SDP

Leverage

#59626 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: 03/04/2020 21:21 Provincija, seljakluk. Bice jos dugo tako. Ne vrijedi se zamarati.

...

Kada je u pitanju prijedlog SDP-a da se plate ministara i parlamentaraca srezu na 800km, mislim da to mogu prvi uraditi bez da ikoga cekaju, ako zaista misle da je potrebno. Ovako zvuci kao opoziciona demagogija. Neka se odreknu iznosa i pokazu na konkretnom primjeru te tim potezom izvrse pritisak na ostale stranke.

...

Ne mislim da ce se tim ista rijesiti, ali ako vec insistiras na necemu, podji od sebe, pokazi na vlastitom primjeru.
Trebalo je to odmah napraviti na nivou partije, nije još kasno. Naravno da je bitno dati primjer, a ako ćemo iskreno ne bi to bile zanemarive uštede. Besmisleno je čekati koaliciju SDA-HDZ sa privjescima da donesu ovo u skorije vrijeme.
johntra

#59627 Re: SDP

Post by johntra »

Kikibombona wrote: 03/04/2020 21:21
Provincija, seljakluk. Bice jos dugo tako. Ne vrijedi se zamarati.

...

Kada je u pitanju prijedlog SDP-a da se plate ministara i parlamentaraca srezu na 800km, mislim da to mogu prvi uraditi bez da ikoga cekaju, ako zaista misle da je potrebno. Ovako zvuci kao opoziciona demagogija. Neka se odreknu iznosa i pokazu na konkretnom primjeru te tim potezom izvrse pritisak na ostale stranke.

...

Ne mislim da ce se tim ista rijesiti, ali ako vec insistiras na necemu, podji od sebe, pokazi na vlastitom primjeru.
Nije SDP predložio smanjenje plata, nego SD Envera Bijedića...
Škobo Habu

#59628 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

"Pet godina radim ovaj posao. Uvijek je bilo nadmetanje između pozicije i opozicije, neke političke vidljivosti i nevidljivosti. Imao sam sastanak sa svim strankama, rekao bih ekonomskim odjelima stranaka. Prvi put smo imali konstruktivnu i harmoničnu atmosferu gdje su rekli šta ne treba da ima u zakonu i šta treba. Ovaj zakon je vlasništvo svih u FBiH, a to su bili i sindikati i udruženje poslodavaca i privredne komore. Mi smo koristili sve programe koje su dale stranke; DF-a, SDP-a, HDZ-a... I sve se to sublimiralo", rekao je Novalić.
https://www.klix.ba/biznis/novalic-svi- ... /200403198

Da ne bude kasnije Nikšić Orginals se posipa pepelom po glavi.
Kejn

#59629 Re: SDP

Post by Kejn »

Škobo Habu wrote: 03/04/2020 14:18
Kejn wrote: 03/04/2020 13:56

Nema se čovjek zašta osjećati krivim i izvinjavat. Ovdje je sport linč Sebije, Bakira i bilo koga ko je protiv SDP-a i njegovih novih partnera, generalno, na najniži i prizemniji način, poput stvari iz ličnog života pojedinaca (markirana odjeća koju Sebija nosi). Smiješno je kada se ljubitelji Mašića sada lafo pozivaju na neki moral :lol:
Hajd' da dočekam da se složim sa tobom po pitanju licemjerja koji je zajednički imenitelj kako za SDA, tako i SDP.

SDP je k tomu, uz SDA, jedina stranka koja je u dva mandata imala vlast u svojim rukama, a da ništa nije konkretno uradila za dobrobit građana.
Svaki put su bili potučeni do nogu na izborima, upravo zbog silne razočaranosti.

