Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ironmen wrote: ↑30/03/2020 21:41
Samo da znate jos info 100% ... Sve jabuke u nasim trznim centrima sto jedete su 95% sa sjevera Italije od Udina, Trevisa, Verone, Bonzana, Trenta, Bergama pa sve do Comoa i Varese ogromne plantaze jabuka se nalaze u ovim dijelovima ko je isao autputem zna o cemu pricam pogotovo svjeverniji dio prema Bonzanu gdje uvoz jabuka i voca nesmetano radi i u ovim trenucima dok ovo pisem...
Mok3 koliko si italijanskih jabuka pojeo ovom periodu da ojacas imunitet u strahu od corone ???
Samo regionalno jedem , koliko si ti pojeo??
Samo pekmez od samoniklica jedem preko zime.... voce u zimskom periodu u trznim centrima je tempirana bombma od pesticida...
Ovo za Italiju je 100% istina zato mi je smijesno evo sto ovo citam da je ovaj prao narandze vrelom vodom...Jer svo voce sto nam dolazi bude u hladnjaci u kamionu 3-4 dana prije serviranje na nase police ako ovaj jebeni virus moze prezivjeti u hladnjaci na 4-5 stepena onda je supervirus i svi smo vec mrtvi samo nam jos niko nije rekao...
Onda Goran Milic iznese neke razumne brojke o kojima i mi ovde pricamo vec 3-4 dana za mjesec mart u Italiji... gdje morate priznazi ima logike ali ne on ispada kreten i matori starac, teoreticar zavjere kojem je spaljen mozak jer je gledao RT...
Samo da znate jos info 100% ... Sve jabuke u nasim trznim centrima sto jedete su 95% sa sjevera Italije od Udina, Trevisa, Verone, Bonzana, Trenta, Bergama pa sve do Comoa i Varese ogromne plantaze jabuka se nalaze u ovim dijelovima ko je isao autputem zna o cemu pricam pogotovo svjeverniji dio prema Bonzanu gdje uvoz jabuka i voca nesmetano radi i u ovim trenucima dok ovo pisem...
Mok3 koliko si italijanskih jabuka pojeo ovom periodu da ojacas imunitet u strahu od corone ???
Samo regionalno jedem , koliko si ti pojeo??
Samo pekmez od samoniklica jedem preko zime.... voce u zimskom periodu u trznim centrima je tempirana bombma od pesticida...
Ovo za Italiju je 100% istina zato mi je smijesno evo sto ovo citam da je ovaj prao narandze vrelom vodom...Jer svo voce sto nam dolazi bude u hladnjaci u kamionu 3-4 dana prije serviranje na nase police ako ovaj jebeni virus moze prezivjeti u hladnjaci na 4-5 stepena onda je supervirus i svi smo vec mrtvi samo nam jos niko nije rekao...
Tako je, inace oni pljuju po svakoj prije nego je stave u gajbu
freelancerBIH wrote: ↑30/03/2020 21:34
Gledam maloprije neke videe iz Kine .. Narod u Hubei provinciji i Wuhanu otimaju policiji pendreke i razbijaju sve zivo pred sobom... Meni se cinj da ce se u narednih 1-2 godine Kina raspasti samo tako....
Sumnjam.
A da ce im drasticno porasti broj kampova za preodgoje - hoce.
TheCitizen, interesantnija je druga kolona, i to kada bi bio izrazen procenat umrlih u odnosu na oboljele - otprilike 10%, a ne u odnosu na ukupan broj stanovnika kako je to prikazano. Iz prostog razloga sto je moguci broj oboljelih nepredvidiv, pa moze zacas skociti i pored pokusaja da se spljosti krivulja.
Last edited by zijancer on 30/03/2020 21:54, edited 1 time in total.
omar little wrote: ↑30/03/2020 21:39
bosnjo svu raskos svog glupog i krezubog mozga iskazuje na ovoj temi. mozgovi su im najobicnija kanalizacija pa su to i od ove teme napravili.
Kako znas da je bosnjo a nije katoliban ili srp?
Sjajna konstatacija.
E sad...npr...
