Hmmm, malo nesigurno. Jedino ako postoji dio parketa koji se može dignuti i zaštekati.mO k3 wrote: ↑02/04/2020 21:37pod tepihomdale cooper wrote: ↑02/04/2020 21:36 Meni ovo "u šteku" uvijek podsjeti na one stare ljude koji su novac držali u jastučnicama, madracima i ostalim mjestima za koje su
mislili da su sigurni i da ih ne može niko naći.![]()
![]()
Koliko imate u šteku?
- dale cooper
#226 Re: Koliko imate u šteku?
- mO k3
#227 Re: Koliko imate u šteku?
pricamo o starim ljudimadale cooper wrote: ↑02/04/2020 21:42Hmmm, malo nesigurno. Jedino ako postoji dio parketa koji se može dignuti i zaštekati.mO k3 wrote: ↑02/04/2020 21:37pod tepihomdale cooper wrote: ↑02/04/2020 21:36 Meni ovo "u šteku" uvijek podsjeti na one stare ljude koji su novac držali u jastučnicama, madracima i ostalim mjestima za koje su
mislili da su sigurni i da ih ne može niko naći.![]()
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#228 Re: Koliko imate u šteku?
Realno, Bosnje i Istconi Evropljani su najveci majstori manipulacijesadie_forever wrote: ↑02/04/2020 21:30Znaci kad sve pregledamo ,arapi zene tretiraju kao princeze-ne pitaju se nista ali su kraljice,u japanu zene ne rade nista-muz sve obezbjedi,nista se ne pitaju ali imaju svedetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 21:23Arapkinje posebna prica, zamotaju se i kurcom ne mrdaju, bas sam ih posmatrao, sjedu u hotelu da doruckuju i razvuku dorucak po sat, sat i ipo
a lola hrani djecu, pa ih nosa, pa vodi ih u sobu, dovedi ih iz sobe. One guzici zorta, nix
![]()
ali krkan u Bosni-hem zeni ne da da se pita nesto,hem bez njene plate ne moze da sastavi mjesec,hem mora ona sve po kuci da radi jer on je cojek(koji ima manju platu od zene ali jebiga on je cojk kuce![]()
)
jel shvacas da si na ljestvici zadnji?![]()
Ipak se pitaju za nesto
-
detroit-mercy
-
mishic
#230 Re: Koliko imate u šteku?
Predratni štek propao u banci,
certifikati zbog toga stoje u ladici
i od 1. do 2. i nekako
ali od 2. do 1. s tešom mukom,
još kažu uhljeb
certifikati zbog toga stoje u ladici
i od 1. do 2. i nekako
ali od 2. do 1. s tešom mukom,
još kažu uhljeb
- dale cooper
#231 Re: Koliko imate u šteku?
Ma kontam nego onako ja razmišljam šta bi bilo još sigurnije.
- denimb
#232 Re: Koliko imate u šteku?
Imam par hiljada u steku, mislim u novcu...ne treba mi vise...bitniji mi je stek znanja koji imam u poslu.
- sadie_forever
#233 Re: Koliko imate u šteku?
da ali takve zene koje "drze kucu " se zaista sve pitaju oko kuce i ekonomije,,pa cak i to da svekrvu otjeraju,a muz tu samo moze da suti jer ga zena ne postuje.vidjela po Bosnidetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 21:45Realno, Bosnje i Istconi Evropljani su najveci majstori manipulacijesadie_forever wrote: ↑02/04/2020 21:30Znaci kad sve pregledamo ,arapi zene tretiraju kao princeze-ne pitaju se nista ali su kraljice,u japanu zene ne rade nista-muz sve obezbjedi,nista se ne pitaju ali imaju svedetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 21:23
Arapkinje posebna prica, zamotaju se i kurcom ne mrdaju, bas sam ih posmatrao, sjedu u hotelu da doruckuju i razvuku dorucak po sat, sat i ipo
a lola hrani djecu, pa ih nosa, pa vodi ih u sobu, dovedi ih iz sobe. One guzici zorta, nix
![]()
ali krkan u Bosni-hem zeni ne da da se pita nesto,hem bez njene plate ne moze da sastavi mjesec,hem mora ona sve po kuci da radi jer on je cojek(koji ima manju platu od zene ali jebiga on je cojk kuce![]()
)
jel shvacas da si na ljestvici zadnji?![]()
, zene ko dobile slobodu i pitaju se za sve
. Arapkinje, za njih se zna, nista se ne pitaju ali i ne mrdaju kurcom. Ove zapadnjakinje, pola komsiluka mi ne radi ili rade neko skraceno vrijeme, uglavnom ko biva volontiraju nesto, ukratko sviraju kurcu
. Kod Bosnja/istocnih evropljana, zene u firmama pun radno vrijeme pa jos i prekovremeno kad zatreba, pa kad dodje kuci opet udri, a oni lole ko biva "zeno, sta cemo za veceru"
![]()
![]()
Ipak se pitaju za nesto.
