Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Hafis

#7501 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

atmel wrote: 29/03/2020 18:33 Jel to onaj Mile Budak zvani Schindler sto je židove za Ameriku deportiro. Ma šta ulicu, spomenik na Humu da mu napravite.
Velikim ga Mehmede :)
Kolinda

#7502 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 29/03/2020 18:35
atmel wrote: 29/03/2020 18:33 Jel to onaj Mile Budak zvani Schindler sto je židove za Ameriku deportiro. Ma šta ulicu, spomenik na Humu da mu napravite.
Zamisli ti, ono napada nekoga za Milu a Židove piše malim slovom, oksimoron po ćaršijski....
House

#7503 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by House »

dosadno na 'erceg-fosna forumu?
Kolinda

#7504 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

House wrote: 29/03/2020 19:21 dosadno na 'erceg-fosna forumu?
Meni se čini da samo ovi "antifašisti" posjećuju taj forum.
atmel

#7505 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by atmel »

Kolinda wrote: 29/03/2020 19:02
Zamisli ti, ono napada nekoga za Milu a Židove piše malim slovom, oksimoron po ćaršijski....
Kolinda, jeli bilo od sprida ili od zada.

Nego Hafise mislija sam da si veća intelektualna gromada.
Ako ti je jedna velika črka argument na cilu ovu diskusiju i malo šlaga sa džematom onda se poseri na svoje zvanje.
atmel

#7506 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by atmel »

A ko je koga ovdje napao.
ONO, KOJO...
Last edited by atmel on 29/03/2020 19:42, edited 1 time in total.
Hafis

#7507 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 29/03/2020 19:32
Pa žive na njemu. Ako nisu tamo, onda su na Velikosrpskoj kuhinji s HDZ spec ili na ovoj temi, i obrnuto.
Ljudi su jednostavno opsjednuti Hrvatima...je li to zavist, kompleks...?
Da hin sad ne imenTujem o kojima se ovdje radi :)
atmel

#7508 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by atmel »

Hafis wrote: 29/03/2020 19:42
Pa žive na njemu. Ako nisu tamo, onda su na Velikosrpskoj kuhinji s HDZ spec ili na ovoj temi, i obrnuto.
Doktore izliječil se šta, trebal čačkalica...
Hafis

#7509 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Lahko se vama zajebavati. Za malo više od sat vremena počinje drugi krug takmičenja pjevanja domoljubnih pjesama s prozora, pod nazivom ''Za dom spremni''. Odoh malo pripremiti koreografiju i naštimati sax.
Maraschino

#7510 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Sta panicis, bar to znate.
Kolinda

#7511 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

A slušaj, nije ni njima lako.
- pumpaju ih političari
- mediji
- NGO
- fašisti pardon antifašisti
- ljevičari
- desničari
A većina ne želi malo mućnuti glavom pa sabrati 2 i 2 .
Ne postoji kritički osvrt na izgovoreno ( SDP primjer od neki dan), lažu a da i ne trepnu i opet svi šute, ako se sjećaš pokušaja donošenja IZ BIH u federalnom parlamentu i mediji su šutili ko pičke na očito kršenje Ustava. Ako se sjećaš davanja mita od strane Edima Fejzića za što postoji snimka i svi šute ko pičke jer zauzima Hrvatsko mjesto a takvi im trebaju.
Ne znam sjećaš li se da je prva vlada KS bila bez konstitutivnih naroda ( ne Bošnjaka naravno) a u ovoj drugoj Hrvat preko noći postade Srbin i osim malo ruganja nitko da trepne. Ne znam jeli pamtiš koliko je Hrvata u bošnjačkim strankama u ZDK bilo pri vrhu liste i to samo iz razloga da ga šuknu i naravno opet nikome ništa iako je iz aviona vidljivo da se radilo o izbornom inženjeringu, evo još najnovija prevara u PS BiH kad se SDA (pozicija) udružuje sa SDS (opozicija) da ga šuknu Srbima pri izboru članova SIP-a i naravno da mediji čak što više slave iako svi znaju da su to daljnje blokade na svim nivoima...
Izolacija je to pajdo moj i to žešća...medijska naravno ne ova corona izolacija...
spreca

#7512 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote: 29/03/2020 18:22 :kakoste:
Image

