baš htjedoh da postavim. kod nas će izgleda više sistem ubiti od virusa
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- zomri
-
kakavdanakneiskustvu
#10702 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
čak i da se donese odluka o uvođenju totalnog karantena u FBiH ne vjerujem da ce to biti prije bar utorka ili srijede jer od ponedeljka je podjela penzija
- Logovan
#10703 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Malo je 500 KM.Nivelacija wrote: ↑03/04/2020 12:34 Hitno moraju donijeti naredbu da svaki nezaposlen gradjanin odmah dobije 500 KM.
Ovo broj 1 treba biti
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10704 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dajte molim vas, da se napravi peticija i trazi hitno smjena kompletnog kriznog staba FBiH,......ovo je totalno odsustvo znanja kad nam je prijeko potrebno....
- dječak sa šibicama
#10705 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako rekoh, ni Vucic se nije usudio zatvoriti ljude, bez da im prethodno organizuje dostavu hrane lijekova, to je protivno svim konvencijama i ko to izglasa, najebo je pred medjunarodnim sudovima.
Odgovoran je za svaku smrt i onu slucajnu, osobe u kuci.
Pa neka izvole, ako su nedodirljivi pred domacim, nisu pred medjunarodnim sudovima.
Kinezi i Koreanci jesu ljude zatvorili, ali su im svaki dan donosili potrebne stvari. Ne mozes ti samo zatvoriti sve, blokirati, ljude natjerati u atomska sklonista i to je rjesenje. Kontam da pokusavaju zataskati svoj javasluk i nerad.
Odgovoran je za svaku smrt i onu slucajnu, osobe u kuci.
Pa neka izvole, ako su nedodirljivi pred domacim, nisu pred medjunarodnim sudovima.
Kinezi i Koreanci jesu ljude zatvorili, ali su im svaki dan donosili potrebne stvari. Ne mozes ti samo zatvoriti sve, blokirati, ljude natjerati u atomska sklonista i to je rjesenje. Kontam da pokusavaju zataskati svoj javasluk i nerad.
-
palermo
#10706 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i uporedo među forumašima tražiti nove članove Kriznog štaba. Da ne bi nastao nepotreban vakum. A kandidata ima, bogu falakonektovan wrote: ↑03/04/2020 13:00 Dajte molim vas, da se napravi peticija i trazi hitno smjena kompletnog kriznog staba FBiH,......ovo je totalno odsustvo znanja kad nam je prijeko potrebno....
-
biglebovski
#10707 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li iko koliko dugo ovaj štab može donositi odluke bez parlamenta? Ili nek raspuste parlament, uštediti će se na platama i doprinosima. Ko je glasao za ovog Solaka? Pa već dvadeset dana oni spominju neku kataklizmu a vamo 400 testiranih 10 pozitivnih, 390 negativnih. A znamo koga testiraju, sumnjive i ljude sa simptomima. Ljudi nam umiru jer im se ne pruža medicinska pomoć.
- jazzer
#10708 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj zezat Palerno, bas treba Oxford zavrsiti da bi se donosile mjere koje Solak donosi. On bi zatvorio sve na 14 dana? Da li je, idiot, uzeo u obzir posljedice jedne takve odluke? Je l obavio pripreme za tako nesto? Sta sa teskum bolesnicima? Sta sa onima koji nemaju hrane za 15 dana karantena? Najlakse je lupiti neku odluku bez da se sagledaju eventualne posljedice. I, btw, jadni smo mi kada nam sudbinu kroji i u nase ime odlucuje jedan Fahrudin Solak.
- seoBIH
#10709 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2020 11:58 Ako je ovo istina
2187 testiranih u FBIH
2341 testirano u RS
onda nivelacija opet napamet pise
Pa zar ne testiraju duplo vise?
- purgatorio
#10710 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cijelo se vrijeme govori o nadoknadi plaća otpuštenim radnicima, pomoći privredi i slično. A što sa ljudima koji su godinama na birou, ljudima koji rade za dnevnice, ugovore o djelu, ljudima koji su radili na crno.
