Obican insan, raja, sirotinja, ... Ne vrijeđam nikog ...mali jomu wrote: ↑03/04/2020 01:19swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:16
Kakva navlakusa? Ovo su nacini naplate u svakoj normalnoj drzavi. Racun, izvrsba, ...
Fukara???
Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Moderator: O'zone
-
swanfilter
#26 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
-
swanfilter
#27 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
[quote="last mohicans" post_id=16399051
Mi nismo normalna drzava, druze. Banke ne mogu neka svoja potrazivanja da naplate i za mnoge nece moci kad ljudi dobiju otkaze a ne nađu novi posao. Puno vise problema ce ova vlast i druava imati od tih nekoliko stotina kazni sto napisu.
[/quote]
Sve ce Fadil srediti, nis ne brini ...
Mi nismo normalna drzava, druze. Banke ne mogu neka svoja potrazivanja da naplate i za mnoge nece moci kad ljudi dobiju otkaze a ne nađu novi posao. Puno vise problema ce ova vlast i druava imati od tih nekoliko stotina kazni sto napisu.
[/quote]
Sve ce Fadil srediti, nis ne brini ...
-
Guadalajara
#28 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Jos dodaj na to da je stotine hiljada civila naoružano do zuba...Sto u normalnim državama nije slučaj...last mohicans wrote: ↑03/04/2020 01:18Mi nismo normalna drzava, druze. Banke ne mogu neka svoja potrazivanja da naplate i za mnoge nece moci kad ljudi dobiju otkaze a ne nađu novi posao. Puno vise problema ce ova vlast i druava imati od tih nekoliko stotina kazni sto napisu.swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:16
Kakva navlakusa? Ovo su nacini naplate u svakoj normalnoj drzavi. Racun, izvrsba, ...
-
mali jomu
#29 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:21Obican insan, raja, sirotinja, ... Ne vrijeđam nikog ...mali jomu wrote: ↑03/04/2020 01:19swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:16
Fukara???
Placaju bezobrazni, oholi, "svi zajebani..."
-
swanfilter
#30 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Guadalajara wrote: ↑03/04/2020 01:25Jos dodaj na to da je stotine hiljada civila naoružano do zuba...Sto u normalnim državama nije slučaj...last mohicans wrote: ↑03/04/2020 01:18Mi nismo normalna drzava, druze. Banke ne mogu neka svoja potrazivanja da naplate i za mnoge nece moci kad ljudi dobiju otkaze a ne nađu novi posao. Puno vise problema ce ova vlast i druava imati od tih nekoliko stotina kazni sto napisu.swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:16
Hani buraz, nismo USA.
Naoruzani su i drugdje, ne placaju, pa kada drzava dođe po svoje, podviju rep. A, ako neces platiti, a hoces ubiti, eno Zenice. Pa, nek mozak bira ...
-
Guadalajara
#31 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Koja ba drzava...Gdje bila drzava 92ge...swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:42
Hani buraz, nismo USA.
Naoruzani su i drugdje, ne placaju, pa kada drzava dođe po svoje, podviju rep. A, ako neces platiti, a hoces ubiti, eno Zenice. Pa, nek mozak bira ...
-
swanfilter
#32 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Uredu je. Laku noc.Guadalajara wrote: ↑03/04/2020 01:45Koja ba drzava...Gdje bila drzava 92ge...swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:42
Hani buraz, nismo USA.
Naoruzani su i drugdje, ne placaju, pa kada drzava dođe po svoje, podviju rep. A, ako neces platiti, a hoces ubiti, eno Zenice. Pa, nek mozak bira ...![]()
-
Guadalajara
#33 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
U redu je dok ima hrane...swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:55Uredu je. Laku noc.Guadalajara wrote: ↑03/04/2020 01:45Koja ba drzava...Gdje bila drzava 92ge...swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:42
Hani buraz, nismo USA.
Naoruzani su i drugdje, ne placaju, pa kada drzava dođe po svoje, podviju rep. A, ako neces platiti, a hoces ubiti, eno Zenice. Pa, nek mozak bira ...![]()
-
mali jomu
#34 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Gledao sam "zmaja" kad bljuje vatru... nema tu nikakva ciljanja, sve zapali,
i dan danas mi ponekad dodje u glavu da me gadja a ja nemam gdje pobjec... pazite se toga, sad zmajevi okolo lete
i dan danas mi ponekad dodje u glavu da me gadja a ja nemam gdje pobjec... pazite se toga, sad zmajevi okolo lete
-
Guadalajara
-
kakavdanakneiskustvu
#36 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
konektovan wrote: ↑03/04/2020 00:29 Dva do tri dana u sedmici po 2 sata bi bilo dovoljno, bez grupisanja po parkovima i setalistima...
