Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Hakiz

#9226 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:09
Naslovnica wrote: 29/03/2020 22:04
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 21:52
Citaj post, nece djeca iako i to nije iskljuceno, zasto nebi prenosila. Znaci imas SOCIJALIZACIJU odraslih koja nije nuzna za vrijeme tzv.setnje djece, sto se pravimo nevini ko francuske sobarice imam i ja djete (jest da je malo) znam kako ide kad izadjem s zenom i sa bebom, nema sanse da ne zastanes s nekim, ja cu se mozda i distancirat ali nece svi.
Drzava ne moze razmisljat @Naslovnica nije debil nije debil ni Korisnickoime haj necemo pravit restrikcije.
Nas je sve ovo snaslo zbog debila.
Nije cilj sprijeciti epidemiju ovom mjerom to je nemoguce nego smanjiti brzinu sirenja, usporiti zarazu, prenos, ublaziti vrhunac, ublaziti broj tesko oboljelih u jednom kratkom vremenskom periodi. Koliko ste puta culi peak u ovih proteklim danima. Daj upoznajte se s tim sta to znaci, sta je taj izraz.
Uostalom ponavljam samo ako nesto @Naslovnica ili bilo tko drugi ne razumije ne znaci da je pogresno osim ako @Naslovnica ili taj neko drugi nije vrhunski epidemiolog jer svi su epidemiolozi saglasni da je za borba protiv Corone nuzno smanjiti socijalizaciju.
Vrhunski epidemiolozi u FBiH nisu ti koji odlučuju i donose zabrane izlaska djeci do 18 godina.
Ljude kod nas testiraju kada umru ili ako su članovi vladajuće kaste.
Oni bi najradije zabranili kompletnoj populaciji da izlazi napolje jer znaju koliko su ograničeni medicinski resursi, u svakom aspektu.
Moje dijete je blijedo jer nije izaslo6na sunce vec 20 dana, a nije izašlo zato što banda neće imati kreveta da liječi, ne običnu fukaru, nego sebe. Za sebe su se oni prepali. Vidite da običan čovjek zove za pomoć i umire, neće mu pomoći niti ga testirati. A vladajuća banda se može testirati i bez simptoma, i po nekoliko puta.
I onda ih još neko i brani.
FUJ FUJ FUJ
Ne gledaj nase, Italijani mole, preklinju danima, sedmicama da ne dolazi do SOCIALIZACIJE, danas gledam gradonacelnik Bergama hoda ulicama galami na gradjane moli ih preklinje da udju u kuce da ne igraji stoni tenis, da ne setaju, policija u Indiji ubi ljude bambusovim motkama kako bi ih sklonina sa ulice HR i SRB (neko s zdrav.sistemom koji je uporediv s nasim) imaju slicne mjere, SLO uvodi zabranu kretanja iz mjesta prebivalista, cak i do sada lezerna Njemacka uvodi neke restrikcije, Kinezi da ne ponavljam sta su sve radili u Wuhanu gradu od 11 mil.stanovnika i Hubei provinciji jesul i njima te mjere koje suzbijaju nepotrebnu socijalizaciju odredili Fadil, Solak i Sebija.
Pucas populisticku pricu to troje su zadnji ljudi na svijetu koje bi ja branio pogotovo sitnog seoskog varalicu poput Solaka ali oni pojma nemaju (osim Sebije koja je kakav takav ipak doktor) kakve su mjere primjerene nego slusaju nase epidemiologe koji se opet vode primjerima drugih.
Naravno da svi ti koji odlucuju imaju u vidu i kapacitete naseg zdrav.sistema za koji su velikim djelom oni i njihova kasta krvi.
Al sta treba da uradimo da zanemarimo cinjenicu da nam je zdrav.sistem ko dlake da tu najbitniju cinjenicu izbacimo iz jednacine. MA BRAVO.
Ponavljam ta mjera jeste restriktivna i s njom se nece zaustaviti sirenje virusa ali je jedna u nizu mjera koje sprecavaju nepotrebnu socijalizaciju a to ce opet samo usporit sirenje virusa kako bi izbjegli slom zdrav.sistema koji je dozivila daleko jaca i veca i bogatija Italija.
Treba da imamo neobuzdanu epidemiju i stotine mrtvih dnevno samo zato sto neko ne da ne moze nego ocigledno nece da shvati razlog i svrhu tih mjera.
Sto je najgore nasi politicari beskicmeni kakvi jesu u strahu za galsove mozda i popuste pod pritiskom i olabave neke mjere i onda kad usliijedi katastrofa ti ces prva u sasvim opravdanom strahu za svoje djete na sva usta kukati.
Churchil je sasvim ispravno rekao kad pricas 5 min sa prosjecnim gradjaninom shvatis da je demokratija los sistem ali mi na zalost nemamo bolji.
To se vidi i ovdje, dzabe svi primjeri na svijetu, dzabe i sva struka, ja znam bolje i hocu da bude kako ja hocu iako ne znam gdje sam supalj.
Ok haj da se slozimo da je mjera mozda neopravdana ali da postoji mala sansa od 1% da je mjera korisna, hocemo li rizikovati, cak ako postoji i sansa od 1% da ce se nesto stime postici. Ne kazem da je ta mjera apsolutno neophodna i pod moranje ali mi moramo iskoristit sva sredstva pa makar sansa za njihovu korisnost bila i 1%.
A onda Južna Koreja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9227 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 29/03/2020 23:29 Tebi bujrum, ja ned namjeravam jesti psecu hranu.

