ironmen
#17528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo nije moj stav nego izjava Trumpa....GAU8 wrote: ↑04/04/2020 10:00Veze vi nemateIronmen wrote: ↑04/04/2020 09:14Pa najavio je sam Trump do 12 aprila su blokade posle toga vraca sve u normalu ko prezivi prezivi, rekao je da ce biti vise mrtvih od gladi nego od corone ako ove odredbe potraju duze...Kikibombona wrote: ↑04/04/2020 00:27 Cini se da ovo Amerikanci ne mogu zaustaviti. 30 000 za jedan dan.![]()
Mozda je najbolje da puste i cuvaju ekonomiju... Kao sto kaze Tramp, umrijet ce 200 000 ljudi ali ce koliko-toliko sacuvati ekonomiju.
- Point.
#17529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta sam napisao? Da je zakašnjela reakcija kineskih vlasti dovela do globalne pandemije? Ds su mogli ovo suzbiti na početku, kao onomad Sars, da su imali imalo pameti umjesto da su potrošili dragocjeno vrijeme u ušutkavanju ljekara i laganju? Hajde, prosvijetli me, šta sam to napisao da se zgrožavaš toliko?
-
Naslovnica
#17530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam prije nekoliko godina fasovao nekakvu infekciju vlasišta koja mi još uvijek traje. Nekada se pojača, pa se smanji, i tako u krug. Nema koji šampon nisam koristio, nije pomoglo. Išao kod dermatologa, izašao razočaran, nikakvi rezultati. Kosa mi se tu prorijedila, čest svrbi, ma baš fuj.
A sve od frizera, 100%.
Niko ne dezinfikuje pribor, bar ja nisam primijetio. Isti češalj, iste makaze, ista mašinica - na stotine ljudi.
- Djipalo-Junuz
#17531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ista. Jebo rusku bagru! Rusija je svakako izvor ogromne vecine problema u svijetu. Od Balkana do Bliskog istoka. Jebli su nas u ratu, jebu nas i sada. Nije dovoljno?salik79 wrote: ↑03/04/2020 21:35A americkih i britanskih, kao, nije?!Djipalo-Junuz wrote: ↑03/04/2020 21:06Jebo ruse. Dovoljno je njihovih sranja u svijetu.Challenger_ wrote: ↑03/04/2020 20:23 Blokirana ruska rezolucija u UN o zajedničkoj borbi protiv pandemije.
LINK
![]()
A, da je bilo obratno, da su ovi predlozili, a Rusi blokirali, kakva bi reakcija bila?
-
freelancerBIH
#17532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bokte gledam jutros raspored pomoci FBih opstinama ponedinacno..
Opcine Ravno i Kupres dobile preko milion KM pomoci a obe broje oko 10000 stanovnika - a jedan Bihac 224 hiljade Km pomoci...
Ko ne vidi ovdje sta HDZ na celu sa onom ku**etinom Milicevickom radi - slijepac je...
Ovo je skandalozno!!!

Opcine Ravno i Kupres dobile preko milion KM pomoci a obe broje oko 10000 stanovnika - a jedan Bihac 224 hiljade Km pomoci...
Ko ne vidi ovdje sta HDZ na celu sa onom ku**etinom Milicevickom radi - slijepac je...
Ovo je skandalozno!!!
-
ime_kojeg_nema
#17533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je bilo u periodu decembar-januar. Utakmica Atalanta - Valencia se igrala 19. februara, karneval u Nju Orleansu 26. februara, proslava Dana zena u Madridu 8. marta itd. Da ne govorimo sta su likovi kao Trump, Boris Johnson i gomila drugih govorili do prije samo desetak dana kada se vec sve jako dobro zna od polovine januara. Sta ih je sve sprijecavalo da se adekvatno pripreme i sta mnoge sprijecava i dalje? Hoce li i Svedjanima biti krivi Kinezi?Point. wrote: ↑04/04/2020 09:06 Kada ovo sve prođe, a hoće, ostatak svijeta bi trebao da tuži Kinu i kineske vlasti za masovna ubistva, zločin protiv čovječnosti i ekonomski kolaps. Naplatiti im za sve i jednu žrtvu ovog njihovog smrdljivog virusa. Pa ti inkompetenti idioti su 40 dana potračili na ušutkavanje ljekara, okretanja glave od nadolazećeg problema i laganja da se virus ne širi sa čovjeka na čovjeka.
