Cim je neka prpa ljudi se okrecu vjeri i dok prodje, zaborave i na popove i na hodze.Diwan wrote: ↑01/04/2020 22:56 Kako vrijeme bude proticalo i kako se situacija bude usložnjavala za večinu ljudi, vjerujem da će krunice, tespihi i sufare postajati sve traženije roba među ljudima. Do tada, nemojte ni u šta vjerovati - ni u Boga, ni u zavjere, ni u manupulacije ljudima, ni u postajanje drugih entiteta ... ali sve ima svoje vrijeme i mjesto. Samo kulirajte i izigravajte heroje - do jednom, kad shvatite da nemate kome da se obratite, jer je vaš influenser ili predsjednik mjesne zajednice na godišnjem, a Bakir i slični u bunkeru. Samo se junačite i pravite važni i ismijavajte druge.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Maraschino
#16476 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#16477 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pogrešno. Ispravno: teško je isprepadanima i slabima shvatiti da postoje oni koji su imuni na strah. Uprskos svemu.Mogy87 wrote: ↑01/04/2020 23:15Tesko je spoznati da se ovo zaista desava.Challenger_ wrote: ↑01/04/2020 23:10Većina je duboko nesigurna i isprepadana. "Ismijavanjem" bezuspješno prikrivaju sopstvenu slabost i strah.Diwan wrote: ↑01/04/2020 22:56 Kako vrijeme bude proticalo i kako se situacija bude usložnjavala za večinu ljudi, vjerujem da će krunice, tespihi i sufare postajati sve traženije roba među ljudima. Do tada, nemojte ni u šta vjerovati - ni u Boga, ni u zavjere, ni u manupulacije ljudima, ni u postajanje drugih entiteta ... ali sve ima svoje vrijeme i mjesto. Samo kulirajte i izigravajte heroje - do jednom, kad shvatite da nemate kome da se obratite, jer je vaš influenser ili predsjednik mjesne zajednice na godišnjem, a Bakir i slični u bunkeru. Samo se junačite i pravite važni i ismijavajte druge.
- Nisrin
#16478 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od 100000000 jedno, evo u Njemackoj ni jedno...a ni u Bosni osim vozaca (mozda je vec bio od necega bolestan, otkud nam dokaz da je 100% SAMO OD CORONE i da je corona jedini uzrok? Sada svaku smrt pripisu coroni, ostale bolesti ne postoje i nije se umiralo prije corone)geralt wrote: ↑01/04/2020 23:02
10 sekundi guglanja ti je dovoljno da nadjes primjere za sve profesije koje si nabrojala, posebno medicinare. Ne moras cak ici van Bosne, covjek iz Konjica koji je preminuo je bio vozac.
"Kolektivni imunitet" ne ganja skoro niko na svijetu, strategija je minimizirati broj zarazenih dok ne docekamo vakcinu ili efikasan lijek.
I ne govorim samo o smrtnom ishodu, nego kriticnom, potreba za hospitalizacijom/respiratorom itd...a ljudi SVAKODNEVNO izlozeni stotinama ljudi, zastite nikakve...
Znas li koliko traju testiranja vakcine, u najboljem slucaju do proljeca sljedece godine! Koliko se kod nas ljudi uopste vakcinise i protiv sezonske gripe? Svake godine je more zarazenih i oboljelih, ovaj virus jeste jaci, ali ce ostati vjerovatno s nama kao i sezonska gripa!
Dotad cemo sjediti i gledati kroz prozor?
Ganja kolektivni imunitet Svedska, Norveska, zemlje bivseg SSSRa, ganjao je Trump, sam rekao bolje zrtvovati par stotina hiljada ljudi nego cijeli USA...
Last edited by Nisrin on 01/04/2020 23:21, edited 2 times in total.
- L3D3NA
#16479 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Challenger_ wrote: ↑01/04/2020 23:10Većina je duboko nesigurna i isprepadana. "Ismijavanjem" bezuspješno prikrivaju sopstvenu slabost i strah.Diwan wrote: ↑01/04/2020 22:56 Kako vrijeme bude proticalo i kako se situacija bude usložnjavala za večinu ljudi, vjerujem da će krunice, tespihi i sufare postajati sve traženije roba među ljudima. Do tada, nemojte ni u šta vjerovati - ni u Boga, ni u zavjere, ni u manupulacije ljudima, ni u postajanje drugih entiteta ... ali sve ima svoje vrijeme i mjesto. Samo kulirajte i izigravajte heroje - do jednom, kad shvatite da nemate kome da se obratite, jer je vaš influenser ili predsjednik mjesne zajednice na godišnjem, a Bakir i slični u bunkeru. Samo se junačite i pravite važni i ismijavajte druge.
