Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#17426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

RK Institut, u kojem djeluju i pojedinci sa platnog spiska WHO, koja se, uglavnom, finansira iz privatnih fondova, odsavjetuje obavljanje autopsije zbog "mogucnosti kapljicne zaraze". :roll:

Prva reakcija je uslijedila od njemackog patologa dr. Schiffmanna (kojem se RKI obratio dopisom i preporukom), u kojoj je izrazio cudjenje/nevjericu sljedecim rijecima:

"Saljivdzija koji misli lose! Do sada se podrazumijevalo da patolozi, uz odgovarajuce sigurnosne mjere, vrse obdukciju i kod zaraznih bolesti poput HIV / AIDS-a, hepatitisa, tuberkuloze, PRIONSKIH bolesti itd. Znakovito je da u slucaju ovakve epidemije, koja kosi hiljade pacijenata sirom svijeta i gotovo zaustavlja ekonomije svih zemalja, imamo samo sture obdukcijske nalaze (sest pacijenata iz Kine) pred sobom. I sa epidemijolosko-policijskog, kao i sa naucnog stajalista, ovdje bi trebalo postojati posebno veliko interesovanje javnosti za obdukcijske nalaze. Naprotiv. Bojite li se saznati stvarne uzroke smrti za one koji su pozitivno testirani? Postoji li mogucnost da bi se smrtnost od korone rastopila poput snijega na proljetnom suncu?"

breba

#17427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

MUNAFIK wrote: 03/04/2020 23:05 Kakva je snaga medija.... Jednim UŽIVO BROJANJEM smrti napravise blokadu u svijetu...

Godisnje oko 500 000 umre od GRIPE dakle sa CORONOM idemo uživo brojanje mrtvih sigurno do 500 000....

Corona ocito ima 1000 puta bolji marketing od gripe...

Siguran sam da su predhodnih godina brojali GRIPU ovako javno (sve umrleod gripe) da bi nastupio isto karantin kao sad... To sam 100% siguran... Zamisli samo da je na svim vjestima prosle godine u februaru bio izvjestaj kolko jentaj dan umrlo od GRIPE... I tako do 500 000 umrlih...
Ja se slazem donekle. Pretjerano jeste i mediji doprinose pumpanju panike, ali nije kao gripa. Ne znam da su prosle godine trebali hladnjace ispred bolnica u New Yorku za mrtve jer nema mjesta. Mozda jesu ali nije bilo u vijestima. I ako nisu i ovo je puno gore od gripa, mozda samo zato sto je nov virus na koji nismo imuni, to ne mijenja cinjenicu da mali broj zarazenih ima ozbiljne posljedice i jos manji umre. Ali kad se svaki umrli prebrojava non stop u medijima stvara se nerealan haos.
GAU8

#17428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

oaza85 wrote: 03/04/2020 23:27
Challenger_ wrote: 03/04/2020 23:25 Slušaj me frajeru. Pogledaj koliko aviona i sa kojih sve svjetskih adresa slijeće u Zagreb, Beograd i Podgoricu a koliko nama. To možeš zahvaliti samo duducima koji ne da nisu dorasli izazovu vremena nego nisu ni za šta.

Praviti od duduka heroje je akt veleizdaje a ne patriotizam.
Pises gluposti i smaras besmislenom ruskom propagandom od koje niko ziv nema koristi, i sve to na hinjaka.
Pravi salonac :mrgreen:
GAU8

#17429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

breba wrote: 03/04/2020 23:32
MUNAFIK wrote: 03/04/2020 23:05 Kakva je snaga medija.... Jednim UŽIVO BROJANJEM smrti napravise blokadu u svijetu...

Godisnje oko 500 000 umre od GRIPE dakle sa CORONOM idemo uživo brojanje mrtvih sigurno do 500 000....