Ovo se moglo suzbiti u samom početku, bez daljnjeg širenja van Wuhana, samo da su idioti ozbiljno shvatili problem. Umjesto toga oni su se pravili da to nije ništa, slali horde svojih ušljivih zaraženih turista po svijetu i onda fol reagovali i pokušavali da impresuju svijet svojim mjerama. Jebem li im mamicu svima. Zid i samo zid veličine iz onog filma Lord of the Rings izgraditi oko čitave Kine pa nek tamo rade i žderu šta hoće.
- GAU8
#17534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Djipalo-Junuz
#17535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa onda bi svi trebali tuziti i svoje vlade jer su u pocetku svi relativizirali corona virus i smatrali da je to obicna gripa, a gledaj danas, USA maltene ne moze ni izbrojati mrtve, cijeli svjet je zatvoren.Point. wrote: ↑04/04/2020 09:06 Kada ovo sve prođe, a hoće, ostatak svijeta bi trebao da tuži Kinu i kineske vlasti za masovna ubistva, zločin protiv čovječnosti i ekonomski kolaps. Naplatiti im za sve i jednu žrtvu ovog njihovog smrdljivog virusa. Pa ti inkompetenti idioti su 40 dana potračili na ušutkavanje ljekara, okretanja glave od nadolazećeg problema i laganja da se virus ne širi sa čovjeka na čovjeka.
Iskreno se nadam da se samo salis.pustopoljina wrote: ↑04/04/2020 08:28Samo sto koronu dobijes stojeci u redu cekajuci na kasi...a dijabetes i srcani udar pravis sam polako kroz godine. niko te ne moze zaraziti ni dijabetesom, ni srcanim udarom.Nivelacija wrote: ↑03/04/2020 23:55 Realno kada kazes umrlo 50 000 od korone i napravis brojač to izgleda strahovito, napravi brojač za srčane udare bilo bi 4-5 miliona u isto vrijeme kao ovih 50 k i niko ne bi od straha smio disati i dignuti kilu tereta.
- darius_maximus
#17536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj mi reći?Diwan wrote: ↑04/04/2020 09:10 Recimo, ovaj lik je ko neki stručnjak, au stvari nema blage veze šta se dešava oko njega, Živi u zatvorenom mentalnom isprogramiranom sklopu i svijetu. Kaže:
Haračić: Potreba za teorijama zavjere je odbrambeni mehanizam
Upravo je suprotono - večina svijeta je isprogramirana življenjem koji živi i koje ih je oblikovala sa svim mainstream stvarima. Pored toga, ili nosa, ne vide dalje, pa im sve ovo žto nazivaju teorijama zavjere dođe kao jedan težak teret n koji nisu pripremljeni, pa radije skreću glavu od toga i negiraju, jer im to ruši njihovu uljuljkanost i povjerenje, vjerovanje u istinitost života i i življenja kojem su svjedočili i kome su dali sebe.
Tako da je stvar upravo suprotna od onoga šta ovaj lik priča - vjerovanje u ono što nam sistem pruža i daje je odbrambeni mehanizam, jer tamo nema nekih zlih ljudi koji nam žele nauditi itd. Bakir se brine o nama![]()
Većina ljudi živi život brinući se o svakodnevnim stvarima i svojim najbližima?
Ne bave se filozofijom i teoretisanjima?
Prosto nevjerovatno, kakvi debili...
Inače, što se teorija zavjera tiče, moje lično mišljenje je da bi čovjek u današnje doba trebao biti svjestan potencijalne štete koju može nanijeti.
