Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#49926 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

silent hill wrote: 28/03/2020 19:36 fakat ne kontam kako neko može preporučiti film the invisible man. odavno nisam gledao bezvezniji film. što je najgore traje preko 2 sata, ono jest da imam viška vremena ali ne baš da ga bacam na ovakve gluposti

ako je neko planirao da gleda, neka slobodno preskoči, spasiće se mučenja
Slazem se. ocekivao sam mnogo vise. Film sa mnogo rupa. Film bez nekog velikog uzbudjenja i misterije. Nekakvi tvistovi koji nemaju veze s vezom.
5/10 i nek se nabije nogom u guzicu zbog tog.
almir90

#49927 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by almir90 »

Upravo odgledah The Banker, što se mene tiče preporuka https://www.imdb.com/title/tt6285944/
johnnykola

#49928 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

U 09.00 sati kreće na sljedećem linku.

Film velikog Kišlovskog, jednog od najvećih režisera svih vremena. Sutra i prekosutra će biti prekazani u istom terminu Bijelo i Plavo.

Valentina, studentica i manekenka, igrom slučaja upoznaje čovjeka koga zovu jednostavno – Sudija. On je penzioner, zatvoren, pomalo cinik. Prisluškuje telefone svojih komšija, prodavača, čak i meteorološku službu. Drži se po strani od života drugih ljudi, sve dok ga seksualno zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice ne dovede u moralnu dilemu.

Iskupljenje stiže kao ispovijest, ali ne svećeniku, nego policiji. S vremenom postaje sposoban spasiti nevine, nakon što upozna Valentinu.

Zahvaljujući susretu sa Sudijom, Valentina upoznaje Ogista i zaljubljuje se u njega. I ljubav je jedan od vidova izbavljenja, kako za Valentinu i Ogista tako i za Sudiju, koji, mada je razočaran u ljubav, ponovno počinje kontaktirati s ljudima.

Image

U 12.00 sati kreće na sljedećem linku.

Image

Četrdeset minuta iza ponoći na HRT2.

Dokumentarni film govori o fenomenalnom basistu Jacu Pastoriusu, viđenom očima njegove porodice i mnogih muzičkih suradnika. Bit će prikazane dosad neviđene snimke i fotografije iz arhiva porodice Pastorius pomoću kojih ćemo zaviriti u samo srce i dušu tog izuzetno utjecajnog basista koji je uspješno svirao u raznim muzičkim žanrovima. Govorit će muzičari Flea, Joni Mitchell, Sting, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Geddy Lee te Jacovi prijatelji.

Producent filma je basist Metallice Robert Trujillo.

Last edited by johnnykola on 29/03/2020 09:30, edited 1 time in total.
almir90

#49929 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by almir90 »

The Gentlemen https://www.imdb.com/title/tt8367814/

Dobar film, jest da je vezan za kriminal. Ono što je pozitivno u ovom filmu, što se mene tiče je to, što glavni lik nije neko koga pič** dođe glave. Baš mi bezveze bude film ovog tipa gdje glavni glumac ima sve pod kontrolom, ali nikad ne može onog u gaćama da kontroliše, i uvijek ga žene dođu glave, tačno znam da je pisac kronični nejebičar u tom slučaju.
milejovic1971

#49930 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

almir90 wrote: 28/03/2020 22:45 Upravo odgledah The Banker, što se mene tiče preporuka https://www.imdb.com/title/tt6285944/
hvala, skidam...djeluje ok
milejovic1971

#49931 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

silent hill wrote: 28/03/2020 19:36 fakat ne kontam kako neko može preporučiti film the invisible man. odavno nisam gledao bezvezniji film. što je najgore traje preko 2 sata, ono jest da imam viška vremena ali ne baš da ga bacam na ovakve gluposti

meni je film sasvim ok a i vecini koji su gledali
milejovic1971

#49932 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

milejovic1971 wrote: 29/03/2020 08:50

meni je film sasvim ok a i vecini koji su gledali
https://www.imdb.com/title/tt6390668/

Od mene 8+, brazilski, snazna drama, rezija Karim Ajnuz, sve preporuke, ima se skinuti s nasim titlovima, pobjednik BG FEST a
chakany

