SDP
- Roccohljup
#59577 Re: SDP
Ako je istina, fakat neodgovorno. Znam nekoliko lkudi koji su dosli iz zemalja sa.manjom stopom zaraze pa su u samoizolaciji.
HALO, DRŽAVO, REAGUJ: Mašić u BiH došao iz žarišta korone, a nije se stavio u izolaciju, pa poručuje: "Nemam temperaturu, žao mi je što..."
Dakle, da dobijete ilustraciju o kakvom stepenu neodgovornosti i neozbiljnosti se radi kada je u pitanju Mašić, napomenut ćemo samo da je dotični u BiH sletio iz jednog od evropskih žarišta u vrijeme kad je pandemija već bjesnila, škole u velikom dijelu BiH bile zatvorene, a skupvi zabranjeni. Ali graničari mu na aerodomu nisu rekli da mora u samoizolaciju pa, eto, on je smatrao da je to dovoljno i stoga nije ni otišao. I sada mu neodgovorno ponašanje podvaljuju i imputiraju "politički neistomišljenici"?
Mini market
Prije 6h Prije 6h
6
Nije da od Damira Mašića i ranije nismo navikli na nepromišljene poteze i ponašanje neozbiljno i za prosječnog tinejdžera,a kamoli nosioca političke funkcije, no ovaj put čini se da je uspio prevazići samog sebe.
Mašić zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a jedan je od onih koji spadaju u rizičnu skupinu potencijalnih nosilaca korona virusa.
Mašić se, naime, 12. marta u BiH vratio iz Velike Britanije, jednog od kriznih žarišta korona virusa.
Ipak, iako je potencijalni nosilac virusa, Damir Mašić nije otišao u izolaciju niti je prošao bilo kakve testove te je s aerodroma pušten da ode kući.
Zbog ovoga su mnogi građani negodovali, tražeći od Mašića da se stavi u izolaciju i testira. Umjesto toga, Mašić je odlučio ponuditi krajnje nebulozan i skandalozan odgovor koji s jedne strane vrijeđa inteligenciju, a s druge pokazuje svu neozbiljnost dotičnog političara:
"Nemam temperaturu i osjećam se potpuno dobro. Žao mi je što se politički neistomišljenici koriste svim sredstvima da pokušaju nanijeti štetu pa čak i kad je ova tema u pitanju".
Dakle, da dobijete ilustraciju o kakvom stepenu neodgovornosti i neozbiljnosti se radi kada je u pitanju Mašić, napomenut ćemo samo da je dotični u BiH sletio iz jednog od evropskih žarišta u vrijeme kad je pandemija već bjesnila, škole u velikom dijelu BiH bile zatvorene, a skupvi zabranjeni. Ali graničari mu na aerodomu nisu rekli da mora u samoizolaciju pa, eto, on je smatrao da je to dovoljno i stoga nije ni otišao. I sada mu neodgovorno ponašanje podvaljuju i imputiraju "politički neistomišljenici"?
Da stvar bude gora, Mašić ne samo da se nije stavio u izolaciju ni testirao, nego očito sve vrijeme ne izbjegava da se kreće u većoj grupi ljudi, pa smo ga tako već 13. marta mogli vidjeti na zajedničkoj konferenciji SDP-a i Naše stranke na kojoj je najavljeno podnošenje krivične prijave protiv Asima Sarajlića.
Uzimajući u obzir da se najodgovorniji funkcioneri prema vlastitom i zdravlju građana ovako odnose, možemo samo zaključiti da građani BiH u konačnici još i odlično prolaze.
(S.B.)
- cadburry
#59578 Re: SDP
Sa druge strane, Irfan Čengić je boravio u SAD-u i kada se vraćao u BiH, nije dobio rješenje o samoizolaciji. Međutim, on se samoizolirao na svoju inicijativu.
- GandalfSivi
#59579 Re: SDP
Masic se danas ozenio, Klix postavio slike, ali komentari iskljuceni, sto se desava samo na sponzorisanim clancima. Sve za radnike i seljake svega mi...
- Styling
#59580 Re: SDP
Citala sam komentare na FB. Gadan smo mi narod. Ne treba nama korona, nama treba atomska da nas sve poravna. Jad i cemer. Fuj!GandalfSivi wrote: ↑01/04/2020 01:13 Masic se danas ozenio, Klix postavio slike, ali komentari iskljuceni, sto se desava samo na sponzorisanim clancima. Sve za radnike i seljake svega mi...
- GandalfSivi
#59581 Re: SDP
Komentari su uvijek gadni, slazem se. Ali opet, cemu protekcija u ovom posebnom slucaju, ili je Klix generalno poceo uviditinzabavu komentara na “osjetljive” tekstove (barem na portalu, ako vec ne moze na FB)? Ako je to slucaj, onda se izvinjavam na spanu...Styling wrote: ↑01/04/2020 06:56Citala sam komentare na FB. Gadan smo mi narod. Ne treba nama korona, nama treba atomska da nas sve poravna. Jad i cemer. Fuj!GandalfSivi wrote: ↑01/04/2020 01:13 Masic se danas ozenio, Klix postavio slike, ali komentari iskljuceni, sto se desava samo na sponzorisanim clancima. Sve za radnike i seljake svega mi...