Teorije zavjere o npr. tome jesmo li sletili na mjesec i je li Oswald stvarno ubio Kennedya su zanimljive i mogu se pretočiti u zanimljivu seriju i film, bez većih dugoročnih posljedica.
Teorija zavjere o npr. tome da nas neko želi ubiti ili kontrolisati vakcinama je jako opasna, jer može direktno naštetiti zdravlju ljudi.
Isto tako, teorija zavjere o tome da je Covid-19 samo gripa, da je ovo neko izmislio, itd. može biti jako opasna u ovom trenutku, jer će isti ovi mainstream ljudi na koje si se gore posrao stvarno povjerovati da je to samo gripa i neko će platiti glavom.
Nažalost, mediji koji guraju ove teorije su protuteža medijima koji guraju paniku, a oboje to rade zbog para i gledanosti/čitanosti.
Ljudi su zaboravili da njihove radnje imaju uticaj na svakodnevni život ljudi izvan njihova četiri zida.
-
laik1981
#17537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da bi mogao sa sigurnoscu reci da je to do frizera trebao bi ti puno veci uzorak ljudi koji su dobili isti problem kod tog frizera.. Ima neodgovornih u svim bransama.. Takvom se zovne sanitarna inspekcija. Ne smije se generalizovati. Vecina skolovanih frizera je naucila da je neophodno dezinficirati alat. Vecina ih ima i onaj uredjaj u kojem svaku vece dezinficiraju alat.. Bilo je i pekara i restorana gdje su se ljudi masovno trovali pa ne treba i ostale koji rade po ps-u trpati u kos sa njima, trgovina gdje brisu rokove trajanja i prodaju te proizvode, kafica gdje samo saperu koristene case. Peksine i idiote izbjegavati u sirokom luku, u svim bransama..Naslovnica wrote: ↑04/04/2020 10:24Ja sam prije nekoliko godina fasovao nekakvu infekciju vlasišta koja mi još uvijek traje. Nekada se pojača, pa se smanji, i tako u krug. Nema koji šampon nisam koristio, nije pomoglo. Išao kod dermatologa, izašao razočaran, nikakvi rezultati. Kosa mi se tu prorijedila, čest svrbi, ma baš fuj.
A sve od frizera, 100%.
Niko ne dezinfikuje pribor, bar ja nisam primijetio. Isti češalj, iste makaze, ista mašinica - na stotine ljudi.
Samo nije to razlog sto se frizerima zabranio rad.. Zabranio se rad zbog bliskog kontakta.. U Bosmalu normalno radi call centar gdje se 50 ljudi trlja ramenima u jednom prostoru.. Mjere zabrana obavljanja djelatnosti su diskriminirajuce i pune nelogicnosti.. Svi mogu raditi uz pojacane higijenske mjere i pojacanu organizaciju termina.. Ovako se samo hiljadama ljudi izbio hljeb iz ruku.. Nije problem ni sto se zabranio ako tako mora, vec sto je drzava pustila da ti ljudi zive bez da ih je i najmanje zastitila i stala iza njih, a godinama naplacuju razne prevelike harace i od poslodavaca i od radnika..
-
Naslovnica
#17538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam i zadnjih nekoliko godina bio u 5-6 različitih salona, nigdje nisam vidio tu opermu za dezinfikciju.
-
Korisničkoime
#17539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
700.000 KM KupresfreelancerBIH wrote: ↑04/04/2020 10:30 Bokte gledam jutros raspored pomoci FBih opstinama ponedinacno..
Ovo je skandalozno!!!![]()
![]()
0 KM Gradacac, Srebrenik, Olovo, Tesanj itd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva dezinfekcija, samo cetkom predje preko masinice.