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
dobiješ li prek. nalog od policije zbog npr. nenošenja maske,zbog boravka djeteta napolju u trenutnoj situaciji,mozes ako hoces na sudu traziti sudsko odlucivanje,kao i za bilo koji drugi izdati prek. nalog,a ako nećeš to,kazna ide u reg. nov. kazniPryda wrote: ↑03/04/2020 00:55Možeš li mi pojasnit fkt sam ozbiljno pitao. Do sad sam dobio samo kazne za parking i slično i znam da moram platit jer ne mogu registrovati auto. Sta se sad desi ako ne nosim masku i dobijem kaznu. Odlučim da neću platit, kako će postupat prema meni. Na sud?
Uvijek sam se pitao sto ljudi moraju platit kaznu za vozanje bez karte u grasu. Kako ih natjeraju![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#39 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
da,cuj neko utjerava dugove,nidje vezemali jomu wrote: ↑03/04/2020 01:12swanfilter wrote: ↑03/04/2020 01:08
Sjednu na racun dok ne naplate svoje. Ako nemas istog, idu preko firme koja se legalno bavi uceravanjem dugova. Fukara drzavi nikada nije duzna ostala ...
Ne padajte na ovu suplju... navlakusa da se sjebete
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Roditelji tesko podnose izolaciju sa djecom koju su sami odgajali 
-
Korisničkoime
#41 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Ide u istu evidenciju, evidnecija novcanih kazni i prvo sto jeste ko god ima auto najkasnije kod registracije ce morati platitPryda wrote: ↑03/04/2020 00:55Možeš li mi pojasnit fkt sam ozbiljno pitao. Do sad sam dobio samo kazne za parking i slično i znam da moram platit jer ne mogu registrovati auto. Sta se sad desi ako ne nosim masku i dobijem kaznu. Odlučim da neću platit, kako će postupat prema meni. Na sud?
Uvijek sam se pitao sto ljudi moraju platit kaznu za vozanje bez karte u grasu. Kako ih natjeraju![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Drkadžije koje nemaju djecu molim da ne pametuju o roditeljskim nijjetima.
Ovo zato što sam i sam bio takav dok nisam dobio dijete i promijenio percepciju. Sit gladnom ne vjeruje.
Jer kako nekome ko nema dijete da ja objasnim da je veći zahmet spremiti i izvesti malo dijete i paziti na njega vani nego biti kući sa njim. Već se tu može vidjeti plitkoća i glupost ovog pristupa: roditelji hoće da se otarase svoje djece.
To prvo.
Drugo, dok u svijetu postoje restrikcije jače ili manje, od ograničenih do totalnog lockdowna, NIGDJE ne postoji dozvola kretanja za punoljetne i totalna zabrana za djecu. Zašto? Zato što je moronski i neučinkovito. Ako ste zabrinuti za moje dijete, jebeni licemjeri, zabranite rad svima, jer ja na posao moram ići i dolaziti u kontakt sa ljudima. I onda poslije toga kući svom djetetu.
Koja svrha onda takve zabrane?
Zabraniti okupljanja, zatvoriti igrališta, kažnjavati drakonski da. Totalno ograničenje bez ikakvog utemeljenja ne.
Ovo zato što sam i sam bio takav dok nisam dobio dijete i promijenio percepciju. Sit gladnom ne vjeruje.
Jer kako nekome ko nema dijete da ja objasnim da je veći zahmet spremiti i izvesti malo dijete i paziti na njega vani nego biti kući sa njim. Već se tu može vidjeti plitkoća i glupost ovog pristupa: roditelji hoće da se otarase svoje djece.
To prvo.
Drugo, dok u svijetu postoje restrikcije jače ili manje, od ograničenih do totalnog lockdowna, NIGDJE ne postoji dozvola kretanja za punoljetne i totalna zabrana za djecu. Zašto? Zato što je moronski i neučinkovito. Ako ste zabrinuti za moje dijete, jebeni licemjeri, zabranite rad svima, jer ja na posao moram ići i dolaziti u kontakt sa ljudima. I onda poslije toga kući svom djetetu.
Zabraniti okupljanja, zatvoriti igrališta, kažnjavati drakonski da. Totalno ograničenje bez ikakvog utemeljenja ne.
- Lalena
#43 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Nemaju svi roditelji taj luksuz da ostanu kod kuće sa djecom, neki moraju i raditi..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 08:19 Roditelji tesko podnose izolaciju sa djecom koju su sami odgajali![]()
Iskoristila sam godišnji, bolovanje, godišnji... više ne može
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#44 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Tesko je i vama objasniti da nas ima u bransama gdje te niko ne nudi da sjedis kuci, nego na posao bato a platu mozda kanton sufinansira, da nas ima sa bliskim srodnicima koji su na prvoj liniji u medicinskim ustanovama gdje samo cekaju da ih zarazi neko kome je bilo mrsko sjedit kuci. Izvinite sto vas ne razumijem ali idete mi na kurac.
-
Korisničkoime
#45 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Svi vi koji se bunite znate zasto je to uvedeno, koja je svrha i sta je cilj.Chmoljo wrote: ↑03/04/2020 08:27 Drkadžije koje nemaju djecu molim da ne pametuju o roditeljskim nijjetima.