SDP nam je u amanet ostavila gomilu poltrona od Komšića pa nadalje...klovna tipa Nikšića, koji za svog mandata ništa nije uradio da zaštiti prosječnog radnika u ovoj zemlji, već, naprotiv, kao i Izetbegović, forsirao je privatnike koji su držali radnike na minimalcu.
Hajde da i ja dočekam da se u nečemu složimo. Što se tiče zajedničkog imenitelja, on je isti za obje stranke i zove se interes. Problem samo sa SDP-om je što je zaista kadrovski toliko nastradao, da ja kao SDA-ovac zazivam vremena Zlatka Lagumdžije. O ljudima poput rahmetli Durakovića da ne pričam... Ja ne znam ni jednog tehnokratu ili oligarha koji je član SDP-a. Redove su popunili lažnim populistima tipa Mašića, Magazinovića, Srne i Čengića koji uredno inkasiraju mjesečno 5000 km i gađaju saopštenjima.

Što se tiče SDA, manje više ista priča. Međutim, bilo kako bilo, stranka je opet ogromna i puna je oligarha i magnata od Džambića, Hastora, vlasnika Hifa Oila Ahmetlića itd.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59630 Re: SDP

Post by Chmoljo »

SDA ovci su uvijek prizivali bivše predsjednike SDPa. tada su naprasno postajali intelektualci, probosanski orijentisani i glas razuma.

nema sumnje da je živ, za vas bi Nijaz bio krmojed. jednostavno laže onaj ko kaže da ne bi bilo tako.
Kejn

#59631 Re: SDP

Post by Kejn »

Chmoljo wrote: 03/04/2020 23:16 SDA ovci su uvijek prizivali bivše predsjednike SDPa. tada su naprasno postajali intelektualci, probosanski orijentisani i glas razuma.

nema sumnje da je živ, za vas bi Nijaz bio krmojed. jednostavno laže onaj ko kaže da ne bi bilo tako.
Nerko trenerko vas je usrećio pravo. Okružio se ljudima koji od radnog staža imaju 2 godine na Hayatu... pravo tehnokratski drugovi nema šta
Kikibombona

#59632 Re: SDP

Post by Kikibombona »

johntra wrote: 03/04/2020 21:30Nije SDP predložio smanjenje plata, nego SD Envera Bijedića...
A to je klix zajebao, objavili su da je inicijativu plasirao SDP, pa su sad prepravili...

Cuj Enver Bijedic... :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59633 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ne znam kome se obraćaš, jer mene moja žena usrećuje. ne projiciraj svoju ljubav prema Fatmiru na ostale.

a ne sumnjam da će, kad i ako izađe iz SDPa i Nerko postati ugledni intelektualac, probosanac i neko za koga bi sigurno glasali da je sada u SDP, ali jebiga, više nije. sad samo naprđuje u Krugu 99.
Kikibombona

#59634 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Kejn wrote: 03/04/2020 23:27
Chmoljo wrote: 03/04/2020 23:16 SDA ovci su uvijek prizivali bivše predsjednike SDPa. tada su naprasno postajali intelektualci, probosanski orijentisani i glas razuma.

Nerko trenerko vas je usrećio pravo. Okružio se ljudima koji od radnog staža imaju 2 godine na Hayatu... pravo tehnokratski drugovi nema šta
Meni fakat vi SDA-ovci ponekad niste jasni, taman ako ste uhljebljeni na budzetu. 30 godina imamo istu vlasti. Je li ovo po tebi dobro, da li bi volio da nastavimo ovako jos 30 godina? :roll:

Kako ne pozelite promjenu, taman bila nagore, samo eto da se ustajala bara malo protrese. Mozda proizadje nesto dobro. Sta ovako mozemo ocekivati?

...

Ljudi u Evropi mijenjaju dobru vlast ako ostane predugo a mi 30 godina cuvamo SDA. :-x
Leverage

#59635 Re: SDP

Post by Leverage »

25 godina prošlo a i dalje ne puca, šta ho'š više :oops:
lacrima

#59636 Re: SDP

Post by lacrima »

Kejn wrote: 03/04/2020 23:06
Kejn wrote: 03/04/2020 13:56

Nema se čovjek zašta osjećati krivim i izvinjavat. Ovdje je sport linč Sebije, Bakira i bilo koga ko je protiv SDP-a i njegovih novih partnera, generalno, na najniži i prizemniji način, poput stvari iz ličnog života pojedinaca (markirana odjeća koju Sebija nosi). Smiješno je kada se ljubitelji Mašića sada lafo pozivaju na neki moral :lol:
Hajd' da dočekam da se složim sa tobom po pitanju licemjerja koji je zajednički imenitelj kako za SDA, tako i SDP.

