Ovo je jos labavo. Ovo sto vucic najavljuje je totalni policijski za sve ..Lajavikrelac wrote: ↑29/03/2020 22:53U BL produžili ovo stanje još dvije sedmice...sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 22:44 Evo vucic najavljuje zabramu za sve na 2 jefte ako se stanje ne popravi. Racunajte na prepis...![]()
![]()
![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
sumirprimus
#9201 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
howdy
#9202 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Naslovnica
#9203 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Treba i kod nas uvesti policijski 24/7, makar dvije-tri sedmice.
I ako ko šta prigovori preko interneta, odmah u tvorza.
https://avaz.ba/vijesti/bih/558372/korm ... izu-paniku
Eno u Srbiji već uhapsilo nekog opozicionara zbog nečega na internetu.
Putin, Lukašenko &co. škola
https://avaz.ba/vijesti/bih/558372/korm ... izu-paniku
Eno u Srbiji već uhapsilo nekog opozicionara zbog nečega na internetu.
Putin, Lukašenko &co. škola
-
Korisničkoime
#9204 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne gledaj nase, Italijani mole, preklinju danima, sedmicama da ne dolazi do SOCIALIZACIJE, danas gledam gradonacelnik Bergama hoda ulicama galami na gradjane moli ih preklinje da udju u kuce da ne igraji stoni tenis, da ne setaju, policija u Indiji ubi ljude bambusovim motkama kako bi ih sklonina sa ulice HR i SRB (neko s zdrav.sistemom koji je uporediv s nasim) imaju slicne mjere, SLO uvodi zabranu kretanja iz mjesta prebivalista, cak i do sada lezerna Njemacka uvodi neke restrikcije, Kinezi da ne ponavljam sta su sve radili u Wuhanu gradu od 11 mil.stanovnika i Hubei provinciji jesul i njima te mjere koje suzbijaju nepotrebnu socijalizaciju odredili Fadil, Solak i Sebija.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:04Vrhunski epidemiolozi u FBiH nisu ti koji odlučuju i donose zabrane izlaska djeci do 18 godina.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 21:52Citaj post, nece djeca iako i to nije iskljuceno, zasto nebi prenosila. Znaci imas SOCIJALIZACIJU odraslih koja nije nuzna za vrijeme tzv.setnje djece, sto se pravimo nevini ko francuske sobarice imam i ja djete (jest da je malo) znam kako ide kad izadjem s zenom i sa bebom, nema sanse da ne zastanes s nekim, ja cu se mozda i distancirat ali nece svi.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:09
Niko nije dobio Koronu tako što mu je prenijelo dijete, nego se tačno zna ko su ljudi koji su zarazili ostale, uglavno debili koji se nisu pridržavali izolacije.
Kod debila ide 3-4 para, druženje, grljenje...ja nisam debil i znam šta radim i o čemu pričam.
Ovo može trajati mjesecima.
Vi stvarno mislite da će zatvaranje djece mjesecima i nebulozni policijski časovi (kao da je korona posebno opasna i prenosi se najvise u periodu policijskog) - dovesti do rezultata?!
NEĆE.
Druge mjere su u pitanju a ne restrikcije ove vrste i na ovaj način.
Drzava ne moze razmisljat @Naslovnica nije debil nije debil ni Korisnickoime haj necemo pravit restrikcije.
Nas je sve ovo snaslo zbog debila.
Nije cilj sprijeciti epidemiju ovom mjerom to je nemoguce nego smanjiti brzinu sirenja, usporiti zarazu, prenos, ublaziti vrhunac, ublaziti broj tesko oboljelih u jednom kratkom vremenskom periodi. Koliko ste puta culi peak u ovih proteklim danima. Daj upoznajte se s tim sta to znaci, sta je taj izraz.
Uostalom ponavljam samo ako nesto @Naslovnica ili bilo tko drugi ne razumije ne znaci da je pogresno osim ako @Naslovnica ili taj neko drugi nije vrhunski epidemiolog jer svi su epidemiolozi saglasni da je za borba protiv Corone nuzno smanjiti socijalizaciju.
Ljude kod nas testiraju kada umru ili ako su članovi vladajuće kaste.