- denimb
#234 Re: Koliko imate u šteku?
De bona Sadeta generalises, i lupas predrasude samo tako, ako je kod tebe takva situacija ne prenosi to na cijelu BiH...jbt nema mi nista mrze nego kad se neko dokopa sekunde zivota, i onda na cijelu BiH gleda kao na plemensku zajednicu.
Znas li da je velika vecina brakova u BiH bas suprotno od toga sto ti pises, i nemoj da mi pricas o ruralnim krajevima jer nigdje u svijetu situacija nije bolja ako pricas o tim krajevima.
Da ne postuje, mater, oca, svekrvu, punca moze samo tip kao sto je...ne znam...ti?
Znas li da je velika vecina brakova u BiH bas suprotno od toga sto ti pises, i nemoj da mi pricas o ruralnim krajevima jer nigdje u svijetu situacija nije bolja ako pricas o tim krajevima.
Da ne postuje, mater, oca, svekrvu, punca moze samo tip kao sto je...ne znam...ti?
- sadie_forever
#235 Re: Koliko imate u šteku?
pa pogledaj po Bosni ,a zasto je tako? jer frajeri nisu se uspjeli snaci da imaju svoj stan vec zivi na spratu od oca i matere,pa onda niko nikoga ne mozedenimb wrote: ↑02/04/2020 22:01 De bona Sadeta generalises, i lupas predrasude samo tako, ako je kod tebe takva situacija ne prenosi to na cijelu BiH...jbt nema mi nista mrze nego kad se neko dokopa sekunde zivota, i onda na cijelu BiH gleda kao na plemensku zajednicu.
on bez njene plate NE MOZE NISTA,a hoce da se PITA SVE..a to ne moze
-
detroit-mercy
#236 Re: Koliko imate u šteku?
je l ti to cojk sjedi besposlen pa ti jos i platu uzme i da ocu i materisadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:03pa pogledaj po Bosni ,a zasto je tako? jer frajeri nisu se uspjeli snaci da imaju svoj stan vec zivi na spratu od oca i matere,pa onda niko nikoga ne mozedenimb wrote: ↑02/04/2020 22:01 De bona Sadeta generalises, i lupas predrasude samo tako, ako je kod tebe takva situacija ne prenosi to na cijelu BiH...jbt nema mi nista mrze nego kad se neko dokopa sekunde zivota, i onda na cijelu BiH gleda kao na plemensku zajednicu.
on bez njene plate NE MOZE NISTA,a hoce da se PITA SVE..a to ne moze
- mO k3
#237 Re: Koliko imate u šteku?
da i tu ..
- 512MB
#238 Re: Koliko imate u šteku?
Ko drži veću sumu novca od recimo 2 milje u šteku taj ništa nije shvatio...
- sadie_forever
#239 Re: Koliko imate u šteku?
Ne pricam ja o meni ovdje vec prosjecnom ruralnom braku u BIH,a ruralci su ipak vecina Bosne ,,jedno 60% najmanjedetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:05je l ti to cojk sjedi besposlen pa ti jos i platu uzme i da ocu i materisadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:03pa pogledaj po Bosni ,a zasto je tako? jer frajeri nisu se uspjeli snaci da imaju svoj stan vec zivi na spratu od oca i matere,pa onda niko nikoga ne mozedenimb wrote: ↑02/04/2020 22:01 De bona Sadeta generalises, i lupas predrasude samo tako, ako je kod tebe takva situacija ne prenosi to na cijelu BiH...jbt nema mi nista mrze nego kad se neko dokopa sekunde zivota, i onda na cijelu BiH gleda kao na plemensku zajednicu.
on bez njene plate NE MOZE NISTA,a hoce da se PITA SVE..a to ne mozevala ne bi ga ni ja trpio, da mu je zlatan
![]()
- mO k3
-
detroit-mercy
#241 Re: Koliko imate u šteku?
Znas ti onu pjesmu "Isplaci se bice ti lakse"sadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:06Ne pricam ja o meni ovdje vec prosjecnom ruralnom braku u BIH,a ruralci su ipak vecina Bosne ,,jedno 60% najmanjedetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:05je l ti to cojk sjedi besposlen pa ti jos i platu uzme i da ocu i materisadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:03
pa pogledaj po Bosni ,a zasto je tako? jer frajeri nisu se uspjeli snaci da imaju svoj stan vec zivi na spratu od oca i matere,pa onda niko nikoga ne moze
on bez njene plate NE MOZE NISTA,a hoce da se PITA SVE..a to ne mozevala ne bi ga ni ja trpio, da mu je zlatan
![]()
- sadie_forever
#242 Re: Koliko imate u šteku?
vidis cak i ruralne pjesme slusasdetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:10Znas ti onu pjesmu "Isplaci se bice ti lakse"sadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:06Ne pricam ja o meni ovdje vec prosjecnom ruralnom braku u BIH,a ruralci su ipak vecina Bosne ,,jedno 60% najmanjedetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:05
je l ti to cojk sjedi besposlen pa ti jos i platu uzme i da ocu i materivala ne bi ga ni ja trpio, da mu je zlatan
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#243 Re: Koliko imate u šteku?