U ova krizna vremena potrebno je svim prijavljenim na biro omogućiti neku naknadu, ne samo novootpuštenim, inače ćemo imati problem.
Druga stvar koju sam primijetio, ima ljudi koji su faktički gladni, ali šute, sramota ih reći, dok ima ljudi sa štekovima koji moljakaju civilne zaštite i crveni križ za hranu.
Ovo neće na dobro izići, mi smo na korak do socijalnog bunta.
U ova krizna vremena potrebno je svim prijavljenim na biro omogućiti neku naknadu, ne samo novootpuštenim, inače ćemo imati problem.
Druga stvar koju sam primijetio, ima ljudi koji su faktički gladni, ali šute, sramota ih reći, dok ima ljudi sa štekovima koji moljakaju civilne zaštite i crveni križ za hranu.
- dječak sa šibicama
#10711 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kao prvo, on je rekao tri puta vise, kao drugo ako je 2341 duplo vise od 2187 onda ok.seoBIH wrote: ↑03/04/2020 13:20dječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2020 11:58 Ako je ovo istina
2187 testiranih u FBIH
2341 testirano u RS
onda nivelacija opet napamet pise![]()
![]()
![]()
Pa zar ne testiraju duplo vise?
Molim bez "ali RS ima manje stanovnika", jer u tom slucaju ne mozete porediti ni BiH sa jedva 3 miliona stanovnika i jednu Njemacku sa 80 miliona ili Italiju sa 60.
-
palermo
#10712 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma ko će zatvoriti na 14 dana.....kao da bogami Solak sam odlučuje.jazzer wrote: ↑03/04/2020 13:17Nemoj zezat Palerno, bas treba Oxford zavrsiti da bi se donosile mjere koje Solak donosi. On bi zatvorio sve na 14 dana? Da li je, idiot, uzeo u obzir posljedice jedne takve odluke? Je l obavio pripreme za tako nesto? Sta sa teskum bolesnicima? Sta sa onima koji nemaju hrane za 15 dana karantena? Najlakse je lupiti neku odluku bez da se sagledaju eventualne posljedice. I, btw, jadni smo mi kada nam sudbinu kroji i u nase ime odlucuje jedan Fahrudin Solak.
Ali, ono što hoću reći je da ko god da je na čelu ili član Kriznog štaba teško da bi drugačije odluke donosio (od ovih koje su sada).
Evo šta sada reče Nino Avdić, direkotr Zavoda za javno zdravstvo HNK, epidemiolog po struci, fin i pametan čojek (provjereno)
Kazano je kako bi sve mjere trebale biti još oštrije, posebno jer dolazi lijepo vrijeme. i to zaista struka kaže, e sad što mi želimo biti pametniji je neka druga priča
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
coco1
#10714 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sit gladnom ne vjeruje. vlast i uposleni na drzavnim jaslama su se skroz odrodili od naroda.purgatorio wrote: ↑03/04/2020 13:23 Cijelo se vrijeme govori o nadoknadi plaća otpuštenim radnicima, pomoći privredi i slično. A što sa ljudima koji su godinama na birou, ljudima koji rade za dnevnice, ugovore o djelu, ljudima koji su radili na crno.
- dječak sa šibicama
#10715 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neka povecaju kazne setacima, hapsi, deportuj u logor ako treba, ne kaznjavaj nas koji ionako ludimo u karantinu.
Pun mi vise kurac i setaca, cim sunce grane ono se negdje nadiglo. Njih kazni, postoje nacini, opali mu 3000 km kazne pa nece vise setati. Zatvori ih u novi zatvor dole u Vojkovicima, i obezbjedci im neophodnu setnju, jebala ih ona.
Pun mi vise kurac i setaca, cim sunce grane ono se negdje nadiglo. Njih kazni, postoje nacini, opali mu 3000 km kazne pa nece vise setati. Zatvori ih u novi zatvor dole u Vojkovicima, i obezbjedci im neophodnu setnju, jebala ih ona.
