Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
coco1

#10076 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/04/2020 00:14
coco1 wrote: 31/03/2020 22:21
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 31/03/2020 22:09

Zasto se proziva Bakir. Hm....cek' da razmislim.

Mozda zato sto je non stop bio u medijima prije ovoga. Ono, od formiranja vertikale vlasti ( o ovome cu malo poslije) i vjernih vozaca, preko branjenja Asima, vrijedjanjem Pedje Kojovica da je cetnik do dnevno - politickih vizija, vazova i svega ostalog. Znaci non stop je bio tu negdje. Cim je pocelo sranje, njega nigdje, po obicaju. Trezor, mjesto koje zovem domom. Razlog prvi.

Dalje, ne znam jesi li primjetio da Vijeca Ministara nema nigdje, a to je drzavna vlast. Razlog je vrlo prost, puno je toga dao Bake nebil' se docepo KS, insistirajuci na vertikali pa je tako u VM imano opskurnu Biseru Turkovic, penzionera Podzica ( DF ) i Tornjaka ( stranka zlih patuljaka ). Bisera po obicaju ne radi nista, Podzic je svakako nebitan + Dwarf. Svi ostali ministri su jal' SNSD, jal' HDZ, jos su nepotpuni, nekakav Srbin nije potvrdjen. Nije to morao dopustiti. Prosli saziv VM je bio ozbiljniji, realno. Razlog drugi.

Gdje je Vlada KS, nema ih na mapi - ocekivano. Jedino sto su uspjeli da urade jeste javno trazenje sadake od gradjana. To je Baketpvo maslo. Razlog treci.

Elena, Solak, Novalic su familijarna ili kadrovska rjesenja SDA odnosno provjerenog vozaca Bosnjaka ( sto kaze Bake ). Razlog cetvrti.

Mogu ja vako do prekosutra.

Trebal' jos kakvo objasnjenje ?
sve sto si pojasnio znam i bez tebe.

sad mi pojasni sta su bakirove ovlasti i nadleznosti u ovoj situaciji? moj upit se odnosio na to.

ili cemo i dalje teziti i traziti da nam se baca prasina u oci od strane nekompetetnih i mimo nadleznosti? hocemo li se do kraja nasih zivota vracati u proslost i vrtiti u krug? hocemo li sami traziti da nam se takve stvari ponavljaju? hocemo li se boriti i ocekivati bolji, normalniji zivot ili cemo uvijek cekati nekog bakira?

ali, eto, bit ce nam bolje ako bakir izadje i kaze: "braco bosnjaci/muslimani, izdrzite jos malo, ovaj sejtan ce proci, pa cemo zivjeti u sreci i blagostanju". uz obavezno ako bogda. na to ce dodati kako samo sto nam nije stigla pomoc iz bratskih, muslimanskih zemalja, koje su svom dusom i srcem uz nas u ovim teskim trenucima.
Druze, ti si pitao sto se Bakir proziva, a ja ti odgovorio. Sad me pitas koje su mu nadleznosti :D

Nadam se razumijes da su ta dva pitanja prilicno razlicita :stidljiv:

Bakir je kriv jer imamo Bakire oko nas, ukratko. To je sistem koji njemu odgovara, a ne nama ( odnosno meni, da ne govorim u ime drugih ).
da zavrsimo. ne odgovara ni meni, mozda vise nego tebi, ali to nije tema ove emisije.

samo zelim reci da je vrijeme da pocnemo traziti i insistirati na odgovorima od struke, odgovornih, nadleznih... da pokusamo uticati da na svako mjesto u zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti dodju sposobni, ne podobni... ne samo u ovoj situaciji, nego za sve sto nas se tice u zivotu. da nam bakir ne bude nas vucic.

ja nisam za to da mi samo bakir, ili bilo ko drugi, vedri i oblaci kako je on zamislio. samo sto to necu postici prozivanjem i prizivanjem po forumu. ni ti to neces postici na taj nacin.
cvrčak_na_hedonizmu

#10077 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

coco1 wrote: 01/04/2020 00:25
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/04/2020 00:14
coco1 wrote: 31/03/2020 22:21

sve sto si pojasnio znam i bez tebe.

sad mi pojasni sta su bakirove ovlasti i nadleznosti u ovoj situaciji? moj upit se odnosio na to.

ili cemo i dalje teziti i traziti da nam se baca prasina u oci od strane nekompetetnih i mimo nadleznosti? hocemo li se do kraja nasih zivota vracati u proslost i vrtiti u krug? hocemo li sami traziti da nam se takve stvari ponavljaju? hocemo li se boriti i ocekivati bolji, normalniji zivot ili cemo uvijek cekati nekog bakira?