- Banksy
#59582 Re: SDP
Vjerovatno su skinuli s instagrama, pa blokirali komentare da on ne bi blokirao njih
Ali ako daje info i slike u javnost, morao je biti spreman na komentare,
Sretno, svakako.
Ali ako daje info i slike u javnost, morao je biti spreman na komentare,
Sretno, svakako.
-
high_volume
#59583 Re: SDP
Baš mi nije jasno što je Damir Mašić bitna osoba pa mora biti na naslovnici KLIX portala njegova privatna stvar, njegova ženidbaGandalfSivi wrote: ↑01/04/2020 01:13 Masic se danas ozenio, Klix postavio slike, ali komentari iskljuceni, sto se desava samo na sponzorisanim clancima. Sve za radnike i seljake svega mi...
-
Heller
#59584 Re: SDP
Možda se povlači iz politike i ide u influensere. 
-
invincible1921
#59585 Re: SDP
Mozda je on htio da budehigh_volume wrote: ↑01/04/2020 10:26Baš mi nije jasno što je Damir Mašić bitna osoba pa mora biti na naslovnici KLIX portala njegova privatna stvar, njegova ženidbaGandalfSivi wrote: ↑01/04/2020 01:13 Masic se danas ozenio, Klix postavio slike, ali komentari iskljuceni, sto se desava samo na sponzorisanim clancima. Sve za radnike i seljake svega mi...![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#59586 Re: SDP
svi osudiše slobodnu bosnu kada napisaše tekst da je mašić pred razvodom:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... ksica.html
a ljudi su bili u pravu kada su pisali da je nevjeran svojoj supruzi:
https://radiosarajevo.ba/metromahala/te ... uke/372328
nedavno se razveo i odmah se oženio. kada se samo sjetim koliko je ljudi kritiziralo slobodnu bosnu zbog teksta i optuživalo ih da lažu, a lik se doista razvodio.
nedavno se razveo i odmah se oženio. kada se samo sjetim koliko je ljudi kritiziralo slobodnu bosnu zbog teksta i optuživalo ih da lažu, a lik se doista razvodio.
- Styling
#59587 Re: SDP
Prava trač-mahala.malakh wrote: ↑01/04/2020 11:28 svi osudiše slobodnu bosnu kada napisaše tekst da je mašić pred razvodom:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#59588 Re: SDP
I očito je to jedino što je tačno.malakh wrote: ↑01/04/2020 11:28 svi osudiše slobodnu bosnu kada napisaše tekst da je mašić pred razvodom:
Ne znam jesi li svjestan, ali da bi članak bio odron ne mora apsolutno svaka činjenica u njemu biti netačna. Naravno, tu je i stvar toga, koga boli kurac koga Mašić jebe da bi se o tome pisalo po političkim rubrikama.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#59589 Re: SDP
slažem se apsolutno. kao što se slažem da je sam članak odron. ono sa čime se nisam slagao su pojedinci na ovom forumu koji su tvrdili da je laž da se razvodi, da mu se i to kači na leđa, praveći od njega žrtvu, a poslije se ispostavilo da je bilo istina. ostatku teksta ni sam ne vjerujem.Chmoljo wrote: ↑01/04/2020 14:41I očito je to jedino što je tačno.malakh wrote: ↑01/04/2020 11:28 svi osudiše slobodnu bosnu kada napisaše tekst da je mašić pred razvodom:
Ne znam jesi li svjestan, ali da bi članak bio odron ne mora apsolutno svaka činjenica u njemu biti netačna. Naravno, tu je i stvar toga, koga boli kurac koga Mašić jebe da bi se o tome pisalo po političkim rubrikama.
ono, pratim stranicu na facebook - narod zna, u vlasništvu ljudi bliskih damiru mašiću... imena su i poznata. sve je ok, podržavam svaki vid šale, prozivke, ali se porodica ne dira. ta stranica dira i u porodicu političkih neistomišljenika i protivnika mašića i sdpa.
nisam vidio da su isti ti to osudili. a pogotovo mnogi ne trebaju praviti žrtvu od čovjeka koji drugim ljudima dira i ponižava najmilije...
-
putokaz1
#59590 Re: SDP
Za razliku od Novalića poštuje pravila
- Banksy
#59591 Re: SDP
Iako Slobodna Bosna već nekoliko sedmica posjeduje ova saznanja, o cijeloj temi nismo željeli pisati držeći se uređivačkog principa da, osim u slučaju kada ne postoji viši interes, ne zadiremo u privatne živote političara i ostalih javnih ličnosti.