A kako može biti drugačije? U ovom otrcanom propalom šovinističkom društvu da bi glumio nekakvog antifašistu, jednostavno moraš pronaći antipod, tj. fašistu, pa makar ga morao izmisliti.
Čime se ovo smeće od ljudi bave u ova teška vremena. I na kraju ništa....skinulo sa stranice, promrmljalo nekakvo izvinjenje... nekome ...valjda svojoj publici na stranici. Bagro ljudska!
Sa cackalicom se lakse dise...."bagra ljudska"se kulturno ispricala dok drug Bagra ljudska velica zlocince osudjene u Hagu na medjunarodnom sudu i za UZP i ta Bagra ljudska ni dan danas se nije ispricala a zato velica i slavi zlocince i docekuje ih sa visokim pocastima.
spreca

#7513 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Znaci po tvome deportacija Zidova od Budaka je manje zlo od napisanog malim slovom...bravo gdjeli si ti moralno se usavrsavao
Hafis

#7514 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 29/03/2020 20:24

- pumpaju ih političari
- mediji
- NGO
- ljevičari
- desničari
Ne postoji kritički osvrt na izgovoreno ( SDP primjer od neki dan), lažu a da i ne trepnu i opet svi šute, ako se sjećaš pokušaja donošenja IZ BIH u federalnom parlamentu i mediji su šutili ko pičke na očito kršenje Ustava. Ako se sjećaš davanja mita od strane Edima Fejzića za što postoji snimka i svi šute ko pičke jer zauzima Hrvatsko mjesto a takvi im trebaju.
Ne znam sjećaš li se da je prva vlada KS bila bez konstitutivnih naroda ( ne Bošnjaka naravno) a u ovoj drugoj Hrvat preko noći postade Srbin i osim malo ruganja nitko da trepne. Ne znam jeli pamtiš koliko je Hrvata u bošnjačkim strankama u ZDK bilo pri vrhu liste i to samo iz razloga da ga šuknu i naravno opet nikome ništa iako je iz aviona vidljivo da se radilo o izbornom inženjeringu, evo još najnovija prevara u PS BiH kad se SDA (pozicija) udružuje sa SDS (opozicija) da ga šuknu Srbima pri izboru članova SIP-a i naravno da mediji čak što više slave iako svi znaju da su to daljnje blokade na svim nivoima...
Izolacija je to pajdo moj i to žešća...medijska naravno ne ova corona izolacija...
U zaključku: ne dao bog da su mentalitetom malo organiziraniji - najebali bismo pravo.
Ima boga da je ko zrno bibera.

Inače kume, na večerašnjem nastupu ubio sam konkurenciju. Otpjevao sam "Evo Jure i Bobana" u regge verziji, koreografija i folovi....UB 40 in Mostar. Bob se u grobu okrenuo :-)
spreca

#7515 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote: 29/03/2020 23:18
Kolinda wrote: 29/03/2020 20:24
- pumpaju ih političari
- mediji
- NGO
- ljevičari
- desničari
U zaključku: ne dao bog da su mentalitetom malo organiziraniji - najebali bismo pravo.
Ima boga da je ko zrno bibera.

Inače kume, na večerašnjem nastupu ubio sam konkurenciju. Otpjevao sam "Evo Jure i Bobana" u regge verziji, koreografija i folovi....UB 40 in Mostar. Bob se u grobu okrenuo :-)
Koristite se uslugom

https://www.oglasi.rs/oglas/03-638835/i ... tan-na-dan :mrgreen:
Novak20

#7516 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Neki dan strašna uzbuna bošnjačkih medija i politike radi donacije HNŽ/K Zagrebu. Prava hajka na Hrvate i kod raspodjele 21 milijun KM dok odluka Vlade F BiH nije ukinuta.

Ima li sada kakva reakcija na donaciju Sarajeva Novom Pazaru u Srbiji ???

http://ba.n1info.com/Vijesti/a426397/Vl ... azaru.html
Premijer KS-a Mario Nenadić izjavio je kako, u vremenu kada svi vode borbu sa pandemijom, izazvanom koronavirusom, smatra da je obaveza pomoći Gradu Novi Pazar koji je u Republici Srbiji prepoznat kao jedno od žarišta koronavirusa.

Također, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je donio zaključak kojim se obavezuje Vlada Kantona Sarajevo da finansijski pomogne Grad Novi Pazar u iznosu koji se može obezbijediti preraspodjelom sredstava.
zrakomlat

#7517 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Ta donacija prema Novom Pazaru je besmislena i nepotrebna, kao i ona iz mog kantona Zagrebu, u ovom vremenu kada se zadužujemo silne pare na nivou države.