#49933 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

@johnnykola ,

imam pitanje. Da li se ovi filmovi samo mogu pogledati u isključivom terminu koji je naveden, ili se možda mogu i kasnije pogledati? Evo pokušavam da pokrenem film Diego Maradona, ali mi samo izbaci najavu filma.
Je li se treba negdje registrovati ? Ne znam, meni je ovo sve novo, zato pitam :D
johnnykola

#49934 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

chakany wrote: 29/03/2020 16:00 @johnnykola ,

imam pitanje. Da li se ovi filmovi samo mogu pogledati u isključivom terminu koji je naveden, ili se možda mogu i kasnije pogledati? Evo pokušavam da pokrenem film Diego Maradona, ali mi samo izbaci najavu filma.
Je li se treba negdje registrovati ? Ne znam, meni je ovo sve novo, zato pitam :D
Da, samo u naznačenim terminima. Sutra u 09.00 sati opet Kišlovski.

Image
Snake Eyes

#49935 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

The Gentlemen (2019)
https://www.imdb.com/title/tt8367814/

Fuck's sake, Ray. You need to invest in some parachutes.

:lol:

johnnykola

#49937 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

U 09.00 sati kreće na sljedećem linku.

Kad njegova supruga, Francuskinja Dominique, pod optužbom da je izazvao požar u njezinu frizerskom salonu od njega zatraži razvod, Poljak Karol shvati da je u velikim nevoljama. Dominique je nezadovoljna nekonzumiranim brakom, a u nju strastveno zaljubljeni i njezinom ljepotom opčinjen Karol će, nakon što bude izbačen iz stana i kad se nađe na rubu siromaštva te počne prositi po pariškoj podzemnoj željeznici, zaključiti da mu preostaje jedino bijeg u domovinu. Nakon što ga njegov sunarodnjak Mikolaj u svojoj prtljazi prokrijumčari u Poljsku, Karol će se na ulicama Varšave početi baviti različitim nelegalnim poslovima, vjerujući da će se obogatiti te tako Dominique dokazati da je dostojan njezine ljubavi. A kad odluči testirati njezine osjećaje, Karol će inscenirati vlastitu smrt.

Crnohumorna krimi-komedija za režiju koje je Krzysztof Kieślowski ovjenčan Srebrnim medvjedom, dok je film nominiran za Europsku filmsku nagradu u kategoriji filma godine, središnji je nastavak autorove trilogije posvećene bojama francuske zastave. Središnji motiv liričnog te istodobno ozbiljnog i luckastog ostvarenja je bratstvo, slojevito elaborirano kroz prikaz ljudskih osjećaja i odnosa. Teme u fokusu su opsesija, osveta i iskupljenje, a Kieślowski se njima bavi uz mnogo suptilne ironije te na način komunikativan s interesima široke publike, uz afirmaciju ljubavi koja nadvladava nerazumijevanje i mržnju. Redatelj u kontekstu daje i osoban prikaz raspada temeljnih vrijednosti u njegovoj domovini u vremenu nakon komunizma, a obilježja i ovog ostvarenja su vizualna estetiziranost i skladno komponiranje svih kadrova, suptilna psihologizacija likova, sjajne glumačke interpretacije te efektna upotreba flashbackova i anticipacija događaja koji slijede, čime se ilustrira motiv povratka na staro te stvara dojam cikličkog ponavljanja zbivanja.

Image

HRT3 21.40.

Odlična lajt komedija. Teksaški bogataš i šef naftne kompanije Felix Harper svome zaposleniku Macu daje zadatak da ode na sjever Škotske. Sa stanovnicima maloga ribarskoga sela treba pregovarati o prodaji njihovih zemljišta da bi se na tom mjestu sagradila rafinerija. Uz pomoć lokalnoga predstavnika kompanije Dannya, započne pregovore. Na njegovo čuđenje, svi stanovnici pristaju. Problem nastane kad se ispostavi da je lokalni pustinjak vlasnik plaže i da ne želi s nje otići. Sve pjesme u filmu napisao je Mark Knopfler osim tradicionalne The Mist Covered Mountains. Film je osvojio 4 nagrade među kojima se ističe BAFTA nagrada za najboljeg redatelja.

