Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
denimb wrote: ↑30/03/2020 18:01
Dodjem pred apoteku, kad ono natpis na vratima: "Maske nemamo niti cemo ih imati, jer se cijene vlade ne slazu sa nabavnim cijenama".
Cirkus gdje god se okrenes jbt
Nema vecih lopova, lihvara, gladezi od tih vlasnika privatnih apoteka. Ja gori sljam od ljudi nisam sreo, i nijednog ne znam da je normalan covjek, sve neki gladni ne bi marku dali da covjeku za zivot treba. Ne mogu se zrtvovati u ovom trenutku da ne zarade nista bar na rukavicama, pogan ljudska.
Pa o tome i ja razmisljam, znaci mozes da nabavis ali neces jer ces na nuli da budes...dzaba sto su sad apoteke pune...
A sa druge strane imas neke pekare koje su smanjile cijene hljeba dok traje ovo vrijeme, i svjesno ljudi idu da imaju samo za plate radnicima, i to je to.
Dodjem pred apoteku, kad ono natpis na vratima: "Maske nemamo niti cemo ih imati, jer se cijene vlade ne slazu sa nabavnim cijenama".
Nema vecih lopova, lihvara, gladezi od tih vlasnika privatnih apoteka. Ja gori sljam od ljudi nisam sreo, i nijednog ne znam da je normalan covjek, sve neki gladni ne bi marku dali da covjeku za zivot treba. Ne mogu se zrtvovati u ovom trenutku da ne zarade nista bar na rukavicama, pogan ljudska.
Dok je ovaca biće i vune. Rukavice ti nemaju neku svrhu, peri ruke i ne diraj se po licu. Maske koje možeš kupiti u tim apotekama su obični qrac, otprilike u rangu šala ili kuhinjske krpe, tako da ne znam čemu sekiracija. Za dezinfekciju varikinu ( litar 1.70 KM) razblaži 1:100 i udri.
U apotekama kupiti paracetamola, kakvih vitamina i čekaj coroLLu spreman.
tataćusak wrote: ↑30/03/2020 18:07
Lopovluk i ovo sa zamrzavanjem cijena, zato nemres brasna nigdje naci, drze ga u magaciima i cekaju da cijena ide gore
Jeste lopovluk, država bi trebala iz svojih sredstava namiriti razliku u cijeni a ne građani, kojima je onemogućeno da rade i zarađuju.
Lopovluk i ovo sa zamrzavanjem cijena, zato nemres brasna nigdje naci, drze ga u magaciima i cekaju da cijena ide gore
Jeste lopovluk, država bi trebala iz svojih sredstava namiriti razliku u cijeni a ne građani, kojima je onemogućeno da rade i zarađuju.
Prava drzava intervenise iz robnih rezervi. Dilfac se fali da ih imamo.
channel10 wrote: ↑30/03/2020 18:08
Da li neko zna koji je razlog nabavke samo 150 000 testova? Zasto nisu narucili 500 000, 1 000 000? Do para nije sigurno jer pare imaju i to nisu neke pare za drzavu.
Jbga citav svijet sada trazi ove testove jos koliko sam uspio skontati ovi koje smo mi narucili su medju preciznijim tako da sreca da smo dobili i ovih 150k.
Da li neko zna koji je razlog nabavke samo 150 000 testova? Zasto nisu narucili 500 000, 1 000 000? Do para nije sigurno jer pare imaju i to nisu neke pare za drzavu.
Jbga citav svijet sada trazi ove testove jos koliko sam uspio skontati ovi koje smo mi narucili su medju preciznijim tako da sreca da smo dobili i ovih 150k.
Do juče imali 1.000, a sad malo 150.000. Daj bože da imamo i tih 150.000.
Prava drzava intervenise iz robnih rezervi. Dilfac se fali da ih imamo.
Imamo mi izgleda jednu k....nu veliku, da prostiš.
Dok je ovaca biće i vune. Rukavice ti nemaju neku svrhu, peri ruke i ne diraj se po licu. Maske koje možeš kupiti u tim apotekama su obični qrac, otprilike u rangu šala ili kuhinjske krpe, tako da ne znam čemu sekiracija. Za dezinfekciju varikinu ( litar 1.70 KM) razblaži 1:100 i udri.
U apotekama kupiti paracetamola, kakvih vitamina i čekaj coroLLu spreman.
Sve ja to razumijem druze, ali natjeran sam na poslu da nosim masku, ovu koju su mi dali (tj. jednu koju imam) moram da nosim 9 sati, a takva je da ne mozes da dises s njom na glavi.
Bukvalno sam imao osjecaj danas na kraju smjene kao da sam 8 sati nosio covjeka na ledjima i radio...s druge strane toliko dugo jednu te istu masku nije ni zdravo nositi.
Htio sam sebi da olaksam i da uzmem tih maski pa da mijenjam, ali prc, ne mozes ih kupiti nigdje. Nas se menadzment bori da nabavi to, ali nije lahko naci 400 - 500 komada u ovom trenutku za koje iole znas da su sterilne, i da su ok, a ne neki komad platna sasiven u oblik maske koji ce samo da te tusi.
I iskreno razocaran sam jos jednom odnosom ove vlasti prema radnicima u realnom sektoru, bukvalno uvijek i u bilo kojoj situaciji prepusteni smo sami sebi jbt.
Niko se nije pocesao sekunde da nabavi bilo kakvu zastitu za te radnike sa viseg levela, nije im palo na pamet da cisterna koja radi dezinfekciju ulica moze uci i u krugove firmi pa uraditi to isto...nista apsolutno stalno se samo prica ne smije uci virus u bolnicu, u opcinu, u postu...nas ko za sta...
Ali neka, mi smo dobri kada treba da nas muzu, ali vidjet ce ako se pocnu masovno zatvarati firme u industrijskim zonama koliko ce im znaciti sve to...15 godina radim u proizvodnji, zdravstvu sam samo dao pare koje necu nikada moci da potrosim na svoje zdravlje osim ako ne dignem kredit na isto toliko godina...i na kraju dobijes to da nacelnik samo o pijacama nekim prica, i koliko ljudi su nasli da rostiljaju...
Ali kako ide od uvijek, mi moramo zaraditi sami sebi, pa radi i subote, nedjelje, praznike, ma kako znas...tako sebi i masku sasij pa hajde na posao...bitno je da su serijski udaraci pecata zasticeni, imaju skraceno radno vrijeme...
Do juče imali 1.000, a sad malo 150.000. Daj bože da imamo i tih 150.000.
Jest malo i nadam se da ce naruciti jos barem 200-300 000, pa kad god dodju..
dječak sa šibicama wrote: ↑30/03/2020 19:18
ljudi, smiju li djeca u RS napolje?
Smiju u pratnji roditelja.
PreCednik Mile popustio i mjere za starije od 65, mogu utorkom i petkom od 7-10h izaći.
Čuli za to i u federaciji, popuštaju mjere, moći će stariji od 65 van u pratnji oba roditelja.
Pamučne maske za višekratnu upoterbu stigle u pojedine apoteke, proizvodi Diana Tekstil iz Srbca mogu se uzeti samo dvije odjednom i cijena je 2,10 KM. Bar u BL...