Ja velim kako jeste i smatram to normalnim ponasanjem. A, mozemo to pratiti do prestanka ove fame i ludila oko korone. Pa da rezimiramo ko je pametnije postupio.dzipalo wrote: ↑01/04/2020 10:08Samo imate srece, ne radite nista pametno. Nadam se da vam se nece obiti o glavu, da cete imati srece i daljesalik79 wrote: ↑01/04/2020 09:47Ja i moji ukucani apsolutno nista od toga ne radimo, osim uobicajene higijene, presvlacenja i pranja ruku, kada udjemo u kucu. Stvari i cipele ostavljamo gdje smo uvijek i ostavljali. I, evo nas, masaAllah, svi zivi i zdravi.dzipalo wrote: ↑01/04/2020 09:24
Meni je toliki srklet silna dezinfekcija da mi gore pada kad moram izaci kupiti namirnice nego ovaj lockdown. Prvo sto ne znam od cega bi poceo dezinfekciju, krenem od ruku a vec sam dirao kese koje sam donio i novcanik i kljuceve. Pa onda njih dezinfikujem, pa skinem odjecu da se provjetri, pa se opet vratim da ruke dezinfikujem. Pa onda namirnice ako su u ambalazi sve jednu po jednu. Haos zivi.
P. S.
Cak i mandarine gulim bez pranja, a prilikom kupovine ih stavljam neopranih ruku u kesu.![]()
![]()
Samo da napomenem, pretjeranom dezinfekciom ruku unistavas i dobre bakterije, koje su upravo tu da bi te zastitile od losih (i bakterija i virusa), istovremeno unistavas epiderm i otvaras mogucnost virusima i bakterijama ulazak u organizam.