Oni bi najradije zabranili kompletnoj populaciji da izlazi napolje jer znaju koliko su ograničeni medicinski resursi, u svakom aspektu.
Moje dijete je blijedo jer nije izaslo6na sunce vec 20 dana, a nije izašlo zato što banda neće imati kreveta da liječi, ne običnu fukaru, nego sebe. Za sebe su se oni prepali. Vidite da običan čovjek zove za pomoć i umire, neće mu pomoći niti ga testirati. A vladajuća banda se može testirati i bez simptoma, i po nekoliko puta.
I onda ih još neko i brani.
FUJ FUJ FUJ
Pucas populisticku pricu to troje su zadnji ljudi na svijetu koje bi ja branio pogotovo sitnog seoskog varalicu poput Solaka ali oni pojma nemaju (osim Sebije koja je kakav takav ipak doktor) kakve su mjere primjerene nego slusaju nase epidemiologe koji se opet vode primjerima drugih.
Naravno da svi ti koji odlucuju imaju u vidu i kapacitete naseg zdrav.sistema za koji su velikim djelom oni i njihova kasta krvi.
Al sta treba da uradimo da zanemarimo cinjenicu da nam je zdrav.sistem ko dlake da tu najbitniju cinjenicu izbacimo iz jednacine. MA BRAVO.
Ponavljam ta mjera jeste restriktivna i s njom se nece zaustaviti sirenje virusa ali je jedna u nizu mjera koje sprecavaju nepotrebnu socijalizaciju a to ce opet samo usporit sirenje virusa kako bi izbjegli slom zdrav.sistema koji je dozivila daleko jaca i veca i bogatija Italija.
Treba da imamo neobuzdanu epidemiju i stotine mrtvih dnevno samo zato sto neko ne da ne moze nego ocigledno nece da shvati razlog i svrhu tih mjera.
Sto je najgore nasi politicari beskicmeni kakvi jesu u strahu za galsove mozda i popuste pod pritiskom i olabave neke mjere i onda kad usliijedi katastrofa ti ces prva u sasvim opravdanom strahu za svoje djete na sva usta kukati.
Churchil je sasvim ispravno rekao kad pricas 5 min sa prosjecnim gradjaninom shvatis da je demokratija los sistem ali mi na zalost nemamo bolji.
To se vidi i ovdje, dzabe svi primjeri na svijetu, dzabe i sva struka, ja znam bolje i hocu da bude kako ja hocu iako ne znam gdje sam supalj.
Ok haj da se slozimo da je mjera mozda neopravdana ali da postoji mala sansa od 1% da je mjera korisna, hocemo li rizikovati, cak ako postoji i sansa od 1% da ce se nesto stime postici. Ne kazem da je ta mjera apsolutno neophodna i pod moranje ali mi moramo iskoristit sva sredstva pa makar sansa za njihovu korisnost bila i 1%.
- dječak sa šibicama
#9205 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic je najavio i pomoc od 100 eura svakom punoljetnom stanovniku Srbije, kao nekakva mjera osnovne pomoci
Hoce li Fadil i to kopirati?
Hoce al u qrcu
Hoce al u qrcu
-
sumirprimus
#9206 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica Druze bice sta bude. Iz kože ne mozes pobjec.
Nadat se najboljem i pazit na svoje najblize..
Cuvat zdravlje i psihu

Nadat se najboljem i pazit na svoje najblize..
Cuvat zdravlje i psihu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9207 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
to je to... nije njegov hir nego kineski model... ovo i nas ceka, zivi bili pa vidjeli... il ce ovo prestat u mjesec, mjesec i po il odosmo u hendek...Vučić: U roku od 3 do 4 dana odluka o policijskom času od 24 sata
- pici
#9208 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
imas humanitarni broj vlade za donacije, bujrumdječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:11 Vucic je najavio i pomoc od 100 eura svakom punoljetnom stanovniku Srbije, kao nekakva mjera osnovne pomoci
Hoce al u qrcu
- Magarece_godine
#9209 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic veceras rece da su pripremili mjere da ce u privredu ubrizgati 5 milijardi eura, te da ce Srbija biti prva zemlja u Europi na ljestvici najnizeg ekonomskog pada od minus 1,8 posto, a mozda ce biti jedini koji nikako neće pasti, vec ce ostati na nuli.dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:11 Vucic je najavio i pomoc od 100 eura svakom punoljetnom stanovniku Srbije, kao nekakva mjera osnovne pomoci
Hoce al u qrcu
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#9210 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako bi bilo da se briga o populaciji 65+ prepusti onima iz PIO-MIO? 