- salik79
#17541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada si ti rodjen?! Niko nas nije jebo k'o Britanci i Francuzi. Rusi su tada bili zabavljeni sami sa sobom... A sada nas jebu upravo da bi kontrirali ovim gore navedenim licemjerima, koji kontriraju njima, cak i kada su ove stvari u pitanju. Imaju historiju kontriranja jednih drugima. Jedino kada su se slozili je bilo o uvodjenju embarga na naoruzanje, koji su predlozili upravo gore navedeni licemjeri, zbog cega smo goloruki docekali agresiju.Djipalo-Junuz wrote: ↑04/04/2020 10:30Ista. Jebo rusku bagru! Rusija je svakako izvor ogromne vecine problema u svijetu. Od Balkana do Bliskog istoka. Jebli su nas u ratu, jebu nas i sada. Nije dovoljno?
Gore navedeni licemjeri su izglasali i "sigurnosne zone", sa svim sto je to podrazumijevalo, i na pladnju predali Srebrenicu cetaljima. Rusi s time veze nisu imali...
-
laik1981
#17542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi mozda vidio ali tu spravicu posjeduje vecina frizerskih koji drze do sebe.. Izgleda onako ko friteza. Nije to nista skupo. Pa moj brico, koji nije nikakav poznati, ima to i svaku vece kada zavrsi sa radnim vremenom ubaci alat i izvadi ga sutra kada dodje na posao, sapere cesalj i makaze posle svake musterije. I opet ako si peh postoji sansa da dobijes neki problem. Mozes i u apoteku otici i pokupiti neku bakteriju.. Rizici od nepredvidjenih stvari se ne mogu svesti na nulu..Naslovnica wrote: ↑04/04/2020 10:55 Ja sam i zadnjih nekoliko godina bio u 5-6 različitih salona, nigdje nisam vidio tu opermu za dezinfikciju.
Pa kako ce druze dezinficirati masinicu? Spaliti je brenerom jedino.. Ako te strah prljavstine onda operes kosu posle sisanja.. Mogucnost nekog problema ne moze biti svedena na nulu.. Kada bi tako razmisljali onda ne bi smjeli iz kuce izaci. Zivjeli bi pod staklenim zvonima.
- Bloo
- Globalna šefica
#17543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Oi!salik79 wrote: ↑04/04/2020 11:03Kada si ti rodjen?! Niko nas nije jebo k'o Britanci i Francuzi. Rusi su tada bili zabavljeni sami sa sobom... A sada nas jebu upravo da bi kontrirali ovim gore navedenim licemjerima, koji kontriraju njima, cak i kada su ove stvari u pitanju. Imaju historiju kontriranja jednih drugima. Jedino kada su se slozili je bilo o uvodjenju embarga na naoruzanje, koji su predlozili upravo gore navedeni licemjeri, zbog cega smo goloruki docekali agresiju.Djipalo-Junuz wrote: ↑04/04/2020 10:30Ista. Jebo rusku bagru! Rusija je svakako izvor ogromne vecine problema u svijetu. Od Balkana do Bliskog istoka. Jebli su nas u ratu, jebu nas i sada. Nije dovoljno?
Gore navedeni licemjeri su izglasali i "sigurnosne zone", sa svim sto je to podrazumijevalo, i na pladnju predali Srebrenicu cetaljima. Rusi s time veze nisu imali...
Kisindzeri...Politika je na drugom PF-u.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta sam ja rekao za ovu priču na ovim temama?salik79 wrote: ↑04/04/2020 11:03Kada si ti rodjen?! Niko nas nije jebo k'o Britanci i Francuzi. Rusi su tada bili zabavljeni sami sa sobom... A sada nas jebu upravo da bi kontrirali ovim gore navedenim licemjerima, koji kontriraju njima, cak i kada su ove stvari u pitanju. Imaju historiju kontriranja jednih drugima. Jedino kada su se slozili je bilo o uvodjenju embarga na naoruzanje, koji su predlozili upravo gore navedeni licemjeri, zbog cega smo goloruki docekali agresiju.Djipalo-Junuz wrote: ↑04/04/2020 10:30Ista. Jebo rusku bagru! Rusija je svakako izvor ogromne vecine problema u svijetu. Od Balkana do Bliskog istoka. Jebli su nas u ratu, jebu nas i sada. Nije dovoljno?
