Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#17401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Tomahawk11 wrote: 03/04/2020 22:25
salik79 wrote: 03/04/2020 22:23
Tomahawk11 wrote: 03/04/2020 22:22 Ne završite li sa tim Iranom momentalno, letite 14 dana u Solakov imaginarni karantin 8-)
Konstantno se pojavljuju i na bilo koji moj upis povlace Iran! Bio bi red nekada i reagovati :thumbup:
Ne pratim puno teme, ovako ponekad uletim, al ovo što vidjeh, nema smisla....i ovdje politička prepucavanja.
Znači toga nema...nadam se da je jasno.
Da pratis vidio bi da ama bas nikada nisam pocinjao s time, nego da par likova, kada ostanu bez argumenata, obavezno idu na ad hominem poturajuci pricu o Iranu. Do sada sam uvijek izbjegavao ulaziti u raspravu, ali vidjoh u citatu da sumir (koji mi je na ignore) opet pocinje pricu koju provlaci evo vec mjesec dana, na svđe strane, pokusavajuci da isprovocira moji reakciju.

Da li se mogu tebi obratiti kada bilo ko drugi pokrene temu o Iranu u pokusaju spina i provociranja moje reakcije?
Last edited by salik79 on 03/04/2020 22:30, edited 1 time in total.
GAU8

#17402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Tomahawk11 wrote: 03/04/2020 22:22 Ne završite li sa tim Iranom momentalno, letite 14 dana u Solakov imaginarni karantin 8-)
Konstantno se pojavljuju i na bilo koji moj upis povlace Iran! Bio bi red nekada i reagovati :thumbup:
Po toj logici moramo zavrsiti i s Kinom :run:
Ko je onda sljedeci?

Na kraju nece nista ostat :P
salik79

#17403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

GAU8 wrote: 03/04/2020 22:30
Ko je onda sljedeci?

Znas ti dobro da to nema veze sa koronom... Nemoj da trazim ulete i postavljam citate!
Tomahawk11
Globalni moderator

#17404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

salik79 wrote: 03/04/2020 22:29
Tomahawk11 wrote: 03/04/2020 22:25

Ne pratim puno teme, ovako ponekad uletim, al ovo što vidjeh, nema smisla....i ovdje politička prepucavanja.
Znači toga nema...nadam se da je jasno.
Da pratis vidio bi da ama bas nikada nisam pocinjao s time, nego da par likova, kadabostanu bez argumenata, obavezno idu na ad hominem poturajuci pricu o Iranu. Do sada sam uvijek izbjegavao ulaziti u raspravu, ali vidjoh u citatu da sumir (koji mi je na ignore) opet pocinje pricu koju provlaci evo vec mjesec dana, na sce strabe, pokusavajuci da isprovocira moji reakciju.

Da li se mogu tebi obratiti kada bilo ko drugi pokrene temu o Iranu u pokusaju spina i provociranja moje reakcije?
Nije se ni odnosilo samo na tebe nego na sve učesnike te priče na ovoj temi :thumbup:
Jašta ću, još mi samo to fali da počnem pratiti vaša politička prepucavanja :mrgreen:
Uglavnom, ako neko krene sa tom pričom, prijavi, ne upustaj se u istu i biće sankcija.
Naravno da možeš, nema potrebe da se neki dugovi sa drugih tema potežu na ovoj temi :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#17405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

GAU8 wrote: 03/04/2020 22:30
Ko je onda sljedeci?

Zape mi za oko da je priča strogo politikantska i što reče salik ad hominem :)
Ne mora se ni Iranom prestati u kontekstu teme.
Diwan

#17406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Challenger_ wrote: 03/04/2020 22:28 - Onaj video iz NYC koji sam postavio, komentariše ratni dopisnik mreže koja se oslanja na AJ:

- USA imaju isti trend kao i noćas kada su završili na na skoro +30.000
Ovo meni ništa ne znači - u tim vrećama može biti Majićevo brašno od po 25 kg. Živimo u doba propagande i manipulacije ( a kad nije bilo tako).
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

NYC

Nisam iznenađen, ali, da čovjek ne povjeruje, da Bog dragi sačuva...
StelaVrti

#17408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

Challenger_ wrote: 03/04/2020 22:34 NYC

ode ti od razumas u panicare
Challenger_

#17409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Čovjek a ne hijena

Challenger_

#17410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

StelaVrti wrote: 03/04/2020 22:37ode ti od razumas u panicare
Ma jok. Inscenirano ili ne, uveličano ili ne, običan svijet pati. Tren empatije a ne panike. Lično, nemam nikakvog straha.
salik79