Nemaju svi zalihe po tonu brasna u kuci, neki nemaju ni para da toliko kupe odjednom.

Jos jednom, boli me racku za setace, ima policija ima vojska, hapsi.

Dokle vise, izadjem iz kuce jednom u tri dana jer moram, i sad da me zatvori totalno bez pitanja trebaju li vam lijekovi i slicno. Od cega ce zivjeti penzioneri, njima penziju idu tek iduci ponedeljak. Da pomru od gladi valjda.
ihhh kako se jede sve kad si u govnima do guse imam veliku terasu pa mogu golubove hvatat...
dječak sa šibicama

#9228 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

ovo bi ja sve tukao

sjedi kuci jebo te engleski jezik
Naslovnica

#9229 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:27
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 29/03/2020 23:17 Kako bi bilo da se briga o populaciji 65+ prepusti onima iz PIO-MIO? :oops:
Primjer Gradacca, 4 firme su dale po jedno vozilo i jednog radnika kojeg su dodatno uposlili da bude na raspolaganju starijim od 65 godina, da kupe sta treba, odu po recepte, unesu ogrev ako treba i slicno, pored tih 6 firmi ima jos 15-tak pojedinaca koji su se javili kao volonteri da to isto rade. Njihovi brojevi telefona se stalno vrte na radio Garadacac, objavljeno je i na FB, stariji mogu nazvat i radio Gradacac pa da ih oni spoje s njima ili da njima kazu sta im treba i gdje su pa da onda oni njima jave, CZ i Crveni krst takodjer imaju volontere koji to rade.
Svima je naravno uslov da se penzioneri njima jave a ne da oni zivkaju penzionere i kako ce ne postoji "imenik penzionera u potrebi"
Postoje imenici, kako ne postoje.
Kada su izbori sve se zna ko gdje živi i kome treba odnijeti kilu kocke, po kile kahve i sok "na razgađanje".
emigrazione

#9230 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

... poslije ikara mogu sve jest...
Ja našo u ikaru oko od krave sa trepavicama :lol:
Korisničkoime

#9231 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

Hame_ wrote: 29/03/2020 23:31 Ahaha gledaj uhljebe opštinare i ostale uhljebe (u poreznu više ni uć ne možeš) kako imaju moderne i skupe maske, a mi što smo na pumpi sami se snalazimo i eto nosamo fasadersku ko budale i neke puderisane rukavice :-) :bih:

Žena mi u velikom tržnom radi i sama sebi sašila par maski od posteljine stare i to otkuha i opegla pa sutra na poso od 06:30 - 16:30. Većina uhljeba do 13:00 radi (od ponedjeljka do petka), a pauza im je od 10:30 - 11:00 svaki dan :-) Jedino da skontamo mobilno bankarstvo i poplaćamo račune javnim ustanovama.