Odkuda ti znas da su ruralnesadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:12vidis cak i ruralne pjesme slusasdetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:10Znas ti onu pjesmu "Isplaci se bice ti lakse"sadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:06
Ne pricam ja o meni ovdje vec prosjecnom ruralnom braku u BIH,a ruralci su ipak vecina Bosne ,,jedno 60% najmanje![]()
![]()
- sadie_forever
#244 Re: Koliko imate u šteku?
Ok,ja ne volim tu vrstu muzike Jasar Ahmedovski i ekipa
ali volim grand odgledat sto jest jest
nego hajde da se vratimo na temu,koliko ti imas u steku?
- denimb
#245 Re: Koliko imate u šteku?
Radim u firmi, ne radim za sebe, ali radim posao koji je uvijek trazen i dobro placen, tako da me nesto i nije strah...imam primanja fino iznad prosjeka.
Ali meni je ta glad u ratu gdje sam kao dijete jedva ostao ziv od memle podruma, manjka vitamina, neuhranjenosti, proizvela upravo suprotan ucinak gledam da zivim sto bolje, gledam da mi roditeljima koji su se napatili bas ne fali nista, da imaju placene racune, da imaju pun frizider, dobro auto, TV od 50 inca, hvala Bogu pa im mogu vratiti bar nesto...a stek, jebes stek, nije se ni stari steko, obolio u rovu, pa poslije rata godinama dva posla radio da imamo nesto...draza mi njihova sreca nego milion stekova.
A i kako god racunicu bacim ispadne da necu ni ja zivjeti 1000 godina...
-
detroit-mercy
#246 Re: Koliko imate u šteku?
U normalnim vremenima ok, medjutim svakih par godina imamo nenormalna vremena pa dodje vrijeme kad je cash king
Cak i guru investiranja Warren Buffett smatra da je ok imati solidnu poziciju kesa
-
detroit-mercy
#247 Re: Koliko imate u šteku?
Meni je Sinan kraljsadie_forever wrote: ↑02/04/2020 22:17 Ok,ja ne volim tu vrstu muzike Jasar Ahmedovski i ekipa![]()
A u steku, pa reko sam vec, mlogo
- 512MB
#248 Re: Koliko imate u šteku?
Pa ne znam, eno Kinezi popališe sav keš u Wuhanu, a kod Keme u Švabiji banke naplaćuju kaznene kamate ako imaš ušteđevine kod njihdetroit-mercy wrote: ↑02/04/2020 22:18U normalnim vremenima ok, medjutim svakih par godina imamo nenormalna vremena pa dodje vrijeme kad je cash king.
Cak i guru investiranja Warren Buffett smatra da je ok imati solidnu poziciju kesa.
- Dope_Man
#249 Re: Koliko imate u šteku?
Nije bas tako. Istina, za vecinu jeste. Ali ima nas i koji imamo normalan posao. Licno sam imao i poslove kod raznih klosara kojima je bilo mrsko odvojiti se od 450 KM za mjesec rada po 6 dana, svaki dan 10-12 sati. Ali hebiga, radilo se tad sta se moralo da se plati obrazovanje i prezivi, pa da danas imam u privatnom sektoru (nikad nisam ganjao, niti cu, drzavni) platu koja je daleko iznad prosjeka i od koje se moze lijepo zivjeti, pa i stekati.dječak sa šibicama wrote: ↑02/04/2020 18:02 Ubosni stek moze imati samo uhljeb ili neki privatnik.
Obicna raja dok digne kredit za stan, za ovo za ono, nema tu stekova. Plate su nikakve manje vise.
Ko ima svoj stan, moze imati manji stekic par milja i to je to. Ako ima neku solidnu platu.
O cemu pricamo, u BiH vec 20 godina drmaju mikrokreditne organizacije, zasto nego za nasu "srednju klasu" koja zivi od tih malih kredita. Ali to treba i vratiti.