SDP je k tomu, uz SDA, jedina stranka koja je u dva mandata imala vlast u svojim rukama, a da ništa nije konkretno uradila za dobrobit građana.
Svaki put su bili potučeni do nogu na izborima, upravo zbog silne razočaranosti.

SDP nam je u amanet ostavila gomilu poltrona od Komšića pa nadalje...klovna tipa Nikšića, koji za svog mandata ništa nije uradio da zaštiti prosječnog radnika u ovoj zemlji, već, naprotiv, kao i Izetbegović, forsirao je privatnike koji su držali radnike na minimalcu.
Hajde da i ja dočekam da se u nečemu složimo. Što se tiče zajedničkog imenitelja, on je isti za obje stranke i zove se interes. Problem samo sa SDP-om je što je zaista kadrovski toliko nastradao, da ja kao SDA-ovac zazivam vremena Zlatka Lagumdžije. O ljudima poput rahmetli Durakovića da ne pričam... Ja ne znam ni jednog tehnokratu ili oligarha koji je član SDP-a. Redove su popunili lažnim populistima tipa Mašića, Magazinovića, Srne i Čengića koji uredno inkasiraju mjesečno 5000 km i gađaju saopštenjima.

Što se tiče SDA, manje više ista priča. Međutim, bilo kako bilo, stranka je opet ogromna i puna je oligarha i magnata od Džambića, Hastora, vlasnika Hifa Oila Ahmetlića itd.
A po cemu je to tacno dobro sto je neki tajkun clan neke stranke?
Btw, uzmimo za primjer Hifu. Nije on clan stranke zato sto je tajkun, nego je tajkun jer je clan stranke. Malo si pobrkao redoslijed.
Kejn

#59637 Re: SDP

Post by Kejn »

Kikibombona wrote: 03/04/2020 23:35

Meni fakat vi SDA-ovci ponekad niste jasni, taman ako ste uhljebljeni na budzetu. 30 godina imamo istu vlasti. Je li ovo po tebi dobro, da li bi volio da nastavimo ovako jos 30 godina? :roll:

Kako ne pozelite promjenu, taman bila nagore, samo eto da se ustajala bara malo protrese. Mozda proizadje nesto dobro. Sta ovako mozemo ocekivati?

...

Ljudi u Evropi mijenjaju dobru vlast ako ostane predugo a mi 30 godina cuvamo SDA. :-x
A šta je alternativa Kiki?
Kejn

#59638 Re: SDP

Post by Kejn »

lacrima wrote: 04/04/2020 12:09

A po cemu je to tacno dobro sto je neki tajkun clan neke stranke?
Btw, uzmimo za primjer Hifu. Nije on clan stranke zato sto je tajkun, nego je tajkun jer je clan stranke. Malo si pobrkao redoslijed.
Ako imaš kakva saznanja u tom pogledu, adresa je tužilaštvo a ne forum Klix.
madner

#59639 Re: SDP

Post by madner »

Tuzilastvo koje je sta tacno poduzelo o saznanjima Asima? :D
lacrima

#59640 Re: SDP

Post by lacrima »

Kejn wrote: 04/04/2020 13:35
Mozda tuzilastvo u kojem mu je zena tuzilac?
Smijesan si.
Kejn

#59641 Re: SDP

Post by Kejn »

lacrima wrote: 04/04/2020 13:43
Smijesan si.
Nisam znao da imamo State Attorneya ko u Americi :lol: Tvoje projekcije zahtjevaju dokaze, koje nemaš. Dakle, ostaju samo projekcije.
lacrima

#59642 Re: SDP

Post by lacrima »

Kejn wrote: 04/04/2020 13:44
Smijesan si.
Nisam znao da imamo State Attorneya ko u Americi :lol: Tvoje projekcije zahtjevaju dokaze, koje nemaš. Dakle, ostaju samo projekcije.
Samo sam rekao da je prvo usao u SDA pa tek onda postao tajkun. Nek izvlaci ko kakve hoce zakljucke iz toga. Tesko se raspravljati sa stranackim botovima.
Kejn