- GAU8
#17545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka čast. Obični ljudi su znali šta nas čeka, a kreten Trump tvrdi da uprkos CIA-i i NSA-i oni jadni vjerovali Kini kako nije tako strašno. Uozbiljite se svi koji prozivate na linč Kine.ime_kojeg_nema wrote: ↑04/04/2020 10:31To je bilo u periodu decembar-januar. Utakmica Atalanta - Valencia se igrala 19. februara, karneval u Nju Orleansu 26. februara, proslava Dana zena u Madridu 8. marta itd. Da ne govorimo sta su likovi kao Trump, Boris Johnson i gomila drugih govorili do prije samo desetak dana kada se vec sve jako dobro zna od polovine januara. Sta ih je sve sprijecavalo da se adekvatno pripreme i sta mnoge sprijecava i dalje? Hoce li i Svedjanima biti krivi Kinezi?Point. wrote: ↑04/04/2020 09:06 Kada ovo sve prođe, a hoće, ostatak svijeta bi trebao da tuži Kinu i kineske vlasti za masovna ubistva, zločin protiv čovječnosti i ekonomski kolaps. Naplatiti im za sve i jednu žrtvu ovog njihovog smrdljivog virusa. Pa ti inkompetenti idioti su 40 dana potračili na ušutkavanje ljekara, okretanja glave od nadolazećeg problema i laganja da se virus ne širi sa čovjeka na čovjeka.
- armin071
#17546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najveći problem u Njemačkoj kod trenutnog trojca(epidemiolog, ministar zdravlja i direktor RKI) koji vodi ovu krizu je što se stavljaju iznad zakona a to u uređenim zemljama neće moći proći. Taj isti epidemiolog je pokušao sa H1N1 istu stvar 2009 čak su se i velike količine vakcina naručile i sve je to propalo. Sada imate paradoks gdje jedan epidemiolog kaže lupam prvenstvo se ne može nastaviti ove godine. Tu se vrte ogromni novci. Onda kaže struka ok dokažite da je ovo pandemija opasna po društvo u Njemačkoj. Ne rade se obdukcije. Stavovi su više grube procjene. Ljudi traže studije, veliku masu testiranih nasumično ne po bolnicama. Mediji su jedno ali slabo se priča o tome da je puno švaba već tužilo državu zbog ovih mjera i po advokatima imaju jake argumente za iste. Bolnice u Njemačkoj još uvijek čekaju na te valove bolesnih ali fakt je (imaju stranice koje prate opterećenost intenzivnih odjela je da su iste poluprazne). Naravno ima i onih koje su punije ali sezona je virusa. Znači puno je tu upitnika da bi se tako isključivalo neki drugi pogled i mišljenje. Ljudi su jako osjetljivi kada im se otimaju prava zagarantovana zakonom. Naravno ima i onih koji uživaju da se stavljaju pod čizmu ali bože moj sto ljudi sto ćudi. Nekad nisam ni sam siguran šta da mislim ali arogancija i isključivost u ovakvim situacijama je kontraproduktivna. ja se samo nadam zbog moje djece i generacija koje dolaze da se ovo ludilo završi što prije.....
- Ironmen
#17547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Srebrenik 40k+ stanovnika opstina preko 30 zarazenih, 0 km pomoci od FBiHfreelancerBIH wrote: ↑04/04/2020 10:30 Bokte gledam jutros raspored pomoci FBih opstinama ponedinacno..
![]()
-
laik1981
#17548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A mislite da ce taj novac koji je upumpan, kome je vec upumpan, otici na neku pomoc narodu? Pa jesmo li to zaboravili gdje zivimo? Je li mislite da su talovi preko noci iscezli?Ironmen wrote: ↑04/04/2020 11:20Srebrenik 40k+ stanovnika opstina preko 30 zarazenih, 0 km pomoci od FBiHfreelancerBIH wrote: ↑04/04/2020 10:30 Bokte gledam jutros raspored pomoci FBih opstinama ponedinacno..