#17411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

StelaVrti wrote: 03/04/2020 22:37
Challenger_ wrote: 03/04/2020 22:34 NYC

ode ti od razumas u panicare
Ima i potpuno drugacijih priloga:

StelaVrti

#17412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

Koliko je tesko da nađete broj umrlih tokom svake pandemije/epidemije gripe?
Ili vam je to bez veze, jer vas je stid da do danas niste znali koliko ljudi godisnje umire od gripe, a mogu se vakcinisati i zastiii.
Ili samo zelite da trolate i bacate brojeve umrlih, koji umiru svakako, godinama, a vi ste sad spasioci i donosioci besmrtnosti
Igrate se brojevima
a nemate pojma da isti broj ljudi umire svakodnevno, svake godine, od gripe
No, sad ste vi dusebriznici, volite svoje bliznje, ali ih niste voljeli prosle godine kada je gripa harala, evala vam :roll:
sumirprimus

#17413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:lol: hominem :lol:
Njima je bitno da pljunu na eu ameriku. Usput pohvale rusiju iran kinu i onda kazu sto se smijes.
A do juce bila obicna gripa. Nije to ad hominem to je udrav razum smijat se :lol:
A stvar je izuzetni ozbiljna siri se opasna pripaganda na koju je cak i eu skrenula paznju.tipa ovih klipova i prica kako je korona obicna gripa. Poznata prica?jedino jos i da laznu stol ili zid.opasna prica. I propaganda
Koga interesuje izasli su i brojevi u italiji za 2018 2019 2020 mart pa provjerite.
Benjo34

#17414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Pola tih novinara koji pisu o strahotama korone, nisu očima vidili rata, možda da su preko dopisnika bili u kontaktu. Isto tako, naši doktori koji su bili u ratu su radili u bar 10x gorem okruženju nego bilo koja bolnica u svijetu u doba Korone. Ne zaboravite, danas možeš nabaviti sve, tada smo svi bili u okruženju fizičkom, bez hrane, o ostalom da ne govorim. Daleko od toga da ovo nije opasno, zaraza jest opasna ali ne umiru ljudi ko muhe baš kao što se pokušava dočarati
oaza85

#17415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

sumirprimus wrote: 03/04/2020 22:17
Jedan lik? :mrgreen:
wtf
MUNAFIK

#17416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Kakva je snaga medija.... Jednim UŽIVO BROJANJEM smrti napravise blokadu u svijetu...

Godisnje oko 500 000 umre od GRIPE dakle sa CORONOM idemo uživo brojanje mrtvih sigurno do 500 000....

Corona ocito ima 1000 puta bolji marketing od gripe...

Siguran sam da su predhodnih godina brojali GRIPU ovako javno (sve umrleod gripe) da bi nastupio isto karantin kao sad... To sam 100% siguran... Zamisli samo da je na svim vjestima prosle godine u februaru bio izvjestaj kolko jentaj dan umrlo od GRIPE... I tako do 500 000 umrlih...
GAU8

#17417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

StelaVrti wrote: 03/04/2020 22:46 Koliko je tesko da nađete broj umrlih tokom svake pandemije/epidemije gripe?
Ili vam je to bez veze, jer vas je stid da do danas niste znali koliko ljudi godisnje umire od gripe, a mogu se vakcinisati i zastiii.
Ili samo zelite da trolate i bacate brojeve umrlih, koji umiru svakako, godinama, a vi ste sad spasioci i donosioci besmrtnosti
Igrate se brojevima
a nemate pojma da isti broj ljudi umire svakodnevno, svake godine, od gripe
No, sad ste vi dusebriznici, volite svoje bliznje, ali ih niste voljeli prosle godine kada je gripa harala, evala vam :roll:
Da li je ikada u jednom danu od gripe umrlo 1000 ljudi u Italiji?, Nakon španske gripe, do danas, naravno
oaza85

#17418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

Ljudi su stvarno nevjerovatni.
Svi doktori i naucnici svijeta se uhvatili za glavu, ne znaju kud glavom udaraju, ono trubi iz dana u dan nije ovo nista, gripa, treba sve otvoriti.

