Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr. Kuca wrote: ↑26/03/2020 16:30
Sda sama sebi jamu kopa. Nevjerovatna nesposobnost.
Jarane, kada bi tebe i tebi slicne SDA pljuvala i sutala nogama, vi bi za njih glasali.
Mozes se kratko naljutiti, progutati pokoju knedlu, ali kada ispred sebe stavis glasacki listic epilog je jasan: neka NAROD ZNA najbolja je SDA.
...
E jedina je nada da padne budzet, da se smanje plate budzetskim korisnicima. Tada bi SDA nestala sa politicke scene. A to se naravno nece desiti, radije ce SDA zaduziti narednih 100 generacija nego smanjiti broj budzetlija ili im smanjiti plate.
Neka umre svako ko je ikad zaokruzio sda. Hvala i peijatno. Od Bogica nemas politicara naseg da kazes svaka cast. Sve bezmudasi, podrumdjije i slucajni prolaznici. Samo nek je meni i mojoj raji dobro jebo drzavu. A vi se prepirite i dalje i svadjajte, ja cu vas podjebavati.
Evo ovi sad traze od raje pare, jedne ostavili bez zastite, budzetlijama ce smanjit plate 20% i jos traze da im se pomogne? Pa nije prosjecna plata 7.000 KM. Jer, zasto budzetom predviti mogucnost da ti se desi sranje, o sranju cemo kad se desi zasto bi mozgali ranije?
izvrsni direktor wrote: ↑27/03/2020 21:52
Haj se kladimo da ce za koji dan biti vijest kako je alija budnjo ili neko od tih slicnih donirao milion KM vladi kantona.
Pa neće baš milijun ali...vratit će im to ova Vlada s kamatama. Jal' duplo, jal troduplo.
hzsa22 wrote: ↑27/03/2020 23:29
Ne kontam sta je ovdje cudno sa ovim otvaranjem racuna? Hrvati i Srbi su isto uradili u regionu, po evropi gotovo svaka zemlja.
Sve se te zemlje brinu za svoje gradjane i ne kazu nisu ljudi dobili otkaz, i da nisu u svemu nejjgori ko mi
hzsa22 wrote: ↑27/03/2020 23:29
Ne kontam sta je ovdje cudno sa ovim otvaranjem racuna? Hrvati i Srbi su isto uradili u regionu, po evropi gotovo svaka zemlja.
Sve se te zemlje brinu za svoje gradjane i ne kazu nisu ljudi dobili otkaz, i da nisu u svemu nejjgori ko mi
I te zemlje imaju milijardere koji su zakonito stekli svoje bogatstvo, koji su stvarne patriote i koji zaista mogu pomoci bez populizma. Tamo donacije ne uplacuju obicni ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem.
Ovi nasi su nakrali i pokrali sve sto se moglo i sada da neko od njih donira neku cifru odmah bi se znalo koliko je pokrao, tako da taj film necemo gledati.
Meni su tako isprane te fraze tipa da je to Fortina vlasa uradila,ne bi ostali od medija i slicn(iako znam da je to istina), pa sto ove mediji ne razapnu? Sta je u njima pa ih mediji stite?
Paketom ekonomske pomoći predviđen je fond od 500 milijardi dolara za ugroženu industriju i slična suma novca od koje će američkim domaćinstvima direktno biti uplaćeno do 3.000 dolara.
Prijedlog uključuje i 350 milijardi dolara za kredite malim privrednicima, kao i 250 milijardi dolara za pomoć nezaposlenima. Planirano je izdvajanje u iznosu od stotinu milijardi dolara za bolnice i zdravstvene sisteme.
Riječ je o najvećem paketu pomoći koji je Kongres ikada odobrio. Odgovara skoro polovini novčane sume koju američka vlada troši godišnje.
tako to radi supersila a nase jade sadaka mentalitet daj uplacuj novac od gradjana, da to ide ugrozenim kategorijama i nezaposlenim pa hajde de neg ce minder eLITA se rastalit medju se... imali sanse da se maknu ovi nesposobnjakovici jer kako je krenulo necemo docekat sljedece izbore da ih maknemo... dze je mario
SDA - saopštenje, zavod za zapošljavanje
Čelik - organizuju direktori u kantonalnim firmama potpisivanje peticija za povećanje plata - očigledan spin i priprema terena za smjenu. Možda njihovi i organizuju neko potpisivanje u tim firmama pa optuže direktore
Radončić - smijenite direktora DZ (ostali u zdravstvu valjda rade fenomenalno. Čak je pohvalio vladu KS)
Treba iskoristiti koronu za preuzimanje pozicija, a moratorij na zapošljavanje su već skinuli. Na šta je to sve spremno u ovakvoj situaciji.
mirza_15 wrote: ↑28/03/2020 14:14Kreće ofanziva na direktorske pozicije u kantonu.
Čelik - organizuju direktori u kantonalnim firmama potpisivanje peticija za povećanje plata - očigledan spin i priprema terena za smjenu. Možda njihovi i organizuju neko potpisivanje u tim firmama pa optuže direktore
Radončić - smijenite direktora DZ (ostali u zdravstvu valjda rade fenomenalno. Čak je pohvalio vladu KS)
Treba iskoristiti koronu za preuzimanje pozicija, a moratorij na zapošljavanje su već skinuli. Na šta je to sve spremno u ovakvoj situaciji.
hoce bez skupstine i FI smjene direktore i upravne odbore... koja crna korona, dze milijarda i uhljebljenja... dze mario aaahaa znam cojka senade
Mario(neta) Nenadić je u čitavoj situaciji oko donacija bitan k'o lanjski snijeg. SDOO je izverzirana u krađi donacija još od 1992.g., što bi se rekli pioniri pljačke donacija!
mirza_15 wrote: ↑28/03/2020 14:14Kreće ofanziva na direktorske pozicije u kantonu.
hoce bez skupstine i FI smjene direktore i upravne odbore... koja crna korona, dze milijarda i uhljebljenja... dze mario aaahaa znam cojka senade
mislim da je nemoguće bez finansijskih izvještaja smijeniti direktore i upravne odbore. ako to učine za vrijeme korone, onda su doista dotakli dno.
moon_walker_90 wrote: ↑28/03/2020 13:15
Meni su tako isprane te fraze tipa da je to Fortina vlasa uradila,ne bi ostali od medija i slicn(iako znam da je to istina), pa sto ove mediji ne razapnu? Sta je u njima pa ih mediji stite?
Zanimljivo da jednu ovakvu vijest nije prenio "Klix"!? Najčitaniji portal, kako vele, u BiH?
Kompanija “Standard Furniture Factory ” do danas brojala je preko 647 radnika, u većinskom vlasništvu “Drvo Produkt-a” iz Ilijaša sa 89% dionica ovog dioničarskog društva. Većina radnika, kako javlja portal Crna-hronika.info, dobila je od uprave pismeno objavještenje u kojem ih obavještavaju o trenutnom otkazu.
a šta uopšte može uraditi vlast koja redovne plate plaća iz zaduženja. realno - ništa. ko ima rezerve daje, ovi samo mogu pozivati na razumijevanje i stezanje kaiša, tražiti donacije i prijetiti satovima i zatvorima.