Siguran sam da su predhodnih godina brojali GRIPU ovako javno (sve umrleod gripe) da bi nastupio isto karantin kao sad... To sam 100% siguran... Zamisli samo da je na svim vjestima prosle godine u februaru bio izvjestaj kolko jentaj dan umrlo od GRIPE... I tako do 500 000 umrlih...
Ja se slazem donekle. Pretjerano jeste i mediji doprinose pumpanju panike, ali nije kao gripa. Ne znam da su prosle godine trebali hladnjace ispred bolnica u New Yorku za mrtve jer nema mjesta. Mozda jesu ali nije bilo u vijestima. I ako nisu i ovo je puno gore od gripa, mozda samo zato sto je nov virus na koji nismo imuni, to ne mijenja cinjenicu da mali broj zarazenih ima ozbiljne posljedice i jos manji umre. Ali kad se svaki umrli prebrojava non stop u medijima stvara se nerealan haos.
Ama sacekajte ljudi, gdje ste navrli, pa tek je krenulo. Polako, doći će milioni na red. Tek April nastao...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Jašta bolan. O tvojoj guzici brine Angela Merkel a o našim DUDUCI. I još se usuđuješ negoga nazvati saloncem. Da je pravde, dobio bi instant bančugu.

Hajmo sad o temi a ne o forumašima.
armin071

#17431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

https://www.klix.ba/scitech/nauka/bill- ... /200403203

Bil je naš novi Mesija. Koliko ovaj čovjek ima ljubavi za čovječanstvo. :run:
oaza85

#17432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

Sta je pretjerano?
Vrati sve na isto prije pandemije i za dvije sedmice imaces milione mrtvih, totalni krah zdravstvenih sistema, a sa time i ekonomije.
Ova godina je definitivno aufiderzen, a ako sta skontamo u vidu vakcine i terapije, treba ce decenija da se sve vrati u normalu. Pod uslovom da ne izbije kakav rat, a tesko da ce proci bez toga, neko ce svu ovu stetu morati platit.
bosanska senzacija

#17433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bosanska senzacija »

oaza85 wrote: 03/04/2020 23:13 Ljudi su stvarno nevjerovatni.
Svi doktori i naucnici svijeta se uhvatili za glavu, ne znaju kud glavom udaraju, ono trubi iz dana u dan nije ovo nista, gripa, treba sve otvoriti.

U medicinu sa razumije ko mara u kriv qratz, al dzaba, vidio je nesto na youtube, lazu.

To je sve tačno i zbog toga često prešutim neke stvari koje meni lično smetaju u svemu ovome.

Kontam nisam doktor i zbog toga je možda pametnije da šutim.

Ali opet ne može se poreći da brojevi i statistika u odnosu na desetinu drugih stvari govore da virus korona nije trenutno u top 10 faktora od kojih ljudi umiru.

Smeta mi i način na koji se svi zajedno borimo. Do sada sam čuo samo jednog doktora koji predlaže da se virus napadne tako što ćemo se svi kolektivno zdravo hranit, kretati i raditi na jačanju svog imuniteta. Ovako smo se u strahu pozatvarali u kuće, nabili maske i rukavice te čekamo da sve prođe, a i ako prođe bit ćemo u gorem fizičkom i mentalnom stanju nego prije samog virusa koji će gotovo sigurno opet biti tu.

A ne mogu se oteti dojmu da političari, kako domaći tako i širom svijeta, naprosto uživaju u tome da svakog dana smisle neku novu staljinističku metodu kojom bi nas još više kontrolisali.
Edin H.

#17434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Preminuo vozac autobusa u Michigenu koji je postavio video zene koja je kasljala bez da stavi ruku na usta :(

Bus driver who criticised coughing passenger dies

A bus driver in Detroit, Michigan, who railed against a passenger who coughed without covering her mouth in an impassioned Facebook video has died from Covid-19, officials told CBS News.

Fifty-year-old Jason Hargrove posted the video on 21 March. He died on Wednesday, according to the drivers' union.

In the video, Mr Hargrove said he had felt "violated" by the woman, who coughed repeatedly on his bus, adding that bus drivers were "doing our job, trying to make an honest living, take care of our families" too.