Al ni jedna ne može pera odbiti onom umalo lopovluku od 700.000 Kupresu :D
Novak20

#7518 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 17/04/2020 22:14 Ta donacija prema Novom Pazaru je besmislena i nepotrebna, kao i ona iz mog kantona Zagrebu, u ovom vremenu kada se zadužujemo silne pare na nivou države.

Mogu se do izvjesne mjere složiti sa tvojom konstatacijom glede donacija.

Samo ta konstatacija vrijedi puno manje od danonoćne medijske kampanje bošnjačkih političara i novinara povodom donacije zemljotresom pogođenom Zagrebu koji je prošle godine pomogao mostarsku bolnicu sa 43 milijuna kuna. Što se sada bošnjački licemjeri ne oglase kada šalju pomoć u Novi Pazar ?

Što to BiH korisno dobi od Novog Pazara ? Je li BANU i Zukorlića da ih financira ?

Čuj, umalo lopovluk od 700 tisuća Kupresu ???

A nije lopovluk stvarni dug samo jednog od rudnika od 52 milijuna KM zdravstvenom sistemu F BiH na osnovu doprinosa ? Za te pare mogli smo imati 600-700 respiratora, min.
zrakomlat

#7519 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote: 17/04/2020 23:39
zrakomlat wrote: 17/04/2020 22:14 Ta donacija prema Novom Pazaru je besmislena i nepotrebna, kao i ona iz mog kantona Zagrebu, u ovom vremenu kada se zadužujemo silne pare na nivou države.

Mogu se do izvjesne mjere složiti sa tvojom konstatacijom glede donacija.

Samo ta konstatacija vrijedi puno manje od danonoćne medijske kampanje bošnjačkih političara i novinara povodom donacije zemljotresom pogođenom Zagrebu koji je prošle godine pomogao mostarsku bolnicu sa 43 milijuna kuna. Što se sada bošnjački licemjeri ne oglase kada šalju pomoć u Novi Pazar ?

Što to BiH korisno dobi od Novog Pazara ? Je li BANU i Zukorlića da ih financira ?

Čuj, umalo lopovluk od 700 tisuća Kupresu ???

A nije lopovluk stvarni dug samo jednog od rudnika od 52 milijuna KM zdravstvenom sistemu F BiH na osnovu doprinosa ? Za te pare mogli smo imati 600-700 respiratora, min.
A jebiga, mogu se i ja složiti s tobom do određene mjere, recimo oko tih rudnika a onda ti uzvratiti nekim drugim nastalim dugom iz hrvatske zone raspolaganja, gdje su se milioni potrošili za koje se moglo svašta (bolnica je takođe konstantno u minusu, može biti kao primjer) a hrvatski mediji baš i nisu imali bili raspoloženi za kritike jer su na platnom spisku te politike, kao i ti gore. Ima toga napretek u nas, znaš i sam.

Al stvarno, meni je Kupres vrh s onih 700 milja. Pa da je Široki, Čitluk, Čapljina, niko a nebi reko, al onakva "raspodjela" je ofirna bila. U neke pripizdine s tisuću stanovnika onolike pare, pa mogli su ih odmah na račun hadezea uplatit :D
Novak20

#7520 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 18/04/2020 00:08
A jebiga, mogu se i ja složiti s tobom do određene mjere, recimo oko tih rudnika a onda ti uzvratiti nekim drugim nastalim dugom iz hrvatske zone raspolaganja, gdje su se milioni potrošili za koje se moglo svašta (bolnica je takođe konstantno u minusu, može biti kao primjer) a hrvatski mediji baš i nisu imali bili raspoloženi za kritike jer su na platnom spisku te politike, kao i ti gore. Ima toga napretek u nas, znaš i sam.

Al stvarno, meni je Kupres vrh s onih 700 milja. Pa da je Široki, Čitluk, Čapljina, niko a nebi reko, al onakva "raspodjela" je ofirna bila. U neke pripizdine s tisuću stanovnika onolike pare, pa mogli su ih odmah na račun hadezea uplatit :D
I pripizdine kojima je sve iznad 500 tisuća veliko trebaju da žive koliko - toliko normalno jer će u suprotnom biti još veće pripizdine.

Ja sam se više osvrnuo na licemjerje bošnjačke politike i medija kako tretiraju donaciju Zagrebu i kako tretiraju donaciju Novom Pazaru, a ti brojkom i argumentom uzvrati ako misliš da treba. Nitko ti ne brani.
Novak20

#7521 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Interesantno da ovakvu vijest ni u crnoj kronici ne objavljuju Avaz, SB, Faktor, Vijesti.ba, Klix...