Ako jedan Bosnjo izjavi da sve Bosnje lazu, onda samim tim laze i taj Bosnjo sto znaci da sve Bosnje govore istinu. Dalje, ako onda sve Bosnje govore istinu onda i taj prvi Bosnjo govori istinu sto iznova znaci da i on sam govori istinu da svi lazu...i tako opet u krug...
grozdje. isto tako. gotovo kompletna podregija proseco je pod vinogradima. imaju i svoju marku vina, nazvanu po toj regiji. izuzetno dobro vino.
gore, sjevernije, prema austriji, predio izmedju verone i trenta su nepregledne plantaze jabuka i paradajza. prolazio sam tuda u avgustu i cudom se cudio da u podne, po najvecoj vrucini, konstantno rade oni topovi za navodnjavanje, jer kod nas govore da nije dobro zalijevati po danu i vrucini
omar little wrote: ↑30/03/2020 21:39
bosnjo svu raskos svog glupog i krezubog mozga iskazuje na ovoj temi. mozgovi su im najobicnija kanalizacija pa su to i od ove teme napravili.
Kako znas da je bosnjo a nije katoliban ili srp?
Sjajna konstatacija.
E sad...npr...
Ako jedan Bosnjo izjavi da sve Bosnje lazu, onda samim tim laze i taj Bosnjo sto znaci da sve Bosnje govore istinu. Dalje, ako onda sve Bosnje govore istinu onda i taj prvi Bosnjo govori istinu sto iznova znaci da i on sam govori istinu da svi lazu...i tako opet u krug...
freelancerBIH wrote: ↑30/03/2020 21:34
Gledam maloprije neke videe iz Kine .. Narod u Hubei provinciji i Wuhanu otimaju policiji pendreke i razbijaju sve zivo pred sobom... Meni se cinj da ce se u narednih 1-2 godine Kina raspasti samo tako....
Sumnjam.
A da ce im drasticno porasti broj kampova za preodgoje - hoce.
Nece ni Italija biti nista bolje malo prije sam isto gledao lik razbija izloge supermarketa kaze da je gladan nema novaca da kupi hranu jer je drzava zatvorila njegovo radno mjesto i sada nema nista...
Isto se spreman i nama danas je samo u TK kantonu bilo blizu 300 otkaza sto od metalne do drvnopreradjivacke industrije.. ali to slabo ko vidi ovde jer je ova tema 90% korisnika budzetske sise... ako ovo potraje i do ljeta i nama se ne pise dobro a ni budzetlijama vjerujte mi...
Sjajna konstatacija.
E sad...npr...
I prema tome cisto sumnjam da je @omar little Bosnjo, moguce je da je Hrvat ili Srbin, al ko zna, mozda je ipak Bosnjo.
mO k3 wrote: ↑30/03/2020 21:23
Ja da im otvaram temu ? Pa oni su ti najpametniji dio foruma oni znaju sve najbolje , valjda znaju otvoriti
ta ce oni usrali se ko grlice tako tjeraju strah raznim teorijama zavjera i budalastinama, nije im laHko... uglavnom stoji tvoje tvrdnja za njujork...
U Sjedinjenim Državama, više od 143 hiljade ljudi je zaraženo koronavirusom, dok je 2.500 umrlo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins. U žarištu zaraze Njujorku umrlo je više od hiljadu ljudi.
ubila ih prehlada... zalosno koji moras mozdani podkapacitet imat u IQ broja cipela pa osporiti sto vecina ljekara, naucnika, doktora tvrdi... korona je tu i najebali smo...
Last edited by pici on 30/03/2020 22:00, edited 1 time in total.
grozdje. isto tako. gotovo kompletna podregija proseco je pod vinogradima. imaju i svoju marku vina, nazvanu po toj regiji. izuzetno dobro vino.
gore, sjevernije, prema austriji, predio izmedju verone i trenta su nepregledne plantaze jabuka i paradajza. prolazio sam tuda u avgustu i cudom se cudio da u podne, po najvecoj vrucini, konstantno rade oni topovi za navodnjavanje, jer kod nas govore da nije dobro zalijevati po danu i vrucini
Da i meni je bilo fascinanto dok sunce grije roboti na sinama sami zalijevaju vocnjake.. da bas roboti na sinama bez ljudi sve automatizovano i precizno... a jos mi je fascinantije da tu istu jabuku prodaju nama za 0,25 do 0,40 euro centi po 1/kg sto je ne zamislivo za nasu cijenu u BiH...Onda mi je lik rekao da imaju strasne posticaje od drzave a da drzava vrati kes u putarini za kamione kojih ima u nevjerovatno velikom broju... ali dobro to je vec tema za mudrost i uspjeh ekonomije a ne ovde...