Sve dolazi na naplatu :evil:

*20,00 KM moraš platiti za "markicu" koju ti ko budali nalijepe na zadnje korice zdravstvene knjižice, da te u bolnicu prime na Gradinu u Tuzli, iako sve uredno plaćaš kroz doprinose. Trebaš inekciju primit - prvo u apoteku pa kupi špricu, ampulu i sve ostalo - e onda dođi na intervenciju i "bespatno" ti sve to ubrizgaju.

Znači zdravstveno osiguranje "pokriva" ruke, a materijal plaćaš ti!

I opet da ne pominjem ovo 20,00 KM za markicu ko debilima...
Jos se bude kad im se kaze 10% od plate za potrebe privrede, Milanovic trazi kresanje cak 20% u HR.
Treba ih sve poslati na godisinji i 50% plate preusmjerit radnicima koji rade u djelatnostima koji su morali zatvorit.
Iskreno tebi i tvojoj zeni jer ste od vitalne vaznosti za gradjane i za drzavu ista treba obezbjedit neki doplatak koji bi isao direkt vama.
Ljudi nisu svjesni koliko je sada kasirka u Bingu bitna ili neko ko radi na bezinskoj, salter radnik u banci, postar, dostavljac brze poste, smecar i sl.
Naslovnica

#9232 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:31
Naslovnica wrote: 29/03/2020 23:20
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:09
Ne gledaj nase, Italijani mole, preklinju danima, sedmicama da ne dolazi do SOCIALIZACIJE, danas gledam gradonacelnik Bergama hoda ulicama galami na gradjane moli ih preklinje da udju u kuce da ne igraji stoni tenis, da ne setaju, policija u Indiji ubi ljude bambusovim motkama kako bi ih sklonina sa ulice HR i SRB (neko s zdrav.sistemom koji je uporediv s nasim) imaju slicne mjere, SLO uvodi zabranu kretanja iz mjesta prebivalista, cak i do sada lezerna Njemacka uvodi neke restrikcije, Kinezi da ne ponavljam sta su sve radili u Wuhanu gradu od 11 mil.stanovnika i Hubei provinciji jesul i njima te mjere koje suzbijaju nepotrebnu socijalizaciju odredili Fadil, Solak i Sebija.
Pucas populisticku pricu to troje su zadnji ljudi na svijetu koje bi ja branio pogotovo sitnog seoskog varalicu poput Solaka ali oni pojma nemaju (osim Sebije koja je kakav takav ipak doktor) kakve su mjere primjerene nego slusaju nase epidemiologe koji se opet vode primjerima drugih.
Naravno da svi ti koji odlucuju imaju u vidu i kapacitete naseg zdrav.sistema za koji su velikim djelom oni i njihova kasta krvi.
Al sta treba da uradimo da zanemarimo cinjenicu da nam je zdrav.sistem ko dlake da tu najbitniju cinjenicu izbacimo iz jednacine. MA BRAVO.
Ponavljam ta mjera jeste restriktivna i s njom se nece zaustaviti sirenje virusa ali je jedna u nizu mjera koje sprecavaju nepotrebnu socijalizaciju a to ce opet samo usporit sirenje virusa kako bi izbjegli slom zdrav.sistema koji je dozivila daleko jaca i veca i bogatija Italija.
Treba da imamo neobuzdanu epidemiju i stotine mrtvih dnevno samo zato sto neko ne da ne moze nego ocigledno nece da shvati razlog i svrhu tih mjera.
Sto je najgore nasi politicari beskicmeni kakvi jesu u strahu za galsove mozda i popuste pod pritiskom i olabave neke mjere i onda kad usliijedi katastrofa ti ces prva u sasvim opravdanom strahu za svoje djete na sva usta kukati.
Churchil je sasvim ispravno rekao kad pricas 5 min sa prosjecnim gradjaninom shvatis da je demokratija los sistem ali mi na zalost nemamo bolji.
To se vidi i ovdje, dzabe svi primjeri na svijetu, dzabe i sva struka, ja znam bolje i hocu da bude kako ja hocu iako ne znam gdje sam supalj.
Ok haj da se slozimo da je mjera mozda neopravdana ali da postoji mala sansa od 1% da je mjera korisna, hocemo li rizikovati, cak ako postoji i sansa od 1% da ce se nesto stime postici. Ne kazem da je ta mjera apsolutno neophodna i pod moranje ali mi moramo iskoristit sva sredstva pa makar sansa za njihovu korisnost bila i 1%.
Niko osim nas i Kineza nije zabranio djeci od 18 godina da izađu napolje. Mi smo zabranili čak i roditeljima beba da provozaju djecu u kolicima.
1% nije dovoljno dobar razlog da bi smo bili pod policijskom blokadom i represijom sopstvene "države".
Ako je sistem toliko slab koliko se čini da jeste, a izgleda da zaista i jeste, onda neka se i raspadne, neka ide sve u tri 3.14čke materine.
Sve ove godine javašluka, nepotizma, amaterizma, lopovluka, tendera...dolaze na naplatu, a naplatiće ih tako što će nas sve zatvoriti, lafo za naše dobro, i na kraju će oni opet da budu spasioci, još 20 najtežih godina zajedno nam ne gine.
Ako vec predlazes da sve ide u p.m. onda to radi preko svojih ledja a ne preko tudjih.
Cuj nek ide sve u p.m. ono tebi niko ne brani da odes tamo gdje si navela al ne salji nas druge, mi nebi tamo, mi bi da nekako ovo prevazidjemo a i sistem kakav god da je kad ode u p.m. neko plati glavom ako si ti voljna da zaplatis glavom bujrum ja nisam
Muško sam, veze nemam zašto sam odabrao nick u ženskom rodu, kriza identiteta valjda. :lol:
Elem, da, neka ovaj sistem od jedne države, 2 entiteta, 10 kantona, 120 ministarstava...ide u 3 lijepe. Ja sam spreman žrtvovati vlastiti život ako će to značiti da će sutra biti bolje svima. A, da li ste vi?
Očito da niste, zato i jesmo tu gdje jesmo i neka smo, i treba ovako. Dabogda se 100 godina ovdje ništa ne promijenilo i vazda durali.
Nivelacija

