ForBosnia wrote: ↑04/04/2020 00:50Takvo ponašanje je oštro osuđeno.
- svima njima je stalo samo do vlasti
- nikome od njih nije stalo do gradjana
- ono sto se desilo u KS pokazuje prirordu politickih stranka, da li su na vlasti ili ne... SVI SU ONI TAKVI.
...
Dakle, Mirsad je sve strpao u isti kos, nije jasno rekao ko je za njega prava strana. Rekao je da cijela politicka scena ne valja, da su svi isti, vlast i opozicija. Samo Platforma valja?

Nisu u Platformi druze Japanci, Kanadjani i Islandjani, vec pokvareni i podli Bosanci i Hercegovci. Svi smo mi dobro bolesni. Uzdizati sebe na nivo moralne vertikale, pri tome osporavati sve ostale, je jeftino politikanstvo koje prolazi kod nepismenih i povodljivih gradjana.
...
Ja zelim da se govori direktno i precizno. Ne zelim demagogiju, politikanstvo, umotavanje u celofan. Zelim da se kaze, ako se tako misli, da je Nasa stranka elitisticka, da je nesposobna, da radi za srpske sluzbe i sl. Zelim da se kaze, ako se tako misli, da je SDA kriminalna organizacija. Zelim da se kaze, ako se tako misli, da je SDP stranka propalih i nesposobnih studenata, da su lopovi kao SDA. Zelim da se kaze, ako se tako misli, da je Narod i pravda ekstremno politicko krilo Bosnjaka.
Ako ne smijes jasno i otvoreno reci sta mislis, kako ces se boriti protiv posasti koje kao rak izjedaju drustvo?
Kako ces mene kao glasaca uvjeriti da si dovoljno hrabar i odlucan ako ne zelis ili ne smijes jasno i precizno etiketirati uzrocnike problema u drustvu?
...
G. Zeljko Komsic je jedne prilike pricao o kriminalu u BiH. Na direktno pitanje novinara, da navede imena kriminalaca g. Komsic je odgovorio: ma znate vi ko su oni, svi znamo. Nakon dodatnog insistiranja, g. Komsic je pomalo ljutito uzvratio: ma hajte molim vas, svi znamo ko su oni, nemojte se praviti naivni...
I taj g. Zeljko Komsic 25 godina parazitira na BH politickoj sceni, zna ko su kriminalci, ali nikada nijednog nije spomenuo, a o procesuiranju da ne govorimo.
...
I ti se ponasas isto kao g. Komsic, vrludas, izbjegavas odgovor na direktno pitanje. Nema u tebi hljeba prijatelju, nema hrabrosti i odlucnosti. Pravi si politicar, sve sa diplomatskim, u celefon uvijenim odgovorima. Ako je to priroda Platforma, o kojoj Mirsad govori, od mene nemate glas. Ne mogu glasati za beskicmenjake koji nemaju petlje reci ko je problem za situaciju u drustvu, vec uvijeno okolisaju, ostavljaju prostor za nagadjanje, da se nikome ne zamjere.
...
Ako PZP ne pokaze odlucnost, nema od vas nista, zapamti sta ti kazem. Mozda se uhljebi poneki clan stranke, uvali u fotelju, prikloni vlastima, ali od ozbiljnije uloge u drustvu nece biti nista. Ja jos cekam da se opredijelite, da kazete sta mislite u politickim akterima u BiH. Za sada vidim sladunjave i uopstene poruke, maglovit put za koji nisam siguran gdje vodi. Zelim jasne i precizne odgovore.