![]()
![]()
![]()
- Point.
#17549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i govorim o periodu decembar-januar. Krajem novembra su se već pojavljivali pacijenti sa simptomima i već tada kineski doktori su pričali o novom virusu a njima su kineske vlasti prijetile da ne šire paniku i negirali su da se virus širi sa čovjeka na čovjeka. Ovo se već tad moglo zaustaviti, u decembru. Tada bi i utakmice i razni karnevali bili irelevantni.ime_kojeg_nema wrote: ↑04/04/2020 10:31To je bilo u periodu decembar-januar. Utakmica Atalanta - Valencia se igrala 19. februara, karneval u Nju Orleansu 26. februara, proslava Dana zena u Madridu 8. marta itd. Da ne govorimo sta su likovi kao Trump, Boris Johnson i gomila drugih govorili do prije samo desetak dana kada se vec sve jako dobro zna od polovine januara. Sta ih je sve sprijecavalo da se adekvatno pripreme i sta mnoge sprijecava i dalje? Hoce li i Svedjanima biti krivi Kinezi?Point. wrote: ↑04/04/2020 09:06 Kada ovo sve prođe, a hoće, ostatak svijeta bi trebao da tuži Kinu i kineske vlasti za masovna ubistva, zločin protiv čovječnosti i ekonomski kolaps. Naplatiti im za sve i jednu žrtvu ovog njihovog smrdljivog virusa. Pa ti inkompetenti idioti su 40 dana potračili na ušutkavanje ljekara, okretanja glave od nadolazećeg problema i laganja da se virus ne širi sa čovjeka na čovjeka.
Glupani tipa Borisa i Donalda su posebna priča.
- salik79
#17550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
armin071 wrote: ↑04/04/2020 11:19 Najveći problem u Njemačkoj kod trenutnog trojca(epidemiolog, ministar zdravlja i direktor RKI) koji vodi ovu krizu je što se stavljaju iznad zakona a to u uređenim zemljama neće moći proći. Taj isti epidemiolog je pokušao sa H1N1 istu stvar 2009 čak su se i velike količine vakcina naručile i sve je to propalo. Sada imate paradoks gdje jedan epidemiolog kaže lupam prvenstvo se ne može nastaviti ove godine. Tu se vrte ogromni novci. Onda kaže struka ok dokažite da je ovo pandemija opasna po društvo u Njemačkoj. Ne rade se obdukcije. Stavovi su više grube procjene. Ljudi traže studije, veliku masu testiranih nasumično ne po bolnicama. Mediji su jedno ali slabo se priča o tome da je puno švaba već tužilo državu zbog ovih mjera i po advokatima imaju jake argumente za iste. Bolnice u Njemačkoj još uvijek čekaju na te valove bolesnih ali fakt je (imaju stranice koje prate opterećenost intenzivnih odjela je da su iste poluprazne). Naravno ima i onih koje su punije ali sezona je virusa. Znači puno je tu upitnika da bi se tako isključivalo neki drugi pogled i mišljenje. Ljudi su jako osjetljivi kada im se otimaju prava zagarantovana zakonom. Naravno ima i onih koji uživaju da se stavljaju pod čizmu ali bože moj sto ljudi sto ćudi. Nekad nisam ni sam siguran šta da mislim ali arogancija i isključivost u ovakvim situacijama je kontraproduktivna. ja se samo nadam zbog moje djece i generacija koje dolaze da se ovo ludilo završi što prije.....
Gore navedeno sam vec spominjao, uz opasku da se WHO, uglavnom, finansira iz privatnih fondova.
Postavljao sam i reakciju patologa na preporuku RKI, kao i dokumentarac TV Arte, o "pandemiji" koju je WHO 2009. proglasila, da bi drzavama uvalila milijarde i milijarde dolara, potencialno, opasnih cjepiva (koja su kasnije unistavana, a sto je takodjer kostalo). I tada su ti isti likovi sa RKI bili na platnim listama WHO.