#9233 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Hoce li FBIH po uzoru na neke od zemalja pomoci sve gradjane sa 100 eura jer ide april, mnogi vec ne rade preko 15 dana, nestašica uskoro..ipak smo mi jedna od najsiromašnijih zemalja i narodu je potrebna pomoć?
Nadam se da ce tu odluku stab donijeti vec sutra na preporuku Novalica.
pici

#9234 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

emigrazione wrote: 29/03/2020 23:36
:thumbup: :mrgreen:
ja kad bi reko sta sam naso u ikaru i to pojeo, mnogi se ispovracali...
Korisničkoime

#9235 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

Naslovnica wrote: 29/03/2020 23:32
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 29/03/2020 23:17 Kako bi bilo da se briga o populaciji 65+ prepusti onima iz PIO-MIO? :oops:
Primjer Gradacca, 4 firme su dale po jedno vozilo i jednog radnika kojeg su dodatno uposlili da bude na raspolaganju starijim od 65 godina, da kupe sta treba, odu po recepte, unesu ogrev ako treba i slicno, pored tih 6 firmi ima jos 15-tak pojedinaca koji su se javili kao volonteri da to isto rade. Njihovi brojevi telefona se stalno vrte na radio Garadacac, objavljeno je i na FB, stariji mogu nazvat i radio Gradacac pa da ih oni spoje s njima ili da njima kazu sta im treba i gdje su pa da onda oni njima jave, CZ i Crveni krst takodjer imaju volontere koji to rade.
Svima je naravno uslov da se penzioneri njima jave a ne da oni zivkaju penzionere i kako ce ne postoji "imenik penzionera u potrebi"
Kada su izbori sve se zna ko gdje živi i kome treba odnijeti kilu kocke, po kile kahve i sok "na razgađanje".
Koji je to imenik u kojem stoji broj mobitela moje 70-to godisnje majke, kojoj usput ne treba pomoc jer imam ja, zena, braca njihove zene, rodbina itd.
U kojem imeniku stoji ime moje 75-to godisnje komsinice.
Gubis se.
Hakiz

#9236 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 29/03/2020 23:29 Tebi bujrum, ja ned namjeravam jesti psecu hranu.