-
neko_sa_strane
#9211 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakve god budale bile na vlasti kod nas niko od njih nije poremećen poput Vučića i teško da će to provesti. Kineske metode nisu u potpunosti izvodive.
- dječak sa šibicama
#9212 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic je jedan kreten, covjek se igra diktatora, do prije mjesec dana se ismijavao virusu, sad mu je Nestorovic genijalac. Lik koji je govorio notorne gluposti kako virus korone ubija rakija, komarac je opasniji od korone i slicno tome.
Da, 24 sata karantin i "ne zanima me kako ce gradjani da zive"
Debil notorni.
Debil notorni.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9213 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Umjesto da joj zahvale sto je postupila po procedurama i nije nikog ugrozila.
Jesmo stoka
-
Korisničkoime
#9214 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic je najavio i Mercedes autobuse iz Srbije pa kurac to je politicar sa ubjedljivo najvise prekrsenih obecanja sto je s obzirom na region vec zapaze rezultat.dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:11 Vucic je najavio i pomoc od 100 eura svakom punoljetnom stanovniku Srbije, kao nekakva mjera osnovne pomoci
Hoce al u qrcu
Lik je prije 2 sedmic ismijavao virus onda 5 dana kasnije hladno kaze ko ja nije tacno sto lazete.
-
Naslovnica
#9215 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niko osim nas i Kineza nije zabranio djeci od 18 godina da izađu napolje. Mi smo zabranili čak i roditeljima beba da provozaju djecu u kolicima.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 23:09Ne gledaj nase, Italijani mole, preklinju danima, sedmicama da ne dolazi do SOCIALIZACIJE, danas gledam gradonacelnik Bergama hoda ulicama galami na gradjane moli ih preklinje da udju u kuce da ne igraji stoni tenis, da ne setaju, policija u Indiji ubi ljude bambusovim motkama kako bi ih sklonina sa ulice HR i SRB (neko s zdrav.sistemom koji je uporediv s nasim) imaju slicne mjere, SLO uvodi zabranu kretanja iz mjesta prebivalista, cak i do sada lezerna Njemacka uvodi neke restrikcije, Kinezi da ne ponavljam sta su sve radili u Wuhanu gradu od 11 mil.stanovnika i Hubei provinciji jesul i njima te mjere koje suzbijaju nepotrebnu socijalizaciju odredili Fadil, Solak i Sebija.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:04Vrhunski epidemiolozi u FBiH nisu ti koji odlučuju i donose zabrane izlaska djeci do 18 godina.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 21:52
Citaj post, nece djeca iako i to nije iskljuceno, zasto nebi prenosila. Znaci imas SOCIJALIZACIJU odraslih koja nije nuzna za vrijeme tzv.setnje djece, sto se pravimo nevini ko francuske sobarice imam i ja djete (jest da je malo) znam kako ide kad izadjem s zenom i sa bebom, nema sanse da ne zastanes s nekim, ja cu se mozda i distancirat ali nece svi.
Drzava ne moze razmisljat @Naslovnica nije debil nije debil ni Korisnickoime haj necemo pravit restrikcije.
Nas je sve ovo snaslo zbog debila.
Nije cilj sprijeciti epidemiju ovom mjerom to je nemoguce nego smanjiti brzinu sirenja, usporiti zarazu, prenos, ublaziti vrhunac, ublaziti broj tesko oboljelih u jednom kratkom vremenskom periodi. Koliko ste puta culi peak u ovih proteklim danima. Daj upoznajte se s tim sta to znaci, sta je taj izraz.
Uostalom ponavljam samo ako nesto @Naslovnica ili bilo tko drugi ne razumije ne znaci da je pogresno osim ako @Naslovnica ili taj neko drugi nije vrhunski epidemiolog jer svi su epidemiolozi saglasni da je za borba protiv Corone nuzno smanjiti socijalizaciju.