-
statixx
#10716 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Sloveniji je testirano 25 000.
-
channel10
#10717 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos dodati da su pustili da se virus prosiri zbog izbjegavanja masovnog testiranja i onda izolacije zarazenih od ne zarazenih u neke posebne objekte i sad bi da bi sebe (doktore i ostalo medicinsko osoblje) zastitili, te ne testirane i zarazene osobe zatvorili sa svojim ukucanima pa sta im Bog da...konektovan wrote: ↑03/04/2020 12:33Pa znaju da je nase zdravstvo na koljenima i bez pandemije, rade na tome da sprijece veliki broj pacijenata u bolnicama, a kod nas ih ne tteba puno, da bi vidio totalni kolaps.....sumirprimus wrote: ↑03/04/2020 12:22 dobro, na temu potpunog zatvaranja, postoji li ikakva sansa, da oni nesto znaju vise nego sto se puku javno govori, pa otud i mjere? ne znam, pitam?
to mi je jedino logicno, osim nekompetencije..
- piupiu
#10718 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bih da prejudiciram, ali pokušavam pratiti po ovim šturim informacijama koje imamo, koliko je ljudi na respiratorima i koliko ih je umrlo. Pričao nam je @Cortado na drugoj temi koliko su ti aparati delikatni i kako upravljanje njima nije uopšte mačji kašalj. Ovdje mi se čini da je jedini spas u sjedenju kući. Sjedićeš kući svakako, dok ne dodje pet do dvanaest, ali pasti u ruke nestručnom kadru čini mi se još opasnijim. Suština svih ovih mjera je da je to najbolje što mogu učiniti za nas, jer je zdravstveni sistem... takav kakav jeste.
-
daddy-kool
-
daddy-kool
#10720 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bojim se da su ove najave totalnog karantena zbog vjerovatnog skoka detektovanih slučajeva.
Čekamo današnje rezultate...
- dječak sa šibicama
#10721 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic je prijetnjom od neki dan, izazvao samo stampedo na prodavnice gdje su se ljudi jedni na druge navaljivali, da kupe stvari za prezivjeti "totalni karantin" nakon cega se zarazilo brat bratu nekoliko hiljada ljudi u tim histericnim guzvama... da bi nakon svega Kim Jong Solak Vucic izjavio kao "pa jeste vidjeli kako su nase prodavnice dobro opskrbljene".
Ovdje vise ne znas ko je veci debil, ovi na vlasti ili ovce koje im aplaudiraju iz stada.
Ovdje vise ne znas ko je veci debil, ovi na vlasti ili ovce koje im aplaudiraju iz stada.
-
kakavdanakneiskustvu
#10722 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kako bi se lako punili budžeti kantona kad bi policija svakom bez maske urucila prek. nalog,ali svakomedječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2020 13:31 Neka povecaju kazne setacima, hapsi, deportuj u logor ako treba, ne kaznjavaj nas koji ionako ludimo u karantinu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10723 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mi i kinezi za milijardu ljudi, a i oni su to uvodili u regiji gdje je krenulo, i niko drugi na planeti. Tobe jarabi kakvi debili.daddy-kool wrote: ↑03/04/2020 13:40 Bojim se da su ove najave totalnog karantena zbog vjerovatnog skoka detektovanih slučajeva.
-
coco1
#10724 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa, ovo kako ti pises, zalazes se za totalni karantin. dogovori se sam sa sobom sta bi volio, htio, zelio...dječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2020 13:31 Neka povecaju kazne setacima, hapsi, deportuj u logor ako treba, ne kaznjavaj nas koji ionako ludimo u karantinu.
izlazak iz kuce i setnja nije zabranjena i obavim je svakodnevno. nit se s kim sastajem, a ako koga i sretnem, zdravo za zdravo i svako svojim putem. s tim, da prilikom te setnje, obavim i kupovinu neophodnih stvari za 4 penzionerske porodice (2 iz moje zgrade i jos 2 iz ulice) jer nemaju nikoga ispod 65 godina sa sobom u domacinstvu.
- dobojlija81