U medicinu sa razumije ko mara u kriv qratz, al dzaba, vidio je nesto na youtube, lazu.
Challenger_

#17419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Rade li šta Džaferović, Komšić, Dodik? Potežu li međunarodne veze ili je to za njih špansko selo? Retoričko pitanje, naravno.
darius_maximus

#17420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by darius_maximus »

Diwan wrote: 03/04/2020 17:47
zemomak wrote: 03/04/2020 17:30 jel ovaj doktor bio na n1...iako ga stave, sigurno će ga popljuvat i napisat da je ruski plaćenik...prijevod ima, kliknite na titlove

Sve što je kontra prizvedenog i kotrolisanog mainstream ludila se svrstava pod 'teorije zavjere', ruse, kineze, itd. Stara udbaška taktika
Halalite, morao sam.
Najžalosnije od svega je što sam ja ovo morao preslušati, da ocijenim koliko ima smisla ovo što govori...

Pitanje 1.
Zašto je ovaj doktor relevantniji od stotina drugih njemačkih, francuskih, talijanskih, američkih, itd. doktora?

Kaže čovjek da nema nikakvu političku pozadinu, lični plan, itd.
OK, ako tako kaže, onda ćemo mu povjerovati na riječ.
Da li on možda želi medijsku pažnju?

Pitanje 2.
Da li se prati broj inficiranih ili broj onih koji razviju simptome?

Ako je neko odredio da od ukupnog broja inficiranih 5% završi na respiratoru, onda je logično da se prati ukupan broj inficiranih, kako bi se od tog broja uzelo 5%. Zašto bi se pratio neki drugi broj?
Moguće da svi brojevi nisu ispravni, ali ne razumijem šta bi se dobilo praćenjem ljudi koji imaju simptome?

Ako je 100 ljudi zaraženo, 50 razvije simptome i 5 završi na respiratoru, to su samo još gori postoci.
Ako se gleda broj zaraženih, to je onda 5%.
Ako se gleda broj onih sa simptomima, to je onda 10%.

Kako god, sa ovakvim pristupom, brojke mogu biti samo gore, jer se trenutno gleda najveći skup (broj inficiranih).

Pitanje 3.
Treba nam studija u kojoj će biti 10.000 osoba sa respiratornim oboljenjima zaraženih običnim korona virusima i 10.000 osoba sa respiratornim oboljenjima zaraženih Covid-19 virusom., da utvrdimo koliko je smrtonosan virus.

Zašto? Ta studija će utvrditi samo koliko je Covid-19 opasan po stanovništvo koje boluje od respiratornih bolesti.
Moj otac je penzioner koji ima dijabetes i visok krvni pritisak.
Znači li to da njemu Covid-19 ne može ništa, jer se ovaj poziva na studiju u kojoj su ispitivali samo osobe sa respiratornim oboljenjima?
Ako, ne dao Bog, Covid-19 značajno pogorša trenutno stanje (da ne kažem šta gore), da to vodimo pod komplikacije od dijabetesa?

Koja studija je uspjela za koji mjesec naći relevantne podatke za 10.000 osoba s "običnim" korona virusom i 10.000 osoba s Covid-19 virusom, uspjela sve podatke analizirati i objaviti rezultate? Može li me neko uputiti na tu studiju?

Pitanje 4.
"Ovaj virus nije opasniji od obične gripe, to mogu skoro sa sigurnošću tvrditi!" - kaže naš doktor.
Također kaže: "Zamislite analiziraju se podaci iz Francuske iz marta (zar nemaju Francuzi studiju?) i utvrdi se da nije toliko opasan virus, sve će se mjere urušiti."

A, zamislite analiziraju se podaci iz Francuske iz marta i utvrdi se da jeste toliko opasan virus.
Kakav je ovo argument?

Pitanje 5.
Je li testirano stanovništvo, da se vidi je li Covid-19 već rasprostranjen?
Može za 7-10 dana se to završiti.

Njemačka ima 83 miliona stanovnika.
Hajd' recimo da se uzme 10% stanovništva kao uzorak.

Prvo, iz kojih dijelova uzeti 10% stanovništva?
Iz svake pokrajine po malo?

Uspješno izvršiti testiranje tog broja ljudi (odakle god da je uzorak) bi značilo da se za 7-10 dana testira 8 miliona ljudi.
Drugim riječima, između 800.000 i 1.000.000 ljudi dnevno.
To je realno?