Oni bi najradije zabranili kompletnoj populaciji da izlazi napolje jer znaju koliko su ograničeni medicinski resursi, u svakom aspektu.
Moje dijete je blijedo jer nije izaslo6na sunce vec 20 dana, a nije izašlo zato što banda neće imati kreveta da liječi, ne običnu fukaru, nego sebe. Za sebe su se oni prepali. Vidite da običan čovjek zove za pomoć i umire, neće mu pomoći niti ga testirati. A vladajuća banda se može testirati i bez simptoma, i po nekoliko puta.
FUJ FUJ FUJ
Pucas populisticku pricu to troje su zadnji ljudi na svijetu koje bi ja branio pogotovo sitnog seoskog varalicu poput Solaka ali oni pojma nemaju (osim Sebije koja je kakav takav ipak doktor) kakve su mjere primjerene nego slusaju nase epidemiologe koji se opet vode primjerima drugih.
Naravno da svi ti koji odlucuju imaju u vidu i kapacitete naseg zdrav.sistema za koji su velikim djelom oni i njihova kasta krvi.
Al sta treba da uradimo da zanemarimo cinjenicu da nam je zdrav.sistem ko dlake da tu najbitniju cinjenicu izbacimo iz jednacine. MA BRAVO.
Ponavljam ta mjera jeste restriktivna i s njom se nece zaustaviti sirenje virusa ali je jedna u nizu mjera koje sprecavaju nepotrebnu socijalizaciju a to ce opet samo usporit sirenje virusa kako bi izbjegli slom zdrav.sistema koji je dozivila daleko jaca i veca i bogatija Italija.
Treba da imamo neobuzdanu epidemiju i stotine mrtvih dnevno samo zato sto neko ne da ne moze nego ocigledno nece da shvati razlog i svrhu tih mjera.
Sto je najgore nasi politicari beskicmeni kakvi jesu u strahu za galsove mozda i popuste pod pritiskom i olabave neke mjere i onda kad usliijedi katastrofa ti ces prva u sasvim opravdanom strahu za svoje djete na sva usta kukati.
Churchil je sasvim ispravno rekao kad pricas 5 min sa prosjecnim gradjaninom shvatis da je demokratija los sistem ali mi na zalost nemamo bolji.
To se vidi i ovdje, dzabe svi primjeri na svijetu, dzabe i sva struka, ja znam bolje i hocu da bude kako ja hocu iako ne znam gdje sam supalj.
Ok haj da se slozimo da je mjera mozda neopravdana ali da postoji mala sansa od 1% da je mjera korisna, hocemo li rizikovati, cak ako postoji i sansa od 1% da ce se nesto stime postici. Ne kazem da je ta mjera apsolutno neophodna i pod moranje ali mi moramo iskoristit sva sredstva pa makar sansa za njihovu korisnost bila i 1%.
1% nije dovoljno dobar razlog da bi smo bili pod policijskom blokadom i represijom sopstvene "države".
Ako je sistem toliko slab koliko se čini da jeste, a izgleda da zaista i jeste, onda neka se i raspadne, neka ide sve u tri 3.14čke materine.
Sve ove godine javašluka, nepotizma, amaterizma, lopovluka, tendera...dolaze na naplatu, a naplatiće ih tako što će nas sve zatvoriti, lafo za naše dobro, i na kraju će oni opet da budu spasioci, još 20 najtežih godina zajedno nam ne gine.
-
high_volume
#9216 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logoNaslovnica wrote: ↑29/03/2020 23:08 Treba i kod nas uvesti policijski 24/7, makar dvije-tri sedmice.
- dječak sa šibicama
#9217 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pici, kad se vec referiras na kineze danima, uzmi konacno u obzir da oni nisu zatvorili ljude u totalni karantin i otisli na pivu.
Oni su organizovali ljudima dostavu hrane.
Jeste li vi ljudi normalni, ne mozes ljudima zabraniti da odu po hranu i lijekove. Halo bolan, jel ovo logor ili sta je. Boli me kurac ko seta, neka ih hapse, ne moze meni niko zabraniti da jednom u 3 dana odem po kruh, mlijeko, sapun.