"That lets me know that some folks don't care," Mr Hargrove said. "At some point in time, we've got to draw the line and say enough is enough. I feel violated."

Detroit Mayor Mike Duggan told reporters: "He knew his life was being put in jeopardy ... by someone who didn't take this seriously and now he's gone."
zemomak

#17435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

"Mi smo na rubu globalne transformacije. Sve što trebamo je jedna prava, velika i teška kriza te će narodi sami prihvatiti NOVI Svjetski Poredak" ! David Rockefeller.
Ci-Nick

#17436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

http://ba.n1info.com/Vijesti/a408045/Pr ... -H1N1.html

U dvije sedmice krajem januara i početkom februara tri osobe preminule u Zenici od H1.
Je li se pričalo o tome, je li se sve blokiralo?
Šta se želi postići ovim brojanjem je li "spektakl" napravljen namjerno ili slučajno,.. možda i saznamo nekad,..
invincible1921

#17437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

oaza85 wrote: 03/04/2020 23:43

Sta je pretjerano?
Vrati sve na isto prije pandemije i za dvije sedmice imaces milione mrtvih, totalni krah zdravstvenih sistema, a sa time i ekonomije.
Ova godina je definitivno aufiderzen, a ako sta skontamo u vidu vakcine i terapije, treba ce decenija da se sve vrati u normalu. Pod uslovom da ne izbije kakav rat, a tesko da ce proci bez toga, neko ce svu ovu stetu morati platit.
Kad vanzemaljci dolaze de nam reci da znamo ?
oaza85

#17438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

bosanska senzacija wrote: 03/04/2020 23:43
oaza85 wrote: 03/04/2020 23:13 Ljudi su stvarno nevjerovatni.
Svi doktori i naucnici svijeta se uhvatili za glavu, ne znaju kud glavom udaraju, ono trubi iz dana u dan nije ovo nista, gripa, treba sve otvoriti.

U medicinu sa razumije ko mara u kriv qratz, al dzaba, vidio je nesto na youtube, lazu.

To je sve tačno i zbog toga često prešutim neke stvari koje meni lično smetaju u svemu ovome.

Kontam nisam doktor i zbog toga je možda pametnije da šutim.

Ali opet ne može se poreći da brojevi i statistika u odnosu na desetinu drugih stvari govore da virus korona nije trenutno u top 10 faktora od kojih ljudi umiru.

Smeta mi i način na koji se svi zajedno borimo. Do sada sam čuo samo jednog doktora koji predlaže da se virus napadne tako što ćemo se svi kolektivno zdravo hranit, kretati i raditi na jačanju svog imuniteta. Ovako smo se u strahu pozatvarali u kuće, nabili maske i rukavice te čekamo da sve prođe, a i ako prođe bit ćemo u gorem fizičkom i mentalnom stanju nego prije samog virusa koji će gotovo sigurno opet biti tu.

A ne mogu se oteti dojmu da političari, kako domaći tako i širom svijeta, naprosto uživaju u tome da svakog dana smisle neku novu staljinističku metodu kojom bi nas još više kontrolisali.
Imas li sta bolje?
Lijek?
Vakcinu?
Nesto?
Ako imas, ne gine ti Nobel.
dječak sa šibicama

#17439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Rinat Ahmetov, gazda Shaktara iz Donjecka, kupio 300.000 superbrzih testova na korona virus, oni sto daju rezultat za 15 minuta, i poklonio Ukrajini.

Darijo Srna se prvi testirao.