Nemaju svi zalihe po tonu brasna u kuci, neki nemaju ni para da toliko kupe odjednom.

Dokle vise, izadjem iz kuce jednom u tri dana jer moram, i sad da me zatvori totalno bez pitanja trebaju li vam lijekovi i slicno. Od cega ce zivjeti penzioneri, njima penziju idu tek iduci ponedeljak. Da pomru od gladi valjda.
Džaba im penzija kada ne smiju do banke ili bankomata da je podignu...
dječak sa šibicama

#9237 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kravlje oko je u nekim kulturama izuzetna poslastica... ok, nije kravlje, ovcije.

Radili mi nesto u Kongu jedne godine, u gradu Mobayi Mbongo na rijeci Ubangi, i nije neki grad gomila kuca od slame. I kao znak dobrodoslice, organizuju nam zurku crnci, bubnjevi, ples oko vatre, kad smo se vec prepali da ce nam servirati clana protivnickog plemena na raznju, donesose nekakvu pletenu posudu punu necega. Prvo sam mislio da su lignje, onda rekose to je nas lokalni specijalitet, onda sam mislio da su oci pripadnika protivnickog plemena iz Bodalangija, saznajem da je rijec o ovcijim ocima. Spremljenim na tradicionalni nacin kuhani u posudi napravljenoj od koze pripadnika protivnickog plemena iz Bodalangija.

Zajebavam se, dosadno mi. Jedino ovo za oci, u Kongu je to zaista vrhunski specijalitet, ako odbijes da jedes jako se naljute i probodu te kopljem. Salim se.
Edin H.

#9238 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Hakiz wrote: 29/03/2020 23:43

Morace organizovati da im donosi postar.
dječak sa šibicama

#9239 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Pa vecina penzionera ima nekoga, recimo mojoj tetki cemo mi rodjaci podici, samo da karticu i pin kod, ionako dize penziju na bankomatu.
pici

#9240 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 29/03/2020 23:43 Kravlje oko je u nekim kulturama izuzetna poslastica... ok, nije kravlje, ovcije.

Radili mi nesto u Kongu jedne godine, u gradu Mobayi Mbongo na rijeci Ubangi, i nije neki grad gomila kuca od slame. I kao znak dobrodoslice, organizuju nam zurku crnci, bubnjevi, ples oko vatre, kad smo se vec prepali da ce nam servirati clana protivnickog plemena na raznju, donesose nekakvu pletenu posudu punu necega. Prvo sam mislio da su lignje, onda rekose to je nas lokalni specijalitet, onda sam mislio da su oci pripadnika protivnickog plemena iz Bodalangija, saznajem da je rijec o ovcijim ocima. Spremljenim na tradicionalni nacin kuhani u posudi napravljenoj od koze pripadnika protivnickog plemena iz Bodalangija.

Zajebavam se, dosadno mi. Jedino ovo za oci, u Kongu je to zaista vrhunski specijalitet, ako odbijes da jedes jako se naljute i probodu te kopljem. Salim se.
polako cemo prec na kinesku kuhinju... specijalitet pacov u saftu od macije slezene i pseceg debelog crijeva... salim se... mis u umaku od jezevog jezika...
Hakiz

#9241 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Edin H. wrote: 29/03/2020 23:47
Hakiz wrote: 29/03/2020 23:43

Morace organizovati da im donosi postar.
Teško. Ko će snositi troškove? Banke? Pošta? Penzioneri? Budžet?