#59643 Re: SDP

Post by Kejn »

lacrima wrote: 04/04/2020 13:46

Smijesan si.
Samo sam rekao da je prvo usao u SDA pa tek onda postao tajkun. Nek izvlaci ko kakve hoce zakljucke iz toga. Tesko se raspravljati sa stranackim botovima.
A jel to sada niko od preduzetnika ne smije biti u nekoj stranci genijalac ? I ako je on i prvo pristupio stranci, jel ga to inkriminira na neki način? To je exhibit A :lol:
lacrima

#59644 Re: SDP

Post by lacrima »

Kejn wrote: 04/04/2020 13:50
lacrima wrote: 04/04/2020 13:46

A jel to sada niko od preduzetnika ne smije biti u nekoj stranci genijalac ? I ako je on i prvo pristupio stranci, jel ga to inkriminira na neki način? To je exhibit A :lol:
Oni koji dobiju 300+ miliona godisnje od drzave preko javnih nabavki ne bi trebali da budu. Da ne bude zabune govorim o cijeloj grupaciji (HP 295 miliona 2017. godine, npr., brojke za cijelu grupaciju su vjerovatno puno puno vece).
Ali eto, ocito da je to tebi uredu... genijalac.
Leverage

#59645 Re: SDP

Post by Leverage »

Nekad su ovi hajmo reći simpatizeri SDA nekako stidljivo izražavali tu svoju naklonost, te nisam za SDA, ali, te opozicija nije dobra alternativa i slično. Sad ne samo da se javno deklarišu kao ljubitelji SDA, nego su još počeli da brane i njihove tajkune po forumu. Ali ni to nije sve, nego su se drznuli i da vrijeđaju one koji su ovdje pomenuli neke tajkune.

Osilila se halaša, to nikakvog obraza nema.
Kikibombona

#59646 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Kejn wrote: 04/04/2020 13:35A šta je alternativa Kiki?
Upravo kazem, daj nam nesto gore od SDA, ako treba. Evo, recimo, Platforma za progres Mirsada Hadzikadica. Sta fali probati? Zar vam se vise nisu zgadile SDA njuske?

30 bacenih, propalih godina. Ako nas jos 30 bude vodila SDA, gdje cemo biti? Narod je izgubio volju, nema energije, na samrti smo. Slomljen je duh naroda.

...

I sada jos imamo ovaj virus i dodatnu apatiju. Dosta pameti je napustilo zemlju i napustit ce jos vise. Ne radjaju se djeca. Tesko je zamisliti da ce bosanskohercegovacki narodi postojati za 100 ili 200 godina. Ovako mali ce se istopiti, nestati. Djeca ce za 100 godina uciti o nama kao u nazadnim gorstacima koji su stoljece proveli tapkajuci u mjestu.

...

Daj nam ISIL samo da nije SDA. Vise mi je muka jbt. :(
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#59647 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Kikibombona wrote: 03/04/2020 23:35

...

A šta je alternativa Kiki?
Cuj sta. Pa jesu li to svi isti?
A sta je sa sbb i df ? Jel to hoces reci da oni ne valjaju?
Škobo Habu

#59648 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Nije baš da u SDP-u nije bilo simpatizera tehnokrata. Enver Bećirević je jedan takav. U ex-YU je suđen zbog desni skretanja, poslije rata je postao jedan od najvećih donatora SDP-a. Zato je ilagelno i krčmio kamenolome po Hercegovini, ali je bio dobar i sa ovim i sa onim, pa ga nisu dirali sve dok nije pukla tikva za vrijeme Nikšićeva mandata kada su ga iznevjerili sa onim što mu je obećano.
Druga stvar, šta je sa Nijazom Skenderagićem - suvlasnikom Ataco-a i Starlinea? On je jedan od uglednijih privrednika, a suborac je Lagumdžijin.
putokaz1

#59649 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa nijedan nisu više SDP :lol:
JThomas

#59650 Re: SDP

Post by JThomas »

opa, magnat, imenitelj, tehnokrata... :thumbup:
Post Reply