- Magarece_godine
#16480 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nas neko dobro zajebava radi ko zna kakvih interesa
ili
Corona je deset puta zajebanija od ovog sto se predstavlja i brojevi umrlih su znatno veci
Treceg nema. Samo jedno od ovo dvoje ima smisla. Umiranje starih i bolesnih izazvano virusom uz podatak da 80 posto zarazenih i ne zna da ima koronu, uz totalno zaustavljanje zivota globalno, nije bas logicno....
ili
Corona je deset puta zajebanija od ovog sto se predstavlja i brojevi umrlih su znatno veci
Treceg nema. Samo jedno od ovo dvoje ima smisla. Umiranje starih i bolesnih izazvano virusom uz podatak da 80 posto zarazenih i ne zna da ima koronu, uz totalno zaustavljanje zivota globalno, nije bas logicno....
-
Mogy87
#16481 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad se rade statisticki modeli epidemija procjena strucnjaka (psihologa i psihjatara) da totalna izolacija moze trajati mjesec do mjesec i po dok najlabilniji clanovi drustva ne popuste i pocnu praviti gluposti.Dozer wrote: ↑01/04/2020 23:12 Da malo zrakenmo future, i postavimo neka realna pitanja...?
1. Koliko dugo moze trajati izolacija svega i svacega, uz konstantno smanjenje proizvodnje svega i svacega?
2. Koliko dugo mogu trajati postojece zalihe svega, a prvenstveno hrane?
3. Koliko dugo smanjena proizvodnja hrane moze podmiriti potrebe ljudi?
4. Koliko dugo ljudi mogu izdrzati bez primanja, sa ili bez ikakvih drzavnih intervencija po tom pitanju?
Kada se odgovori na ovo gore, a moja licna procjena za sve je 2-6 mjeseci, kako sta, a br. 4 je najkraci, onda se postavlja novi set pitanja.
1. Da li se mogu ocekivati masovna krsenja zabrana?
2. Da li se mogu ocekivati postepeni veci neredi?
3. Da li je totalna anarhija konacni rezultat svega?
Eto, cisto onako, malo...da se uozbiljimo....
Kao odgovor na tvoja pitanja postavit cu ja tebi neka jer su i tvoja bila hipoteticka.
Sutra pustimo sve u pogon. Sve radi.
Hoce li biti turista kad su sve zemlje u izolaciji?
Kome ce se plasirati proizvodnja koja se izvozi?
Da li ce i kuda nasi ljudi putovati kad su granice zatvorene?
Mi nismo samoodrziva ekonomija.
Mali smo tockic u globalnim kretanjima i ako su svi obustavili svoje aktivnosti to se odrazava na nas.
Procjene su da ce Svedska ekonomija koja se nije zaustavila ni dana uci u najvecu recesiju od drugog svjetskog rata. Zasto? Jer su svi ostali zaustavili sve.
- mirsek
#16482 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mozes tako tumaciti, nije relevantno. Jer vecina zarazenih su jos uvijek aktivni bolesnici i ne zna se kako ce zavrsiti.
Gledaj broj izlijecenih u odnosu na broj umrlih, to su slucajevi sa konacnim ishodom.
- geralt
#16483 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da je tako, pracenje klastera ne bi imalo nikakvog efekta. Juzna Koreja, Tajvan i Singapur su ti dokaz da nije tako. Ljudi testiranjem i pracenjem klastera drze zarazu pod kontrolom bolje nego iko na svijetu. Za skoro svakog zarazenog znaju kako se zarazio.freelancerBIH wrote: ↑01/04/2020 23:07A zasto mislis da je stvarna cifra zarazenih ovih 900 hiljada ? Ja bi rekao da je stvarna cifra zarazenih sirom svijeta bliza 100-150 miliona !svjezi_ustipak wrote: ↑01/04/2020 22:43Ne mislim da je toliko. Puno testiraju, još uvijek im je broj negativnih puno manji od pozitivnih. Mislim da je broj zaraženih bliži cifri od 500 000 do milion, kada uključimo i asimptomatočne.freelancerBIH wrote: ↑01/04/2020 22:37
U NY je sigurno vec 2-3 miliona zarazeno... Zato me i ne cude ove cifre
Ipak, kontagioznost virusa je ogromna pa me ne bi čudičo i da je stvarno 2 mio zaraženih. Opet kažem, malo je vjerovatno jer to znači da sam NY ima zaraženih kao cijela planeta Zemlja skupa.