Ovo zto štosam isam bio takav dok nisam dobio dijete i promijenio percepciji. Sit gladnom ne vjeruje.
Jer kako nekome ko nema dijete da ja objasnim da je veći zahmet soremiti i izvesti malo dijete i paziti na njega vani nego biti kući sa njim. Već se tu može vidjeti plitkoća i glupost ovog pristupa: roditelji hoće da se otarase svoje djece.
To prvo.
Drugo, dok u svijetu postoje restrikcije jače ili manje, od ograničenih to totalnog lockdowna, NIGDJE ne postoji dozvola kretanja za punoljetne i totalna zabrana za djecu. Zašto? Zato što je moronski i neučinkovito. Ako ste zabrinuti za moje dijete, jebeni licemjeri, zabranite rad svima, jer ja na posao moram ići i dolaziti u kontakt sa ljudima. I onda poslije toga kući svom djetetu.
Nemoj te se pravit da kao ne razumijete, ne znate, ne shvatate samo vam je SVEJEDNO.
Vi ste sebi na prvom mjestu, samo je vama tesko svi ostali mogu i da crknu ali treba vama olaksat.
Svjesno uzimate ili svjesno rizikujete pogorsanje stanje samo da vasoj guzici bude lakse.
P.S.
Ima djete.
- hellhammer
- seoBIH
#47 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Kakav narod, takva država i obrnuto.
Zale se sto nema reakcije i pomoći države, selektivno biraju sta odgovara, a sta ne, i na kraju kaze ko me moze natjerati da platim kaznu.
Kako se vaša priča razlikuje od Dodikove, Brankovića, raznih Esesda ili Budnja? Ma ko ce njih natjerati da plate milione? Ova država? Ovaj narod? Hahaha
Zale se sto nema reakcije i pomoći države, selektivno biraju sta odgovara, a sta ne, i na kraju kaze ko me moze natjerati da platim kaznu.
Kako se vaša priča razlikuje od Dodikove, Brankovića, raznih Esesda ili Budnja? Ma ko ce njih natjerati da plate milione? Ova država? Ovaj narod? Hahaha
-
Ci-Nick
#48 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
A čemu samo u FBiH,.. svi nenormalni i glupi samo naši pametni.alipasijaner wrote: ↑03/04/2020 00:43 Šta je po vama bitnije volja građana ili opšti interes u cilju spašavanja ljudskih života? #samopitam
Pa evo čak i RS nem tu zabranu a bolje se nosi sa pandemijom.
- Chmoljo
#49 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Ne, ne znam što je uvedeno. Objasni. Evo čekam da mi objasniš kako će to dijete pod roditeljskim nadzorom prenositi virus više nego ja.Korisničkoime wrote: ↑03/04/2020 08:43Svi vi koji se bunite znate zasto je to uvedeno, koja je svrha i sta je cilj.Chmoljo wrote: ↑03/04/2020 08:27 Drkadžije koje nemaju djecu molim da ne pametuju o roditeljskim nijjetima.
Ovo zto štosam isam bio takav dok nisam dobio dijete i promijenio percepciji. Sit gladnom ne vjeruje.
Jer kako nekome ko nema dijete da ja objasnim da je veći zahmet soremiti i izvesti malo dijete i paziti na njega vani nego biti kući sa njim. Već se tu može vidjeti plitkoća i glupost ovog pristupa: roditelji hoće da se otarase svoje djece.
To prvo.
Drugo, dok u svijetu postoje restrikcije jače ili manje, od ograničenih to totalnog lockdowna, NIGDJE ne postoji dozvola kretanja za punoljetne i totalna zabrana za djecu. Zašto? Zato što je moronski i neučinkovito. Ako ste zabrinuti za moje dijete, jebeni licemjeri, zabranite rad svima, jer ja na posao moram ići i dolaziti u kontakt sa ljudima. I onda poslije toga kući svom djetetu.
Nemoj te se pravit da kao ne razumijete, ne znate, ne shvatate samo vam je SVEJEDNO.
Vi ste sebi na prvom mjestu, samo je vama tesko svi ostali mogu i da crknu ali treba vama olaksat.
Svjesno uzimate ili svjesno rizikujete pogorsanje stanje samo da vasoj guzici bude lakse.
P.S.
Ima djete.
- Chmoljo
#50 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?
Opet, ni ti mi ne nudiš odgovor kako će te moje dijete pod roditeljskim nadzorom zaraziti, a ja neću._BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 08:39 Tesko je i vama objasniti da nas ima u bransama gdje te niko ne nudi da sjedis kuci, nego na posao bato a platu mozda kanton sufinansira, da nas ima sa bliskim srodnicima koji su na prvoj liniji u medicinskim ustanovama gdje samo cekaju da ih zarazi neko kome je bilo mrsko sjedit kuci. Izvinite sto vas ne razumijem ali idete mi na kurac.