Benjo34 wrote: ↑30/03/2020 21:29
Jel neko ima konkretnije podatke o Nježačkoj, danas ni 1500 novih? U čemu je kvaka?
Pa eto danas je tačno 2 sedmice od kako su uveli te mjere. Nadajmo se da su počele djelovati. Ako je tačno onda to pokazuje da su ih trebali još ranije uvesti
zijancer wrote: ↑30/03/2020 21:53
TheCitizen, interesantnija je druga kolona, i to kada bi bio izrazen procenat umrlih u odnosu na oboljele - otprilike 10%, a ne u odnosu na ukupan broj stanovnika kako je to prikazano. Iz prostog razloga sto je moguci broj oboljelih nepredvidiv, pa moze zacas skociti i pored pokusaja da se spljosti krivulja.
10% je samo u Italiji i to od broja zarazenih. Skoro sve ostalo u tabeli je ispod 5% u odnosu na broj zarazenih. Meni se sve vise cini da je ovo s ovim virusom vrlo ciljana globalna rabota. Manje od 1% zarazene svjetske populacije i 0,01% umrlih od te populacije prikazuje se kao pocetak kraja svijeta. Kladio bih se da je daleko vise ljudi na svijetu umrlo u istom periodu u saobracajkama i od raznih drugih oboljenja. Nesto ne stima. Pricajte sta hocete.
Jel neko ima konkretnije podatke o Nježačkoj, danas ni 1500 novih? U čemu je kvaka?
Pa eto danas je tačno 2 sedmice od kako su uveli te mjere. Nadajmo se da su počele djelovati. Ako je tačno onda to pokazuje da su ih trebali još ranije uvesti
sadasnje stanje je da se u njemackoj broj oboljelih udupla svakih 5,5 dana , cilj im je 10 dana da im ne bi zdravsveni sistem ne bi otisao u helac
naravno da misliš, na taj mlin vodu navodiš
stavi cvaju da se kladimo da će broj umrlih za mart 2020 bit cca 65-66.000
dakle više za 7-8.000 nego 2019.g.
To ćemo vidjet, a uz to me zanima i koliko će se "smanjit" broj smrtnih slučajeva od drugih bolesti
To cemo znati naredne godine. Primjer Bergama koji je najjace pogodjen. U januaru ove godine hodine umiralo 5 ljudi dnevno. U martu umire 500 dnevno. Razlika od 495 je COVID.
Kad napišeš "u martu umire 500 dnevno" navodiš me na to da pomislim da svaki dan u martu u Bergamu umre 500 ljudi što nije tačno.
Ja ne govorim da od ovog virusa niko ne umire nego želim doći do malo realnijih brojeva. Više vjerujem matematici i statistici nego mainstream clickbait medijima sa naslovom "JOŠ JEDAN MUŠKARAC PREMINUO OD KORONAVIRUSA" a u članku muškarac ustvari ima 94 godine i bacio se sa zgrade pa su ga posthumno testirali i otkrili da je pozitivan na Covid-19.
zijancer wrote: ↑30/03/2020 21:53
10% je samo u Italiji i to od broja zarazenih. Skoro sve ostalo u tabeli je ispod 5% u odnosu na broj zarazenih. Meni se sve vise cini da je ovo s ovim virusom vrlo ciljana globalna rabota. Manje od 1% zarazene svjetske populacije i 0,01% umrlih od te populacije prikazuje se kao pocetak kraja svijeta. Kladio bih se da je daleko vise ljudi na svijetu umrlo u istom periodu u saobracajkama i od raznih drugih oboljenja. Nesto ne stima. Pricajte sta hocete.
sadasnje stanje je da se u njemackoj broj oboljelih udupla svakih 5,5 dana , cilj im je 10 dana da im ne bi zdravsveni sistem ne bi otisao u helac
Pa prije 3 dana su poceli primati neke pacijente iz Francuske i Italije.. meni je to bio dobar znak da se ovo polako smiruje .. skontali su da se stabilizuje krivulja i da mogu malo pomoci komsijama...
Ljudi su avion pretvorili u bolnicu sa intezivnom njegom za totalno kriticne pacijente a nasi su otvorili broj ziro racuna za pomoc u kupovini rukavica i maski plus sadaka pristize sa svih strana od privrednika do ostalih amabasadora koji su reagovali u svojim zemljama...
I onda mi neko kaze neka omladine u BiH fatat se noge sto prije...
Last edited by Ironmen on 30/03/2020 22:11, edited 1 time in total.