ali, eto, bit ce nam bolje ako bakir izadje i kaze: "braco bosnjaci/muslimani, izdrzite jos malo, ovaj sejtan ce proci, pa cemo zivjeti u sreci i blagostanju". uz obavezno ako bogda. na to ce dodati kako samo sto nam nije stigla pomoc iz bratskih, muslimanskih zemalja, koje su svom dusom i srcem uz nas u ovim teskim trenucima.
Druze, ti si pitao sto se Bakir proziva, a ja ti odgovorio. Sad me pitas koje su mu nadleznosti :D

Nadam se razumijes da su ta dva pitanja prilicno razlicita :stidljiv:

Bakir je kriv jer imamo Bakire oko nas, ukratko. To je sistem koji njemu odgovara, a ne nama ( odnosno meni, da ne govorim u ime drugih ).
da zavrsimo. ne odgovara ni meni, mozda vise nego tebi, ali to nije tema ove emisije.

samo zelim reci da je vrijeme da pocnemo traziti i insistirati na odgovorima od struke, odgovornih, nadleznih... da pokusamo uticati da na svako mjesto u zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti dodju sposobni, ne podobni... ne samo u ovoj situaciji, nego za sve sto nas se tice u zivotu. da nam bakir ne bude nas vucic.

ja nisam za to da mi samo bakir, ili bilo ko drugi, vedri i oblaci kako je on zamislio. samo sto to necu postici prozivanjem i prizivanjem po forumu. ni ti to neces postici na taj nacin.
Redovno glasam - check
Ucestvujem redovno na protestima ( od Mrnjavca preko onih zajebanih februarskih do zadnjih ispred Vlade Federacije zbog Pazarica - check
"Tjeram" ljude da glasaju i izbijam glasove Baketu ( koliko sam u mogucnosti ) - check

Jedino jos da se zapalim ispred neke drzavne institucije pa da kazu "ja budale, sta mu je, mora da je pomahnito na ovom vaktu".

Da zavrsimo, smeta prica princezi :mrgreen:
Logovan

#10078 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/iz-pol ... MEdAfldWco

Naveo je i kako je bilo sličnih pitanja koja su se odnosila na osobe starije od 65 godina, te naglasio da i one u izuzetnom slučaju mogu otići ljekaru, s tim da mora imati uputnicu, kao i da im je to konstatovano u nalazima.

:? :? :roll:
Kako ćeš dobiti uputnicu, a ne da odeš kod ljekara? :lol: Možda golub pismonoša donese?
JanuaryJones

#10079 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JanuaryJones »

Ne upratih, jel Inzko izrazio zabrinutost? :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10080 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Sve ovo sto KCUS (ne)poduzima u vezi korona virusa je taktika i manevri generalnog direktora Sebije I. Ne medicinski protokoli i mjere vec, bas kako napisah, taktike i manevri. Sa ciljem da iz svega ovoga izadje sa sto manje stete, kako ona licno tako i organizacija kojoj pripada.
Oni su iznad naroda i sve ce uciniti da ostane tako.
Ubrzo ce se sve vidjeti. KCUS je namijenjen za organizaciju a ne za narod.
Uzdravlje i cuvajte se. Snaga i zdravlje ce nam svima trebati posle korone.
Hakiz

#10081 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Nije, ali je rekao da nećemo moći vjerovati kakvu pomoć ćemo dobiti.
cvrčak_na_hedonizmu

#10082 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

japin_mutapi wrote: 01/04/2020 01:41 Sve ovo sto KCUS (ne)poduzima u vezi korona virusa je taktika i manevri generalnog direktora Sebije I. Ne medicinski protokoli i mjere vec, bas kako napisah, taktike i manevri. Sa ciljem da iz svega ovoga izadje sa sto manje stete, kako ona licno tako i organizacija kojoj pripada.
Oni su iznad naroda i sve ce uciniti da ostane tako.
Ubrzo ce se sve vidjeti. KCUS je namijenjen za organizaciju a ne za narod.
Uzdravlje i cuvajte se. Snaga i zdravlje ce nam svima trebati posle korone.
Bas tako :thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10083 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Evo i USA pogodio zemljotres-Idaho i Montanu (6.5 stepeni). :(
xoklix

#10084 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by xoklix »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 01/04/2020 03:11 Evo i USA pogodio zemljotres-Idaho i Montanu (6.5 stepeni). :(
Gdje to čitaš? Na kojoj dubini i koliko km od grada ?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10085 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

xoklix wrote: 01/04/2020 03:44
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 01/04/2020 03:11 Evo i USA pogodio zemljotres-Idaho i Montanu (6.5 stepeni). :(
Nisam citao clanke-dobio na phone "alert". :(

PS. Googlaj: earthquake news in Idaho.
tap3ah75

#10086 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 01/04/2020 03:57
xoklix wrote: 01/04/2020 03:44
Nisam citao clanke-dobio na phone "alert". :(

PS. Googlaj: earthquake news in Idaho.
Na temi korona u BiH o zemljotresu u USA.
Veigar