Razlika je samo u tome kako se neko ponasa. Ja vozam auto koje sad vrijedi 3-3.5 hiljade i briga me, odrzavam redovno i radi savrseno i, iako imam u steku dovoljno da uzmem daleko novije, necu jer je to bespotrebno bacanje para iz mog ugla gledanja. Imam jarana koji zaradjuje daleko manje, ali se roknuo u kredit da kupi daleko skuplje auto pa se sad hvata za glavu kako skupiti za registraciju, pa izlete neki kvarovi a nema se za dijelova itd.. To je vec problem covjeka koji ne zna trositi na stvari koje su bitne u zivotu (ili mozda zna.. njemu je bitno to auto da kupi trebe, meni bitno imati pare za neka dalja putovanja, mozda i kakvo ulaganje, pa sad.. mozda smo obojica sretni na svoj nacin ).
Uglavnom, nije sve toliko crno. Dosta je raje koja radi u normalnim firmama, ima pristojna primanja, zivi nekim pristojnim zivotom. Naravno da je vise onih koji zive od 500 - 600 KM, i spajaju kraj sa krajem, ali ne treba bas govoriti da je svima tako osim ako su na drzavnoj sisi, jer nije. A od ovih koji prezivljavaju je stvarno previse onih koji bi nazor da imaju ono sto ne mogu realno imati, pa se uvale u bespotrebne kredite.
- denimb
#250 Re: Koliko imate u šteku?
Prva i najbitnija stavka je ona kako si rijesio neke stvari u glavi, imao sam toliko nekih mladih ljudi koje sam dobio da obucim, ali jednostavno njihov mentalni sklop je takav " jebo te ovo, odo ja u Njemacku"...to pricaju momci od 20-tak godina koji ne znaju Prnjavor naci na karti.Dope_Man wrote: ↑02/04/2020 23:25Nije bas tako. Istina, za vecinu jeste. Ali ima nas i koji imamo normalan posao. Licno sam imao i poslove kod raznih klosara kojima je bilo mrsko odvojiti se od 450 KM za mjesec rada po 6 dana, svaki dan 10-12 sati. Ali hebiga, radilo se tad sta se moralo da se plati obrazovanje i prezivi, pa da danas imam u privatnom sektoru (nikad nisam ganjao, niti cu, drzavni) platu koja je daleko iznad prosjeka i od koje se moze lijepo zivjeti, pa i stekati.dječak sa šibicama wrote: ↑02/04/2020 18:02 Ubosni stek moze imati samo uhljeb ili neki privatnik.
Obicna raja dok digne kredit za stan, za ovo za ono, nema tu stekova. Plate su nikakve manje vise.
Ko ima svoj stan, moze imati manji stekic par milja i to je to. Ako ima neku solidnu platu.
O cemu pricamo, u BiH vec 20 godina drmaju mikrokreditne organizacije, zasto nego za nasu "srednju klasu" koja zivi od tih malih kredita. Ali to treba i vratiti.
Razlika je samo u tome kako se neko ponasa. Ja vozam auto koje sad vrijedi 3-3.5 hiljade i briga me, odrzavam redovno i radi savrseno i, iako imam u steku dovoljno da uzmem daleko novije, necu jer je to bespotrebno bacanje para iz mog ugla gledanja. Imam jarana koji zaradjuje daleko manje, ali se roknuo u kredit da kupi daleko skuplje auto pa se sad hvata za glavu kako skupiti za registraciju, pa izlete neki kvarovi a nema se za dijelova itd.. To je vec problem covjeka koji ne zna trositi na stvari koje su bitne u zivotu (ili mozda zna.. njemu je bitno to auto da kupi trebe, meni bitno imati pare za neka dalja putovanja, mozda i kakvo ulaganje, pa sad.. mozda smo obojica sretni na svoj nacin ).
Uglavnom, nije sve toliko crno. Dosta je raje koja radi u normalnim firmama, ima pristojna primanja, zivi nekim pristojnim zivotom. Naravno da je vise onih koji zive od 500 - 600 KM, i spajaju kraj sa krajem, ali ne treba bas govoriti da je svima tako osim ako su na drzavnoj sisi, jer nije. A od ovih koji prezivljavaju je stvarno previse onih koji bi nazor da imaju ono sto ne mogu realno imati, pa se uvale u bespotrebne kredite.
Ne mozes ubaciti jednostavno u glavu tim ljudima da imaju sansu da nauce nesto da rade, a da im to znanje poslije ne moze niko da oduzme.
Svojim znanjem postajes bitna karika u firmi, ona koja moze zahtjevati vecu platu, i dobit ces je 100%...ali ne, sanja se o BMW-u i uvalit ce se u kredit da uzmu isti, a na poslu ce i dalje da budu smrknuti, kao jebe ih sve u zivotu, i jebu ih svi u zivotu i nista ih ne zanima, daj koliko je sati, koliko ima do 15h da idemo kuci...bas znam o cemu pricas.
Slick gume na BMW-u ko na formuli, u pola zime...