Pa kad poštari počnu zavrtati (stvarno nemam te 4 marke sitno...)
dječak sa šibicama

#9242 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Rep od mrmota u sopstvenom umaku

Oprostite (ja konobaru) sta vam je ovo... chauve-souris a la orange... to vam je sismis u umaku od narandje... to nam donesite
emigrazione

#9243 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

pici wrote: 29/03/2020 23:41
emigrazione wrote: 29/03/2020 23:36
:thumbup: :mrgreen:
ja kad bi reko sta sam naso u ikaru i to pojeo, mnogi se ispovracali...
Sta se ima ispovracati meso ko meso, sto moj stari kaže Ikar je debelo podcjenjena konzezva koja je zapravo pravi kafanski specijalitet, servirana nama u totalno pogrenim okolnostima...kaurma, pace, skembe svega ima unutra, a jebo kafanu gdje toga nema...jest malo neobično kada je otvoriš da te pogleda krava svojim okom, al' jebiga :D ima u nas poguzija kojima je baš to oko najdraze...
Last edited by emigrazione on 29/03/2020 23:56, edited 1 time in total.
Hakiz

#9244 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 29/03/2020 23:48 Pa vecina penzionera ima nekoga, recimo mojoj tetki cemo mi rodjaci podici, samo da karticu i pin kod, ionako dize penziju na bankomatu.
Aha, znači oni koji nemaju nikoga neka pocrkaju?

A dobro, da se ti ne mučiš doći ću ja do tvoje tetke pa neka mi da svoju karticu i pin da joj podignem novac. Može mi slobodno vjerovati.

Već sam pisao, ovi volonteri CK-a i ostali ne smiju uzeti kartice od penzionera koji su im ih davali. Neka jedna penzija ili njen dio nestane...
Naslovnica

#9245 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:42

Koji je to imenik u kojem stoji broj mobitela moje 70-to godisnje majke, kojoj usput ne treba pomoc jer imam ja, zena, braca njihove zene, rodbina itd.
Gubis se.
Ne gubim se, zašto bih se gubio?
To nana nema adresu stanovanja?
Naslovnica

#9246 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 29/03/2020 23:53 Rep od mrmota u sopstvenom umaku

Oprostite (ja konobaru) sta vam je ovo... chauve-souris a la orange... to vam je sismis u umaku od narandje... to nam donesite
Image
dječak sa šibicama

#9247 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ne znam sta ja imam sa penzionerima, nisam im ja uveo zabranu kretanja.

Samo kazem kako se moze podici penzija, koja je inace najavljena za 6. aprila. Kako oni misle da ce penzioneri dici penziju a ne smiju na ulicu, ne znam. Uzdajmo se u inteligenciju clanova kriznog staba :oops:
high_volume

#9248 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Konjic, 28.03.2020.

- "Dobar dan, plašite li se coronavirusa?"
- "Ne daj dragi bože, ni slućajno. Samo se allaha plašim, nikog više. Za mene corona ne postoji, to je jedno izmišljeno, američko ili nečije pakovanje, nakupili su lijekova, to je sve farmacija kriva i to je sve njihovo.... Ja hodam slobodno, evo ko kod ima coronu, ja ću stati ovako bez maske, i svako jutro ću govoriti 'dabogda dobio coronu'. Ako je dobijem, hiljadu maraka opklade."

Image
Image
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo

I onda se FACE TV mora izvinjvati Konjicu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konjica ... /200329062

A stanje coronavirusa u Konjicu je
Image
https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih
Last edited by high_volume on 30/03/2020 00:00, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#9249 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jack Be Nimble »

Kakva su pravila za lift u neboderima? Na mom poslu i u vecini stanbenih zgrada samo 1 osoba moze biti u liftu.

Stanari nekih zgrada prepustili lift penzionerima i bolesnicima, a ostali pjehe stepenicama.
Hakiz

#9250 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Naslovnica wrote: 29/03/2020 23:56
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 23:42
Gubis se.
Ne gubim se, zašto bih se gubio?
To nana nema adresu stanovanja?
Ja još ne vidjeh imenik u kojem piše: Ime, prezime, adresa, broj telefona, godine.

Vidio sam mnoge u kojima piše sve osim godina, ali ni jedan u kojem pišu godine.

Ozbiljno, postoje načini da se dođe do imena i adresa penzionera i ostelih podataka o njima, nije to problem. PIO/MIO.
Locked