Pa to sam i gledao.purgatorio wrote: ↑01/04/2020 13:52Ne može se tako gledati smrtnost, nego od slučajeva koji imaju ishod (izliječen/umro).

Moderator: O'zone
Pa to sam i gledao.purgatorio wrote: ↑01/04/2020 13:52Ne može se tako gledati smrtnost, nego od slučajeva koji imaju ishod (izliječen/umro).

Normalno da ce se to ublazivati, ili povecavati, kada se ne zna ishod. Zato se ne moze sada donositi odluka dok traje. Dok prestane onda se donosi zaklučak o stopama_tuta_bugarin wrote: ↑01/04/2020 13:54i ti nisi puno bolji
to je stopa u odnosu na završene slučajeve, ne može se ni to prihvatit
ima još kamara aktivnih slučajeva koji će "ublažiti" tu stopu jer će najveći dio njih ozdraviti
oko 8% kako sam i izračunao je najrealnije
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skandal ... tificationSkandalozno! Ministarstvo tvrdi da nijedna ustanova u FBiH nema rješenje za testiranje na koronavirus
protivpožarni alarm se davno upalio u zgradi, oglašava se zvučno i vizuelno i zvoni na sva zvona na UZBUNU

U Italiji je do danas od koronavirusa preminulo 0,02092% građana (u odnosu na 59,4 miliona koliko ih je u Italiji).
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zaprimilo je akt Federalnog ministarstva zdravstva u kojem je navedeno da nijedna zdravstvena ustanova u Federaciji BiH nema rješenje za obavljanje mikrobiološke djelatnosti, laboratorijske izolacije i identifikacije uzročnika zaraznih bolesti, a samim tim ni za testiranje na koronavirus.
e to je toJanjicar wrote: ↑01/04/2020 14:19 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kapacit ... /200401097
Meni danas komšija onkološki pacijent kaže nema terapija, doktori ne primaju rekoh Komšija samo sjedi i nemoj paničarit bezveze.
Drugi preko 65g s terase govori nije izaš'o 10 dana napolje rekoh Komšija samo sjedi i ne paničari bit ce to dobro.
Kod nas baš vole sazad. I u Tuzli na UKC uša' sazad.geralt wrote: ↑01/04/2020 14:26 https://www.klix.ba/vijesti/bih/jedna-o ... /200401122
Usa' nam je sazad.
Super. Jesi li tako spreman žrtvovati i svoje najmilije?s@mson wrote: ↑01/04/2020 14:29 Kako god, vi pisite i mislite sta hocete ali da ovako sjebu svijet, nije dobro nikako...
kakva Korona kakvi bakraci, i pickematerine, ukljucite mozgove...
Evo, krenut cu od sebe, odmah me zarazite virusom, prelezat, ako ozdravim idemo dalje ako ne ozdravim, jebajiga, umrijet se mora...
Trump je tito...
Nemam bliznjih, siroce sam koje je odraslo u uslovima koje ne bih pozelio nikome, zato sam i rekao da cu se dobrovoljno zrtvovati i zaraziti virusom, mozda pomogne "naucnicima" da nadju vakcinu i pomognu vasim bliznjima i svim ljudima na svijetu...BadBoy wrote: ↑01/04/2020 14:38Super. Jesi li tako spreman žrtvovati i svoje najmilije?s@mson wrote: ↑01/04/2020 14:29 Kako god, vi pisite i mislite sta hocete ali da ovako sjebu svijet, nije dobro nikako...
Evo, krenut cu od sebe, odmah me zarazite virusom, prelezat, ako ozdravim idemo dalje ako ne ozdravim, jebajiga, umrijet se mora...
Trump je tito...
Ova taktika je potpuno pogrešna jer prije ili kasnije virus ulazi u bolnice i staračke domove i pravi masakr.s@mson wrote: ↑01/04/2020 14:29 Kako god, vi pisite i mislite sta hocete ali da ovako sjebu svijet, nije dobro nikako...
Trump je tito...
Ako se ispostavi da je tako, onda imamo posla sa teškim krivičnim djelom. Službene osobe, u ovom slučaju iz zdravstva, moraju da odvoje privatne i grupne interese od javnih, odnosno ne smiju da službeni položej koriste u lične, porodične ili grupne interese. To je notorna zloupotreba službenog položaja i podliježe krivičnom gonjenju.japin_mutapi wrote: ↑01/04/2020 01:41 Sve ovo sto KCUS (ne)poduzima u vezi korona virusa je taktika i manevri generalnog direktora Sebije I. Ne medicinski protokoli i mjere vec, bas kako napisah, taktike i manevri. Sa ciljem da iz svega ovoga izadje sa sto manje stete, kako ona licno tako i organizacija kojoj pripada.
Oni su iznad naroda i sve ce uciniti da ostane tako.
Ubrzo ce se sve vidjeti. KCUS je namijenjen za organizaciju a ne za narod.
Uzdravlje i cuvajte se. Snaga i zdravlje ce nam svima trebati posle korone.
Ispravka vijesti: Informacija o odgodi semestra na UNSA nije tačna, radi se o prvoaprilskoj šali
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ispravk ... tificationObavijest o odgodi semestra na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu je prvoaprilska šala. Klix.ba se ovom prilikom izvinjava zbog propusta
Da, unazad gledajuci to bi bilo najbolje rjesenje. Ali to je bilo nemoguce donjeti iz vise razloga, prije svega pritiska javnosti. Trazila se je cvrsta ruka, to je bilo nekako najjednostavnije i prvo sto obicnom covjeku padne na pamet. Nije se gledalo dalje od nosaCi-Nick wrote: ↑01/04/2020 14:50Ova taktika je potpuno pogrešna jer prije ili kasnije virus ulazi u bolnice i staračke domove i pravi masakr.s@mson wrote: ↑01/04/2020 14:29 Kako god, vi pisite i mislite sta hocete ali da ovako sjebu svijet, nije dobro nikako...
Trump je tito...
Mnogo jednostavije je bilo na dva mjeseca izolovati stare i bolesne i osobe koje brinu za njih a virus pogurati da što prije stignemo na 60 do 70% infekcija i da ga na taj način zaustavimo.
Ne računa se stopa smrtnosti u odnosu na ukupan broj stanovnika. Nego se računa od ukupnog broja oboljelih.