Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
- ruska pomoć u zaštitnoj opremi i maskama za USA.
"Zrakoplov s maskama i zaštitnom opremom poletio je prema SAD-u", potvrdilo je rano jutros rusko ministarstvo obrane te objavilo snimku ukrcavanja zrakoplova koji će letjeti oko 8,000 kilometara od odredišta.
Pomoć SAD-u, koji trenutačno ima najveći broj zaraženih koronavirusom u cijelom svijetu, poslana je neposredno nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora Trumpa i Putina. Kako navode iz Kremlja, dvojica su razgovarala o brzom širenju ove pandemije te o nestašici zaštitnih maski u SAD-u.
Negdje sam vidio da su kineski ljekari/sestre ili na putu ka USA ili su već stigli. Kao što sam već napisao: Još da dođu Kubanci i igrica je prekucana.
pici wrote: ↑01/04/2020 15:22lukasenko to odbija ko teniske loptice ta će korona...
Vrijeme na vlasti
20. juli 1994 - pa dok ne zamjeni boga
Nebitno za ono što želim da kažem. Nije Švedska reper za ne-mjere jer je neke već uvela, već Bjelorusija u kojoj, za sada, nema nikakvih restrikcija.
Ali posto nista ne znamo o stanju u Bjelorisiji, (pa cak ni to da li zbilja ne sprovode nikakve mjere) taj "podatak" da je kod njih business as usual, mozemo svezati macku o rep.
Utakmice se igraju pred gledateljima, time je sasvim jasno da nema mjera.
Dino79 wrote: ↑01/04/2020 15:22
Mart zavrsen.
Ima li neko zvanicnipodatak koliko je veca stopa smrtnosti u Italiji u odnosu na mart 2019 godine ili prosijecnu stopu za mart ?
Mislim da treba bar nekoliko dana ili mozda sedmica, dok se sakupe podaci sa svih mjesta...
Da li se ide preko knjige umrlih... koliko treba da se ona aktualizira... cisto sumnjam da vec danas imaju kompletne podatke Marta.
Dino79 wrote: ↑01/04/2020 16:17
Ima li podatak koliko je ukupno testirano do sad ljudi u BiH ?
Ma testirasti treba ugrozene i one koji dolaze iz sumnjivih sredina.
A kad dobijemo vakcinuj aBd onda se svi vakcinisat i pokusat sprijecit kineze da opet zayebu stvar jer ovo je koji vec puta da oni zapocnu pizdariju?
Jos i ona svinjska pandrmija je nastala od kineske pticje i obicne gripe...
Dino79 wrote: ↑01/04/2020 16:17
Ima li podatak koliko je ukupno testirano do sad ljudi u BiH ?
Ma testirasti treba ugrozene i one koji dolaze iz sumnjivih sredina.
A kad dobijemo vakcinuj aBd onda se svi vakcinisat i pokusat sprijecit kineze da opet zayebu stvar jer ovo je koji vec puta da oni zapocnu pizdariju?
Jos i ona svinjska pandrmija je nastala od kineske pticje i obicne gripe...
To je ok ali ipak mi nije jasno zasto se ne objavljuje broj testiranih. Evo i klix u statistici koju objavljuje nigdje ne prikazuje broj testiranih kao da to nije bitan podatsk za statistiku.
Dino79 wrote: ↑01/04/2020 15:22
Mart zavrsen.
Ima li neko zvanicnipodatak koliko je veca stopa smrtnosti u Italiji u odnosu na mart 2019 godine ili prosijecnu stopu za mart ?
Pa dok cekamo taj izvjestaj za 2020... Imaju li igdje informacije o tome za godine mart 2015, 2016, 2017, 2018, 2019????
Pa eto da uporedimo te godine dok ne dobijemo mart 2020m..
Matijevic_Vlado wrote: ↑01/04/2020 16:07
Igraju li se u Minsku pred gledateljima? Ima ponekih i zabrana
Nema zabrana, nije baš neka posjećenost ali gledatelja ima,
ovo je igrano prije tri dana:
vako se je i europi igralo do prije 20 dana pa vidi sad... nisu oni mimo svijeta a propaganda im je na nivou s.koreje... rusi hoce da prave bolnice i moskvu u karanten da stave a ovaj debil se igra staljina u minsku... sve do jednom.
Nošenje maski koje pokrivaju nos i usta je sada obavezno.
Prošlih dana je skoro svaka šivača mašina izvađena iz ormara i pravljene su maske, uključile su se i stotine poznatih ličnosti, npr. Dagmar Havlová, supruga pokojnog Václava Havela, dalje glumice Nacionalnog teatra, isto kao najpopularnija pjevačica Lucie Bílá koja je ustvari profesijom krojačica.
Challenger_ wrote: ↑01/04/2020 15:57
- ruska pomoć u zaštitnoj opremi i maskama za USA.
"Zrakoplov s maskama i zaštitnom opremom poletio je prema SAD-u", potvrdilo je rano jutros rusko ministarstvo obrane te objavilo snimku ukrcavanja zrakoplova koji će letjeti oko 8,000 kilometara od odredišta.
Pomoć SAD-u, koji trenutačno ima najveći broj zaraženih koronavirusom u cijelom svijetu, poslana je neposredno nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora Trumpa i Putina. Kako navode iz Kremlja, dvojica su razgovarala o brzom širenju ove pandemije te o nestašici zaštitnih maski u SAD-u.
Negdje sam vidio da su kineski ljekari/sestre ili na putu ka USA ili su već stigli. Kao što sam već napisao: Još da dođu Kubanci i igrica je prekucana.
Ovo sam maloprije nasla u sanducicu, od grada. Testiraju se samo posebno ugrozeni ljudi i ljudi koji se bave odredjenim zanimanjem. Toliko o tome da njemacka testira svakoga. Tu su ostalom sve trenutne mjere koje su ovdje aktuelne.
Sto se tice uzimanja uzorka za test, meni su radili samo bris grla.
Nebitno za ono što želim da kažem. Nije Švedska reper za ne-mjere jer je neke već uvela, već Bjelorusija u kojoj, za sada, nema nikakvih restrikcija.
Ali posto nista ne znamo o stanju u Bjelorisiji, (pa cak ni to da li zbilja ne sprovode nikakve mjere) taj "podatak" da je kod njih business as usual, mozemo svezati macku o rep.
Utakmice se igraju pred gledateljima, time je sasvim jasno da nema mjera.
Bitna je kontrola ljudi na granicama. Možda se rade testiranja na graničnim pprelazima i aerodromima, možda su zaraženi izolirani prije kontakta sa drugim Bjelorusima. Da je u nas bila bolja organizacija prije mjesec dana i prije, i mi smo mogli imati drastično manji broj zaraženih ljudi