A koncept im zadiranje u privatni život i zloupotreba privatnog u političke svrhe...
- Leverage
#59592 Re: SDP
Nema važnijeg "višeg interesa" od pljuvanja po SDP-u.
- Kejn
#59593 Re: SDP
Damir Mašić... rijetko odvratan lik.
-
Škobo Habu
#59594 Re: SDP
Daily Mail i slična britanska žutila vrve od ovakvih informacija na temu tamošnjih političara, i niko u tome ne vidi neki big deal, jer je riječ o javnim osobama.
Tako da mi nije jasno zašto neki ljudi imaju potrebu da se nečiji javni život promatra samo do crte do koje je ta javna osoba povukla?
Svaki političar vlastitu moralnost crpi iz privatnog života, i veoma je bitno imati ga na uvid.
Da zlostavlja ženu ili da je izazvao sudar - reakcije bi bili sasvim drugačije, dok, eto, kad švrlja naokolo ili šta već - onda se na to trebaju zatvarati oči?
- Leverage
#59595 Re: SDP
Daily Fail ima svoju publiku jednako kao i Prodana Fosna. Čitatelji su im na tom nivou da ih zanimaju takve teme, ne vidim nikakav problem da se zanimaju za privatni život Damira Mašića. Ne možemo očekivati da se svi bave akademskim temama.
Samo, ne bi trebali da se ljute kad ih se okaratkeriše kao simpletone.
Samo, ne bi trebali da se ljute kad ih se okaratkeriše kao simpletone.
- Chmoljo
#59596 Re: SDP
Da klanja džumu, glumi vjernika i porodičnog čovjeka i na tome namotava glasove onda bih rekao da si u pravu. Kao što, recimo, trezoraš fura okupljanje ummeta, a ćerka mu se ganja sa kaurinom.
Članak je čisto sranje, brdo izmišljenih konstrukcija. Mašić je zadnji lik kojeg bih branio oko bilo čega, ali Sarajevo nije London. Malo veća mahala gdje se može sve saznati i malo šta sakriti. Na tom nivou je i ovaj članak, mrtva mahalština, koji je popljuvan, vjerovatno će biti i tužbi i to je to.
Niko nije otišao pred redakciju pod bakljama sa vilama da ih linčuje. Ako je novinar prosro nešto, neka bude spreman i da mu se nešto od toga vrati.
Članak je čisto sranje, brdo izmišljenih konstrukcija. Mašić je zadnji lik kojeg bih branio oko bilo čega, ali Sarajevo nije London. Malo veća mahala gdje se može sve saznati i malo šta sakriti. Na tom nivou je i ovaj članak, mrtva mahalština, koji je popljuvan, vjerovatno će biti i tužbi i to je to.
Niko nije otišao pred redakciju pod bakljama sa vilama da ih linčuje. Ako je novinar prosro nešto, neka bude spreman i da mu se nešto od toga vrati.
- Kolinda
#59597 Re: SDP
Jeli se SDP ispričao građanima Mostara hrvatske nacionalnosti na tome što ih je u jeku epidemije COVID19 optužio za fašizam? I to ne pojedince nego cijeli grad. Vidio sam ispriku spram svojih sljedbenika ali me vidjeh da su se ispričali onima o kojima se radi u objavi....
- Leverage
#59598 Re: SDP
Piše fino SDP se izvinjava, ne piše spram sljedbenika ili bilo koga drugog. Dakle, odnosi se na sve.
- Chmoljo
#59599 Re: SDP
Ali kada si jednakiji od ostalih onda trebaš i jednakije izvinjenje.
Đe problem?
Đe problem?
- Kolinda
#59600 Re: SDP
Optužiš sve Hrvate Mostara da su fašisti pa onda u isprici pljuješ na one koji su montirali video i dostavili isti. Nigdje slova isprike ljudima koje si optužio, naprotiv kažeš da se to inače događa ali eto nije tu večer. Također nisam vidio medije iz glavnog grada da su se ispričali, istina obrisali su objave ali to je minimum. Također ne vidim da su mediji nasrnuli na SDP radi toga što su cijeli jedan narod u gradu Mostaru optužili za fašizam na osnovu montaže nekoga kome je dosadno u dane izolacije. Jednaki i jednakiji se ogledaju u odnosu na ovaj slučaj i vidljivo je iz aviona tko je jednak a tko jednakiji....SDP BiH se izvinjava zbog ranije podijeljenog video koji nam je dostavljen kao večerašnje dešavanje u Mostaru. U želji da pravovremeno osudimo pojavu, koja se u ovom društvu ipak dešava, objavili smo montirani video neodgovornih pojedinaca. Žalosno je da se u ovom trenutku pojedinci bave ovakvim gnusnim montažama. SDP izražava žaljenje zbog ovog ekscesa.