cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑31/03/2020 22:09
coco1 wrote: ↑31/03/2020 20:57
Tambure wrote: ↑31/03/2020 20:36
Mene vise zanima gdje je bilo ko sa drzavnog nivoa ... sve mjere rs i fbih, drzava bih niti jednu ... dodik je u pravu i ovo ce sigurno iskoristiti drzava ne postoji
meni nije jasno zasto raja proziva bakira da se oglasi? ako sam dobro upoznat, on je, trenutno, predsjednik stranke i nista vise.
isto tako, ne znam zasto se dodik ovoliko pojavljuje u rs-u sa izjavama, prijedlozima itd? on je predsjednik stranke i, trenutno, clan predsjednistva BiH?
zato nam i jeste sve ovako, petljaju se i pitaju ljudi koji nemaju nominalne nadleznosti. o strucnosti da i ne pricamo.
kad, i ako, ikad, dodjemo na nivo da se svako bavi svojim poslom, uz preduslov strucnosti, mozemo
se nadati boljem.
Zasto se proziva Bakir. Hm....cek' da razmislim.
Mozda zato sto je non stop bio u medijima prije ovoga. Ono, od formiranja vertikale vlasti ( o ovome cu malo poslije) i vjernih vozaca, preko branjenja Asima, vrijedjanjem Pedje Kojovica da je cetnik do dnevno - politickih vizija, vazova i svega ostalog. Znaci non stop je bio tu negdje. Cim je pocelo sranje, njega nigdje, po obicaju. Trezor, mjesto koje zovem domom. Razlog prvi.
Dalje, ne znam jesi li primjetio da Vijeca Ministara nema nigdje, a to je drzavna vlast. Razlog je vrlo prost, puno je toga dao Bake nebil' se docepo KS, insistirajuci na vertikali pa je tako u VM imano opskurnu Biseru Turkovic, penzionera Podzica ( DF ) i Tornjaka ( stranka zlih patuljaka ). Bisera po obicaju ne radi nista, Podzic je svakako nebitan + Dwarf. Svi ostali ministri su jal' SNSD, jal' HDZ, jos su nepotpuni, nekakav Srbin nije potvrdjen. Nije to morao dopustiti. Prosli saziv VM je bio ozbiljniji, realno. Razlog drugi.
Gdje je Vlada KS, nema ih na mapi - ocekivano. Jedino sto su uspjeli da urade jeste javno trazenje sadake od gradjana. To je Baketpvo maslo. Razlog treci.
Elena, Solak, Novalic su familijarna ili kadrovska rjesenja SDA odnosno provjerenog vozaca Bosnjaka ( sto kaze Bake ). Razlog cetvrti.
Mogu ja vako do prekosutra.
Trebal' jos kakvo objasnjenje ?
sve sto si pojasnio znam i bez tebe.
sad mi pojasni sta su bakirove ovlasti i nadleznosti u ovoj situaciji? moj upit se odnosio na to.
ili cemo i dalje teziti i traziti da nam se baca prasina u oci od strane nekompetetnih i mimo nadleznosti? hocemo li se do kraja nasih zivota vracati u proslost i vrtiti u krug? hocemo li sami traziti da nam se takve stvari ponavljaju? hocemo li se boriti i ocekivati bolji, normalniji zivot ili cemo uvijek cekati nekog bakira?
ali, eto, bit ce nam bolje ako bakir izadje i kaze: "braco bosnjaci/muslimani, izdrzite jos malo, ovaj sejtan ce proci, pa cemo zivjeti u sreci i blagostanju". uz obavezno ako bogda. na to ce dodati kako samo sto nam nije stigla pomoc iz bratskih, muslimanskih zemalja, koje su svom dusom i srcem uz nas u ovim teskim trenucima.