Tako to rade prave guzonje.
oaza85

#17440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

invincible1921 wrote: 03/04/2020 23:51

Sta je pretjerano?
U cetvrtak.
Nivelacija

#17441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Realno kada kazes umrlo 50 000 od korone i napravis brojač to izgleda strahovito, napravi brojač za srčane udare bilo bi 4-5 miliona u isto vrijeme kao ovih 50 k i niko ne bi od straha smio disati i dignuti kilu tereta.
biglebovski

#17442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

oaza85 wrote: 03/04/2020 23:13 U medicinu sa razumije ko mara u kriv qratz, al dzaba, vidio je nesto na youtube, lazu.
Ja ne gledam youtube, dovoljno mi je da pratim kako nam je elita prošla u Konjicu.
darius_maximus

#17443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by darius_maximus »

zemomak wrote: 03/04/2020 23:49 "Mi smo na rubu globalne transformacije. Sve što trebamo je jedna prava, velika i teška kriza te će narodi sami prihvatiti NOVI Svjetski Poredak" ! David Rockefeller.
Da, stvarno bogatima i moćnima treba novi poredak...
GAU8

#17444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ci-Nick wrote: 03/04/2020 23:50

http://ba.n1info.com/Vijesti/a408045/Pr ... -H1N1.html

U dvije sedmice krajem januara i početkom februara tri osobe preminule u Zenici od H1.
Je li se pričalo o tome, je li se sve blokiralo?
Šta se želi postići ovim brojanjem je li "spektakl" napravljen namjerno ili slučajno,.. možda i saznamo nekad,..
Polako, h1n1 je godinama tu sa nama. Ovaj je tek došao.
Bluemore

#17445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Interesantno za procitati
Na njemackom hmm google transate Mozda
https://multipolar-magazin.de/artikel/c ... fallzahlen
breba

#17446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

oaza85 wrote: 03/04/2020 23:54
invincible1921 wrote: 03/04/2020 23:51

Sta je pretjerano?
U cetvrtak.
Cekaj, zar nije neko rekao da su ovi virusi vanzemaljci?
black

#17447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by black »

Istraživanje koje je proveo prof Streeck u jednoj od najteže pogođenih njemačkih regija pokazalo je da dom jedne zaražene porodice nema "niti jedan živi virus na bilo kojoj površini", što je nametnulo još veći broj neodgovorenih pitanja vezanih za koronavirus.

https://www.faktor.ba/vijest/njemacki-n ... ima-/77482
oaza85

#17448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

I ljudi, ako ste vec toliko uvjereni da ovo nije nista, da je sve zavjera, pa prijavite se da budets pokusni kunici.
Eno u engleskoj davali pet sest milja svakom ko hoce da ga zaraze ovim cudom i da vjezbaju na njemu.

Budi hrabar, savjestan, pomozi Planeti, treba te, ha ja.
Spoji ugodno sa korisnim.
GAU8

#17449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Bluemore wrote: 03/04/2020 23:58 Interesantno za procitati
Na njemackom hmm google transate Mozda
https://multipolar-magazin.de/artikel/c ... fallzahlen
Sve ove cifre koje trenutno imamo su "leteće" i tek kako prolazi vrijeme, dobijaju se pouzdaniji podaci, omjeri, i dinamika.
A definitivni podaci će biti na raspolaganju tek kada se ovo završi
Last edited by GAU8 on 04/04/2020 00:03, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#17450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

darius_maximus wrote: 03/04/2020 23:57
zemomak wrote: 03/04/2020 23:49 "Mi smo na rubu globalne transformacije. Sve što trebamo je jedna prava, velika i teška kriza te će narodi sami prihvatiti NOVI Svjetski Poredak" ! David Rockefeller.
Da, stvarno bogatima i moćnima treba novi poredak...
Vec ga imaju, ovo sad je samo jedna faza, istina jedna od radikalnijih, kojom se obavljaju fini radovi, udara glazura.

Jos malo i ici ces u zatvor ako kazes nesto sto se njima ne svidja, do sada je uglavnom kazna bila stigmatizacija kao "teoreticar zavjere". Vrijeme je za dobru staru robiju, mozda metak u celo, ukidanje demokracije u praksi, a vecinu ljudi dobice na svoju stranu ovakvim metodama, zastrasi pa "spasavaj". Vecina ljudi ne razmislja kad im se upali mehanizam prezivljavanja.
Locked