#10087 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

Slo Burner wrote: 31/03/2020 14:02 Znam firmu od cca 300 zaposlenih, supermarket, restoran proizvodnja kolaca..
OSim supermarketa ovi ostali ne rade vec 15-tak dana. Sutra mora uplatiti skoro pola miliona pata i obaveza za ove radnike.
Nesto se i radilo u toku mjeseca, medjutim 1. maja mora ponovo uplatiti pola miliona ako im ne da otkaze. Prometa nece biti sigurno a rata kredita je vec tu.
Malo je to u praksi drugacije
Da pogodim, Etna?
kakavdanakneiskustvu

#10089 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

palermo wrote: 31/03/2020 23:12
kakavdanakneiskustvu wrote: 31/03/2020 23:05 sa jedne fb stranice

ako sad, nakon svega ovoga, nakon što na vidjelo ipak svakog dana izlazi njihova nesposobnost, crno na bijelo i potpuno transparentno, dok se oni pokušavajju sakriti iza lažne statistike, šireći paniku, i represivnim mjerama pokušavaju umanjiti goleme i očigledne nedostatke sistema, u kojem su samo njihove guzice i dalje na sigurnom, ako zaista ne sjebemo sve te likove na sljedećim izborima, i zauvjjek ih odstranimo sa tv ekrana i skupštinskih govornica, nas treba okovat lancima, i podavit nas sve do zadnjeg u vlastitim govnima
kojim represivnim mjerama?
I zasto je taj status bitan da ga ovdje postavis.
ćejf mi
Banksy

#10090 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

NOVO OTKRIĆE: MOGUĆE JE SMANJITI IZGLEDE ZA JAKU INFEKCIJU I UBRZATI OPORAVAK

Blizina zaraženih koronom opasnija je nego diranje stvari nakon njih

https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/n ... /10156465/

sinuhe

#10091 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Otkrili toplu vodu :D :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10092 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Stigla pomoć od Srbije za RS :thumbup:
Je li Vučić poslao i Federaciji šta....Goraždu bar obzirom da je Ramović tražio pomoć od Vučića?
Milenkov buraz

#10093 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Tomahawk11 wrote: 01/04/2020 09:02 Stigla pomoć od Srbije za RS :thumbup:
Je li Vučić poslao i Federaciji šta....Goraždu bar obzirom da je Ramović tražio pomoć od Vučića?
Poslao je nešto, mislim maske i tako te sitnice.
seoBIH

#10095 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Kod nas vjerovatno ima slučajeva toliko da se borimo sa susjedima za pozicije :)
dječak sa šibicama

#10096 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

po prvi put gorivo jeftinije u hr nego u bih, vlada suti

pa mamu vam jbm
daddy-kool

#10097 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Zatvorene granice pa konkurancija ne može svoje raditi.
Nije da ne znamo kako to funkcioniše.
sumirprimus

#10098 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

zahtjev politickim liderima: "glas malih biznisa"
Nadamo se da ćete i vi, lideri opozicionih stranaka, izaći iz svojih skloništa, aktivirati se i podržati naše aktivnosti, jer ništa do sad niste uradili da pomognete građanima i privredi u BiH. Mi nećemo kriviti krizne štabove, nego baš vas lično, vaše stranke i vaša djela u očuvanju ili uništavanju privrede u BiH. Vi ste ih postavili, vi to šutnjom odobravate, vi odgovarajte za njihova djela i sudbinu 350.000 radnika koji bi mogli završiti na birou, a njihove firme u stečaju", zaključuje se u pismu

:D
sad kad pocnu izlazit, trcat pa se saplitat :D
Milenkov buraz

#10099 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 01/04/2020 10:50 zahtjev politickim liderima: "glas malih biznisa"
Nadamo se da ćete i vi, lideri opozicionih stranaka, izaći iz svojih skloništa, aktivirati se i podržati naše aktivnosti, jer ništa do sad niste uradili da pomognete građanima i privredi u BiH. Mi nećemo kriviti krizne štabove, nego baš vas lično, vaše stranke i vaša djela u očuvanju ili uništavanju privrede u BiH. Vi ste ih postavili, vi to šutnjom odobravate, vi odgovarajte za njihova djela i sudbinu 350.000 radnika koji bi mogli završiti na birou, a njihove firme u stečaju", zaključuje se u pismu

:D
sad kad pocnu izlazit, trcat pa se saplitat :D
ja kada vidim ko vodi tu kampanju, osoba koja je bila predmet istrage SIPA-e, meni je jasno koliko je sati. :roll: Što neko napisa, zavrnuli su oba rukava da bi zagrabili sebi što više iz fondova pomoći privrednicima. Najgore što će oni kojima je to najpotrebnije dobiti nula a najviše zagrabiti likovi tipa Budnje, Eće i ostalih lopuža.
sumirprimus

#10100 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

to stoji, ali i komentar vezano za stranacke precjednike stoji :D
Locked