- L3D3NA
#16484 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pošto si se nakačila k'o sivonja, ja ću opetMogy87 wrote: ↑01/04/2020 22:57"Jaranica" je ljekar koja je tu titulu stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Padovi. Pored genijalnosti koje se prosipaju na stranici koja je autor videa, a koje ne kometarises ovo je njen komentar. Napominjem zena zivi i radi u Padovi. Znaci tek od danas se ne rade autopsije u Milanu. Sve do danas su se radile.
![]()
neka ti jaranica iz Padove prevede video, pa ga ti postavi ovdje i demantuj da prijevod nije sa i zbog korone
svi ostali odgovoti na ovo su šuplja, ako misliš da je u videu pogrešan prijevod, postavi novi sa pravim prijevodom, ili otkači
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16485 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno Trump prijeti Iranu, navodno ima informacije da ce Iran napasti Americke baze u Iraku..Magarece_godine wrote: ↑01/04/2020 23:21 Nas neko dobro zajebava radi ko zna kakvih interesa
ili
-
Mogy87
#16486 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Necemo tako. Ja onu sarenu izrezanu budalastinu necu dijeliti. Naci cemo orginalni snimak bez iskasapljenih dijelova i prevestiL3D3NA wrote: ↑01/04/2020 23:27Pošto si se nakačila k'o sivonja, ja ću opetMogy87 wrote: ↑01/04/2020 22:57"Jaranica" je ljekar koja je tu titulu stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Padovi. Pored genijalnosti koje se prosipaju na stranici koja je autor videa, a koje ne kometarises ovo je njen komentar. Napominjem zena zivi i radi u Padovi. Znaci tek od danas se ne rade autopsije u Milanu. Sve do danas su se radile.
![]()
neka ti jaranica iz Padove prevede video, pa ga ti postavi ovdje i demantuj da prijevod nije sa i zbog korone
svi ostali odgovoti na ovo su šuplja, ako misliš da je u videu pogrešan prijevod, postavi novi sa pravim prijevodom, ili otkači
- L3D3NA
#16487 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
lol, to je originalan snimakMogy87 wrote: ↑01/04/2020 23:30Necemo tako. Ja onu sarenu izrezanu budalastinu necu dijeliti. Naci cemo orginalni snimak bez iskasapljenih dijelova i prevestiL3D3NA wrote: ↑01/04/2020 23:27Pošto si se nakačila k'o sivonja, ja ću opetMogy87 wrote: ↑01/04/2020 22:57
"Jaranica" je ljekar koja je tu titulu stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Padovi. Pored genijalnosti koje se prosipaju na stranici koja je autor videa, a koje ne kometarises ovo je njen komentar. Napominjem zena zivi i radi u Padovi. Znaci tek od danas se ne rade autopsije u Milanu. Sve do danas su se radile.
![]()
svi ostali odgovoti na ovo su šuplja, ako misliš da je u videu pogrešan prijevod, postavi novi sa pravim prijevodom, ili otkači![]()
ti traži originalniji
ja imam
-
jagugu
-
Mogy87
#16489 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo nastavi s ekipom 5G, ljudi gusteri, 666, gmo i ostali biseriL3D3NA wrote: ↑01/04/2020 23:31lol, to je originalan snimakMogy87 wrote: ↑01/04/2020 23:30Necemo tako. Ja onu sarenu izrezanu budalastinu necu dijeliti. Naci cemo orginalni snimak bez iskasapljenih dijelova i prevestiL3D3NA wrote: ↑01/04/2020 23:27
Pošto si se nakačila k'o sivonja, ja ću opet
svi ostali odgovoti na ovo su šuplja, ako misliš da je u videu pogrešan prijevod, postavi novi sa pravim prijevodom, ili otkači![]()
ti traži originalniji
ja imam![]()
- L3D3NA
#16490 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Edin H.
#16491 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ćiribiribela wrote: ↑01/04/2020 22:27Ne znam na kojem su principu do sad radili, ali ona je imala zastitnu opremu i opet su je poslali u izolaciju. Nema apsolutno nikakvog smisla! Mislim, ako tako salju svakoga ko dodje u kontakt, ubrzo ce i oni traziti penzionere da se vrate na posao.
-
Mogy87
#16492 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lijepo sam ti, cak i slikovito, pokusala objasniti koji tip ljudi je izrezao i plasirao taj video. Sama sebi lijepis etiketu. Kad je nauka u pitanju nema sjedenja na dvije stolice i cherry pickinga. Ovo mi se svidja, a ovo ne. Jer bitan je izvor informacije.