Image

U emisiji Posebni dodaci bilo je govora i hvale za film, ali i za filmove Frailty i The Silent Partner. Emisiju možete pogledati na sljedećem linku.
Optimus09

#49938 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Optimus09 »

Bad boys, bad boys
Whatcha gonna do, whatcha gonna do
When they come for you :thumbup: :thumbup:
Snake Eyes

#49939 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Nažalost pogledao do pola i nisam se više mogao tjerati.
Will Smith mi izgleda debelo a nije :-)
Da nije do dioptrije :D
Optimus09

#49940 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Optimus09 »

Mozda si ocekivao previse :mrgreen:
Ja sam nekoliko puta gledao prosle filmove tako da sam jedva docekao ovaj.
high_volume

#49941 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by high_volume »

Odgledah Danisov novi film, "The Postcard Killings". Nije me se pretjerano dojmio, ali ima radnju i može se gledati

Image

https://www.imdb.com/title/tt4106514/
johnnykola

#49942 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

s@mson wrote: 28/03/2020 18:52 U vrijeme ove pandemije pokusavam pogledati neki film ili seriju, brate ne ide nikako...
Sve sto su reziseri i scenaristi stavili na ekran meni izgleda glupo i bezveze jer mnogo vecu dramu i sami prozivljavamo ovih dana pa neki izmisljeni likovi i izmisljene radnje ne mogu da drze moju paznju nikako...
A vrijeme je da pogledaš recimo Vučje doba od Hanekea. Filmove Kišlovskog, Bong John Hoa (Snowpiercer, Parazit), Tarkovskog, Brune Dumonta, Gaspar Noea (Enter the Void, Nepovratno), Charlie Kaufmana (Sinegdoka, New York) Mike Leigha, Thomasa Vinterberga (The Celebration, The Hunt), Urlicha Seidla (Hundstage, recimo), Harmony Korinea (Gummo<3)...

Evo ti danas film Kišlovskog u 09.00 sati na sljedećem linku ga možeš pogledati:

Image

Žili je izgubila muža, velikog kompozitora Patrisa, i kćerkicu Anu u saobraćajnoj nesreći. Ona namjerava izvršiti duhovni suicid anonimnim životom u Parizu, daleko od ličnih obaveza, ljubavi i žalosti.

Međutim, ljudi iz njenog prethodnog života su i dalje tu. Olivije, mladi Patrisov pomoćnik, dugo je zaljubljen u Žili. Da bi je natjerao da se izvuče iz svoje otuđenosti, odlučuje dovršiti koncert Za Evropu, djelo koje je ostalo nedovršeno zbog kompozitorove smrti.

Stvarnost koju čine ljudi kojima je stalo do nje i jedno iznenadno otkriće, kao i muzika oko koje se priča okreće, djelovaće iscjeljujuće na Žili i neodoljivo je povući natrag u svijet živih.

Film je nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu – Zlatnim lavom za najbolji film, najbolju glumicu i fotografiju.

A evo i Parazita u 21.00 sati na sljedećem linku.

Image

Image

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49943 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

The Song of Names (2019)
PG-13 | 1h 53min | Drama | 25 December 2019 (USA)
Image
https://www.imdb.com/title/tt1657517/
90minut

#49945 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Španski platform baš savršenstvo od filma.
karanana

#49946 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

90minut wrote: 31/03/2020 16:51 Španski platform baš savršenstvo od filma.
vrlo solidan sve do zadnjih 5-10 minuta kad su se tema i poenta filma pomalo pogubili.
90minut

#49948 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

karanana wrote: 31/03/2020 17:56
90minut wrote: 31/03/2020 16:51 Španski platform baš savršenstvo od filma.
vrlo solidan sve do zadnjih 5-10 minuta kad su se tema i poenta filma pomalo pogubili.
Sve je do tebe kako zelis da protumacis ja sam protumacio da se zadnjih 5,10 minuta nisu ni desili.
almir90

#49950 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by almir90 »

Da li je neko odgledao The Irishman https://www.imdb.com/title/tt1302006/ do kraja? Preko tri sata je film, odgledao sam nekih sat i po i do sada mi je bezveze i prekinuo sam.
Post Reply