Očitio je jaka autocenzura glavnih medija u F BiH.

https://hms.ba/pokusaj-ubojstva-na-naci ... ske-majke/
Danas je u Tuzlanskom naselju Miladije izbjegnuta tragedija sa smrtnim ishodom, kada je Samir Ganić s dva prijatelji fizički nasrnuo na mještanina Gorana Sabranovića, te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u predjelu glave.

Riječ je o prognanim protjeranim osobama nastanjenim u Tuzli, a koje već mjesecima teroriziraju inače multietničku obitelj Gorana Sabranovića, te raznim torturama pokušavaju ga natjerati da napusti svoju imovinu, koja graniči s imovinom Samira Ganića, piše Salines.info.

Prošle godine od Ganića su upućene prijetnje likvidacijom obitelji Sabranović, zbog čega je Sud donio i pravomoćnu presudu kojom je Samir Ganić osuđen na 12 mjeseci uvjetno, odnosno 6 mjeseci zatvora za ponovljeno kazneno djelo.
Kolinda

#7522 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Novak20 wrote: 24/04/2020 12:43 Interesantno da ovakvu vijest ni u crnoj kronici ne objavljuju Avaz, SB, Faktor, Vijesti.ba, Klix...

Danas je u Tuzlanskom naselju Miladije izbjegnuta tragedija sa smrtnim ishodom, kada je Samir Ganić s dva prijatelji fizički nasrnuo na mještanina Gorana Sabranovića, te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u predjelu glave.

Riječ je o prognanim protjeranim osobama nastanjenim u Tuzli, a koje već mjesecima teroriziraju inače multietničku obitelj Gorana Sabranovića, te raznim torturama pokušavaju ga natjerati da napusti svoju imovinu, koja graniči s imovinom Samira Ganića, piše Salines.info.

Prošle godine od Ganića su upućene prijetnje likvidacijom obitelji Sabranović, zbog čega je Sud donio i pravomoćnu presudu kojom je Samir Ganić osuđen na 12 mjeseci uvjetno, odnosno 6 mjeseci zatvora za ponovljeno kazneno djelo.
Neće ti ni većina forumaš nešto napisati a kamoli ovi sjevernokorejski mediji sa sjedištem u Sarajevu...
channel10

#7523 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Samo ih vratiti odakle su i dosli. Mada ce sad klavir svirati i kasno je za bilo kakvu reakciju kad su uradili to sto su uradili...
BHCluster

#7524 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Kolinda wrote: 24/04/2020 16:18
Novak20 wrote: 24/04/2020 12:43 Interesantno da ovakvu vijest ni u crnoj kronici ne objavljuju Avaz, SB, Faktor, Vijesti.ba, Klix...

Pokušaj ubojstva na nacionalnoj osnovi i premlaćivanje ženske osobe uz psovanje “ustaške majke”

Neće ti ni većina forumaš nešto napisati a kamoli ovi sjevernokorejski mediji sa sjedištem u Sarajevu...

Zalosno je vidjeti kako HDZ i njihova internet bojna "za shaku cvaraka" ljudsku tragediju koriste za svoje politicke svrhe, sta drugo ocekivati od HDZ i njihovi botova.

oslobodjenje.ba
klix.ba
Goran Sabranović iz Tuzle teško je povrijeđen u jučerašnjem incidentu koji se dogodio u naselju Miladije u ovom gradu, zbog neriješenog imovinsko-pravnog spora.
spreca

#7525 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

BHCluster wrote: 24/04/2020 21:51
Kolinda wrote: 24/04/2020 16:18

Zalosno je vidjeti kako HDZ i njihova internet bojna "za shaku cvaraka" ljudsku tragediju koriste za svoje politicke svrhe, sta drugo ocekivati od HDZ i njihovi botova.

oslobodjenje.ba
klix.ba
Goran Sabranović iz Tuzle teško je povrijeđen u jučerašnjem incidentu koji se dogodio u naselju Miladije u ovom gradu, zbog neriješenog imovinsko-pravnog spora.
Tamo na komentarima jedan pise da je ovaj Goran nekada bio u HDZ i da je pronevjerio neke pare pa su ga isterali,posle toga jedno vrijeme je valjda bio i u SDA a sda je valjda kod Mirnesa Ajanovica
Post Reply