- L3D3NA
#16493 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#16494 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Bluemore
#16495 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kad testiras ljude koji su blago oboljeli i ne moraju biti hospitalizirani (mladji zdraviji) dobijes povecani broj oboljelih i smanjenu smrtnost. a u sustini je apsolutni broj umrlih isti. samo procenti padaju sto je zdravija baza koja se testira...breba wrote: ↑31/03/2020 20:05Kao i Svedska gdje su mjere vrlo blage a nema masovnog sirenja (za sada, mada bi vec trebalo biti bez mjera)ja71 wrote: ↑31/03/2020 19:27"ne vjeruj statistici koju licno nisi felsirao", nepoznati mudrac.Ermin ZM wrote: ↑31/03/2020 19:22 Imal ovde neki medicinski radnik iz Njemacke da pokusa objasnit sto je ovoliko mal broj smrtnih slucajeva u odnosu na zarazene? Sta kaze nauka oficijelno Jel se koristi neka posebna terapija il sta. Fakat ne kontam, Njemci su ako se ne varam najstarija nacija poslije Italijana.
imam osjecaj da svi felsiraju na svoj nacin.
Italijani izgleda svakog umrlog ubace u statistiku a Svabe izgleda kontra rade jer fakat su ove razlike nelogicne.
Sta jedni a sta drugi zele time postici, ne kontam.
Isto je nelogicno da se u V. Britaniji relativno sporo siri s obzirom da su kasno uveli mjere odnosno na pocetku slijedili logiku "imunizacije krda"
Vrlo cudni brojevi i ne znam da li se mogu porediti kada svaki zdravstveni sistem testira po drugacijim kriterijima i zbraja drugacije.
Ili su brojevi bezze ili nesto drugo utice na brzinu sirenja, zaraznost i tezinu simptoma.
znaci cista igra sa brojkama i statistikom
- geralt
#16496 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajmo koristiti elementarnu logiku. Ako je tvoja prva pretpostavka tacna, to znaci da su u zavjeru upleteni skoro citava epidemioloska profesija svijeta, Trump, Merkel, Putin, kineski komunisti, iranski ajatolasi, Vucic, Plenkovic, Dodik, Bakir... Koliko vjerovatno ti to zvuci?Magarece_godine wrote: ↑01/04/2020 23:21 Nas neko dobro zajebava radi ko zna kakvih interesa
ili
- L3D3NA
#16497 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑01/04/2020 23:43Ljudi koji vjeruju u teorije zavjere su jedan tip. Oni su izvor ovog videa u ovoj formi.
Ljudi koji vjeruju u nauku su drugi tip.
Ne, to je original video, izvor mu je Italija
- L3D3NA
#16498 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kako samo svrstavaš ljude u kategorije, i to dvije
naučnici i zavjeraši
naučnici i zavjeraši
- Magarece_godine
#16499 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Fakat ne volim teorije zavjere. Ali, ne vidim drugu logiku osim gore dvije pretpostavke. Mozda su svi ti nabrojani uvuceni u ovo. Tako im predstavljeno kao i nama. Nemam pojma. Onaj doktor iz Srbije se smijao pa odjednom ozbiljno...U ratovima se zrtvuje hiljade ljudi zbog viseg cilja...Ma ne znam. Nema mi smisla zaustavljen zivot a brojevi nisu strasni...geralt wrote: ↑01/04/2020 23:44Hajmo koristiti elementarnu logiku. Ako je tvoja prva pretpostavka tacna, to znaci da su u zavjeru upleteni skoro citava epidemioloska profesija svijeta, Trump, Merkel, Putin, kineski komunisti, iranski ajatolasi, Vucic, Plenkovic, Dodik, Bakir... Koliko vjerovatno ti to zvuci?Magarece_godine wrote: ↑01/04/2020 23:21 Nas neko dobro zajebava radi ko zna kakvih interesa
ili
- emigrazione
#16500 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zavjera nije, ali činjenica je da mnogim politicarima nista ljepse nije moglo da se desi, mozda jedino rat, ali to je malo zajebanija organizacija...ovi nasi su svi bili u konopcima, Bakir i Milorad jos ne mogu da vjeruju kakva ih nafaka potrefi...od mrtve defanzive do onoga sto Tito nije imao, za mjesec dana...geralt wrote: ↑01/04/2020 23:44Hajmo koristiti elementarnu logiku. Ako je tvoja prva pretpostavka tacna, to znaci da su u zavjeru upleteni skoro citava epidemioloska profesija svijeta, Trump, Merkel, Putin, kineski komunisti, iranski ajatolasi, Vucic, Plenkovic, Dodik, Bakir... Koliko vjerovatno ti to zvuci?Magarece_godine wrote: ↑01/04/2020 23:21 Nas neko dobro zajebava radi ko zna kakvih interesa
ili