I kada bi se utvrdilo da nije rasprostranjen, onda bi sve mjere bile ok?
Do koje granice je prihvatljiva rasprostranjenost?

Pitanje 6.
Da li čovjek umire sa virusom ili zbog virusa?
Nisam znao da je ovaj doktor upućen u sve slučajeve koji su obrađeni širom Njemačke i svijeta.
Zašto bih njemu vjerovao da se ne rade ispravno autopsije kako bi se utvrdilo od čega je pacijent umro?

Šta ako su brojke ispravne i ako se autopsije ispravno rade?
Pretpostavljam da je za njega smrt uzrokovana Covidom-19 samo ako su u pitanju respiratorne bolesti?
Šta ako Covid-19 značajno pogoršava zdravstveno stanje ljudi s visokim krvnim pritiskom?
Je li onda Covid-19 uzrok smrti?

Pitanje 7.
Kaže, žašto se poredimo s Italijom i Španijom.
U Italiji je veće zagađenje zraka, a i gori zdravstveni sistem.

Prema istraživanjima, Italija ima jedan od najboljih zdravstvenih sistema na svijetu.
Istraživanje WHO-a ih stavlja na drugo mjesto globalno, Španiju na sedmo, a Njemačku na 25. mjesto.
Mi smo na 90. mjestu, ispod Libije i Makedonije.

Pitanje 8.
Sve sama naglabanja o tome da li su trenutni brojevi 100% tačni.
Ako nisu, šta onda?
Svako moje kontra-pitanje je šta ako jesu.

Sasvim je sigurno da će se konačni brojevi mijenjati.
Međutim, isto tako je sasvim sigurno da ovo nije gripa sa postotkom umrlih od 0,1%.

Prema njegovim riječima, godišnje od gripe umre 200-ak ljudi u Njemačkoj, bez ikakvih karantina, itd.
Do sada od Covida-19 umrlih 1275, sa karantinom.
Da se sada pusti ljudima da se počnu okupljati i ovo brže širiti, kao sa običnom gripom, koliki bi brojevi umrlih bili?

I Trump je tako pričao kako oni to sve drže pod kontrolom, pa ispade da nije tako.

Koliko je ljudi spremno sada otići na među 5.000 ili 10.000 ljudi (npr. na utakmicu), pa poslije kod svojih roditelja?
Challenger_

#17421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote: 03/04/2020 23:15 Rade li šta Džaferović, Komšić, Dodik? Potežu li međunarodne veze ili je to za njih špansko selo? Retoričko pitanje, naravno.

EDIT: Malo je reći da su to DUDUCI. Posebno prva dvojica. Zato se onaj treći i fokusirao primarno na RS.
oaza85

#17422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

Challenger_ wrote: 03/04/2020 23:20
Challenger_ wrote: 03/04/2020 23:15 Rade li šta Džaferović, Komšić, Dodik? Potežu li međunarodne veze ili je to za njih špansko selo? Retoričko pitanje, naravno.

EDIT: Malo je reći da su to DUDUCI. Posebno prva dvojica. Zato se onaj treći i fokusirao primarno na RS.
Bas se zato fokusirao na genocidni krmetnjak, jer su ona prva dvojica kao veci duduci od njega?
Inace mu BiH prioritet?
Kako te nije sramota?
Challenger_

#17423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Slušaj me frajeru. Pogledaj koliko aviona i sa kojih sve svjetskih adresa slijeće u Zagreb, Beograd i Podgoricu a koliko nama. To možeš zahvaliti samo duducima koji ne da nisu dorasli izazovu vremena nego nisu ni za šta.

Praviti od duduka heroje je akt veleizdaje a ne patriotizam.
Challenger_

#17424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Uostalom, na njih ne vrijedi ni trošiti tipke.

_________
oaza85

#17425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

Challenger_ wrote: 03/04/2020 23:25 Slušaj me frajeru. Pogledaj koliko aviona i sa kojih sve svjetskih adresa slijeće u Zagreb, Beograd i Podgoricu a koliko nama. To možeš zahvaliti samo duducima koji ne da nisu dorasli izazovu vremena nego nisu ni za šta.

Praviti od duduka heroje je akt veleizdaje a ne patriotizam.
Pises gluposti i smaras besmislenom ruskom propagandom od koje niko ziv nema koristi, i sve to na hinjaka.
Locked