Jeste li vi ljudi normalni, ne mozes ljudima zabraniti da odu po hranu i lijekove. Halo bolan, jel ovo logor ili sta je. Boli me kurac ko seta, neka ih hapse, ne moze meni niko zabraniti da jednom u 3 dana odem po kruh, mlijeko, sapun.
-
L u c i f e r
#9218 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 23:08 Treba i kod nas uvesti policijski 24/7, makar dvije-tri sedmice.

-
neko_sa_strane
#9219 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
On je vrlo opasan debil sa nekom gadnom dijagnozom.dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:18 Vucic je jedan kreten, covjek se igra diktatora, do prije mjesec dana se ismijavao virusu, sad mu je Nestorovic genijalac. Lik koji je govorio notorne gluposti kako virus korone ubija rakija, komarac je opasniji od korone i slicno tome.
Debil notorni.
- pici
#9220 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mores par hefti izdrzat brez hrane... idi kupuj gulas u konzervama i na malu kaskicu copaj... ja kontam uzet i macije i psecije hrane u konzervama pa sa macama zamezit... poslije ikara mogu sve jest...dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:21 Pici, kad se vec referiras na kineze danima, uzmi konacno u obzir da oni nisu zatvorili ljude u totalni karantin i otisli na pivu.
-
Korisničkoime
#9221 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Primjer Gradacca, 4 firme su dale po jedno vozilo i jednog radnika kojeg su dodatno uposlili da bude na raspolaganju starijim od 65 godina, da kupe sta treba, odu po recepte, unesu ogrev ako treba i slicno, pored tih 6 firmi ima jos 15-tak pojedinaca koji su se javili kao volonteri da to isto rade. Njihovi brojevi telefona se stalno vrte na radio Garadacac, objavljeno je i na FB, stariji mogu nazvat i radio Gradacac pa da ih oni spoje s njima ili da njima kazu sta im treba i gdje su pa da onda oni njima jave, CZ i Crveni krst takodjer imaju volontere koji to rade.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑29/03/2020 23:17 Kako bi bilo da se briga o populaciji 65+ prepusti onima iz PIO-MIO?![]()
Svima je naravno uslov da se penzioneri njima jave a ne da oni zivkaju penzionere i kako ce ne postoji "imenik penzionera u potrebi"
- dječak sa šibicama
#9222 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tebi bujrum, ja ned namjeravam jesti psecu hranu.
Nemaju svi zalihe po tonu brasna u kuci, neki nemaju ni para da toliko kupe odjednom.
Jos jednom, boli me racku za setace, ima policija ima vojska, hapsi.
Dokle vise, izadjem iz kuce jednom u tri dana jer moram, i sad da me zatvori totalno bez pitanja trebaju li vam lijekovi i slicno. Od cega ce zivjeti penzioneri, njima penziju idu tek iduci ponedeljak. Da pomru od gladi valjda.
Nemaju svi zalihe po tonu brasna u kuci, neki nemaju ni para da toliko kupe odjednom.
Jos jednom, boli me racku za setace, ima policija ima vojska, hapsi.
Dokle vise, izadjem iz kuce jednom u tri dana jer moram, i sad da me zatvori totalno bez pitanja trebaju li vam lijekovi i slicno. Od cega ce zivjeti penzioneri, njima penziju idu tek iduci ponedeljak. Da pomru od gladi valjda.
- pici
#9223 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
lik je genijalac, ima vulina dvije hefte bio u vojsci pa zna sta je vojna disciplina ja sam bio sest godina tako da mogu i puzeve ganjat oko kuce za delikates...dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 23:18 Vucic je jedan kreten, covjek se igra diktatora, do prije mjesec dana se ismijavao virusu, sad mu je Nestorovic genijalac. Lik koji je govorio notorne gluposti kako virus korone ubija rakija, komarac je opasniji od korone i slicno tome.
