OldMayor wrote: ↑04/04/2020 02:32
Naslovnica wrote: ↑03/04/2020 22:01
Ti ostani kući i ne mrdaj dok ovo ne prođe...
Upravo tako.
Ljudi dragi pa ne mozemo nasu ionako nikakvu ekonomiju jos vise satirati.
Ne vidim zasto bi npr. radio jedan granap u koji danas udje min 100 ljudi, a da ne radi salon namjestaja, bijele tehnike gdje ce danas sa mjerama zabrane brat bratu ulaziti dnevno max 10 ljudi (a pitanje je da li toliko).
Plus ti saloni su uvijek ogromnih povrsina i sigurno ce i poslodavci i radnici odrzavati razmak.
Ne mozemo se sad zabiti svi u kuce i sta onda? Pogubit poslove, jos grohnut.
Negdje sam procitao, ne znam ko je to izjavio, MORA SE NAUCITI ZIVJETI SA VIRUSOM. Dakle, cuvati se max, otvoriti djelatnosti koje nisu toliko rizicne (saloni namjestaja, autosaloni, servisi i sl. po mom misljenju nisu, 50x je rizicniji granap u mojoj zgradi natrpan artiklima gdje se dvoje ljudi ne moze mimoici).
Meni jedine logike ima da ne rade mjesta gdje se moze okupiti (bez nuzne potrebe) velike grupe ljudi. To su kafici, restorani i sl.
Opet kazem ekonomija mora ici naprijed, mora se zivjeti sa ovim, ne mozemo bit sad u karantinu do kraja zivota. Dakle zivjeti kao da ce ovo trajati jos godinu, a nadati ae da ce uskoro stati.
Jos kad bi mediji malo saradjivali i prestali da nas truju svakodnevnim sranjima.
Upravo tako.
Ja nisam prestajao da radim, desetine ljudi dnevno prođu. Svi imaju maske, rukavice. U autu mi dezinfekcija, na radnom mjesru dezinfekcija, dođem kući, skinem sve sa sebe i u mašinu.
Likovi nikako da skontaju da nikakvo zaključavanje u totalni karantin neće pomoći da virus nestane, on će i nakon 14 dana biti tu.
Mjere zaštite su te koje će nam pomoći da ovo lakše prebrodimo.
Naravno da sam protiv otvaranja kafića, kladionice, frizerski salon i svih mjesta gdje se ljudi grupišu i ostvaruje veći kontakt. Ali salon automobila, namještaja, bijele tehnike - zašto da ne?
Ja ću danas i sutra sa djecom na vikendicu, staviće rukavice i maske do auta, u autu ih skinuti i to je to. Nema druženja sa familijom, roštiljanja i sazivanja. Izaći će djeca na sunce i neće nikoga ugrožavati, najnormalnije ponašanje.
Zaista ne vidim razlog da se ja i oni koji imaju slično razmišljanje kao ja, na neki način prozivaju kao društveno neodgovorni, vaki-naki, niđe veze.