Debil notorni.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#9224 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ahaha gledaj uhljebe opštinare i ostale uhljebe (u poreznu više ni uć ne možeš) kako imaju moderne i skupe maske, a mi što smo na pumpi sami se snalazimo i eto nosamo fasadersku ko budale i neke puderisane rukavice
Žena mi u velikom tržnom radi i sama sebi sašila par maski od posteljine stare i to otkuha i opegla pa sutra na poso od 06:30 - 16:30. Većina uhljeba do 13:00 radi (od ponedjeljka do petka), a pauza im je od 10:30 - 11:00 svaki dan
Jedino da skontamo mobilno bankarstvo i poplaćamo račune javnim ustanovama.
Sve dolazi na naplatu
*20,00 KM moraš platiti za "markicu" koju ti ko budali nalijepe na zadnje korice zdravstvene knjižice, da te u bolnicu prime na Gradinu u Tuzli, iako sve uredno plaćaš kroz doprinose. Trebaš inekciju primit - prvo u apoteku pa kupi špricu, ampulu i sve ostalo - e onda dođi na intervenciju i "bespatno" ti sve to ubrizgaju.
Znači zdravstveno osiguranje "pokriva" ruke, a materijal plaćaš ti!
I opet da ne pominjem ovo 20,00 KM za markicu ko debilima...
Žena mi u velikom tržnom radi i sama sebi sašila par maski od posteljine stare i to otkuha i opegla pa sutra na poso od 06:30 - 16:30. Većina uhljeba do 13:00 radi (od ponedjeljka do petka), a pauza im je od 10:30 - 11:00 svaki dan
Sve dolazi na naplatu
*20,00 KM moraš platiti za "markicu" koju ti ko budali nalijepe na zadnje korice zdravstvene knjižice, da te u bolnicu prime na Gradinu u Tuzli, iako sve uredno plaćaš kroz doprinose. Trebaš inekciju primit - prvo u apoteku pa kupi špricu, ampulu i sve ostalo - e onda dođi na intervenciju i "bespatno" ti sve to ubrizgaju.
Znači zdravstveno osiguranje "pokriva" ruke, a materijal plaćaš ti!
I opet da ne pominjem ovo 20,00 KM za markicu ko debilima...
-
Korisničkoime
#9225 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako vec predlazes da sve ide u p.m. onda to radi preko svojih ledja a ne preko tudjih.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 23:20Niko osim nas i Kineza nije zabranio djeci od 18 godina da izađu napolje. Mi smo zabranili čak i roditeljima beba da provozaju djecu u kolicima.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 23:09Ne gledaj nase, Italijani mole, preklinju danima, sedmicama da ne dolazi do SOCIALIZACIJE, danas gledam gradonacelnik Bergama hoda ulicama galami na gradjane moli ih preklinje da udju u kuce da ne igraji stoni tenis, da ne setaju, policija u Indiji ubi ljude bambusovim motkama kako bi ih sklonina sa ulice HR i SRB (neko s zdrav.sistemom koji je uporediv s nasim) imaju slicne mjere, SLO uvodi zabranu kretanja iz mjesta prebivalista, cak i do sada lezerna Njemacka uvodi neke restrikcije, Kinezi da ne ponavljam sta su sve radili u Wuhanu gradu od 11 mil.stanovnika i Hubei provinciji jesul i njima te mjere koje suzbijaju nepotrebnu socijalizaciju odredili Fadil, Solak i Sebija.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:04
Vrhunski epidemiolozi u FBiH nisu ti koji odlučuju i donose zabrane izlaska djeci do 18 godina.
FUJ FUJ FUJ
1% nije dovoljno dobar razlog da bi smo bili pod policijskom blokadom i represijom sopstvene "države".
Ako je sistem toliko slab koliko se čini da jeste, a izgleda da zaista i jeste, onda neka se i raspadne, neka ide sve u tri 3.14čke materine.
Sve ove godine javašluka, nepotizma, amaterizma, lopovluka, tendera...dolaze na naplatu, a naplatiće ih tako što će nas sve zatvoriti, lafo za naše dobro, i na kraju će oni opet da budu spasioci, još 20 najtežih godina zajedno nam ne gine.
Cuj nek ide sve u p.m. ono tebi niko ne brani da odes tamo gdje si navela al ne salji nas druge, mi nebi tamo, mi bi da nekako ovo prevazidjemo a i sistem kakav god da je kad ode u p.m. neko plati glavom ako si ti voljna da zaplatis glavom bujrum ja nisam